Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stara juz planuje wyjazd za 1000 +. to fajne bo wczesniej planowala za moje doplaty😛.

gruba teraz bedzie sie nazywal kowid-19, albo 190 zalezy ile bedzie zarazonych.

ogloszono wyniki wczorajszych wyborow

01s_ju_wyniki_wczorajszych_wybor_w.jpg

Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

Nooooo jeśli komentarze traktujesz jako źródło wiedzy, a nie teksty źródłowe, to pogratulować. 

Nie bój żaby wiem co mam czytać . 

A swoją drogą Starsz antypisie ciekaw co napisałeś ,wychodzi że piszecie same kłamstwa 👍Taki strzał w kolano 

Opublikowano

Jak niedawno pisałem że koronawirus przesieje niepotrzebne  zawody jakie ludzie wykonują , to mnie paru wyśmiało i do Gienka z Podlasia porównywano . Już się sprawdziło kto do pracy i zarobkowania wrócił a kto jeszcze musi czekać , bo jest najmniej potrzebny innemu człowiekowi . Mnie nie chodziło że to zawód rolnik jest najlepszy , zbyt ograniczone takie myślenie . 

Teraz Wam mówię że ta łopozycja jest tak totalnie beznadziejna że za niedługim czasem nawet ta kołowata Jachira może mieć tej beznadziejności i co za tym idzie wstydu dość i odda mandat posła . 

Na PISiorów nigdy nie głosowałem .ale jeszcze da się na nich patrzeć  . Jak się patrzy i słucha tej totalnej łopozycji to mnie jako Polaka żal i smutek  zaraz dopada . 

Wy sobie teraz te ich żale  że wyborów w niedziele nie było  przetłumaczacie aby jakoś to wyglądało , a jak wczoraj PSLowca zapytali o ten Tuska wpis o tęsknocie za wyborami , to się wypierał znajomości z Donaldem by na debila nie wychodzić  jak cała reszta . 

Pier...ie że w folie koperty , czy w kondony może . Do marketów ludzie chodzą na zakupy każdego dnia i jeden po drugim  ten sam wózek , czy towar w ręce bierze i jest dobrze . To totalna błazenada z tymi wymówkami  . Gdyby Totalni mieli wiedzę że wpier...l przy urnach nie dostaną , to by wybory się odbyły i po przegranych czy wygranych sukces by odtrąbili . W parlamentarnych  musieli się wszyscy połączyć by jakoś to wyglądało  a i tak lanie dostali . W senacie oczywiście wygrali , ale po co z wyborców robić idiotów  i wmawiać im że całe wybory to sukces ???? Więcej ludzi poszło do wyborów , to i liczbowo każdy więcej głosów dostał  i PISiory i totalni a totalni jako swój wielki sukces te większą  liczbę głosów  przypisują . Dziecinada i błazenada i nic więcej , smutna ta nasza 'elita". polityczna 

• Thanks 1
Opublikowano

naprawdę jak będziesz sobie te bajki wmawiał rzeczywistości to nie zmieni. Odpowiem ci tylko tyle, że gdyby pis się nie bał, że Duda przegra nie cisnęli by na wybory 10 maja. Nie ma też żadnych żali, że wybory się nie odbyły a jest szydera z gamoni w rządzie, którzy ich zrobić nie umieli. To wasza propaganda wam wmawia, że teraz opozycja chce wyborów 10 maja. A wy jesteście albo zbyt naiwni albo po prostu nie rozumiecie, że opozycja szydzi sobie z tego, ze te wybory się nie odbyły. Zresztą sam piszesz w swoim wpisie, że w interesie opozycji jest odsuwanie terminu. To jak mogą chcieć wyborów 10 maja i żałować, że ich nie było? Po prostu sam sobie zaprzeczasz bo nie rozumiesz co piszesz i co się w kraju dzieje.

Opublikowano

Ty  masz jakąś   obsesje  na  tle  tych wyborów  z  10  maja  ??

Opublikowano

Ja nie mam obsesji pokazuje jak wasza propaganda was ogłupia. Ktoś tłumaczył na czym polega sens zdjęcia Tuska z rodziną przy urnie. A wy dalej klepiecie tu jakieś dyrdymały. To naprawdę nie jest tvp gdzie propaganda na niskim poziomie trafia do nieszczęsnych ludzi ogłupianych masowo.

Opublikowano

Ty się tłumaczysz takiemu co Kidawę 20 razy dziennie wstawiał ? :D

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Ty się tłumaczysz takiemu co Kidawę 20 razy dziennie wstawiał ? :D

Na pewno nie 20 razy dziennie. Nie moja wina że ona codziennie dostarczała  wiele śmiechu 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Teraz podobni ,,brudnego unijnego szczura,, marzy im się wystawić  😂😂😂😂

Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał:

naprawdę jak będziesz sobie te bajki wmawiał rzeczywistości to nie zmieni. Odpowiem ci tylko tyle, że gdyby pis się nie bał, że Duda przegra nie cisnęli by na wybory 10 maja. Nie ma też żadnych żali, że wybory się nie odbyły a jest szydera z gamoni w rządzie, którzy ich zrobić nie umieli. To wasza propaganda wam wmawia, że teraz opozycja chce wyborów 10 maja. A wy jesteście albo zbyt naiwni albo po prostu nie rozumiecie, że opozycja szydzi sobie z tego, ze te wybory się nie odbyły. Zresztą sam piszesz w swoim wpisie, że w interesie opozycji jest odsuwanie terminu. To jak mogą chcieć wyborów 10 maja i żałować, że ich nie było? Po prostu sam sobie zaprzeczasz bo nie rozumiesz co piszesz i co się w kraju dzieje.

Ty lepiej napisz co by było jak by Po było przy korycie chaos i anarchia a ludzie na ulicach by umierali na koronawirusa a oni by mówili cieszcie się wiosną

Opublikowano

S

uid_eca2bb68e5200509cb2e068f6bdd2d8f1588

Belki informacyjne telewizji TVN24 w ostatnich dniach (fot. screen TVN24)

„Na jakiej podstawie władza nie organizuje wyborów w terminie?” – od rana grzmi tzw. pasek w telewizji informacyjnej TVN24. Taką właśnie belką informacyjną stacja zareagowała na wspólne stanowisko liderów PiS i Porozumienia, w którym uzgodniono, że wybory prezydenckie nie odbędą się 10 maja, a zostaną przesunięte, by zapewnić bezpieczeństwo obywateli w czasie epidemii. Jeszcze niedawno z pasków tej stacji płynął inny przekaz: o „parciu PiS do wyborów” i „wyborach za wszelką cenę”.

uid_3c89434c752dc689b5f4f3b260d9f1931587

TVN i „uczciwa praca wobec widzów”. 12 przykładów jak są oszukiwani od lat

„Naszą misją i naszym zadaniem jest informowanie o istotnych sprawach, bez względu na to, kto jest u władzy i jaką opcję reprezentują bohaterowie...

zobacz więcej

RAPORT: KAMPANIA 2020

W czasie, gdy parlamentarna opozycja krzyczała o „zabójczych kopertach” (jak mówił o głosowaniu korespondencyjnym marszałek Senatu Tomasz Grodzki, a „Newsweek” Tomasza Lisa pisał o listonoszach jak „posłańcach śmierci”), informacje w podobnym tonie pojawiały się na antenie największej stacji komercyjnej.

„PiS prze do wyborów” – czytaliśmy na pasku w czasie konwencji Andrzeja Dudy; innym razem mowa była o „politycznej batalii o wybory za wszelką cenę”.

Teraz tamte belki informacyjne przypominają publicyści i internauci, wskazując, jak wiele w narracji telewizji TVN zmieniło się, gdy Jarosław Kaczyński i Jarosław Gowin doszli do porozumienia. Polityce w środę wieczorem ogłosili wspólne stanowisko, głoszące, że wybory odbędą się korespondencyjnie i zostaną przesunięte z 10 maja na inny termin.

W czwartek wszystkich 18 posłów Porozumienia zagłosowało zgodnie z pozostałą częścią Zjednoczonej Prawicy za odrzuceniem weta Senatu, a ustawa o wyborach trafi teraz do podpisu prezydenta.

uid_064b49efc20f239cd5117276775491ba1587

„Dobrze, że jesteście”. Fala wsparcia PO dla TVN

– Jesteśmy niezależni. Rolą dziennikarza jest uczciwa praca na rzecz widzów, a nie partii politycznej. Nie byliśmy i nie jesteśmy po to, żeby być...

zobacz więcej

Po stwierdzeniu nieważności wyborów przez Sąd Najwyższy – które po prostu nie odbędą się w zaplanowanym terminie – ma zostać wyznaczona nowa data.

„Na jakiej podstawie władza nie organizuje wyborów w terminie?” – pyta już w czwartek belka TVN24, a zaproszeni do studia goście telewizji rozwodzą się nad „zagrożeniem”, które może nieść ze sobą ten „n

Zdjęcie

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Na TVPIS to chyba 1 800 000 000 i to w tym roku a poprzednio po ok 1 mld/rok

No ale wyznawcy PIS to nie bulwersuje. Im się należy bo robiom dobrze a Tusk robił źle i kradł i to jest niemiec a do tego wtedy wszyscy kradli i się dzielili a teraz nie kradną to maja kasę żeby przepieprzyć na administracje i propagandę. Tak jest dobrze i już!

Jak abonamentu nie płacisz to co się dziwisz?

Opublikowano (edytowane)

Bogdan czy ty rozumiesz, że oni wyśmiewają bałagan prawny jaki zrobił pis? Te paski nie znaczą tego, że tvn chce/chciał wyborów 10 maja. Oni pytają na jakiej podstawie prawnej jest ten bałagan. Oni pokazują bezprawie działań rządu. Najpierw bezprawnie spartolili jedne wybory. Teraz łamiąc prawo organizują drugie. Te przytoczone przez ciebie pytania gdzie wmawia ci się, ze tvn chce wyborów. Mają pokazać nie to, że tvn chce wyborów czy tam chciał 10 maja. Tylko mają pokazać bezprawie bałagan i chaos.

13 minut temu, staszek131415 napisał:

Ty lepiej napisz co by było jak by Po było przy korycie chaos i anarchia a ludzie na ulicach by umierali na koronawirusa a oni by mówili cieszcie się wiosną

Co by było gdyby było? Do wróżki idź. Po przynajmniej radziło sobie z organizacją wyborów na czas i zgodnie z prawem w przeciwieństwie do gamoni z pisu. A jeśli chodzi o wirusa to jak powiedział poseł zjednoczonej prawicy Sośnierz rząd też sobie nie radzi. To są fakty a nie gdybanie. CO by było gdyby było.

Jak widać twoja reakcja na fakty nie może być inna jak śmiech. Bo argumentów oczywiście nie masz. Sośnierz to poseł rządzącej koalicji były minister zdrowia. Człowiek związany ze służbą zdrowia. Ocenił Szumowskiego. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Kiedy to PO sobie radziło z wyborami? Dobrze wiemy co bylo ludzie za chlebem uciekali z kraju a dziś przynajmniej mogą godnie rzyć w Polsce co  nie wszystkim jest na rękę bo skończyło się cwanikowanie

Opublikowano (edytowane)

A co ma emigracja do wyborów? Których wyborów za po nie udało się zorganizować na czas i zgodnie z prawem? Jełśi już jesteśmy przy emigracji farsa wyborcza szykowana przez pis na 10 nie dawała prawa ludziom na emigracji na głosowanie. Wiesz kiedy wcześniej tak było za prlu. Widać, ze nie masz argumentów w tej sprawie i jedyne co ci zostaje to śmiech i pisanie nie na temat o jakiejś emigracji. A słowa członka rządzącej koalicji byłego ministra zdrowia Sośnierza na temat nie udolności Szumowskiego potrafisz jakoś skomentować?

Opublikowano

Oj raczej Tobie brak argumentów każdy logicznie myślący widzi do czego dąrzy opozycja machają czerwoną książęczką by przejąć władzę w kraju ludzie pokazali im gdzie ich miejsce i tam niech zostaną poza rządzą wladzy nie mają nic do zaoferownia  a teksty pani KIdawy sa godne przedszkola a nie urzędu Prezydenta

Całą reszta niewiele lepsza

Opublikowano
34 minuty temu, staszek131415 napisał:

Jak abonamentu nie płacisz to co się dziwisz?

Nainne stacje też nie płacę a działają. Jedynie TVPis jak przystało na partyjny twór nie potrafi bez grubej kasy funkcjonować. Dodatkowo ściąga jeszcze abonament czego inni nie robią 

W zamian mamy do oglądania ułomną ekstraklasę brak reklam w trakcie filmów i propagandę dla ciemnego ludu przez 24h 

Opublikowano

Inne stacje finansuje zachodni kapitał za to opowiadają to co im nakażą czyli walka z kościołem pod przykrywką pedofili itp pseudo ekolodzy niscza polską gospodarkę pod pretekstem ochrony środowiska większej propagandy jak w innych stacjach to nie znajdziesz no może oprocz korei ichin

Opublikowano (edytowane)

Staszek zaproponowałeś mi dziś rano dyskusję na poziomie co by było gdyby było. Ja ci odpisałem konkretnymi faktami i po prostu poległeś na tym. Teraz już zmieniasz temat. Tak ludzie pokazali parę lat temu po gdzie ich miejsce. Teraz wszystko idzie ku temu, że to samo pokarzą pisowi. Pis już stracił senat. Wybory 10 były dociskane bo jest duża obawa, że ich opóźnienie oznacza utracę stołka przez Dudę. Kiedyś Tusk mówił, że nie ma z kim przegrać i w końcu przegrał. Tak więc i ja ci radzę trochę pokory bo i pis w końcu przegra. Pis też już nie ma ludziom nic do zaoferowania. Sama inflacja zabrała 50 zł z 500 plus. Resztę zabrały podwyżki cen. Są raporty, że ubóstwo wzrasta. Przyrost naturalny jakoś się nie zmienił na plus. Teraz ludzie zaczną tracić pracę i przyjdzie recesja. CO im pis oferuje?

Co do tych stacji i walki z kościołem to mocno przesadzasz. Jeśli są przypadki pedofilii trzeba je pokazywać. Zresztą co powiesz na to, że Episkopat też był przeciwko wyborom 10? Odpowiesz może na to pytanie bo jakoś na żadne dzisiaj nie odpowiedziałeś a jedynie temat co chwila zmieniasz.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Staszek zaproponowałeś mi dziś rano dyskusję na poziomie co by było gdyby było. Ja ci odpisałem konkretnymi faktami i po prostu poległeś na tym. Teraz już zmieniasz temat. Tak ludzie pokazali parę lat temu po gdzie ich miejsce. Teraz wszystko idzie ku temu, że to samo pokarzą pisowi. Pis już stracił senat. Wybory 10 były dociskane bo jest duża obawa, że ich opóźnienie oznacza utracę stołka przez Dudę. Kiedyś Tusk mówił, że nie ma z kim przegrać i w końcu przegrał. Tak więc i ja ci radzę trochę pokory bo i pis w końcu przegra. Pis też już nie ma ludziom nic do zaoferowania. Sama inflacja zabrała 50 zł z 500 plus. Resztę zabrały podwyżki cen. Są raporty, że ubóstwo wzrasta. Przyrost naturalny jakoś się nie zmienił na plus. Teraz ludzie zaczną tracić pracę i przyjdzie recesja. CO im pis oferuje?

Co do tych stacji i walki z kościołem to mocno przesadzasz. Jeśli są przypadki pedofilii trzeba je pokazywać. Zresztą co powiesz na to, że Episkopat też był przeciwko wyborom 10? Odpowiesz może na to pytanie bo jakoś na żadne dzisiaj nie odpowiedziałeś a jedynie temat co chwila zmieniasz.

Nie wiem gdzie to bezrobocie rośnie bo brakuje podobno rąk do pracy by zbierać truskawki co do pedofili to należy jej przypadki karaća nie pokazywać

https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/497600-agresywni-mezczyzni-blokowali-auto-akcji-stop-pedofilii

Opublikowano

Jakos tewolne media temat przemilczały może był nie na rękę dla ich mocodawców?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v