Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

romus -rozmawiales kiedykolwiek z dziadkiem czy innymi starszymi sasiadami o tym z jaka radoscia szli do wermahtu ???????????

ja zawsze przypominam ile kosztowaly akcje jsw za tuska a ile teraz 🤣🤣

Że nakupiłeś akcji jSw  to twój problem. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

@racyl ty tak serio ? 🤨

mniej prowadzący rozmówców tak dopadają a przede wszystkim zapraszają i tych i tych a nie jak w tvn czy tvp same skrajności i nawalanka jednych na drugich łącznie z prowadzącymi

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

romus -rozmawiales kiedykolwiek z dziadkiem czy innymi starszymi sasiadami o tym z jaka radoscia szli do wermahtu ???????????

jak Tuska rodzina ??

6 minut temu, jacus napisał:

ja zawsze przypominam ile kosztowaly akcje jsw za tuska a ile teraz 🤣🤣

a wiesz kto miał największy debiut w tym roku w Europie liderem wzrostu ? 

1 minutę temu, Dariowola napisał:

to by zarobił a nie pisał pewnie smakiem mu obeszło 

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Jakoś w tym roku nie ratują obywateli przed podwyżkami cen prądu ? opłata mocowa ma wzrosnąć

Nie ratują przed podatkiem cukrowym 😄

Co zostało tych dni tego roku .😄

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

mniej prowadzący rozmówców tak dopadają a przede wszystkim zapraszają i tych i tych a nie jak w tvn czy tvp same skrajności i nawalanka jednych na drugich łącznie z prowadzącymi

Ale podteksty są. 

Opublikowano

z 3 kanałów polsat masz najmniej zaangażowany po którejkolwiek stronie

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Niestety Polsat zaczyna iść tą samą ścieżką co TVP I TVN. 

ciężko mi stwierdzić za mało oglądam syn ma rok i córka 3 bajki lecą albo yt ....  teraz już ma PoPisane bo syn się obudził i chce iść do mnie ale nalałem mu trochę coli i sobie  chlipie 

Opublikowano

solorz  chce sprzedac nierentowne kopalnie i elektrownie pis-dzielcom wiec jest jak najbardziej neutralny 😛

romus ja pytam o twoja rodzine a nie tuska -z nim nie pisze na forum..rozmawiales kiedykolwiek o czasach wojny z jej swiadkami ,czy to temat tabu ??? 

prawda w oczy boli czy co ?????

4 minuty temu, Dariowola napisał:

ja nie nakupilem tylko zartuje z romana-on jest tak glupi ze chwali ludzi, dzieki ktorym jego firma jest 5 razy mniej warta niz 10 lat temu 😛, on tam pracuje i dostal akcje

Opublikowano (edytowane)

tak Jacuś  Solorz taki głupi że zanim jeszcze nie sprzedał ich to promuje odnawialne żródła energii i czyste powietrze 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

romus ja pytam o twoja rodzine a nie tuska -z nim nie pisze na forum..rozmawiales kiedykolwiek o czasach wojny z jej swiadkami ,czy to temat tabu ??? 

prawda w oczy boli czy co ?????

odpowiadałem już był w lotnictwie wielkiej Brytanii mam rozumieć ze ciebie zapomnieli mieszkasz 150 km ode mnie i co ? Hitler zapomniał o cia czy co bliżej było mu z wami do Oświęcimia ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

ciężko mi stwierdzić za mało oglądam syn ma rok i córka 3 bajki lecą albo yt ....  teraz już ma PoPisane bo syn się obudził i chce iść do mnie ale nalałem mu trochę coli i sobie  chlipie 

Nie daj coli nie słyszałeś przysłowia.😂

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

solorz  chce sprzedac nierentowne kopalnie i elektrownie pis-dzielcom wiec jest jak najbardziej neutralny 😛

Przed chwilą, racyl napisał:

tak Jacuś  zanim jeszcze nie sprzedał ich to promuje odnawialne zródła energii i czyste powietrze 😂

jak byś miał najbrudniejszą elektrownie w PL a jednocześnie promował byś czyste powietrze ...  to tak ja by grubą świne na prezenterkę studio uroda 

wszystko pod publikę społeczeństwo się oburzy co on Solorz przecież on ma zespół elektrowni ostrołęka .. pierwszej kampanii reklamowej występował dyrektor tych elektrowni ... 

Opublikowano

dzięki PIS od nowego roku butelka nie mało podrożeje.

to w trosce przecież o tych najbiedniejszych 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Nie daj coli nie słyszałeś przysłowia.😂

od c... w głowie ???    daje tak tylko świątecznie 

1 minutę temu, racyl napisał:

dzięki PIS od nowego roku butelka nie mało podrożeje.

to w trosce przecież o tych najbiedniejszych 😂

no ok ale większość producentów używa zamiast drogiego cukru syropu glukozowofruktuzowego 

Opublikowano

gdzie na jaką etykietę napoju nie spojrzeć jest napisane cukier

Opublikowano (edytowane)

chyba tylko coca-cola company i pepsi cukru uzywają .  A co do polsatu to kiedyś wiadomosci na interi czytałem a teraz jak solorz ją odkupił to wole już na tvp info przeczytać i dodatkowo onet dla równowagi .  z interi nic sie dowiedzieć nie  można 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

A Ty widzisz gdzieś tu zdjęcia z Oświęcimia? Rozmawiamy o jednostkach walczących. Z resztą nawet amerykanie jak "spuścili ze smyczy" w Afganistanie "Team 8" to przeraziło ich bestialstwo ich własnych żołnierzy. 

Racja, Amerykanie zdziwieni byli, bo ów bestialstwo własnych żołnierzy, w planach taktycznych, ujęte nie było. Prawda, czy się mylę, jak to miękiszon, którego uczucia, czy co tam jeszcze, urażone zostały?🙄😂

Mirek, tak dla kontrastu, czy porównania w ogóle, obok tej fotki żołnierzy wermahtu, to mogli zamieścić fotkę moich Dziadków np, jak jedni na robotach w Niemczech, a drudzy w lasach Wołynia, przy podobnej choince, szampanie i piwie, Święta Bożego Narodzenia obchodzili. 

biedni żołnierze, biedni żołnierze wermahtu, w rozłące z rodziną, święta spędzali...nożeż qr**, rozpłaczę się chyba, nad ich niedolą żołnierską. 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał:

Racja, Amerykanie zdziwieni byli, bo ów bestialstwo własnych żołnierzy, w planach taktycznych, ujęte nie było

Było ujęte, tylko wymknęło się ze wszelkich ram. Po rzezi "Red Wings" trzeba było wyrobić strach wśród tubylców. Poszli drogą twardą i wylazły demony. Skończyło się dobijaniem nożami rannych, Strzelaniem w twarz nawet zwłok i pozostawianiem na miejscu wizytówki pododziału.

8 minut temu, bezbarwny napisał:

Mirek, tak dla kontrastu, czy porównania w ogóle, obok tej fotki żołnierzy wermahtu, to mogli zamieścić fotkę moich Dziadków

Owszem, mogli zamieścić i wtedy miało by inny wydźwięk. Choć wtedy też ktoś by zaprotestował że kaci i ofiary nie moga być porównywani. Zawsze można było to zrobić lepiej i mądrzej. Ktoś poszedł tą drogą i ma nauczkę. 

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Owszem, mogli zamieścić i wtedy miało by inny wydźwięk. Choć wtedy też ktoś by zaprotestował że kaci i ofiary nie moga być porównywani. Zawsze można było to zrobić lepiej i mądrzej. Ktoś poszedł tą drogą i ma nauczkę. 

Lepiej czy gorzej, to bez znaczenia. Cel osiągnięty, bo „badanie gruntu” przeprowadzono. 

Opublikowano

ten film to juz z 10 razy byl w tym miesiacu..

ja zawsze myslalem ze czlowiek cierpi mniej wiecej tak samo -niewazne czy to polak,niemiec ,amerykanin czy rosjanin a tu bezbarwny udawadnia ze jest inaczej

5 godzin temu, Roman176 napisał:

odpowiadałem już był w lotnictwie wielkiej Brytanii mam rozumieć ze ciebie zapomnieli mieszkasz 150 km ode mnie i co ? Hitler zapomniał o cia czy co bliżej było mu z wami do Oświęcimia ? 

to on bezposrednio tam  ryanirem z przyrzowic polecial czy lufthansa przez berlin ??? 

III rzesza zaczynala sie z 10 km ode mnie-w sasiedniej gminie byla granica wiec od nas raczej nie brali do wojska tylko do obozu albo na roboty,a jak ktos nie mial szczescia to do piachu szedl na miejscu..

Opublikowano

Aaa tam. Ci to choć przy drzewku posiedzieli a inni dupy na mrozie od spodni odrywali. Czy Wam tu niektórym się wydaje, że w podobnej sytuacji wojnę się zatrzymuje i wszyscy jadą na święta?

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

ja zawsze myslalem ze czlowiek cierpi mniej wiecej tak samo -niewazne czy to polak,niemiec ,amerykanin czy rosjanin a tu bezbarwny udawadnia ze jest inaczej

Przecież wiadomo że mój ból jest lepszy niż twój

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v