Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

to zasadnicza różnica a moze on dla tej emerytura był prezydentem ?

Taaaa a ja zacząłem służbę też dla emerytury, nie wiedząc kiedy ją skończę, jak będzie wtedy emerytura i czy jej w ogóle doczekam. No kużwa szał emerytalny.:lol:

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Co mu kazali podpisać to podpisał. Czy idąc twoja logiką jeśli Bronek ma pracować do 67 roku to Andrzej do 65, czy tak jak Olek może cieszyć się emeryturką ?

No Bronek powinien brać od 67 a Olek od 65  ochrona tak jak premierowi 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Taaaa a ja zacząłem służbę też dla emerytury, nie wiedząc kiedy ją skończę, jak będzie wtedy emerytura i czy jej w ogóle doczekam. No kużwa szał emerytalny.:lol:

zapewne gdy Zaczynałeś  służbe w siłach zbrojnych RP  przepracowania wymagało 20 lat aby uzyskać możliwość przejscia na emeryture obecnie ten okres to 25 lat ,żołnierzom w trakcie służby nie zmieniono tego okresu a dotyczyło on osób które dopiero miały zaczynać służbe w służbach mundurowych .    

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Na tym właśnie polegają tzw. prawa nabyte . Niestety w logice PISowca nie ma to znaczenia bo wystarczy przegłosować nad ranem co się chce i sprawa załatwiona. Druga zasadą jest to że prawo nie działa wstecz ale sam prezes opowiadał idiotyzmy jak to ograniczy  kadencje samorządowców do dwóch i to od zaraz, bo mu się tak chce.

Jak można popierać i głosować na takie draństwo 

Czy opłata reprograficzna sprawi, że elektronika podrożeje? (dobreprogramy.pl)

Wody Polskie. Gigantyczny zakup aut. "Wszystko postawione na głowie" - Wiadomości (onet.pl)

CPK. Nie wbito jeszcze łopaty, a na pensje idą miliony zł - Money.pl

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Pierwszy bank w Polsce z oprocentowaniem dużo poniżej zera. Sprawdzamy, kto się powinien martwić .

Bank Pekao wprowadził ujemne oprocentowanie sald na rachunkach klientów korporacyjnych, które w niektórych przypadkach sięga nawet minus 0,8 proc. Po podobne rozwiązania mogą sięgać kolejne banki, jednak klienci detaliczni najprawdopodobniej na tym nie stracą, oceniają specjaliści.

Bank Pekao wprowadził głęboko ujemne oprocentowanie sald na rachunkach części klientów korporacyjnych

Klienci korporacyjni coraz częściej będą spotykać się z ujemnym oprocentowaniem

Banki unikają obciążania ujemnym oprocentowaniem klientów detalicznych, a zdaniem części ekspertów posunięcie Pekao może być dla nich wręcz korzystne .

Ujemne oprocentowanie wchodzi w życie

Dotychczasowego oprocentowania lokat w polskich bankach z pewnością nie można określić mianem atrakcyjnego. Jednak przynajmniej rozwiązania podobne do tych wprowadzonych przez Pekao dla klientów korporacyjnych rzadko były stosowane wobec sald na rachunkach denominowanych w złotym. Według nieoficjalnych informacji podobną opłatę pobiera już jeszcze jeden z dużych polskich banków. Różnica jest taka, że stosuje ją jedynie wobec środków przekraczających 10 mln zł. W przypadku Pekao granicą jest już 1 mln zł.

https://businessinsider.com.pl/finanse/ujemne-oprocentowanie-w-pekao-sa-sprawdzamy-ktorzy-klienci-straca/qggcgwl

Opublikowano (edytowane)

To polski patriotyczny , narodowy, nasz własny bank naszego wspaniałego państwa, odkupiony z łap imperialistów ,  tak łupi obywateli którym miał słuzyć? Haaaańbaaaaaaaa!!! Zdrraaadaaaaaaaa!!!

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

a która w ostatnich dziesięcioleciach nie była socjalistyczna i nie było kumoterstwa i kolesiostwa?? znasz takich??

Opublikowano

No za 100 lat może wygrają,puki co w sondażach tracą. Nie wiadomo czy do sejmu by weszli.

Opublikowano
41 minut temu, akooo napisał:

A jaką macie alternatywę jak nie PiS?

No chyba nie ma ale na ich ryje patrzeć już nie można rozpierdolili co tylko można było i doją ojczyznę ile się da.

Opublikowano
5 godzin temu, henio2 napisał:

Nic mi się nie pomyliło przysługuje mu samochód i ochrona bor to są ogromne  pieniądze z budżetu czyli z naszych podatków

To niech pisiarze zniosą te cyrki, co za problem. Tylko wtedy adrian zapewne dostanie podziękowanie od suwerena zaraz po przekroczeniu bram pałacu.

Opublikowano

Pis przyznaje ochronę różnym ludziom z rządu i to nawet już po zakończeniu sprawowania funkcji, albo nawet bez pełnienia funkcji tylko dlatego że  czują się zagrożeni.

8 minut temu, mikad napisał:

Tylko wtedy adrian zapewne dostanie podziękowanie od suwerena zaraz po przekroczeniu bram pałacu.

Ja tam w okolicy Pałacu zestawów przeciwlotniczych nie widziałem, to i wcześniej wyrazy uznania mogą nadlecieć. :lol:

Opublikowano

Nowa mutacja koronawirusa. WHO wzywa Europę do działania

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wezwała w niedzielę kraje Europy do zaostrzenia kontroli z powodu pojawienia się w Wielkiej Brytanii nowego wariantu koronawirusa. Poza Wielką Brytanią przypadki zakażeń nową odmianą SARS-CoV-2 wykryto m.in. w Danii i Holandii.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-na-swiecie-nowa-mutacja-who-wzywa-europe-do-dzialania/9m8x6wx,79cfc278

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, galan99 napisał:

Nowa mutacja koronawirusa. WHO wzywa Europę do działania

Do Polski nawet niech nie próbują dzwonić. Tu wszystko jest pod kontrolą.:lol:

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v