Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda tylko, że pseudokatoliki pisowskie pokazały gdzie mają osoby niepełnosprawne jak Ci strajkowali ale widać czarni nadal mają silne wpływy. Idol narodu tradycyjnie nie miał odwagi tego przeforsować i posłużył się pseudo trybunałem.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Nie mirro, dokładnie to samo. Był popyt na szmal a nasi go podali..

Niekoniecznie bezinteresownie.

Ano faktycznie, szczególnie w służbach jest to popyt nieustający. 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

122434470_801312310620225_14760090739253

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣k**wa dobre 

Opublikowano (edytowane)

idą pod dom miłośnika kotów. Mało mnie interere o co tam krzykaczą ale każdy sprzeciw przeciwko tym ludziom się teraz liczy.

@Strongman -  jest człowiek jest paragraf. Będą szukać teraz batów  na liderów strajku. Albo ich uciszą albo rozjuszą. Oby to drugie.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)

Czyli dla ciebie życie ludzkie jest tyle samo warte co hodowla bydła? Też jestem przeciwko 5 ale kumać się z ludźmi którzy chcą zabijania za to że niewinne dziecko w łonie matki jest chore? To chore!

Społeczeństwo to nie tylko sprawy wsi a czytając takie wpisy można odnieść wrażenie że nie interesuje cię nic poza twoim gospodarstwem.

Rolnicy najgłupszą rzecz jaką by zrobili to połączyć się z tym lewactwem,to ci sami ludzie którzy chcą wam mierzyć te łańcuchy.Dla nich los człowieka (oprócz własnego) jest nie istotny a co dopiero sprawy polskiej wsi.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Też jestem przeciwko 5 ale kumać się z ludźmi którzy chcą zabijania za to że niewinne dziecko w łonie matki jest chore? To chore!

Co to znaczy niewinne? Jeśli chcesz być sumieniem społeczeństwa, to bardzo proszę. Tylko pamiętaj że wtedy bierzesz też odpowiedzialność za ciąg dalszy. Ładne słówka tu niczego nie załatwią.

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

z ludźmi którzy chcą zabijania za to że niewinne dziecko w łonie matki jest chore? To chore!

Powiem tak ludzie są wygodni w dzisiejszych casach,nikt by się nie chciał opiekować dzieckiem co nic z niego.

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, jarecki napisał:

prawo podaży i popytu sie kłania .

Kłania się to u ciebie nie znajomość ekonomii. Tam nie było zdanego prawa popytu i podaży. Tam było wyprowadzenie kasy. Świadomy i umyślny zakup towaru po zawyżonych cenach to nie jest żadne prawo popytu i podaży.

2 godziny temu, akooo napisał:

Czyli dla ciebie życie ludzkie jest tyle samo warte co hodowla bydła? Też jestem przeciwko 5 ale kumać się z ludźmi którzy chcą zabijania za to że niewinne dziecko w łonie matki jest chore? To chore!

Społeczeństwo to nie tylko sprawy wsi a czytając takie wpisy można odnieść wrażenie że nie interesuje cię nic poza twoim gospodarstwem.

Rolnicy najgłupszą rzecz jaką by zrobili to połączyć się z tym lewactwem,to ci sami ludzie którzy chcą wam mierzyć te łańcuchy.Dla nich los człowieka (oprócz własnego) jest nie istotny a co dopiero sprawy polskiej wsi.

Chore? Bez kręgosłupa, kończyn czy mózgu to nazywasz chorobą? Rozumiesz co to jest ciężkie kalectwo w większości wypadków nie pozwalające żyć tym dzieciom po narodzeniach lub, żyć jakiś czas w ciężkich mękach. O cierpieniach rodziców już nawet nie wspomnę. Tych dzieci w wielu wypadkach z punktu widzenia czysto biologicznego nawet człowiekiem nie można nazwać bo nie posiadają części narządów, które człowiek powinien posiadać.

Obecny kompromis aborcyjny był ustalony 27 lat temu przez lewicę i prawicę. Poparł to Kościół. Ale teraz wywala się to wszystko. A strategia jest jasna. Podpalić kraj. Po co media mają pokazywać, ze w szpitalach brak miejsc. Skoro mamy na takie momenty dyżurny temat polskiej polityki czyli aborcję. Dodatkowo pis będzie można pokazać na wsi jako obrońce Polski, polskiego życia i może udobrucha się jakoś część wkur rolników.

8 minut temu, Strongman napisał:

Powiem tak ludzie są wygodni w dzisiejszych casach,nikt by się nie chciał opiekować dzieckiem co nic z niego.

A ty chciał byś? Kazał byś żonie dziewczynie nosić dziecko wiedząc, ze będzie ciężko okaleczone i nie zdolne do samodzielnego życia? Chciał byś nim potem się opiekować całe życie i myśleć co będzie gdy będziesz stary i nie dasz rady go podnieść by posadzić na sedes? O ile będzie w stanie skorzystać z niego Przewijanie 40 latka przez osobę 67 letnią np też nie jest łatwe. Chciał byś myśleć co będzie gdy ciebie zabraknie? Jesteś wygodny czy nie? Sprowadzanie tego tematu do wygody to jakaś kpina.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

Trzecia sprawa to za trzy lata może zmienić się rząd. Może będzie jak w Irlandii. Z prawa aborcyjnego bardzo rygorystycznego zeszli w bardzo łagodne. Pis źle zrobił, że naruszył kompromis z przed 27 lat. Następne rządy nie będą miały skrupułów by przy tym majstrować. Ale myślę, że aborcja to temat poboczny to jest robione dla odwrócenia uwagi od korony.

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Kłania się to u ciebie nie znajomość ekonomii. Tam nie było zdanego prawa popytu i podaży. Tam było wyprowadzenie kasy. Świadomy i umyślny zakup towaru po zawyżonych cenach to nie jest żadne prawo popytu i podaży.

udowodnij swoją teze . w tamtym czasie towary sanitarne były towarami pierwszej potrzeby dla rządzących  a wiele krajów ich wtedy nie produkowały , zobacz jak poszybowały wyceny polskiej firmy co produkuje chyba rekawiczki 

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

udowodnij swoją teze . w tamtym czasie towary sanitarne były towarami pierwszej potrzeby

Ja udowodnię to gratis. Ano faktycznie w owym czasie było zapotrzebowanie na te materiały. Sami producenci w Chinach otwarcie mówili że nie moga zapewnić dostaw bo zwyczajnie brakuje materiału na te maseczki spełniającego wymagania i normy. Czyli zwyczajnie nie ma z czego ich szyć, chyba że będą szyć z onuc. Oczywiście tamten rynek wyczuwając że odbiorca łyknie wszystko szył z czego popadnie, bo i tak schodziło na pniu. Tak więc rządza sukcesu przyćmiła wymagania sanitarne i dostaliśmy onuce. 😂

• Thanks 1
Opublikowano

I jeszcze jedno w sprawie ceny. Jeżeli coś ma kosztować 2 Złote, to bardzo łatwo zmienić w mailach to na 2 Dolary. I tak się nikt nie gapnie a zarobek już jest trzykrotny. I tu wcale służbom się nie dziwię. 😂

Opublikowano

podobno respiratory od pana izdebskiego sfruwaja[czy jak to napisac] do polski.🤣 100 juz czeka na odbior na okeciu, reszta czeka na cargo w singapurze i hong-kongu. no i trzeba bedzie przeprosic handlarza i stwierdzic ze to uczciwy czlowiek,jako prawdziwy polak troche kombinowal ale w koncu wywiazal sie z umowy.zonie wczoraj gosc po pol roku przywiozl zamowiona szafe ale w koncu jest.

nie zycze wam pis-uary zle ale chcialbym abyscie mieli okazje na zaopiekowanie sie nieuleczalnie chorym dzieckiem -szczegolnie ten gowniarz akkoo[czy jakos tak] powinien miec okazje wykazac sie chrzescijanskim milosierdziem..

w polsce sa setki takich dzieci porzuconych przez rodzicow, pokazuje nieraz reportaze z takich miejsc.. moze warto zainteresowac sie takze zyciem dzieci narodzonych ,co roku wplacam pieniadze na osrodek w piszkowicach

https://www.zlopiszkowice.pl/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v