Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sam już wytłumaczyłeś

12 minut temu, DTaras napisał:

odwołanie się czyli wytoczenie procesu wyrokowi będzie już kosztownym przedsięwzięciem.

... nie wartym rosołu

orzeczenie w sprawie jest wszak formą usługi świadczonej przez sędziego i w sytuacji alternatywy tańszej...
może jakiś procent spraw nigdy na żadną wokandę nie trafi a rozsądzą ją strony same tylko tutaj ... i wróciliśmy do punktu wyjścia - podstawowe przepisy prawa powinny być w formie jak najbardziej to możliwe łopatologicznej a elektorzy prawodawcy będą wręcz zainteresowani tworzeniem prostego "samoobsługowego" prawa dla jak nawiększej części elektoratu.

nie zadziała?
no jest takie prawdopodobieństwo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

CO TO SIĘ DZIEJE JA pier**lę TO KONIEC PO .

Olechowski zakładał PO. Teraz ostrzega przed… jej powrotem do władzy .

PiS będzie miało władzę na 1000 lat .

A co jest w tym dziwnego? Kaczyńscy popierali Wałęsę , pracowali u niego a teraz sie opluwają.

Pisałeś że za 2 lata Polskę zniszczą Niemcy czy tam UE więc gdzie tą władze będzie miał PIS przez 1000 lat, bo chyba nie w Polsce.

Opublikowano (edytowane)

probleme jest żę jak przed sądem uzyskasz ugode to nic cię to nie kosztuje bo sąd zwraca  koszta sadowe w przypadku ugody a powinno być 2 tys. zł koszt założenia sprawy i kilka % spraw by nie było 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jeszcze Będziecie Chcieli PiS.

Tak mi się skojarzyło i to jest hasło prorządowe.:brawo:

" Stałem w kolejce do mięsnego i czekałem, aż panie ekspedientki wyjdą z magazynku. Wychodziła jedna, druga, trzecia w maseczkach na twarzach z napisem „Jbć PiS” za przeproszeniem. Jak to zobaczyłem, to mówię: „O nie, ja takiego czegoś nie będę tolerował” – powiedział nam klient sklepu w Pile.

Wypowiedź klienta sklepu nie będącego za żadną partią.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Eee Jarecki. Za ugodę jest pół... Mirro ma rację. Gdy tylko Urzędy zaczną rozmawiać z ludźmi bez parcia na zajechanie delikwenta spraw w Sądach ubędzie.

a widzisz
czyli nawet jeśli strony się dogadają to muszą arbitrowi (sądowi) zapłacić a przecież mogli się dogadać bez arbitra. Wniosek - do sądu idą głupcy którym wmówiono że nie mają kwalifikacji aby mogli sami załatwiać swoje własne sprawy. Jest takie powiedzenie - Pan Bóg przysłał kupca a diabeł faktora.
Tak zgodnie twierdzicie jaki to musi być profesjonalizm prawniczy bo znajomość jakowychś procedur, standardów i co tam Wam jeszcze wmówiono i rzeczywiście nie macie odwagi plunąć w ślepia owemu faktorowi - a wal się kanalio bo nie twoje sprawy ani ty nawet decdydujesz a tylko trzeba ciebie jeszcze tuczyć za to iż wmówiłeś nam że jesteśmy w tej materii głupcami.

Gdybyż nie mieszano z prawem ideologii to pół biedy i tak nawet jest czy było jak dotychczas w kulturze anglosaskiej a ostatnio azjatyckiej z Chinami włącznie. No w kulturach czy to katolicko łacińskiej czy kulturze homo sovieticus ideologia przeważa w duchu prawa , nie racjonalizm a ideologia i masz odpowiedź dlaczego jedni rządzą światem a inni ... jeśli wmówi się pospólstwu że jest prawnie niekompetentne głównie za pomocą przekomplikowania prawa to tylko krok do handlu abstrakcją oderwaną całkowicie od przedmiotu któremu ma to wszystko służyć. Prawo świeckie ma organizować tylko i wyłącznie relacje gospodarcze i społeczne i to najlepiej jeśli jest owo prawo ustalane na poziomie stron zainteresowanych a nie odgórnego arbitra. Ów arbiter może co najwyżej być archiwistą naszych wzajemnych między sobą porozumień ale nigdy ich kreatorem bo będzie tak konstruował prawo aby i władzę nad naszymi umowami przejąć  a argumenty to on zawsze jakieś znajdzie wszak walczy o własną dominację jak każdy; a to "interes społeczny" a to "obrona ludu pracującego" a to "wartości europejskie", "obrona planety" czy - jakże to znamy - "fundamenty judeochrześcijańskie"

zawsze - powtarzam - zawsze ideologiczna zaraza w prawie prowadziła do upadku i tak będzie i tym razem bo nasze wzajemne między nami umowy pozwalamy aby pisał ktoś trzeci a my jeszcze musimy się pytać czy nam je wolno zawierać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, henio2 napisał:

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/zaloba-w-rodzinie-kwasniewskich-byly-prezydent-wlasnie-to-ujawnil-aa-Bojx-yRRJ-PQQi.html o widzę że szykuje się libacja w samotności ale żeby jechać w tym celu aż do Szwajcarii za pieniądze podatników to skandal mógł siostrę zaprosić do siebie nochyba że ta wizyta ma zupełnie inny cel,

Jakie pieniądze podatników? Pomyliłeś go z dudą czy padło Ci całkiem na głowę.

Edytowane przez mikad
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

no to idąc tym tokiem myślenia wszystkie emerytury trzeba pozabierać wszak uposażenie prominentnych prezydentów czy ogólnie polityków jest rodzajem świadczeń emerytalnych

co się czepiasz, nawet z fotki w artykule widać że Kwaśniewski ... chłopisko oszczędza jak może, nawet na żyletkach :D

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, dysydent napisał:

Tak zgodnie twierdzicie jaki to musi być profesjonalizm prawniczy bo znajomość jakowychś procedur, standardów i co tam Wam jeszcze wmówiono i rzeczywiście nie macie odwagi plunąć w ślepia owemu faktorowi - a wal się kanalio bo nie twoje sprawy ani ty nawet decdydujesz a tylko trzeba ciebie jeszcze tuczyć za to iż wmówiłeś nam że jesteśmy w tej materii głupcami.

Dysydent ( z calym szacunkiem) czasy są takie że byle menda może ud***ć Cię na długie lata w procesy, Może mieć powód, ale tez może podać wydumany powód, może ratować się przed upadłością i własnym wierzycielom wskazywać Ciebie na zasadzie" idźcie do niego, tam są wasze pieniądze".

Opublikowano
23 minuty temu, henio2 napisał:

Nic mi się nie pomyliło przysługuje mu samochód i ochrona bor to są ogromne  pieniądze z budżetu czyli z naszych podatków dolicz jeszcze Bolki i Bronka ponadto w wieku 51 lat otrzymał emeryturę też z naszych podatkow

https://dziennikpolski24.pl/ile-kosztuja-prezydenci/ar/3215314

Więc jakie jest rozwiązanie tego problemu twoim zdaniem?

Weź pod uwagę ze Duduś też przejdzie na emeryturę w podobnym wieku ale jak mniemam , ten fakt nie będzie ci przeszkadzał

Opublikowano

kwasniewskiego i wałese pominę ale komorowski powinień zrezygnować z emerytury bo podpisał ustawe o podniesieniu wieku emerytalnego to niech pracuje  do 67 lat  a Duda podpisał ustawe o zmiejszeniu wieku emerytalnego to mu się należy jak psu kość .😆 

• Like 1
Opublikowano

Co mu kazali podpisać to podpisał. Czy idąc twoja logiką jeśli Bronek ma pracować do 67 roku to Andrzej do 65, czy tak jak Olek może cieszyć się emeryturką ?

Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

no bo właśnie owe takie "mendy" mają wsparcie chorego prawa,

I nic na to nie poradzisz. Musisz mieć "Swoją mendę", aby obroniła Cię przed innymi abyś mógł w międzyczasie prowadzić biznes. Zmiana praw nikt nie jest zainteresowany, no chyba że wpisanie tego przed wyborami w swój program.

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Co mu kazali podpisać to podpisał. Czy idąc twoja logiką jeśli Bronek ma pracować do 67 roku to Andrzej do 65, czy tak jak Olek może cieszyć się emeryturką ?

bo kwasniewski nabył prawa wczesniej ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v