Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech sobie dziad wynajmie firmę ochroniarską jak się boi o swoje bezpieczeństwo a nie żeruje na funcjonariusz policji na koszt państwa

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Czy jak wybory się nie odbędą to PKW za to nie beknie?

44 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie bo rząd odebrał im to prawo i przeniósł na pocztę.

no to "beknąć" powinna poczta czy rząd czy jeszcze kto inny i jak to zrobić aby ten bajzel nie uszedł winowajcy na sucho?
W zasadzie to parlament nie był w stanie porządnie sprawy wyborów załatwić w odpowiednim czasie bo nie wiem co oni tam uchwalili nad senackim wetem ale dwa tyg sakramentalne teraz musi upłynąć aby wdrożyć cokolwiek uchwalili a termin na za trzy dni przed debatują.
Znaczy parlament nie jest w stanie sensownie działać i czy Prezydent nie ma gdzie w tym czymś co konstytucją nazywają zapisane że mógłby na upartego ten parlament rozegnać?
Łatwo rządzić gotowym co się nam w podatkach odebrało? ale jak co do czego i rzeczywisty problem jakim dylemat co ważniejsze; wybory czy epidemia? to się ze.rali i do ostatniej chwili ganiają bezsensownie jak na jakim filmie komediowym w panice bo nie wiedza co zrobić.
Na dwa tyg chociaż przed wyborami już było trzeba pierwsze ich termin przesunąć jeśli nie zapadła decyzja co do ich formy i porządek tego wymaga elementarny i jak mam nie patrzeć z pogarda na polaczyńskie partactwo jak na samym szczycie mamy na cały świat widoczne.
Nawet gdyby i te pocztowe wybory to decyzja na trzy dni przed? przecież tylko partacko można w takim czasie taką imprezę zorganizować i Wy chcecie aby taki naród ktoś poważnie traktował.
Szmatem drutem nawet wybory przeprowadzacie na ostatni dzwonek i ja mam Was szanować? a może jeszcze mam w tym cyrku brać udział?
Jak wy chcecie nowoczesne państwo zbudować o zorganizowanej gospodarce jeśli nikt nie wie co będzie jutro nowego w zasadach tej gospodarki i nikt poważny niczego uczciwego w tym bu.delu nie odważy się zaczynać a co najwyżej kanalie które tylko liczą na przekręty i ....
z resztą wystarczy się rozejrzeć wokół ze niewiele tu co porządnie zrobione to zasluga polskich rządów a i uczciwie zarobić to tylko na minimalna egzystencję nawet za najwartościowszą pracę się tu nadal .....

tak
mordą na bruk rzucam cię polska szumowino i zejdź na ziemię i oceń siebie krytycznie a dopiero pokora może zaowocować czym sensownym na przyszłość 
Są ludzie w tym kraju którzy to wszystko ciągną własną na prawdę potrzebną pracą ale takie siojtki jakie rządzą nikomu nie dadzą żadnych szans na godziwe owoce z tej pracy.
najgorsze że nie widać nikogo sensownego na zamianę który by był chętny a tylko szumowiny pchają się na szczyty a my i... jakie my?, ja no to towarzystwo ... ja wcale już praktycznie nie głosuję od trzech czy czterech kadencji bo nie mam wpływu na to kto startuje. a wy im na to pozwalacie ślepo broniąc bez cienia krytycyzmu.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

skrzynka dla wybranych

1 godzinę temu, racyl napisał:

Niech sobie dziad wynajmie firmę ochroniarską jak się boi o swoje bezpieczeństwo a nie żeruje na funcjonariusz policji na koszt państwa

Obiektywnie patrząc to sami jesteście winni takiej sytuacji gdzie policja musi chronić obywatela Jarosława . bo po ch*ja tam łazita ,żeby robić burdy ,wyzwiska ,straszyć ,drzeć mordy itp 

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

nie znajomość prawa PANIE .   W  przypadku podejżeń o zagrożenia życia policja przydziela ochrone ,nawet jak ktoś zacznie Cię straszyć masz prawo do wyjasnienia sprawy ządać ochronre policyjną .

Opublikowano (edytowane)

Nie wiedziałem, że próba wrzucenia koperty do czyjejś skrzynki to zagrożenie życia. Ciekawe czy jak by ci ktoś chciał wrzucić kopertę do skrzynki a ty byś poprosił policję o ochronę to czy by ci tej skrzynki pilnowali 24 godziny na dobę?

Wychodzi na to, że ci co wrzucają nam reklamy do skrzynek czy inne przesyłki a nie są z poczty zagrażają naszemu życiu i każdej skrzynki przed nimi powinna pilnować policja.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

hubertuss , przecież ty nie jesteś głupi wiec wiesz co policja tam robiła , A czy każdy obywatel może wrzucać cokolwiekto skrzynek pocztowych ? nie , po to jest nazwa skrzynka pocztowa , reklamodawcy też nie mają prawa wrzucać tam reklam .I W wielu budynkach nie wrzucają .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Aaaa no to policja może niech taki plastikowy kiosk tam przed chałupą ustawi a skrzynkę na drzwiach tego lokum zamontuje bo to zawsze pod ręką funkcjonariusza i sprawdzić dokumenty wrzucającego można. A w ogóle  to ja bym w tym kiosku biuro podawcze rezydencji Pana Kaczyńskiego umieścił. Zawsze to jakieś ułatwienie dla ludu, pragnącego przekazać na piśmie wyrazy uwielbienia Prezesowi Kaczyńskiemu. W końcu jest posłem.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jarecki napisał:

nie znajomość prawa PANIE .   W  przypadku podejżeń o zagrożenia życia policja przydziela ochrone ,nawet jak ktoś zacznie Cię straszyć masz prawo do wyjasnienia sprawy ządać ochronre policyjną .

weź mnie nie rozmieszaj tą ochroną, świadka koronnego tylu nie pilnuje co tego starca

życzę wszystkim prześladowanym żeby mieli tylu funkcjonariuszy do ochrony każdego dnia na koszt podatnika

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Obiektywnie patrząc to sami jesteście winni takiej sytuacji gdzie policja musi chronić obywatela Jarosława . bo po ch*ja tam łazita ,żeby robić burdy ,wyzwiska ,straszyć ,drzeć mordy itp 

rzeczywiście  chcę mi się  sterczeć pod czyimś domem jak mam 170km do warszawy 😂

może w twojej dziurze zabitej dechami to norma że jak jeden coś powie to zaraz dostaje łomot bo u nas nikt nikogo nie bije za poglądy

więcej ludzi nienawidzi tuska niż jarka i jakoś tylu supermenów nie stoi po jego chałupą

A na poważnie to jak ktoś drze ryja czy kręci się pod czyimś domem to policja przyjeżdża incydentalnie a nie waruje 24h na dobę

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ale karma wraca. Trza było nie uczyć ludzi łażenia pod dom Jaruzelskiego, to by i pod własny nie przyłazili. To zasłużone owoce.

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

życzę wszystkim prześladowanym żeby mieli tylu funkcjonariuszy do ochrony każdego dnia na koszt podatnika

Spróbuj udowodnić że gościu Ci zagraża, albo przekonać dzielnicowego że właśnie kończy Ci się cierpliwość i  albo on coś zrobi , albo sam zaprowadzisz porządek. 

Opublikowano

dokładnie nie ma tylu bodygardów  na zawołanie

Opublikowano (edytowane)

No i pozostaje jeszcze kwestia samej skrzynki. To co wieszamy na płocie to chyba skrzynka na listy a nie pocztowa? Pocztowa to ma chyba wzór określony? Więc funkcjonariusze nie pilnują skrzynki pocztowej tylko skrzynki na listy, co tylko nadaje pikanterii bo przecież można by postawić tam skrzynkę po jabłkach drewnianą z opisem " na listy" i też byłaby chroniona.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

dzisiaj sie urodziles ??? od lat prezesa ochrania firma ochroniarska "grom " jak nietrudno sie domyslic zlozona z bylych funkcjonariuszy tej formacji, oczywiscie z milicyjnym rodowodem. kosztem bardzo niewielkim 1,5 miliona rocznie, wiadomo fachowcy kosztuja.......

http://www.gromgroup.pl/

Opublikowano
49 minut temu, racyl napisał:

weź mnie nie rozmieszaj tą ochroną, świadka koronnego tylu nie pilnuje co tego starca

rzeczywiście  chcę mi się  sterczeć pod czyimś domem jak mam 170km do warszawy 😂

może w twojej dziurze zabitej dechami to norma że jak jeden coś powie to zaraz dostaje łomot bo u nas nikt nikogo nie bije za poglądy

więcej ludzi nienawidzi tuska niż jarka i jakoś tylu supermenów nie stoi po jego chałupą

A na poważnie to jak ktoś drze ryja czy kręci się pod czyimś domem to policja przyjeżdża incydentalnie a nie waruje 24h na dobę

Jak napisałem Wy to nie znaczy że osobiście Ty (bo patrząc na Ciebie to nadajesz się do straszenia gawronów na polu A nie Kaczyńskiego9_9) ,Ale środowisko jakie reprezentujesz ,nienawiśći i antyPiSu 

Nie wiem może u was jest dziura zabita dechami ,Ale u mnie nie i żadnej przemocy nikt nie stosuje 

40 minut temu, mirro napisał:

Ale karma wraca. Trza było nie uczyć ludzi łażenia pod dom Jaruzelskiego, to by i pod własny nie przyłazili. To zasłużone owoce.

To jest kartka wyborcza żeby rozliczyć A nie wyzwiska i darcie ryja pod domem 

Opublikowano
43 minuty temu, mirro napisał:

Spróbuj udowodnić że gościu Ci zagraża, albo przekonać dzielnicowego że właśnie kończy Ci się cierpliwość i  albo on coś zrobi , albo sam zaprowadzisz porządek. 

Mi po incydencie z pewnym handlorzem dali pozwolenie na broń.  Mi tam ochrona nie potrzeba sam się obronie i moja skrzynkę na listy  😀

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Ursus932 napisał:

Jaka karta wyborcza? Może ta od Pana Sasina?:lol:Zaraz trzeba będzie "drukarzy" tych kart rozliczać z niegospodarności i doprowadzenia Skarbu państwa do niewłaściwego rozporządzenia funduszami.

Aaa teraz rozumiem to, oni chodzili do Jaruzelskiego z kartami wyborczymi i chcieli mu je przekazać.:lol:

38 minut temu, Denwer napisał:

Mi po incydencie z pewnym handlorzem dali pozwolenie na broń.

A choć kupiłeś co zacnego?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
54 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jak napisałem Wy to nie znaczy że osobiście Ty (bo patrząc na Ciebie to nadajesz się do straszenia gawronów na polu A nie Kaczyńskiego9_9) ,Ale środowisko jakie reprezentujesz ,nienawiśći i antyPiSu 

Nie wiem może u was jest dziura zabita dechami ,Ale u mnie nie i żadnej przemocy nikt nie stosuje 

nienawiści ?,  a to dobre 😂

ciekawe kto tej nienawiści sieje więcej bo kiedy nie włącze tvp to gadają w negatywnym świetle o PO a o pisie nie słyszałem ani nie widziałem żeby coś negatywnie gadali

chłopie wszystkie te miesięcznice były podszyte nienawiścią do Po i grą polityczną. tak pis między innymi zdobył żelazny elektorat.

to że trafiają się zjeby w PO typu nitras, szczerba, budka, schetyna to nie znaczy że cała platforma jest do niczego

takie same czubki są i  w pisie : macierewicz, tarczyński

trzeba umieć oddzielić ziarno od plew a nie wierzyć w to co pokażą w tvp

zdaje się że chodzi pod dom jaruzelskiego kiedy on nie był już u władzy to jaką kartką chcieli go rozliczyć.

sami to zapoczątkowali a teraz boją się o swoje d*py żeby im podobnym nie odpłacili wykorzystując policję

Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

Jaka karta wyborcza? Może ta od Pana Sasina?:lol:Zaraz trzeba będzie "drukarzy" tych kart rozliczać z niegospodarności i doprowadzenia Skarbu państwa do niewłaściwego rozporządzenia funduszami.

Aaa teraz rozumiem to, oni chodzili do Jaruzelskiego z kartami wyborczymi i chcieli mu je przekazać.:lol:

A choć kupiłeś co zacnego?

zarówno  do  jaruzelskiego  jak  i  Kaczyńskiego  pod  dom  łażą   idioci 

Skromny  walterek p99.  Przydał  by  się  sztucer   co  by  sarenki  z  pól  pogonił 

Opublikowano

Po co się kupuje broń ? Strach przed innymi , czy dowartościowanie się jakieś ? Czego się boisz ??

Opublikowano

Marecek straszy bronią ze strachu .. Fiu, fiu... To się porobiło 🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

@PafnucyOficjalnie  strach  przed  złymi  ludźmi 

95871660_2994509883904758_77883992697103

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Źli ludzie w prawym pastwie ? Czy to nie chora wyobraźnia , niczym u karakana ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v