Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

Panie jutro punkt 19 bede sie szczepił :D 

Jak mój pies proboszcz dzisiaj 🤔 jeszcze Cie kto woda obbleje

22 minuty temu, sabuliga napisał:

Mimo że 5 są i 20 tys styepndium dostałem to za wiele nie pamiętam. Siostra jest po ekonomii 5 lat po studiqch 2500 druga siostra 10 lat po prawie 1900 a brat 9 po geodezji 2300

Potrafią się ustawić nie ma co 🤣

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak mój pies proboszcz dzisiaj 🤔 jeszcze Cie kto woda obbleje

Potrafią się ustawić nie ma co 🤣

niestety wiekszosc ludzi tak zarabia

Opublikowano
Dnia 29.12.2020 o 18:11, Tomasz0611 napisał:

Ci co oglądaja Kurskiego mają wpojone że Owsiak be, Rydzyk cacy.

tak jak ty masz wpojone przez lewice ze rdzyk jest zły noża do gardła nikomu nie przystawia ani nie grozi tak jak Owsiak ... datki dobrowolne bardziej od nich są ludzie gorsi tacy jak ty co cudzej kasy zazdroszczą .. jak pojadę na urwe sobie ruchać to bd ci to przeszkadzać morze ciebie mam wsiąść ze sobą ? jak sobie cpun kupuje narkotyki też bd go wyzywał co robi z kasą ?? 

teraz kto jest najgorszy ? 

Opublikowano
Dnia 29.12.2020 o 19:05, dsbh napisał:

Stan zabezpieczenia tych imprez, pokazały wydarzenia w Gdańsku. Gdyby zlikwidować te wszystkie imprezy poboczne, światło do nieba, zostawić samą zbiórkę do puszek, zebrano by więcej czy mniej ?

pul bo od puli :ph34r:.

Środowisko sędziowskie według Konstytucji. W skrócie faktycznie państwo w państwie. Sami się wybierają, sami się sądzą. Od razu jako porównanie przyszedł mi na myśl Kościół Katolicki, który działa na takich samych zasadach. Przy czym Kościół jest za te zasady krytykowany a sędziów się broni.

Art. 178.

1. Sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji oraz ustawom.

2. Sędziom zapewnia się warunki pracy i wynagrodzenie odpowiadające godności urzędu oraz zakresowi ich obowiązków.

3. Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.

Działalność publiczna to są wystąpienia na różnych demonstracjach czy wiecach ?

Art. 181.

Sędzia nie może być, bez uprzedniej zgody sądu określonego w ustawie, pociągnięty do odpowiedzialności karnej ani pozbawiony wolności. Sędzia nie może być zatrzymany lub aresztowany, z wyjątkiem ujęcia go na gorącym uczynku przestępstwa, jeżeli jego zatrzymanie jest niezbędne do zapewnienia prawidłowego toku postępowania. O zatrzymaniu niezwłocznie powiadamia się prezesa właściwego miejscowo sądu, który może nakazać natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego.

o urwa aleś im doj**ał 🤫 

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

Romuś uspokój się. Sylwestra już zacząłeś?

jestem spokojny ... na razie wyrzutnie kompletuje 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Posłanki KO nie stać na jedzenie?! Jachira skorzystała z lodówki dla biednych .

sejm zamknięty bufetu niema bo pandemia .. a ona głodna ale to należy piętnować ? nie dobra 1,2, 3 a rdzyk ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Byłem i wiem jak jest ale co do jakości w Niemczech a te produkty co są sprzedawane w Polsce to nie do porównania .

Masz rację, niby ta sama czekolada tu i tu a kupiona u nas smakuje jak wyrób czekoladopodobny, proszku do prania też treba sypac dwa razy więcej niż tego z reichu.

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

jeśli sądzisz że się czegokolwiek dorobiłeś w życiu to po rządach niszczących walutę będziesz musiał zaczynać od nowa.

O i jak te wieści usłyszałem to se od ręki poszedłem i kupiłem traktor. Bo na ciul mi trzymać tę kasę na koncie , kiedy bez dotykania jej ubywa.

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

to było 15 lat temu  ? 

jak widać nic się nie zmieniło , wieczne sługusy jednego człowieka

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Komu i czym Owsiak groził?

ja bym ci do koca zżycia proponował pić i tak byś niemiał co stracić (szare komórki ) 

27 minut temu, Ulman napisał:

A Piotrowicz i Pawłowicz są niezależni politycznie?

hmm zależy według jakiego prawa konstytucji  czy moralnie ? 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Poszedł bo miał interes by Rydzyk go poparł a właściwie nie on tylko te babki mocherowe widoczne na nagraniu.. Teraz jest to samo

tak samo jak niektórzy aktorzy peło czy tam porozumienie, zabronimy prawnie poparcia ludzi wpływowych ? 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

I tak a propos tego, mirro, jest rozmowa na temat wyposażenia. Zeszło z kamizelek i chełmów albowiem inspektorat uzbrojenia traktuje to jako uzbrojenie. Pada z mojej strony tekst identyko jak Twój - to wszystko to atrapa, na uj Wam te służby 24 h jak pilnują dziadki a do drzwi wystarczy alarm i plastelina. Nawet gdyby był magazyn to dyżurny nijak go nie zabezpiecza. Giwery będą rdzewieć tak samo z nim jak i bez niego. Jakoś do k. nędzy banki ze skarbcami mogą się bez tego obejść - tu zgody z rozmówcą nie było. Miałem wrażenie, że dziadki z bramy urośli do rangi komandosów. Nikt o tym nie myśli mirro. Co gorsze - podejrzewa, że niema kto o tym pomyśleć...

Kiedyś była służba uzbrojenia i elektroniki. W ich gestii należał np zakup baterii płaskich do latarek. Najlepszy numer był taki że akumulatorki do noktowizorów podlegały też tej służbie, tylko że ona nie miała stacji do ich ładowania. Oczywiście z racji "posiadania " plutonu łaczności akurat to mnie waliło, bo ładowali tym co i aku do R-126. Ale kiedyś zapytałem , czy przez ostatnie 20 lat nie szło rozwiązać tego problemu, no to usłyszałem żebym lepiej przygotował  się na wnikliwą kontrolę dokumentacji tych akumulatorów.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ta k**wa Unia to pojebana całkiem .

Budowa domu coraz trudniejsza. Duże zmiany w prawie budowlanym 2021 r.

Zmiany w prawie budowlanym 2021 są kolejnym etapem wdrażania przez państwa członkowskie Unii Europejskiej planu większej energooszczędności i troski o środowisko naturalne. Nowe przepisy dotyczące budowy domu wymuszają na inwestorze zastosowanie nowych rozwiązań izolacji termicznej oraz wybór odpowiedniego systemu grzewczego. Celem wprowadzanych zmian jest zatrzymanie ciepła w budynku oraz korzystanie z odnawialnych źródeł energii.

https://www.onet.pl/styl-zycia/kb/budowa-domu-coraz-trudniejsza-duze-zmiany-w-prawie-budowlanym-2021-r/3gm7pwn,30bc1058

Opublikowano

Teraz też to jest jakbyś nie wiedział.

3 minuty temu, Roman176 napisał:

jak Rydzyk niczym 

To czemu pisałeś to co poniżej?

39 minut temu, Roman176 napisał:

tak jak ty masz wpojone przez lewice ze rdzyk jest zły noża do gardła nikomu nie przystawia ani nie grozi tak jak Owsiak ... datki dobrowolne bardziej od nich są ludzie gorsi tacy jak ty co cudzej kasy zazdroszczą .. jak pojadę na urwe sobie ruchać to bd ci to przeszkadzać morze ciebie mam wsiąść ze sobą ? jak sobie cpun kupuje narkotyki też bd go wyzywał co robi z kasą ?? 

może ty masz jakąś pomroczność albo jak zwykle doisz butlę

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

To czemu pisałeś to co poniżej?

no nie grozi tak jak Owsiak ...  miałem na myśli ze jeden i drugi nie grozi ... 

3 minuty temu, Ulman napisał:

może ty masz jakąś pomroczność albo jak zwykle doisz butlę

trafiłem w setna ?  on jest zły bo ma , a ja nie on jest zły bo coś wymyślił i mu dają a ja nie 

o czym to świadczy 

z tym odp brakło ci argumentów ?  

Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

hmm zależy według jakiego prawa konstytucji  czy moralnie ? 

Roman Ty musisz odpowiedzieć sobie na jedno podstawowe pytanie.

Kiedy Pan Piotrowicz bardziej się zeszmacił? Wcześniej, będąc komunistycznym prokuratorem? Czy teraz będąc w Trybunale Konstytucyjnym?

Jak sobie odpowiesz, to i , to o co pytasz, będzie dla Ciebie jasne.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Kiedy Pan Piotrowicz bardziej się zeszmacił? Wcześniej, będąc komunistycznym prokuratorem? Czy teraz będąc w Trybunale Konstytucyjnym?

gdyby był rozliczony z pierwszego to nie był by w drugi prawda ? 

Wyborcza: Premier pokazywał w PE 'fejka' wymierzonego w prof. Gersdorf.  Rzecznik rządu odpowiada | Fronda.pl

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v