Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

sumek666

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, DTaras napisał:

Ty co taki zdziwiony? Był kompromis a teraz negocjacje startują od nowa.

Następnym krokiem będą protesty o prawo do eutanazji ? Te protesty wcale nie mają związku z zakazem aborcji z powodu uszkodzenia płodu. To jest moje zdanie, do którego jeszcze mam prawo.

2 godziny temu, jarecki napisał:

całe szczescie żę to dopiero w sredniowieczu a nie wczesniej tak sie odbywało bo jak by maryja żyła wtedy to  bysmy katolicyzmu nie mieli . 

A wtedy tez mieli swoje sposoby. Ja bym stawiał na kamienowanie. Przecież Jezus obronił nierządnicę przed ukamienowaniem, wiec obstawiam że kobiety w ciąży a zyjące bez męża podlegały właśnie tego typu zabiegowi.:lol:

35 minut temu, dsbh napisał:

To czego ten protest dotyczył lub miał dotyczyć ?

Aborcji rządu połączonej z eutanazja sejmu i senatu.:lol:

Edytowane przez mirro

przewodnicząca protestów chce zarabiać na znaku błyskawicy czy pioruna . jak by tak chociażby po 2 zł za umieszczenie grafiki pobierać to można się ustawić .       a jak by kiedy na giełde wprowadzić to i CD Projekt wyprzedzi .

8 minut temu, mirro napisał:

Przecież Jezus obronił nierządnicę przed ukamienowaniem

a moze miał swiadomosc żę pochodzi z nieprawego łoża takżę 

Edytowane przez jarecki

3 godziny temu, bezbarwny napisał:

@Ywa, antykoncepcja, to nie skrobanka, No chyba, że skrobanka, ma zostać formą antykoncepcji, no to ok. 

Tak kobiety nauczyły się ewolucyjnie dbać o siebie, ponieważ skazywane były nierzadko radzić sobie same. Jle % kobiet oddaje dziecko, dokonuje aborcji za namową/nakazem/groźbą partnera. Moja współlokatorka bardzo chciała urodzić dziecko, do ostatniej chwili 9m-ca wierzyła, że jej chłopak podejmie wyzwanie, lecz NIE; zostawiła w szpitalu po porodzie i bardzo to przeżyła.

1 minutę temu, Ywa napisał:

Moja współlokatorka bardzo chciała urodzić dziecko, do ostatniej chwili 9m-ca wierzyła, że jej chłopak podejmie wyzwanie

Widocznie Ona nie była jego dziewczyną. Nooo traktowanie tego jako wyzwania ( z całym szacunkiem) do mądrych nie należy. To kawał odpowiedzialności i ukierunkowanie na dużą część życia, Jednak uczestniczenie w zyciu dzieciaków  ( kiedy nawet nie możesz powiedzieć "a nie mówiłem") to piękna sprawa. 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Przecież sam napisałeś że mniejszość jest głupia a podpusciła niby mądrą większość

pokaż no gdzie napisałem że głupia mniejszość podpuściła mądrą większość?

2 godziny temu, Ulman napisał:

Czemu bronisz tej intrygi głupiej mniejszości? 

człowieku grunt usunął ci się z pod nóg i świat na łeb zawalił ,bredzisz jak Piekarski na mękach bo Konfederacja w jakiejś kwestii jest zgodna z PiSem

• Like 1

9 minut temu, szmergiel napisał:

alimenty 3tys na miesiąc dojechać  a nie zostawiać.niech wkurwil płaci jak zrobił.to dopiero sk***ysynstwo ,zrobić i niech sobie inni wychowują i placa. alimenty w h*j wysokie albo paka .ot jedyne słuszne rozwiazanie

Znaczy mówisz o tych klecha  co ruchają a potem twierdzi że to nie ich.... No tu pełna zgoda... Ja bym dodał żeby jaja im jeszcze  wyciąć 🤔

A może by tak zabronić ruchania.... 

Edytowane przez ogarek

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Potępiasz Polańskiego za gwałt na 13 latce czy uważasz że to nadzwyczajna kasta ? Kiedy nauczycieli pedofili przestaną chronić?  Dopuki nie usłyszę deklaracji ze strony protestujących nie uwierzę w ich czyste intencje polecam artykuł ikomentarze poczytać

https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1494649,warszawski-strajk-kobiet-przedstawil-swoje-zadania-protesty-beda-trwaly-do-czasu-ustapienia-rzadu.html

Polański za gwałt przeprosił. doszło nawet do ugody z prokuratorem czy tam sędzią, wypłacił jakieś odszkodowanie ofiara mu wybaczyła. Potem oczywiście sąd czy tam prokurator zmienił zdanie. Ale to nie zmienia powyższych, że przyznał się, postanowił dobrowolnie poddać karze wypłacił jakieś odszkodowanie i ofiara wybaczyła. Podczas gdy księża się nie przyznają, nie wypłacają odszkodowań ani nie przepraszają tylko udają, ze sprawy nie ma. Polański zrobił źle ale zrobił też więcej niż księża by to odpokutować. 

Jakich to nauczycieli pedofili chronią? Ilu jest ich?

4 godziny temu, witejus napisał:

ha więc okazuje się że mniejszość też jest głupia,naprawdę dobry rycerz z ciebie,dotyczy reszty tej twojej pisaniny

Napisałeś to w kontekście Konfederacji  więc oczywiste jest że skoro to PIS podchwycił to został podpuszczony . Znamienne jest że napisałeś "też" - czyli mniejszość jest też głupia tak jak większość czyli twoi ziomale którzy dali się podpuścić albo sa tak głupi że idą za  małym paranoikiem gdziekolwiek on każe. Reasumując - masz rację. Nie napisałeś że głupia mniejszość podpuściła mądrą większość - napisałeś że większość też jest głupia co jest prawdą.

1 minutę temu, Ulman napisał:

Napisałeś to w kontekście Konfederacji  więc oczywiste jest że skoro to PIS podchwycił to został podpuszczony . Znamienne jest że napisałeś "też" - czyli mniejszość jest też głupia tak jak większość czyli twoi ziomale którzy dali się podpuścić albo sa tak głupi że idą za  małym paranoikiem gdziekolwiek on każe. Reasumując - masz rację. Nie napisałeś że głupia mniejszość podpuściła mądrą większość - napisałeś że większość też jest głupia co jest prawdą.

amen

18 minut temu, witejus napisał:

tylko na postanowieniu się skończyło,nie odsiedział jednego dnia

Tam była jakaś ugoda. Jednak amerykański wymiar sprawiedliwości zmienił zdanie za raz. Chyba sędzia jak dobrze pamiętam. Polański przyznał się przeprosił wypłacił odszkodowanie a ofiara mu wybaczyła. U księży nic z tych rzeczy nie ma miejsca.

A tu takie memy fajne

https://joemonster.org/art/51990/Narod_zareagowal_memami_po_niepokojacym_oredziu_prezesa_Jaroslawa_Kaczynskiego

• Haha 1

10 minut temu, DTaras napisał:

Mówią, że w obronie kościoła będą mieli różańce, ręce i gaz. Coś tu nie pasuje no chyba, że różańce a'la korbacz...

szmergiel - zwróciłbym Ci uwagę a gdybyś zaczął się stawiać zaatakowałbym błędnik...

Dla samoobrony gaz jak najbardziej .

22 minuty temu, szmergiel napisał:

ja też chodzę bez maski i co mi zrobisz?

Mało mnie obchodzi co robisz w swojej Wólce Wąskotorowej.

Skoro sejm ustalił pewne zasady obowiązujęce w tym cyrku to powinien ich przestrzegać - Brauna gnębią za brak maseczki na mównicy a Kłamczyński bez maseczki brawa na stojąco dostaje od swoich największych wpupowłazów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Gość
      Przez Gość
      Zapraszam
  • Dodaj nową pozycję...