Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rząd potrzebuje ochrony, służb porządkowych, panika przed ostateczną utratą gruntu ? Są jak bańka mydlana, tracą kontrole.

Parę dni temu takie newsy przeczytałam:

https://superbiz.se.pl/wiadomosci/powolanie-do-wojska-szef-mon-mowi-o-tysiacach-wnioskow-aa-Tphf-9hjT-AZwN.html 

...na początku września mówił szef MON Mariusz Błaszczak. Wraz z tą zapowiedzią poinformował, że właśnie ruszył nowy, rządowy portal, dzięki któremu chętni, by zostać żołnierzem, nie będą musieli ruszać się z domu, 

- Reforma systemu rekrutacji do wojska przynosi efekty. Po miesiącu funkcjonowania portalu zostanzołnierzem.pl mamy ponad 11,5 tys. zarejestrowanych użytkowników, 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
42 minuty temu, Ywa napisał:

- Reforma systemu rekrutacji do wojska przynosi efekty. Po miesiącu funkcjonowania portalu zostanzołnierzem.pl mamy ponad 11,5 tys. zarejestrowanych użytkowników, 

No to jest zajebiaszczy sukces, To tak jakby na portalu gdzie grają w LS powiedzieć że to wszystko właśnie "młodzi rolnicy".

Zaraz Błaszczak policzy tych co grali w Call of Duty i powie że to wszystko przeszkoleni i gotowi do działań żołnierze.

Opublikowano
45 minut temu, Ywa napisał:

Rząd potrzebuje ochrony, służb porządkowych, panika przed ostateczną utratą gruntu ? Są jak bańka mydlana, tracą kontrole.

Parę dni temu takie newsy przeczytałam:

https://superbiz.se.pl/wiadomosci/powolanie-do-wojska-szef-mon-mowi-o-tysiacach-wnioskow-aa-Tphf-9hjT-AZwN.html 

...na początku września mówił szef MON Mariusz Błaszczak. Wraz z tą zapowiedzią poinformował, że właśnie ruszył nowy, rządowy portal, dzięki któremu chętni, by zostać żołnierzem, nie będą musieli ruszać się z domu, 

A jak ja mówię o wojnie to mówią mi abym odstawił towar. Zresztą niedługo wszyscy zamilkną a dojdzie do głosu Boża sprawiedliwość. 

Opublikowano
1 minutę temu, tomaszmab napisał:

Zresztą niedługo wszyscy zamilkną a dojdzie do głosu Boża sprawiedliwość. 

Nie dojdzie, bo nie założyli jeszcze takiej strony a domena wykupiona przez Chińczyków.

Opublikowano (edytowane)

i co wtedy się stanie. zło złem zwalczane bedzie? bo jakoś tak straszysz. 

4 minuty temu, tomaszmab napisał:

A jak ja mówię o wojnie to mówią mi abym odstawił towar. Zresztą niedługo wszyscy zamilkną a dojdzie do głosu Boża sprawiedliwość. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, tomaszmab napisał:

A jak ja mówię o wojnie to mówią mi abym odstawił towar. 

12 minut temu, mirro napisał:

No to jest zajebiaszczy sukces, To tak jakby na portalu gdzie grają w LS powiedzieć że to wszystko właśnie "młodzi rolnicy".

Zaraz Błaszczak policzy tych co grali w Call of Duty i powie że to wszystko przeszkoleni i gotowi do działań żołnierze.

Zdecydowanie jestem przeciwna tego typu towarom i gonie zaraz:

https://antyweb.pl/wojna-o-rekrutacje-us-army-na-twitchu-i-discordzie/#

Tomasz wojna to wirus, niektórzy słabsi mają czy będą mieć objawy a inni będą przechodzić bezobjawowo😉

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
12 minut temu, tomaszmab napisał:

A jak ja mówię o wojnie to mówią mi abym odstawił towar.

Pod żadnym pozorem nie odstawiaj. Zabierz na wojnę.:lol:

15 minut temu, Ywa napisał:

Tomasz wojna to wirus, niektórzy słabsi mają czy będą mieć objawy a inni będą przechodzić bezobjawowo

Tak jak miłościwie panujący w przypadku rozsądku i inteligencji. Pełen bezobjaw,:lol:

Opublikowano

Co tu Wam tłumaczyć jak Wy nawet nie wiecie że weszła ustawa która daje możliwość stacjonujacym bazom USA przejęcie nieruchomości prywatnych wrazie ich potrzeby. Polski już nie ma. Baa nawet prawdziwych Polaków mało zostało. Do zobaczenia i proponuję wyłączyć TV!!! 😏

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Takie piękne traktory za 300 tyś co miastowy pomarzyć może o  samochodzie za taką sumę tym bardziej podkręci nie zdrową atmosferę .

za 300 panie to zwykły ciągnik a nie fura chyba ze po pokazowy teraz przelicz prace w godzinach to miastowy wychodzi na lenia jeszcze dolicz mu godziny spędzone na tv i fb kom ...

5 godzin temu, galan99 napisał:

Takie piękne traktory za 300 tyś co miastowy pomarzyć może o  samochodzie za taką sumę tym bardziej podkręci nie zdrową atmosferę .

za 300 panie to zwykły ciągnik a nie fura chyba ze po pokazowy teraz przelicz prace w godzinach to miastowy wychodzi na lenia jeszcze dolicz mu godziny spędzone na tv i fb kom ...

30 minut temu, tomaszmab napisał:

Co tu Wam tłumaczyć jak Wy nawet nie wiecie że weszła ustawa która daje możliwość stacjonujacym bazom USA przejęcie nieruchomości prywatnych wrazie ich potrzeby. Polski już nie ma. Baa nawet prawdziwych Polaków mało zostało. Do zobaczenia i proponuję wyłączyć TV!!! 😏

chyba ci się pomyliły lata ze niemcy mogą ....   po za tym w sejmie jest wirus to gdzie ci przyjęli ?? daj linka 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

chyba ci się pomyliły lata ze niemcy mogą ....   po za tym w sejmie jest wirus to gdzie ci przyjęli ?? daj linka 

To Umowa między USA a POPIS podpisana przez prezydenta 15 września - i tu bardziej chodzi o większą swobodę armii USA na naszym terenie i ich opłacanie i wynajmowanie im budynków itp. za nasze pieniądze, pierwszy rok opłacenie usa armii ma kosztować 0,500 mld z rok na rok może wzrastać wraz wymogami Armii...

EiJaDAwWoAABAHl?format=png&name=900x900

Opublikowano

Jeżeli rząd zamiast robić własną armie woli płacić za obcą to coś nie halo. Po pierwsze armia Amerykańska nic nie musi, gdzie oni stacjonują na zachodniej części kraju. Polska nie uczy się na własnych błędach, w historii chyba mało kto nam pomagał. 

Opublikowano

Bo pis przyjął wobec USA taktykę polityki na kolanach. W zamian za te wojska z zdezelowanym sprzętem od którego na autostradach odpadają koła. Mamy u nich robić drogie i duże zakupy różnego sprzętu. Te bazy tez im musimy zbudować. Niestety takich mamy ludzi u władzy. Kiedyś klęczeli przed ZSRR teraz klęczą przed USA. A jak by Ruscy nas napadli to oni wiedzą gdzie będą te bazy i na pewno nic w nie nie trafi. Nie będzie też wojny tylko negocjacje pod tytułem. |Dobra weźcie sobie do Wisły a dalej już tych Polaków zostawcie.

5 godzin temu, Kallina86 napisał:

Żeby nie było, że w tvp nie było informacji o protestach...

Szczujnie oglądają w dużej mierze rolnicy. Więc Kurski i jego propagandyści postanowili w tej że szczujni ośmieszyć protestujących przed resztą rolników. Że niby nie wiedzą czego chcą, ze robią zadymy. Po prostu warchoły. Propaganda wypisz wymaluj z PRL. Gdzie w tej samej tv podobnie oskarżano protestujące grupy nazywając zadymiarzami.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, tomaszmab napisał:

Jednakże jak pięknie wyremontowali stary obiekt niedaleko, aż dech zapiera, wcześniej był w opłakanym stanie...

2. Siły zbrojne USA zwracają wszelkie uzgodnione obiekty i tereny lub dowolną ich część jako wyłączną i nieobciążoną własność Rzeczypospolitej Polskiej, wraz z budynkami, konstrukcjami nieprzenośnymi i elementami wybudowanymi tam przez siły zbrojne USA, gdy przestaną one być potrzebne siłom zbrojnym USA. Strony lub ich organy wykonawcze konsultują się w sprawie warunków zwrotu dowolnego uzgodnionego obiektu lub terenu, włączając w to kwestię rekompensaty z tytułu ewentualnej wartości rezydualnej ulepszeń lub budowli. file:///C:/Users/Iwona/Downloads/Umowa_RP-USA_EDCA_wersja_język_polski.pdf

-nie czytałam całości jeszcze..

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Jasnowidz

Nom  prawdziwy   jasnowidz   przerósł  swojego mistrza  w Człuchowie. Do tego  wybitny  ekonomista   i znawca  gospodarki,  najlepszym dowodem  jego  wybitnych umiejętności  ekonomicznych  jest   nie  tak  dawna  licytacja  jego byłych  nieruchomości. I do tego  prawdziwy  demokrata  jako  jedyny  widział  demokratyczne  wybory  na  Białorusi     

Opublikowano (edytowane)

Jaki był taki był ale Kaczyńskiego rozszyfrował idealnie trafnie. Życie pokazało już nie raz, ze te słowa się potwierdziły i pewnie jeszcze pokaże nie raz, ze się potwierdzą. Zresztą nie tylko Lepper ma takie zdanie o Kaczyńskim.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Kto o Jarku prawdę powie ten wrogiem jest najgorszym, wichrzycielem i wywrotowcem. Wódz umiłowany jest słońcem narodu a partią jedyną ostoją prawdziwych Polaków i biada nam jakby jej nie było bo by niczego nie bylo

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Nom  prawdziwy   jasnowidz   przerósł  swojego mistrza  w Człuchowie. Do tego  wybitny  ekonomista   i znawca  gospodarki,  najlepszym dowodem  jego  wybitnych umiejętności  ekonomicznych  jest   nie  tak  dawna  licytacja  jego byłych  nieruchomości. I do tego  prawdziwy  demokrata  jako  jedyny  widział  demokratyczne  wybory  na  Białorusi     

Czekałem

Więcej zawdzięczamy my (nie wy)rolnicy Lepperowi niż całemu psisowi

Śmiali się z niego jak mówił o amerykańskich więzieniach i co były czy nie?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Kto o Jarku prawdę powie ten wrogiem jest najgorszym

Dowiedziałeś  już  się  w jaki sposób  państwo  okrada  mafię  Vatowskie  ??

Potrafisz  wskazać  te   wielkie  zasługi  ???

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Więcej zawdzięczamy my (nie wy)rolnicy Lepperowi niż całemu psisowi

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v