Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Najbardziej sceptyczni co do dotacji unijnych są gamonie którzy nie umieli z tego skorzystać. Okazuje się ze te wszystkie maszyny są złe, ze można starymi zrobić to samo , że są 2 razy za drogie , że UE daje kasę a potem i tak wraca do nich itd. Jak wszystkie te argumenty zawiodą to pojawia się parametr honoru 🤣

Jakieś prostackie argumenty zawiedziony jestem .Unijnych pieniędzy nie starcza dla wszystkich i na wszystko. 

Opublikowano (edytowane)

Jest masa ludzi którzy korzystają z funduszy w sposób ciągły i jakoś zawsze się załapują a są tacy co nigdy bidule sie załapać nie mogą. Po prostu gamonie.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

Gdzie napisałem że muszą? Niektórzy się nie załapują bo są gamoniami i aby dać upust swojej frustracji i niemocy, negują jak tylko mogą wszystkie fundusze europejskie. 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie napisałem że muszą? Niektórzy się nie załapują bo są gamoniami i aby dać upust swojej frustracji i niemocy, negują jak tylko mogą wszystkie fundusze europejskie. 

To napisz ile Polska zwróciła niewykorzystanych środków do UE.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dariowola napisał:

To Ty niewiesz jak Ty wszystko wiesz😂🤔

Nie wiem a szukać mi sie dziś nie chce. Zakładam że jak o coś pytasz to znasz temat i na cyfrach mi wytłumaczysz że jest inaczej niż mi sie wydaje.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

dotacje do gospodarstw nisktowarowych panstwo juz w ratach zwrocilo-rolnicy na szczescie nie 😂, te 25 tys to byly praktycznie za nic. wystarczylo wziac udzial w 1 dniowym kursie ,dostac dyplom i po kase🤣..

ja  bylem ambitny i dokupilem jeszcze ciele za 700 zl i plug za 600 a nawet wydzierzawilem 11 arow nieuzytkow od kuzynki .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

też się chciałem wykazać i później na wszystko papierek musiał być.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

a niektórzy tacy głupcy jak ty mało rolni nie rozumieją ze są inne wydatki rozwój trzeba kupić ha budować itp ...  mam 3 tyś mth  dają dotacje to mam się zadłużać bo datacje morze na następne lata nie być ...  bo morze polityka rolna się zmieni do 2020 a później co ?? 

Opublikowano

A ja Fyndta też bym się nie brzydził. Natomiast brzydziło mnie postawienie Zetora 4011, C360 i Zetora 7211 obok siebie. Jak jeszcze w okolicy przejeżdżał jakiś MF w wersji sprowadzanej od razu leciał paw. W sprawie kasy z ARIMRu - ile powstało inkubatorów na wzór przedsiębiorczości ?

roman - załóż sp z o. o. ale najpierw wyciąg maks kasy.

Opublikowano

ja korzystałem kilka razy z PROW za czasów koalicji PO-PSL i powiem żę pieniądze na współfinasowanie zakupu  maszyn i urządzeń były łatwo dostepne , w woj . Mazowieckim starczyło chyba dla wszystkich zainteresowanych w tamtym czasie . dokumenty nie były trudne do  wypełnienia ale znam takich co nieskorzystali bo twierdzili ze ,, unnia nic za darmo nie da ''          . natomiast unnia nie powinna zaciągać poprzyczek tak jak obecnie to czyni 

Opublikowano
23 godziny temu, hubertuss napisał:

Nic dodać nic ująć obraz twojej frustracji i bezradności w dyskusji na argumenty widać aż nadto. Ie potrafisz napisać nic na temat, nic udowodnić. Tylko coś tam zmyślasz skacząc z tematu na temat. Co pokazałem ci cytując twoje brednie powyżej. A wniosek o dopłaty pewnie też złożyłeś i to punktualnie by choć 1 % nie stracić. To się nazywa pisowska hipokryzja level master.

PS to unia ma jakiś swój kraj? Do jakiego ich kraju wróci kasa, jak on się nazywa? Ty masz gorączkę czy pod wpływem jesteś? Szczujnia jakiś nowy kit wam pociska?  A może Tusk tym krajem rządzi i chce nam zabrać tę kasę?

Ty tu nie gwiazdorz tylko weź najcięższe ą cegła na podwórko i wslnoj się w łeb pisałeś że rolnicy popierają protesty kobiet czy li dążą do samozagłady ale taki idiota tego nie rozumie https://www.agrofoto.pl/fakty/strajk-kobiet-o-hodowli-zwierzat-co-proponuja-rolnikom,102177.html

Następnym razem pomyślał byś

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

Jest masa ludzi którzy korzystają z funduszy w sposób ciągły i jakoś zawsze się załapują a są tacy co nigdy bidule sie załapać nie mogą. Po prostu gamonie.

Zapóźnieni nigdy się nie załapują

Nie każdy jest tak bystry jak Ty lub i ma znajomości w agencji.

12 godzin temu, mirro napisał:

A dla mnie, nie korzystanie, okazało się korzystne. Skoro nie mogłem dostać tego co chcę, "skoczyłem" dalej. A teraz to mogą mi skoczyć.:lol:

Patrz co kolega wyżej napisał. Ja bym się obraził 🤣.

11 godzin temu, jacus napisał:

ja  bylem ambitny i dokupilem jeszcze ciele za 700 zl i plug za 600 a nawet wydzierzawilem 11 arow nieuzytkow od kuzynki .

Wartość ekonomiczna gospodarstwa  o ile wzrosła po tym zakupie 🤔 ?

• Like 1
Opublikowano

jak starego poloneza po zatankowaniu?
 czy ci "rolnicy" nie zachowują się jak zwyczajne bydło posuwając się do najobrzydliwszych zagrywek jak  podrzucenie śmieci pod prywatny dom że o zdechłej świni aż wstyd wspominać? jeśli by który miał szacunek do pracy i produktów tej pracy....
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-12-13/protest-rolnikow-jaja-kapusta-i-ziemniaki-przed-domem-jaroslawa-kaczynskiego/

wcale nie zmienia faktu że jest to dom jednego z pajacy co drą się na cały ryj na własnym podwórku jako to nie pozwolą rządzić obcym na polskiej ziemi a później jeden podkula ogon w Brukseli akceptując jawnie w niego wymierzone przepisy a drugi przed swoimi wielkiego prokuratora udaje tylko gdy przychodzi co do czego to też ogon pod siebie i trzyma się stołka co do którego można teraz tylko nazwać oślim stołkiem bo z niego nie ma nic do gadania na zewnątrz i co by nie krzyczał to i tak zrobi co mu za profity czysto osobiste nakaże byle przybłęda co więcej zaoferuje.
Nie kwestionuję ani nijak oceniam powiązania praworzadności z pieniędzmi bo to odrębny temat i nie o tym ja tutaj ale po co było tyle krzyku i buty jeśli siłę pokazuje się przed swoimi - slabszymi od siebie a gdy silniejszy....
Jeszcze mają czelność łgac jakoby odnieśli wielki sukces.
Z ich punktu widzenia to nie żaden sukces a sromotna porażka bo pokazali że Polska nie ma nic w unii do gadania ale za to oni w Polsce .... no właśnie zgodzili się że też niewiele będą mieli co się rychło okaże.

ale może i dobrze

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

rolnicy na szczescie nie 

A powinni bo te pieniądze w żaden sposób nie przyczyniły się do poprawy rentowności gospodarstwa. 

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Najbardziej sceptyczni co do dotacji unijnych są gamonie którzy nie umieli z tego skorzystać. Okazuje się ze te wszystkie maszyny są złe, ze można starymi zrobić to samo , że są 2 razy za drogie , że UE daje kasę a potem i tak wraca do nich itd. Jak wszystkie te argumenty zawiodą to pojawia się parametr honoru 🤣

A najbardziej optymistyczni lewacy socjaliści bo im się należy 👺

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v