Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko dla tego ze nie ogladaja dziennika telewizyjnego . temu nie wiedza jaka pomoca objal i rzad tarcza antykryzysowa1,2,3,4,5,6,7,8,9.... juz weszla w zycie a oni stoja na placu i temu manna z telewizora na nich nie spadla...

Opublikowano (edytowane)

w panstwach socjalistycznych ludzie setkami umierali dziennie i nikt sie nie przejmowal zadnymi epidemiami, w kapitalistycznych zreszta tez.

to panstwo swoimi dzialaniami doprowadzilo do zawieszenia gospodarki wiec niech placi odszkodowania, 

takie protesty odbywaja sie w wielu panstwach

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Tylko u nas ? Amerykańce tyż takie głupie ? 🤔

Opublikowano

francuzi zamiast pracy maja we krwi strajki i tak od ponad 100 lat , to kraj nad przepascia- stoi sila bezwladnosci, gdy sie zwali to bedzie huk na caly swiat..

chyba najzdrowsze podejscie maja szwedzi.

Opublikowano

ci kretyni co dzisiaj chodzili po warszawie i roznosili wirusa to powinni za karę opiekować się chorymi w zakażonych dpsach; ludzie dwa miesiące siedzą w domach żeby wirus się nie roznosił tylko wygasł a tacy idioci wszystko psują

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

francuzi zamiast pracy maja we krwi strajki i tak od ponad 100 lat , to kraj nad przepascia- stoi sila bezwladnosci, gdy sie zwali to bedzie huk na caly swiat..

chyba najzdrowsze podejscie maja szwedzi.

Francja to stara dziwka jest smrodkiem wolności ogarnięta.

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

A ja zgłosiłem się do Zetuesu o zniżkę 50% na składki. Taka prędkość rozpatrywania, że trzeba będzie znów pełne opłacić bo odzewu żadnego..

gienek - jeszcze nic nie kazali jak się okazuje.

No patrz a jak w okolicach Wielkanocy pisałem, ze mój sąsiad miał podobne dylematy to @PawelWlkp pisał, że wymyślam nie prawdę.

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

ci kretyni co dzisiaj chodzili po warszawie i roznosili wirusa to powinni za karę opiekować się chorymi w zakażonych dpsach; ludzie dwa miesiące siedzą w domach żeby wirus się nie roznosił tylko wygasł a tacy idioci wszystko psują

W zakażonych DPS to nie byłoby problemu z opieką gdyby posmarowano pieniążkiem. Wystarczyło powiedzieć że opiekujący się tymi ludźmi, dostaną np. 10 tyś miesięcznie. idę o zakład że szybko rozwiązałoby to braki kadrowe.

7 godzin temu, jacus napisał:

to panstwo swoimi dzialaniami doprowadzilo do zawieszenia gospodarki wiec niech placi odszkodowania, 

I tu @jacus udowodnił że pomimo nie wprowdzania stanu nadzwyczajnego jednak chyba płacenia odszkodowań się nie uniknie.😂 Chyba że nie uniknie się tego, właśnie z powodu nie wprowadzenia tego stanu.🤣 

Opublikowano

17 maja?
Teoretycznie jest to możliwe - jest to niedziela, a zatem dzień wolny od pracy. Ponadto mieści się on w konstytucyjnym terminie, w którym należy zarządzić dzień wyborów. Ale czy komisje wyborcze oraz pakiety dla każdego głosującego będą w stanie pojawić się w ciągu ośmiu dni? Mało osób w to wierzy.

23 maja?
To ostatni możliwy konstytucyjny termin. Problem w tym, że jest to sobota - nie zalicza się tego dnia jako wolnego, zgodnie z ustawą o dniach wolnych od pracy.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

to podobnie jak Biedroń

96232437_2996809297008150_93965992004576

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem to wszyscy  kandydaci chcieli  jutro wyborów , ale oczywiście z gwarancją wygranej . Żonglowali   tymi wyborami na jutro bo żaden sondaż nie dawał  łopozycji  sukcesu . Teraz jak już pewne że wyborów nie będzie larum i doniesienia do prokuratury . Moim skromnym zdaniem za to Że Gowin z Kaczorem się dogadali to obaj powinni na stosie zostać publicznie spaleni . Pani Kidawa  debatę wygrała w cuglach , jak więc  można wbrew całej łopozycji wybory odwoływać ????? Łagry dla morderców wyborów !!!! 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, gienio007 napisał:

Moim skromnym zdaniem to wszyscy  kandydaci chcieli  jutro wyborów , ale oczywiście z gwarancją wygranej

Aaaa tak szerzej jakbyś spojrzał? To nie kwestia chciejstwa kandydata tylko prawa wyborczego obywateli RP. ( no chyba że właśnie miłościwie panujący odkryli iż to niezgodne z Konstytucją):brawo:

Przecież wybory nie odbywają się tylko na terytorium RP ale i wielu innych krajów. Nawet gdyby u nas dało sie zorganizować, to nie ma pewności że Polacy za granicą też mogliby w nich uczestniczyć, ze względu na specyfikę i przepisy danego kraju. Albo robimy wybory i uczestniczą w nich, bez zbędnego narażania się na chorobę albo restrykcje, wszyscy chętni z pośród uprawnionych, Albo nie robimy wcale. 

@Denwer a co powiesz jak znowu pojawi się ta dwójka z przodu na wyniku bezrobocia? Jakieś cudowne obietnice nie wypaliły?:efendi2:

Opublikowano

To ja w takim razie oficjalnie. A co to zmieni w sytuacji kiedy głównym decydentem jest epidemia? Niech nawiążą łączność z wirusem, może powie im coś konkretnego. A może nawet zgodzi się na ten dzień zawiesić zarażanie.:oops1:

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

@Denwer a co powiesz jak znowu pojawi się ta dwójka z przodu na wyniku bezrobocia? Jakieś cudowne obietnice nie wypaliły?:efendi2:

Do puki   Premierem  jest   Mateusz  Morawiecki   a  Prezydentem  Andrzej  Duda   to  Polsce  nie grozi 

27625344_1564621540251710_57572096236372

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v