Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Teraz będzie Prezydentem Donald Tusk nie ma Konkurencji żadnej . Za 4 lata .

A to ciekawe, Szczególnie w kontekście stosunków Polska - USA. Przecież Tusk jednoznacznie kojarzy się amerykanom z Unią. To faktycznie mogłoby przyhamować wiernopoddańcze zapędy miłościwie panujących.

Opublikowano

Za mało, by przeżyć. Niemal 40 proc. Polek i Polaków żyje w niedostatku /

Ciągle trzeba wybierać: albo-albo. I zawsze odbywa się to kosztem jedzenia. Choć jest program 500+, to niemal 40 proc. Polek i Polaków żyje w niedostatku, a 1,6 mln w skrajnym ubóstwie.

Premia zadaniowa, 67 zł brutto, została nam w czasie COVID-19 cofnięta. Myślałam, że może dadzą coś ekstra na święta, ale nic nie dadzą – mówi Katarzyna. Ma 58 lat, troje dzieci, które wychowała samotnie i które zdążyły dorosnąć, zanim wprowadzono program 500+.

Rozmawiamy, gdy szykuje się do pracy. W mieszkaniu, które sobie bardzo ładnie urządziła na strychu zrujnowanej kamienicy, jest miło, ciepło. Trzeba z tego ciepła wyjść, wsiąść na rower, pedałować jedenaście kilometrów. Zimą, gdy wyjeżdża z domu, jest ciemno, gdy wraca – ciemno.

BIEDA W POLSCE MA SIĘ DOBRZE .

https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/bieda-w-polsce-40-proc-polakow-wciaz-zyje-w-niedostatku-co-zrobic/ehwlptp

Opublikowano

Ale jebitna menora.. Palą chanukowe światła. Jak dla mnie to dobrze, że na ulicy a nie w czyimś domu czy urzędzie. Ot takie święto jak nasz 11 listopada z tym, że jakby Jerozolima cośtam powinna znaczyć dla niektórych tu, gorliwszych ode mnie.

"Bieda w Polsce na się dobrze" noo mundurówka już niedługo...

Tylko nie dla mnie ☹️

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A to ciekawe, Szczególnie w kontekście stosunków Polska - USA. Przecież Tusk jednoznacznie kojarzy się amerykanom z Unią. To faktycznie mogłoby przyhamować wiernopoddańcze zapędy miłościwie panujących.

Tusk kojarzy się bardziej USA z zaprzaństwem jak to Jarek powiedział niż UE .😄

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

W tym  roku  stchórzył   za  4  lata  także  stchórzy   bo  to  donald tchórz  jest.

w 2014   jak  Platforma  nabierała wody  i  tonęła   pierwszy   uciekł  z jej  pokładu  do  Brukseli.

131118766_3612193675469706_8237030085462

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Denwer napisał:

w 2014   jak  Platforma  nabierała wody  i  tonęła   pierwszy   uciekł  z jej  pokładu  do  Brukseli.

prawie tak jak najlepsza premier, tylko później.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

prawie

to  ,,prawie,, robi  dużą   dużą  różnice  i  duży  twój   buuul  widzę  😎

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

buuul 

bul bul tonę chyba. tu powinieneś napisać ból!  no ale czego się spodziewać od kogoś kto naszego hymnu nie zna.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

przynajmniej pod domem premiera Morawieckiego spokój

jakim  domem  to  nie  wiesz  że  PiSowce  w pałacach   i  willach  mieszkają   nawet  prezes   w  willi  mieszka  😂

1 minutę temu, pafnucy napisał:

tu powinieneś napisać ból!

ty  tam  się  nie  znasz   magister   Bonisław  pisał  bul   więc  bul    i  widzę  że  twój  bul    jest  większy  niż  mój  😎

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

ty  tam  się  nie  znasz   magister   Bonisław  pisał  bul   więc  bul    i  widzę  że  twój  bul    jest  większy  niż  mój  😎

no skoro to dla ciebie wzór do naśladowanie... ale hymnu to eunuch cię uczył ?

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

hymnu to eunuch cię uczył

dokładnie  donlad  tchórz.   zgadłeś  👍 

Opublikowano

Szydło została raczej zepchnięta do Brukseli ale krzywda jej się chyba przez to nie stała. Tam trzeba tylko głosować tak jak partia każe i brać kasę co miesiąc. Na marginesie pod względem personalnym Kaczyński nie różni się od Tuska albo odwrotnie.

3 godziny temu, 6465 napisał:

Z Jakim wygrał by znowu bez problemów. 😁

Jaki pochodzi z Warszawy, czy to spadochroniarz ? 

A już sprawdziłem. Z Opola pochodzi, startował do Brukseli z okręgu małopolsko-świętokrzyskiego, kandydat na prezydenta Warszawy. Czyli spadochroniarz. Dlatego Warszawiacy go mogli nie chcieć u siebie.

3 godziny temu, galan99 napisał:

Data i miejsce urodzenia: 22 kwietnia 1957 63 lata, Gdańsk .

za 4 lata będzie miał 67 to taki wiek jeszcze w normie .

Za 4 lata to niech idzie i bawi wnuki i opowiada im jak to było za jego czasów.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał:

Za 4 lata to niech idzie i bawi wnuki i opowiada im jak to było za jego czasów.

oj  ciężkie  to  były  czasy    chyba  najgorszy  okres  w  historii  Polski od  1945  roku 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

@Denwer a to już historia oceni.

Dobrze że Kaczyński nic więcej nie śpiewa :).

Edytowane przez dsbh
dopisek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Nie wypada się naśmiewać ze starszych pomylił się .

no jak śmieszne to weź sie nie śmiej.   Denwer też tak cytował, a młodszy. :D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
40 minut temu, pafnucy napisał:

Denwer też tak cytował, a młodszy.

Kłamiesz   nigdzie   tak  nie  cytowałem    karaknie  oborowy 

Opublikowano (edytowane)

napisałeś   jeszcze polska nie zginęła puki my żyjemy.    nie prawda? tak samo jak starzec.

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v