Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mirro - prywatne sprawy mu wyciągasz. A Łukaszenka tego nie lubi... Tak dla wyobrażenia niektórych. Weź ciągnik, rozpędź się do tych ok 300 km/h i pizgnij w głupią podobno brzozę. Teoretycznie tylko zaznaczam. Wiadomo, że brzoza szans niema ale przemyśl jeden z drugim co wytrzyma a co nie. Potem weź pod uwagę, iż samolot to generalnie armelinium...

Opublikowano (edytowane)

po co memy
czytaliście to? (niekoniecznie ten artykuł a o samym czysto kpiarskim pomyśle) - https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wybory-2020-w-senacie-byl-pomysl-by-dokumenty-do-sejmu-wyslac-poczta-polska/yc3w9h8

czy wy nie traktujecie zbyt poważnie tych wszystkich politycznych pajaców?
i tak jak na zbyt wiele sobie pajacady pozwolą trzeba będzie siłą a nie wyborami rozpędzać kiedy już brak rozumu kompletny tylko całkowitych oszołomów na szczytach władzy zostawi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

u was tez pada i pizdzi ???

inteligencja z pis-u, pomnik grunwaldzki i nieznanego zolnierza. 3 maja 2020

82-418737.jpg

niedawno brozka otwarla nowy oddzial specjalistyczny w szpitalu w oswiecimiu-moze polaczysz przyjemne-szukanie tych agentow, z pozytecznym-leczenie ???

Aleś durny jak but który być może pierwszy raz POciagiem do wojska jechał - sPOtykałem takich w latach siedemdziesiątych na trasie  Lublin-Gdynia.

Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Aleś durny jak but który być może pierwszy raz POciagiem do wojska jechał - sPOtykałem takich w latach siedemdziesiątych na trasie  Lublin-Gdynia.

Eeee tam to połączenie jeszcze było znośne. Ale ekstatyczna podróż z Warszawy Zachodniej do Jeleniej Góry przez Poznań to było już coś. Ważne było żeby wsiąść do wagonów jadących do Żar, inaczej można było się zdziwić. Choć kiedyś konduktor chodził i przeganiał pasażerów bo tak coś nie wyszło.

• Haha 1
Opublikowano

15589716_340574022994907_428875544763868

KOD-OWCY W POCHODZIE
Skąd tyle krzyku, skąd tyle smrodu
To protestują wyznawcy KOD-u
Na czele idzie facet wzorcowy
To demokrata nasz eksportowy.
Napłodził dzieci pełną chałupę,
Po czym nań wypiął ojcowską d*pę.
Zamiast pracować na utrzymanie,
Woli odstawiać chocholi taniec.
To nowoczesny wzorzec faceta,
Co go utrzymać musi kobieta.
Za nim w płaszczyku facet bez wąsa.
Pokracznie skacze w tanecznych pląsach.
Niczym dyrygent głuchej orkiestry.
Roman „koń” - znana gwiazda palestry.
Za nimi złoty chłopiec businessu.
Choć nie posiada on interesu
Przystojny, zgrabny, buźkę ma śliczną
I błyszczy wiedzą, tą historyczną.
Według Ryszarda, kochany brachu,
Józef Piłsudski - twórcą zamachu !
I rząd obalił, wyobraź sobie, pomimo tego,
Że leżał w grobie.. Nie wiem, jak można ukończyć szkołę
I dalej zostać takim matołem.
Pytanie takie dręczy mą główkę.
Za kim obecnie nosi aktówkę?
Rubaszny sołtys przy Ryśku kroczy,
Zza okularów wytrzeszcza oczy
Na tych, co z domów dzisiaj wylegli.
Miłośnik sztuki, sprzętu i mebli.
Napiszę jeszcze, gdybyś nie wiedział,
Pod żyrandolem pięć lat przesiedział,
A gdy mu Naród zgasił żarówkę
Spakował wszystko na ciężarówkę.
Zostały po nim goluśkie ściany.
Pokazał klasę ...hrabia "cacany"
Tuż obok błyszczy ruda czupryna.
To Lis, skundlony dziennikarzyna.
Za nimi krzyczą, ot tak, dla sportu
Funkcjonariusze byłych resortów,
Kapusie, lumpy i cała tłuszcza.
Ktoś ich na siebie ciągle napuszcza.
Jednych przekonał, innym zapłacił
Pseudo elity, łgarze-magnaci

Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał:

Eeee tam to połączenie jeszcze było znośne. Ale ekstatyczna podróż z Warszawy Zachodniej do Jeleniej Góry przez Poznań to było już coś. Ważne było żeby wsiąść do wagonów jadących do Żar, inaczej można było się zdziwić. Choć kiedyś konduktor chodził i przeganiał pasażerów bo tak coś nie wyszło.

Nie jeździłem nigdy tą trasa co POdajesz, ale "Włóczęgą Północy"  jeździłem z Łukowa do Olsztyna do Technikum - wrażenia niezapomniane. Z powrotem w Olsztynie wsiadało się oknami bo już wagony były przepełnione po brzegi. Czasami trafiał się współpasażer co do woja na siłę jechał a pociąga widział pierwszo razo.

Opublikowano

az sprawdzilem kiedy zbudowano u nas linie kolejowa-1884, jedyna trasa ktora moglem w latach 70 jezdzic to krakow-oswiecim-czechowice-dziedzice wiec troche daleko od klimatow polski wschodniej.

Opublikowano

Ty krakus w końcu do was jarek jeździ regularnie ze świtą na wawel

Opublikowano

mial krotka przerwe-z przyczyn zdrowotnych, ale znowu jezdzi,choc powinien jak kazdy normalny czlowiek dreptac na nozkach,sam mialem operacje ortopedyczna i po paru miesiacach bez problemu wszedlem na wzgorze. pare lat temu facet wjechal autem na dziedziniec i po krotkim rajdzie zatrzymala go policja i wyladowal w szpitalu psychiatrycznym...

Opublikowano

"" Szedł Pan Jezus drogą i spotkał płaczącą babinkę. Pyta co się stało, a ona na to, że spaliła się chałupa i nie ma gdzie mieszkać. No to ją pocieszył, wyraził nadzieję, że ludzie jakoś pomogą, babcia przestała płakać a on poszedł dalej. Spotkał płaczącego chłopa i pyta skąd te łzy. Usłyszał odpowiedź, że wichura zerwała kable wysokiego napięcia, a te spadły na oborę i zabiły wszystkie bydlątka. Pan Jezus pocieszył rolnika, że na pewno dostanie odszkodowanie i odbuduje sobie hodowlę. Idzie dalej i widzi siedzącego na rowie Szymona Hołownię. Co się stało pyta. Ano płaczę nad naszą szarganą przez PIS konstytucją, nad utratą demokracji w Polsce, nad szarganiem wszelkich wartości przez Kaczyńskiego. Pan Jezus chwilę pomyślał, usiadł obok Hołowni i też zapłakał..."" "

😂😂😂😂

Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał:

Qrła ja głupi  😖

Nie martw się kidawa bije wszystkich  we wszelakich testach na głupotę.   Co najwyżej jesteś  roztargniony

Opublikowano
25 minut temu, marulekk napisał:

Qrła czemu nie mówicie że znieśli juz te dwie godziny dla seniora a ja głupi czaił sie pod sklepem

Dobrze że nie pomyśleli iż planujesz napad, albo czekasz na kumpli co mieli Ci pomagać.:oops1:

5 minut temu, Denwer napisał:

Nie martw się kidawa bije wszystkich  we wszelakich testach na głupotę.   

W zasadzie z głupiego gadania Pani Kidawy nic strasznego nie wynika, albowiem raczej władzy sprawczej to Ona mieć nie będzie. Jednak z durnych działań miłościwie panujących to już wiele złego stać się może. Powiem tak, chyba się zradykalizuję i poszukam na rynku, po znajomości, jakiegoś AR 15.

Opublikowano

Zważywszy, że politycy po namawiają do bojkotu to może i jest. Te sondaże na dzień dzisiejszy nic nie mówią. Bo nie wiadomo kiedy będą wybory a duża część wyborców nie chce brać udziału w farsie pocztowej.

Opublikowano

taaa  możecie  sobie  wmawiać  takie  bajki. Prawda  jest  taka  że  na kidawę  nawet   zwolennicy  PO  nie chcą  głosować 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v