Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gienio - Ty nie płaczesz? Nie wzruszasz się? jacuś - co no. Poszaleć lubi. Jest jaki jest. Czy pracę źle wykonuje? Ten hulaszczy tryb życia trochu nie pasuje...

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

zamiast 4 stron było by 6/7 @racyl  sie zagubił i jego powtarzające się obrazki 

poniżej  doskonale widać kto się pogubił i kto jest na tyle nie spełna zmysłów żeby popierać pis i jego wybory

co masz powiedzieć, pozostaje ci zamilczeć i się schować w swoim wyrobisku 🤣

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

gienio - Ty nie płaczesz? Nie wzruszasz się? jacuś - co no. Poszaleć lubi. Jest jaki jest. Czy pracę źle wykonuje? Ten hulaszczy tryb życia trochu nie pasuje...

Ale przed kamerami taka błazenada ???? Przecież to nie na żywo go przyłapali , tylko laluś mocno się postarał by jakoś to wyglądało .  Jeszcze raz bym to nagrał z otartymi oczkami i wymienioną pieluszką .

Jeszcze nie podali w jaką  pieluchę się  zmoczył . 

8 godzin temu, DTaras napisał:

Ale przed kamerami taka błazenada ???? Przecież to nie na żywo go przyłapali , tylko laluś mocno się postarał by jakoś to wyglądało .  Jeszcze raz bym to nagrał z otartymi oczkami i wymienioną pieluszką .

Jeszcze nie podali w jaką  pieluchę się  zmoczył . 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

poniżej  doskonale widać kto się pogubił i kto jest na tyle nie spełna zmysłów żeby popierać pis i jego wybory

co masz powiedzieć, pozostaje ci zamilczeć i się schować w swoim wyrobisku 🤣

Ile  razy   wkleisz   te  stare  kotlety   może  jakieś  foty  z  pomiarami  z  ciechanowa  masz  ???

Opublikowano

uuuu racyla poważnie musiała wkurzyć ta multistandaryzacja. Co ciekawe jest to powszechne w tej grupie w szczególności w procesie zastępowanie a tzw. "kast" - sobą.

Opublikowano

Też mnie zadziwia po so PISiory forsują te wybory korespondencyjne ??? W marketach ludzie się ocierają o siebie cały czas , bo przejścia między pułkami nie pozwalają na wymijanie 1,5m od siebie , to skoro tam można się gromadzić to i normalne wybory powinni zrobić  i nie udawać świętych .  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po co forsują? Bo dali się tu ograć opozycji. Ulegli obawom o wzrost zakażeń podczas konwencjonalnych wyborów bezpośrednich jakie u nas mają miejsce. Zaczęli kombinować z jakimiś korespondencyjnymi i się wkopali. Bo gdyby zrobili normalnie to jedynie narazili by się na zarzuty, że nie dbają o zdrowie społeczeństwa i była by możliwość, że jednak zakażenia wzrosną. Ale wybory były by legalne i nie podważalne. Jednak zaczęli kombinować i nie dość, ze narazili się na zarzuty, że nie dbają o zdrowie i liczba zakażeń może wzrosnąć. To jeszcze doszły zarzuty łamania prawa i możliwość podważenia tych pseudowyborów. OBWE już groziła palcem. A pozbawienie PKW prawa do organizacji wyborów i stwierdzenie jej szefa wybranego już przez pis, że pseudowybory nie mogą się odbyć to poważny zarzut. Teraz jeszcze dojdzie nam manipulacja terminami. Też niezgodna z prawem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Szczerze mówiąc to jest dobry pomysł żeby istniała w Polsce alternatywna możliwość dla tradycyjnych wyborów. Tylko to trzeba przemyśleć dobrze i zorganizować teraz to się dzieje zbyt szybko. 

Opublikowano (edytowane)

Dzieje się zbyt szybko bo Duda i pis przebierają już nóżkami w drodze jak to Miller określił na stolec prezydencki. Wiedzą dobrze, że czym później wybory tym gorzej dla Dudy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

rozmawiałem z kilkoma osobami to ich stanowisko jest jasne , nie zagłosuje bo nie mam na kogo , opozycja  co od samego początku pisałem prowadzi niezrozumiałe działania jak dla mie , wygląda to jak by ten cały układ sie dogadał i zostawił dudzie reelekcje na kolejmą kadencje .           a i te osoby co nie zagłosują toteż nie mają az tak jednogłosnego stanowiska wobec dudy , nie  popierają go , ale to tak bardziej bo uważają że steruje nim kaczynski niż to że jest jakimś złym prezydentem 

Opublikowano

Już lepiej być złym Prezydentem niż sterowalnym. Jeszce złapie za sznurki ktoś na prawdę walnięty, choć nie twierdzę że ci są całkiem normalni, i będziemy mieli jazdę po całości.

Opublikowano

Myślisz że jest ktoś wstanie zastąpić prezesa? Bo ja myślę że po jego odejściu skończy się PiS. To będzie wtedy tak samo śmieszne ugrupowanie jak dziś PO. 

Opublikowano

@hubertb wtedy do władzy dojdzie PSL, bo co by nie mówić ma zawirowania ale ciągnie z kilkuprocentowym poparciem.

Dnia 3.05.2020 o 22:06, dysydent napisał:

oczywiście i przynajmniej jest wiarygodna bo jest pewne że na nikogo nie zagłosowała w tym i na krytykowanego.
Głosowanie nigdy nie powinno być obowiązkiem bo bywa że nie ma na kogo głosować albo wynik wyborów niewiele zmienia choć to drugie rzadziej powinno się zdarzać to jednak też się zdarza.
Frekwencja wyborcza jest też istotnym miernikiem stabilizacji politycznej.
Wybory personalne nie są rzeczywistą miarą demokracji. Referenda dopiero ale żadne społeczeństwo jeszcze do tego nie dorosło albo ... wlaściwie to tego dobrze jeszcze nie przemyślałem i w obawie przed palnięciem durnoty na razie nie mam zdania na ile referenda powinny przejąć decyzyjność w demokracji ale na pewno więcej niż jest obecnie w Polsce.

Tak ale widzisz spotkałem się już z tezami: nie głosuje bo to nic nie zmieni, mój kandydat ma za małe poparcie w sondażach, nigdy nie głosowałem, to i teraz nie będę, czy Twoja opinia nie mam kandydata wśród obecnych. Nie uważasz że gdyby jednak te osoby się zmobilizowały i poszły na wybory, to ten żelazny elektorat został by wreszcie przełamany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v