Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bo i tak byś nie dostał. dowiadywałem się to... szkoda gadać.

Opublikowano (edytowane)

rozwój na świecie też ?? 

7 minut temu, jarecki napisał:

po sporej czesci tak , zasługa PIS .

a pies ich.  ja głosowałem na pis, ale po tym jak eunuch po cmentarzach latal jak caly naród zamknęli, a później ta piątka. w życiu już ich nie poprę!

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

hmm co ma rozwój na swiecie wspólnego ze spadkiem bezrobocia w polsce ?  zawiele nie ma bo to rynkowi usług zawdzieczamy niskie bezrobocie a nie fabrykom co eksportują dobra produkowane nad wisłą .

4 minuty temu, pafnucy napisał:

rozwój na świecie też ?? 

Opublikowano (edytowane)

gastronomia , fryzjerstwo , odnowa biologiczna SPA , remonty itd , znajomy prowadzi firme remontową to latem miał po kilka tel na dzień. z zapytaniem o remont mieszkań .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Po ostatnich protestach rolników w Niemczech, Lidl podniósł cenę zakupu dziesięciu artykułów z mięsa wieprzowego o 1 euro za kilogram. Wszystkie wpływy wynikające z tej podwyżki, Lidl przeznaczy dla rolników. - 100% dopłaty zostanie przekazane rolnikom w ten sposób, aby pieniądze dotarły do gospodarstw szybko i bez zbędnej biurokracji – zapewnia sieć handlowa, która już wcześniej zapowiedziała wsparcie dla trzodziarzy w kwocie 50 mln euro.

jak to? przecież kapitał nie ma narodowości, mamy wolny rynek, jaki głupi ten lidl zamiast kupić w polsce za pól darmo to dopłaca niemcom, lidl=polskie kopalnie? :) 

po co polskie sklepy, firmy, media? 

niemcy chyba wprowadzą lokdałn bo wirus nie chce się cofać tylko się rozmnaża

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

gastronomia , fryzjerstwo , odnowa biologiczna , remonty itd , znajomy prowadzi firme remontową to latem miał po kilka tel na dzień. z zapytaniem o remont mieszkań .

Zaczeli więcej jeść i częściej włosy strzyc ? Remonty?  Może u ciebie jakaś kumulacja bo ja nie zauważyłem by było inaczej.

Masz jakies dane o tym lawinowym wzroście?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Zaczeli więcej jeść i częściej włosy strzyc ? Remonty?  Może u ciebie jakaś kumulacja bo ja nie zauważyłem by było inaczej.

Masz jakies dane o tym lawinowym wzroście?

nie zaczeli wiecej jesć   tylko zaczeli jeść na miescie , nie strzygą się w domach tylko w salonach dane kiedyś stawiałem ,  zaczeli wiecej podróżować nawet były kontrowesyjne wypowiedzi na temat zalewu plebsem plaż bałtyckich .

Opublikowano

nie przecze tak bylo az do pandemii-czy kiedykolwiek wroci ? pewnie tak nie calkiem az do nastepnego s-wirusa..

czy byly swinie ponizej 3 zl -na pewno byly , ile lat temu ?? niech ktos poszuka..

zetorki czesc tych cen to z banku pinokia-wiec rzeczywiscie moga byc z sufitu 😂😂🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Widzisz buraku zabrakło argumentów lewaku

Odpowiedź typowa dla PISowskiego lewactwa bo brakło argumentów. 

1 godzinę temu, henio2 napisał:

bo jeden już zamilkł z braku argumentów 

Nie zamilkł nie zamilkł tylko ktoś musi pracować a raczej charować na to PISlewactwo w przeciwieństwie do ciebie leniu jeden. 

Opublikowano
Ja ostatnio pamiętam poniżej 3zl/kg, było to w 2003r, 2,80 wtedy za kg było, ale przy tamtych kosztach produkcji to było więcej niż teraz 3,50 za kg. O ile wtedy była tańsza pasza, energia elektryczna, roboczogodzina pracownika.
Opublikowano

Podejście masz jak najbardziej prawidłowe ale dla fana PISu jest tylko ważne że za SLD było po 2,8 a za PIS po 3,5 i to znaczy ze PIS lepiej rządzi. 

Jarosław twierdzi że dostaniemy potężny zastrzyk pieniędzy a koledzy twierdzili że te grosze co UE daje to jałmużna i wcale nam nie sa potrzebne bo tacy silni i bogaci jesteśmy Szczyt UE. Jarosław Kaczyński: to, co udało się wynegocjować, zabezpiecza nasze interesy - WP Wiadomości

Opublikowano
4 godziny temu, henio2 napisał:

Ty naprawdę głupi jesteś czym się różni pole obrabiane ursusem a Fendt plonu wyższe?  Pytam który rząd dał tyle pieniędzy na wieś co PiS ano nikt

Ale kto pisał, ze czymś się różni? Ty pytasz czy głupi jestem? Ale sam pokazujesz, że to ty jesteś. Umiesz napisać na temat czy z braku argumentów będziesz dalej bredził od rzeczy? No gdzie ja pisałem, że od orania Fendtem plony wyższe? Zacytuj.

Jakie to pieniądze dał pis na wieś? Dwa razy suszowe i to nie wszystkim bo się ludzie na komisje jednego roku doczekać nie mogli. A drugiego roku to kasę niektórzy po prawie roku dostali. To faktycznie rolnika forsą obsypali. Bo reszta to niczym nie odbiega to co dawał pis i co dawali inni. A były to przede wszystkim pieniądze z ue.

4 godziny temu, henio2 napisał:

Pomoc klęskowe dla każdego po nawałnicach pieniądze na odbudowę praktycznie całe wsie nie jak po poprzednich 

Były tylko kredyty dla wybranych

Tak tak całe wsie odbudowywali. A po innych rządach to zgliszcza parę lat leżały. Komu te bajki. Każdy rząd pomagał po nawałnicach. Szczególnie w latach wyborczych. 

Opublikowano
15 godzin temu, henio2 napisał:

https://www.o2.pl/informacje/takich-statystyk-jeszcze-nie-bylo-polacy-masowo-odchodza-od-kosciola-6584842333731552a?amp=1 dobry artykuł odchodzą z kościoła jak można odejść z kościoła jak się tam nigdy nie było? Kościół tylko zyskać przez takich pseudo katolików 

gadasz o tych qurwach lewicowych co są za aborcja chodzą z błyskawicą a teraz zapisują się do telewizji na śpiewnie kolęd 

• Like 3
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Podejście masz jak najbardziej prawidłowe ale dla fana PISu jest tylko ważne że za SLD było po 2,8 a za PIS po 3,5 i to znaczy ze PIS lepiej rządzi. 

Jarosław twierdzi że dostaniemy potężny zastrzyk pieniędzy a koledzy twierdzili że te grosze co UE daje to jałmużna i wcale nam nie sa potrzebne bo tacy silni i bogaci jesteśmy Szczyt UE. Jarosław Kaczyński: to, co udało się wynegocjować, zabezpiecza nasze interesy - WP Wiadomości

To nie my dostaniemy tylko państwo  oczywiście że nie potrzebujemy ale lewactwo takie jak ty czy Hubertus potrzebują by Fynda za to kupić czy nawozy  bo nie potrafią istnieć bez kasy z UE jak to lewaki

A przecież Unia ta kasę odzyska bo wszystka wróci do ich kraju ale propaganda będzie że dała bo taka hojna

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Stachu ale bredzisz jak typowy PISior. 😥

Ta kasa ma właśnie być dla nas Polaków a nie rządzących. 

Zacznij w końcu używać mózgownicy a nie żeby TVPiiiissss za ciebie myślał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v