Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stasiu,znowu zmyslasz -ja ten filmik widzialem w szkle kontaktowym na tvn24.

nie boisz sie ze cia ci na chate wpadnie ??? discovery to potezna amerykanska firma notowana na gieldzie, szanowana i powazana na calym swiecie, mowiaca prawde i tylko prawde-pracownicy pani mosbacher ci moga to recznie wytlumaczyc jak mnie nie wierzysz😛

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bogdan czy ty rozumiesz, że oni wyśmiewają bałagan prawny jaki zrobił pis? Te paski nie znaczą tego, że tvn chce/chciał wyborów 10 maja. Oni pytają na jakiej podstawie prawnej jest ten bałagan. Oni pokazują bezprawie działań rządu. Najpierw bezprawnie spartolili jedne wybory. Teraz łamiąc prawo organizują drugie. Te przytoczone przez ciebie pytania gdzie wmawia ci się, ze tvn chce wyborów. Mają pokazać nie to, że tvn chce wyborów czy tam chciał 10 maja. Tylko mają pokazać bezprawie bałagan i chaos.

Co by było gdyby było? Do wróżki idź. Po przynajmniej radziło sobie z organizacją wyborów na czas i zgodnie z prawem w przeciwieństwie do gamoni z pisu. A jeśli chodzi o wirusa to jak powiedział poseł zjednoczonej prawicy Sośnierz rząd też sobie nie radzi. To są fakty a nie gdybanie. CO by było gdyby było.

Jak widać twoja reakcja na fakty nie może być inna jak śmiech. Bo argumentów oczywiście nie masz. Sośnierz to poseł rządzącej koalicji były minister zdrowia. Człowiek związany ze służbą zdrowia. Ocenił Szumowskiego. 

Jaja sobie chyba robisz że PO  dobrze radziło sobie  . Nikt im piłki  z boiska nie zabierał , to i gra się toczyła . 

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Po i PIS to jeden i Teb sam syf

Muszą się zrec by wyglądało że się różnią 

Prędzej konfederacja i po jedno zło 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, bezbarwny napisał:

Ulman, no nie przesadzaj. Po zabiera biednym i daje swoim, a PiS zabiera biednym, i daje biednym, bogatym, no i swoim. 

Powiedz co mnie obchodzą biedni. Niech idą do roboty i będą bogaci. Czy po czy pis to jak ktoś pisął jeden czort. Tylko koryto się liczy a resztę mają gdzieś. CO z tego, że tym biednym dali jak im to wszystko w inflacji i podwyżkach zabrali. Bogatym pis nic nie daje tylko im zabiera. 

Jeśli ktoś jest biedny bo np nie pełnosprawny lub chory to powinien dostać wsparcie od państwa. Bo może i by chciał pracować ale nie może.

Jeśli ktoś jest biedny bo jest leniem i jego przodkowie też byli leniami to nie powinien nic dostać a jego miejsce powinno być pod mostem jeśli nie stać go na mieszkanie czy jedzenie. Sprawa prosta jak drut.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Powiedz co mnie obchodzą biedni. Niech idą do roboty i będą bogaci. Czy po czy pis to jak ktoś pisął jeden czort. Tylko koryto się liczy a resztę mają gdzieś. CO z tego, że tym biednym dali jak im to wszystko w inflacji i podwyżkach zabrali. Bogatym pis nic nie daje tylko im zabiera. 

Oj Hubcio Hubcio. Niemal jak Pawlak powiem...Polska nie dzieli się na bogatych i biednych, a na mądrych i głupich. Los mniej zamożnego brata, czy kuzyna, też masz w nosie? Czy jednak próbujesz zrozumieć, że może bystry mniej, szczęścia nie ma, przebojowy nie jest jak Ty itp? Czy też receptę jedną widzisz-„niech idą do roboty i będą bogaci” jak ja, tzn, Ty? 

• Haha 1
Opublikowano

Ten dalej z piłką... Skończyli już te wersje tarczy? Czy sky is the limit? Wyszli już poza czerwiec 2020? Wszelkie zagraniczme firmy stały w marcu zatem sprzedaż spadnie im do zera to kto tę niebywałą kasę przytuli? Te wszelkie regulacje pomału zaczyna się czytać jak to litera zastępuje literę....

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jeśli ktoś jest biedny bo jest leniem i jego przodkowie też byli leniami to nie powinien nic dostać a jego miejsce powinno być pod mostem jeśli nie stać go na mieszkanie czy jedzenie. Sprawa prosta jak drut.

Dla  ateisty   jest  to  proste  jak  drut    ale  dla  katolika  już  nie.  Po tym co  piszesz  widać  że   nie  w  tobie  za  grosz  współczucia  i  Miłosierdzia 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Denwer napisał:

Dla  ateisty   jest  to  proste  jak  drut    ale  dla  katolika  już  nie.  Po tym co  piszesz  widać  że   nie  w  tobie  za  grosz  współczucia  i  Miłosierdzia 

I ta wypowiedź to dobitny przykład że w szkołach powinna być jednak etyka, zamiast religii. Wtedy może nie pisano by takich głupot.

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, bezbarwny napisał:

Oj Hubcio Hubcio. Niemal jak Pawlak powiem...Polska nie dzieli się na bogatych i biednych, a na mądrych i głupich. Los mniej zamożnego brata, czy kuzyna, też masz w nosie? Czy jednak próbujesz zrozumieć, że może bystry mniej, szczęścia nie ma, przebojowy nie jest jak Ty itp? Czy też receptę jedną widzisz-„niech idą do roboty i będą bogaci” jak ja, tzn, Ty? 

Tak mam w nosie. Bo każdy jest kowalem swego losu. I znam takich co to byli mniej zamożni i w szkole kanapkę prosili bo im nie miał kto kupić i się wzięli i coś mają. Może nie są bogaczami ale ich status zmienił się i to znacznie względem tego co mieli będąc dzieciakami.

Kiedyś w Polsce był taki system co to chciał zadbać o tych jak piszesz mniej bystrych, przebojowych, nie mających szczęścia. I oni mieli to w d. Widać tu wyraźnie, ze nie wielu z nas wyciągnęło wnioski z socjalizmu i dalej wielu tym razem z was upatruje w socjalizmie szansy dla Polski. Niestety problem jest taki, że ten mniej bystry czy bez szczęścia często ma bystrość do wszystkiego innego tylko nie do pracy.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Znalazł się głęboko wierzący. Normalnie chyba se jaja robisz. Po tym co ty piszesz widać wyraźnie, ze jest w tobie wielkie zapatrzenie w socjalizm. Bo na miłosierdzie czy współczucie może zasługiwać chory czy kaleka, który może i by chciał ale pracować nie może. Zdrowy legat to może jedynie zasługiwać na pogardę co najwyżej. Nawiasem mówiąc Kościół Katolicki za socjalizmem nie przepadał.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał:

Znalazł się głęboko wierzący. Normalnie chyba se jaja robisz. Po tym co ty piszesz widać wyraźnie, ze jest w tobie wielkie zapatrzenie w socjalizm. Bo na miłosierdzie czy współczucie może zasługiwać chory czy kaleka, który może i by chciał ale pracować nie może. Zdrowy legat to może jedynie zasługiwać na pogardę co najwyżej. Nawiasem mówiąc Kościół Katolicki za socjalizmem nie przepadał.

A co POwiesz o księdzu zdrowym czterdziestoletnim drabie o wzroście ponad 190 cm w sukience po kostki  który co niedzielę z ambony zebrze, że pieniędzy ni ma - dla mnie katolika jest to żenada poniżej pasa - złapać tylko takiego za żołędzie i POkazać jak łopata wygląda - nie mogę na nich patrzeć.

16508512_1097545670372458_4797249665913132009_n.jpg

16832349_838728842932596_5517049892658871676_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

Krowa co dużo ryczy.. Socjalizmu nie można negować całkiem. Polityka równych szans tego wymaga przynajmniej na etapie kształcenia. Potem i owszem. Patologiczna bezdomność to z jednej strony zwykłe menelstwo a z drugiej nowy poziom komfortu.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

I ta wypowiedź to dobitny przykład że w szkołach powinna być jednak etyka, zamiast religii. Wtedy może nie pisano by takich głupot.

Głosuj na Biedrońto będzie etyka i gejotyka 😛

Opublikowano
1 minutę temu, many12 napisał:

A co POwiesz o księdzu zdrowym czterdziestoletnim drabie o wzroście ponad 190 cm w sukience po kostki  który co niedzielę z ambony zebrze, że pieniędzy ni ma - dla mnie katolika jest to żenada poniżej pasa - złapać tylko takiego za żołędzie i POkazać jak łopata wygląda - nie mogę na nich patrzeć.

16508512_1097545670372458_4797249665913132009_n.jpg

To ić do okulisty

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

a w szkole jest religia ? czy to co jest wszkole na przedmiocie religia jest nauką religi czy nauką o religi czy ani jednym ani drugim ?

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Trzeba mieć bardzo ciasną puszkę aby e ten sposób rozumować.

do Staszka pisałem.

No tak wtedy to już nie będzie można mówić czy pisać gej tylko waginosceptyk 🤮

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

many - to oni mają po dwa żołędzie?

16938509_185041511987971_6175973973524052017_n.jpg

3 godziny temu, Ulman napisał:

Po i PIS to jeden i Teb sam syf

Muszą się zrec by wyglądało że się różnią 

PIS pluje na PO, a PO pluje na PIS, wyborca jeden głosuje na PO przeciw pisowi, a drugi głosuje na PIS przeciw PO!!! Spór toczy się tylko o to, kto ma w imieniu naszego okupanta lepiej nadzorować niewolników. POPIS razem rozkradali Polskę, razem służą temu samemu panu…....Ktoś z imienia i nazwiska, który dokonywał rozbiorów ekonomicznych Polski został skazany? Pisiory obiecywali dekomunizację, rozliczenia złodziejskiej prywatyzacji i co???  Ujawnienia aneksu WSI, przyczyn katastrofy smoleńskiej, obniżenia podatków, zaprzestania zadłużania Polski w obcych bankach, itp. Nic w sprawach zasadniczych dla przyszłości Polaków się nie zmieniło, a wręcz przeciwnie koszty naszego życia są coraz wyższe, a bezpieczeństwo narodowe jest wyjątkowo naruszone. Korupcja polityczna jest olbrzymia, ale obecni rządzący tuszują prawdę w swoich mediach, które ciągle odwracają uwagę od straszliwej korupcji na wszystkich szczeblach władzy, czy to państwowej czy samorządowej. W zamian, mamy ich gigantyczne kłamstwa, ale elektorat pisowski jest strasznie niekumaty, oni nie rozumieją, jak są brutalnie, prymitywnie oszukiwani przez TV-PIS, radia, media OTR, ich prasę itd.
Pisuary w sposób już jawny budują z Polski – Polin, oddają szybko najważniejsze atrybuty władzy na rzecz rządom światowym, jak wojsko, pieniądz, politykę zagraniczna, gospodarczą, żywnościową, energetykę, zasoby naturalne ziemi, służby specjalne................................................. ?

Opublikowano

Dzwoniłem dzisiaj do agencji rolnej z tematem iż składam wniosek o dopłaty w wersji papierowej tylko w jaki sposób dostarczyć oświadczeń o zwierzętach.  Paniusia POwiedziała, że od 18 maja biura będą już otwarte i można będzie skorzystać z ichniego szybszego  interneta do e-wniosku. Przyjmowanie wniosków przedłużyli do 15 czerwca,

28471463_607909836222533_8770568119937929329_n.jpg

Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał:

Kiedyś w Polsce był taki system co to chciał zadbać o tych jak piszesz mniej bystrych, przebojowych, nie mających szczęścia. I oni mieli to w d. Widać tu wyraźnie, ze nie wielu z nas wyciągnęło wnioski z socjalizmu i dalej wielu tym razem z was upatruje w socjalizmie szansy dla Polski. Niestety problem jest taki, że ten mniej bystry czy bez szczęścia często ma bystrość do wszystkiego innego tylko nie do pracy.

Ci co rzekomo w „d” to mięli, dzisiaj z rozrzewnieniem wspominają tamte czasy, gdy była pewna, stała praca, dach nad głową, pieniądz za który niewiele kupić mogli(bo nie było, a oni „znajomości” nie mięli) i pewność dna jutrzejszego. Z mojego punktu widzenia, to właśnie ci bystrzy, którym pomagać nie trzeba, tamten system rozmontowali. Od spawacza elektrody wynoszącego, przez traktorzystę z bańką paliwa, na dyrektorze przedsiębiorstwa budowlanego kończąc, który cementem za tarcicę na dach swojej willi płacił. Tamten system, niewiele z pomocą socjalną wspólnego miał, bo z założenia, wszystko, wszystkich było. 

Opublikowano

Tak wspominają z rozrzewnieniem bo młodzi wtedy byli. A wiedz o jednym, że każdy wspomina swoje młode lata z tęsknota nie ważne na jaki czas by przypadły. A człowiek ma to do siebie, że zawsze są bardziej zaradni i mniej zaradni. Sprytniejsi itd. Zawsze będą ci co będą chcieli mieć więcej i lepiej. Dlatego socjalizm nigdzie i nigdy się nie sprawdzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v