Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

BRAWO BRAWO !!!!!!!!!!!!!! PSĄ DAĆ WIEKSZE PRAWA NIŻ DZIECIOM 

Najlepsze dziś czytałem, jedna z głównych organizatorek protestów kobiet w Polsce że najlepszymi dziećmi są psy - notabene jest lesbijka

I to pokazuje obraz nedzy

Aż żal się takich rzeczy czyta

Edytowane przez Roman176
  • Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

to dobrze bo spółki są zapeło oddane za cenę zysku miesięcznego teraz to sobie bawi jeden za kasę 

a prezes azotów i karty na zabawy dziwki i inne przyjemności dla peło ?? 

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zch-police-nieprawidlowosci-skandal,32,0,2204448.html

i went tylko dla kasty ??

https://niezalezna.pl/254620-toaleta-za-600-tys-zl-dla-prezesa-za-rzadow-po-odslaniamy-szokujace-fakty

za pis chyba tego niebyło ??

Zapisu wszystko było. Zapomniałeś już jak szalał Misiewicz? Zapomniałeś ile milionów poszło w MON z kart za Macierewicza na prywatne wydatki. Do dziś nie wpuszczono tam kontroli poselskiej by to sprawdziła. Różnica jest taka, ze za po wydawali na swoje potrzeby kwoty w tysiącach a za pisu idą w milionach. Pamiętasz Polską Fundacje narodową i to ile milionów poszło na stronę warta kilkadziesiąt tysięcy. A zagłówka. A zakup dzieł sztuki od Czartoryskich za 100 milionów Euro, które i tak nie mogły by wywiezione z kraju. Ile przejadła komisja Macierewicza ile poszło tam na wynagrodzenia? I co udowodnili zamach? Takie przypadki mogę pisać jeszcze przez godzinę. Za pisu kradną za po kradli. Tylko za po to się nawet im takie sumy nie sniły jakie pis kradnie i marnuje na wydatki bez sensu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dsbh napisał:

No właśnie. A co z zabójczymi kopertami ? Opozycja lub rząd pracują nad formą wyborów w czasie epidemii, czy nie ma nad czym debatować ?

Gdzie to jest lepiej dzisiaj ? Mało obiektywny jesteś. Myślisz że inna partia u władzy nie podnosiła by opłat, podatków, lepiej poradziła by sobie z epidemią, nie gnębiła by rolników w imię Unii ? Być może nie było by tych protestów kobiet ale to też nic pewnego bo część osób tam jest aby się wyszumieć. Pretekst by się znalazł.

Byłaś :ph34r: ? Opowiadaj :).

Pis gnębi rolników w imię Unii? Kto ci tych głupot naopowiadał? Ubój rytualny to sprawa każdego kraju i jest praktykowany kilku krajach UE i UE się do tego nie wtrąca.

Co do opozycji i wyborów to nie czytaj trola @Denwer bo on zawsze kłamie. Opozycja nie mówiła o wyborach w listopadzie? Najwięcej głosów było za wyborami przełomu września i sierpnia.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Wielu myśli że to tylko u nas tak takie zakazy niech tak myślą ale świat zaczyna się zmieniać nie jest już taki jak był kilka lat temu .

Szef sztabu generalnego brytyjskiej armii o ryzyku wybuchu trzeciej wojny światowej

Obecna globalna niepewność i niepokój w obliczu kryzysu gospodarczego spowodowanym pandemią koronawirusa może zagrozić wybuchem kolejnej wojny światowej - ostrzegł gen. Nick Carter szef sztabu generalnego armii Wielkiej Brytanii.

Gen. Carter stwierdził, że eskalacja regionalnych napięć i błędów w ocenie może ostatecznie doprowadzić do większego konfliktu. Zapytany, czy to oznacza, że istnieje realne zagrożenie kolejną wojną światową, Carter odpowiedział: "Mówię, że istnieje takie ryzyko i musimy być jego świadomi".

Teraz będzie komentarze ale tylko głupiec nie obserwuje co się zmienia a świat się zmienia . Za kilka a może kilkanaście lat kto wie co może być .

Opublikowano

Nowy prezydent Ameryki i co zapowiada bardzo ciekawie się będzie działo .

Ekologia i wyższe podatki. Oto poglądy gospodarcze Joe Bidena, nowego prezydenta USA .

Joe Biden został wybrany nowym prezydentem USA. W trakcie kampanii znacznie różnił się on w poglądach gospodarczych od wciąż urzędującego Donalda Trumpa, który przegrał wybory. Nowy prezydent-elekt zamierza wspierać gospodarkę przez zeroemisyjne inwestycje, tworząc w ten sposób miejsca pracy. Według jego planu, USA miałyby wydać na to kilkaset miliardów dolarów. Biden chce też m.in. dekryminalizacji marihuany.

Joe Biden zgodnie z polityką fiskalną Demokratów planuje podwyżki podatków, m.in. dla najbogatszych

Nowy prezydent-elekt USA stawia na inwestycje w zieloną energię, zeroemisyjność Stanów Zjednoczonych i dekryminalizację marihuany .

Zerowe emisje

Joe Biden w przeciwieństwie do Donalda Trumpa postawił przede wszystkim energetykę odnawialną. Chce już w 2021 r. doprowadzić do uchwalenia pakietu ustaw dotyczących czystej energii i zmian klimatycznych o łącznej wartości 2 bilionów dolarów w ciągu czterech lat. Zakłada osiągnięcie przez USA zerowej emisji netto na 2035 r. Jego plan oznacza więc ogromne inwestycje w energię słoneczną, wiatrową itd. Zapowiada m.in. w ramach zmniejszania śladu węglowego, utworzenie 500 tys. punktów ładowania samochodów elektrycznych do końca 2030 r. i zerową emisję netto branży rolniczej.

Jednocześnie kandydat Demokratów sprzeciwia się zakazowi stosowania kontrowersyjnej techniki odwiertów naftowo-gazowych, czyli tzw. szczelinowania. To czysto polityczny manewr – według dziennikarzy CNN, zakaz szczelinowania oznacza masowe zwolnienia z pracy głównie w Pensylwanii, która może się okazać decydującym stanem dla wygranej każdego kandydata, jak podaje portal sondażowy FiveThirtyEight.

Opublikowano
52 minuty temu, Partyzant85 napisał:

W Szwecji też wprowadzają obostrzenia?

Kiedy zrozumiesz, że  koronaściema to jeden wielki spisek?  Jak przyjdzie felczer cię dobić szczepionką?

Tak kuźwa ściema, wszyscy na całym świecie uwiklani, setki tysięcy ludzi i nikt nic nie powie 🙆‍♂️, pary z gęby nie puści i powie dość 🤔ciekwe, kto im płaci 🤣

Opublikowano (edytowane)

no pis. każdy to wie. do Partyzanta jak przyjadą to zrobi tak

Edytowane przez Gość
Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał:

mozesz rozszerzyć Swą myśl o spisku ?

Możliwe że Elvis też żyje 😉

Opublikowano
32 minuty temu, sabuliga napisał:

Co ty masz reumatyzm

Prawie, wirusowe zapalenie stawów 

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak kuźwa ściema, wszyscy na całym świecie uwiklani, setki tysięcy ludzi i nikt nic nie powie 🙆‍♂️, pary z gęby nie puści i powie dość 🤔ciekwe, kto im płaci 🤣

Szwecja, Białoruś, cała Afryka. Dalej będziesz bredził że wszyscy? Wiesz tyle ile ci powie watowiecki w kłamliwej tvpis bo jesteś zbyt ograniczony żeby otworzyć umysł i sięgnąć po alternatywne źródło informacji.

Opublikowano
52 minuty temu, hubertuss napisał:

Pis gnębi rolników w imię Unii? Kto ci tych głupot naopowiadał? Ubój rytualny to sprawa każdego kraju i jest praktykowany kilku krajach UE i UE się do tego nie wtrąca.

Co do opozycji i wyborów to nie czytaj trola @Denwer bo on zawsze kłamie. Opozycja nie mówiła o wyborach w listopadzie? Najwięcej głosów było za wyborami przełomu września i sierpnia.

Nie chodzi o ubój, tylko na przykład o pokręcony program azotanowy. Patrz na całokształt rządów, nie tylko na ostatnie tygodnie. Odnośnie wyborów. Strajk Kobiet chce abdykacji rządu, tylko nie mówi co dalej. Może jeszcze nie mają pomysłu, a żaden z dziennikarzy o to ich nie zapytał. Zakładając, że chodzi o przedterminowe wybory, nie wydaje się możliwe aby opozycja stworzyła rząd mniejszościowy, to jak mają się one odbyć teraz ? Korespondencyjnie czy tradycyjnie ?

Opublikowano

Panowie i panie jak spora część użytkowników wie kim jestem z zawodu, a dla tych co nie wiedzą jestem technikiem weterynarii. Tak przez COVIDa mam spory problem i potrzebuje Waszej rady na tzw cito. 

Zadzwonił do mnie przed chwilą klient że krowa po porodzie nie wstaje. Nic nadzwyczajnego bo pewnie odwapnienie i trzeba jej podać kroplówki... Sęk jest w tym że jest on w KWARANTANNIE, bo córka ma plusa. Prosił mnie i błagał żebym podjechał. Obdzwonilem wszystkie sanepidowe infolinie ale oni też sami nie wiedzą czy mogę wjechać czy nie. Z jednej strony ratowanie zwierzaka, z drugiej w razie W problemy prawne a mi osobiście nie chce się kiblować 10 dni w domu.

Co Wy byście zrobili na moim miejscu?

Opublikowano (edytowane)

Podać na kiju w reklamówce leki kroplówki sam poda .

Włączy kamerkę w telefonie pokaże krowę i będzie mówił co jak teraz technika nie bywała jest .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

Pożegnaj się z rodziną i jedź. Chyba że masz kombinezon i inne środki ochrony adekwatne do sytuacji, wtedy nie musisz żegnać rodziny. Poproś sanepid o udostępnienie takich środków i asystę. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v