Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ja nie popieram hodowli futrzaków gdyż to średniowiecze.  Ale także nie popieram zakazu hodowli futrzaków  jak ktoś chce niech se hoduję.  Kurczaki czy tuczniki w gorszych warunkach trzymają  i nikt zakazu hodowli wprowadzać nie chce .

Dużo dziwnych ludzi chce, i będą w przyszłości próbować forsować takie rozwiązania. 

Poza tym według założeń osławionej już 5 Kaczyńskiego organizacje pozarządowe będą mogły zabierać ludziom zwierzęta bez przedstawienia żadnych większych dowodów i bez zgody sądu.  

https://wiadomosci.wp.pl/piatka-dla-zwierzat-policyjne-uprawnienia-dla-animalsow-wejscie-do-domu-mimo-sprzeciwu-wlasciciela-6554015978732480a

Opublikowano

a Ardanowski jeszcze nie tak dawno zapewniał że ukrócą działanie ekoterrorystów. no jak można mu wierzyć? jak on się nie wstydzi nie dotrzymywać słowa?

Opublikowano

Ardanowski może i nawet by chciał to zrobić, ale należy do lewackiego obozu i jego zdanie jest tyle warte co śledztwo smoleńskie prowadzone przez Macierewicza.  

Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał:

Przed wybudowaniem kolektora ścieki latami dzień w dzień płynęły do rzeki podobnie było w innych miastach i jakoś ryby przetrwały.

to po h...j wydano miliardy w Warszawie ,Krakowie i innych miastach skoro bez oczyszczalni ryby nie zdechły.Do pierdla z tymi którzy wydali decyzje o budowie oczyszczalni,ewidentne marnotrawstwo publicznych pieniędzy

7 minut temu, pafnucy napisał:

a Ardanowski jeszcze nie tak dawno zapewniał że ukrócą działanie ekoterrorystów. no jak można mu wierzyć? jak on się nie wstydzi nie dotrzymywać słowa?

chyba się wstydzi,ostatnio jakiś przymulony mi się wydaje

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dokładnie,dla mnie to oszustwo

W mojej okolicy pgrów było bardzo dużo,w szkole większość uczniów z terenów popgrowskich

Skoro niektórzy  rolnicy  oszukują   nie  oznacza  że  wszyscy  tak  robią   tak  samo  z ludzmi  z po  PGRowskich  wsi  też  wszyscy  nie  byli  złodziejami.

12 minut temu, pafnucy napisał:

Ardanowski  nie  rządzi  PIS  tylko  jest  Ministrem  Rolnictwa  który  jak  może  pamiętasz   przed  laty  mimo  zakazu  prezesa   poparł  ustawę  przywracającą  ubój  rytualny   i  został  za  to   ukarany. 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
13 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Poza tym według założeń osławionej już 5 Kaczyńskiego organizacje pozarządowe będą mogły zabierać ludziom zwierzęta bez przedstawienia żadnych większych dowodów i bez zgody sądu.  

od tego już tylko krok do odbierania dzieci,co już dzieje się na zachodzie Europy

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Ardanowski  nie  rządzi  PIS  tylko  jest  Ministrem  Rolnictwa  który  jak  może  pamiętasz   przed  laty  mimo  zakazu  prezesa   poparł  ustawa  przywracającą  ubój  rytualny   i  został  za  to   ukarany. 

ale co jakiś czas coś zapowiada, a okazuje się że guzik z tego. to kim On jest?

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

kim On jest?

Bardzo  dobrym  Ministrem  Rolnictwa.   Wszystko  nie  jest   takie  proste  jak  ci  czy  wielu  innym  się  wydaje.   Ardan na pewno  nie  wyrazi  poparcia  dla   Piątki  dla  zwierząt  prezesa.  Doskonale  o tym  Prezes i  Premier  wiedzą   dlatego   chcieli  zwerbować   sahajko  na  ministra. 

Opublikowano

oczywiscie ze w polsce nie ma stref wolnych od lgbt-najlepszy przyklad to episkopat i zarzad glowny pis 😂🌈.

wisla to sciek tak od lat 50-60, ryby owszem sa ,ba nawet rybacy je lowia i jedza..gdy widze plonace ognisko i zapach pieczonych ryb to nie musze patrzec na rejestracje-na 100 % zaczyna sie na S 🤣.

zapominacie jeszcze o jednym -najwazniejszym problemie z ubojem rytualnym - kurczaki, wiekszosc z polskich brojlerow jedzie za granice z tego 40 % jest ubijane halal, komu sprzedamy zboze gdy to zostanie zabronione- podobno ma byc okres przejsciowy tak jak z soja gmo...

Opublikowano
27 minut temu, Denwer napisał:

Bardzo  dobrym  Ministrem  Rolnictwa.   Wszystko  nie  jest   takie  proste  jak  ci  czy  wielu  innym  się  wydaje.   Ardan na pewno  nie  wyrazi  poparcia  dla   Piątki  dla  zwierząt  prezesa.  Doskonale  o tym  Prezes i  Premier  wiedzą   dlatego   chcieli  zwerbować   sahajko  na  ministra. 

https://plus.gloswielkopolski.pl/lex-sachajko-poselski-projekt-kukiz15-skazuje-zwierzeta-na-smierc-jego-zapisy-ogranicza-organizacjom-prozwierzecym-skuteczna/ar/c1-14726176

https://polskieradio24.pl/5/1222/Artykul/2572536,Pawel-Kukiz-tworzy-nowa-partie-Co-z-koalicja-z-PSL

Denwer  a Hołownia?

Opublikowano
41 minut temu, Denwer napisał:

wiem że nie jest proste. ale może niech najpierw sie dowie co może, zanim ogłosi sukces, a nie zrobi nic. 

Opublikowano

Idzie facet bulwarami, patrzy a tu chłop chłepce wodę z Wisły. Zatrwożył się, podszedł i woła: - Panie! Tam są bakterie, brudy, pochorujesz się Pan! - Was? Ich verstehen nicht? - Powoli, bo zimna...

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

po co było oczyszczalnie budować? ścieki to najlepszy pokarm dla ryb i zbawienie dla środowiska :D 

nic, tylko wykąpać się w wiśle, napić wody i zjeść rybkę :) smacznego

Jeśli o tym mowa to zamknęli mi pobliski sklep ze świeżo połowionymi rybami w tym roku, dalej w innym już nie dostanę  śledzia, od szczęścia (i to z złym stanie), oceanicznego, do portu rzadko https://www.portalmorski.pl/rybolowstwo/45441-ices-rekomenduje-przedluzyc-zakaz-polowu-dorszy-i-zmniejszyc-polowy-sledzi

Mimo protestów posypały się inwestycje osób prywatnych, niektórzy mieli kredyty na kilkaset tys.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzienniki-UE/uprawnienia-do-polowow-na-2020-rok-w-odniesieniu-do-niektorych-stad-ryb-i-69238362 opinia naukowa wskazuje, że połowy rekreacyjne przyczyniają się w znacznym stopniu do ogólnej śmiertelności połowowej tego stada...należy ograniczyć do przyłowów dorsza, z wyjątkiem operacji połowowych, których wyłącznym celem są badania naukowe

2.3. Floty połowowe na Morzu Bałtyckim W latach 1989–2007 tonaż floty UE został stopniowo zmniejszony o około 19%. Floty Estonii, Litwy, Łotwy i Polski zostały drastycznie zmniejszone o 85%. Z powodu transformacji gospodarczej państw byłego bloku wschodniego, dane dotyczące wcześniejszego tonażu tych państw przed 2004 r. nie są dostępne. Długość trawlerów przemysłowych przekracza 24 m, jednak nie istnieją międzynarodowe dane statystyczne pozwalające odróżnić w grupie statków większych niż 24 m trawlery przemysłowe od innych trawlerów prowadzących np. połowy dorsza. Połowy przemysłowe w Szwecji i Danii są regulowane w drodze przyznawania licencji. W tabeli 11 przedstawiono łączną liczbę statków o długości całkowitej (OAL) >24 m według państwa w latach 2004–2008.

https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/note/join/2011/460040/IPOL-PECH_NT(2011)460040_PL.pdf

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Denwer  a Hołownia?

Hołownia według mie nie ma pomysłu na siebie , do wyborów 3 lata i ma czas na stworzenie czegoś osobistego sieganie po polityków którzy przechodzą z parti do parti mija sie z celem chyba ze to jest projekt w którym Hołownia jest przykrywką a celem samym w sobie jest przejecie władzy .

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Hołownia według mie nie ma pomysłu na siebie

Za to Pan Duda miał pomysł na siebie.😂

3 godziny temu, Denwer napisał:

Ardan na pewno  nie  wyrazi  poparcia  dla   Piątki  dla  zwierząt  prezesa.

Po takim numerze i tak będzie konieczna wymiana Ministra Rolnictwa. To że nie wyrazi poparcia nie ma większego znaczenia. Suweren dostanie piękny przekaz o stanie umysłu rządzących. Przecież tam lewak, lewaka, lewakiem pogania.😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

jarecki - jak inaczej mieć wpływ na parlament bez udziału w wyborach? Pomyślałeś o takim celu?

Zawsze można pójść ścieżką niejakiego Breivika.😂

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

Denwer  a Hołownia?

A co ma  hołownia  do  powiedzenia  w  Polskiej politycy   nic   to  kolejny  pajac   jak  rysio  swetru   czy  palikot.  Może   znajdą  się  ludzie  bez  rozumu  co  mu  uwierzą   ale  wątpię

3 godziny temu, pafnucy napisał:

wiem że nie jest proste. ale może niech najpierw sie dowie co może, zanim ogłosi sukces, a nie zrobi nic. 

To jest  polityka  i  czas  trzeba  coś  ogłosić  żeby  potem było  się  głupio  z tego wycofać  rządowi   ale  nie  zawsze  to  się  sprawdza.  Jedno  jest  pewne  że  Ardanowski   działa  dobrze  dla  polskiego  rolnictwa   ale  nie  zawsze wszystko  wychodzi  tak  jak byśmy  chcieli

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

jarecki - jak inaczej mieć wpływ na parlament bez udziału w wyborach? Pomyślałeś o takim celu?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Za to Pan Duda miał pomysł na siebie.😂

DUDA JAK jest kazdy wie i go zna a hołownie chodziło mi o tworzenie przez niego parti i przyjmowanie uchodzców z innych parti to według mie nie tedy droga przecież przyjął posłanke co byłoa w PO ,przeszła do lewicy a teraz do Hołowni dołaczyła i cxo ona wnosi swoją osobą ?           tworzenie PO bis ?  ja jednak wolał bym trzaskowskiego .

Opublikowano
Dnia 27.08.2020 o 14:58, jarecki napisał:

https://biznes.interia.pl/podatki/news-andrzej-duda-podpisal-ustawe-o-tzw-oplacie-cukrowej,nId,4694875           czyli soki 100 % nie bedą obłożone podatkiem ?  ostatnio pijam i tak te bez  cukru  [ były w promocji i nie zuważyłem że to zero -sugar ]  chyba że dogali substancji słodzacej ]  ale i tak nieraz 1 litr soku kosztuje taniej od wody zrudlanej 

na to wychodzi że tak, bo one są 100%, ale są też inne soki ktore moga byc nazywane sokami. Normalnie bezposrednio tloczone prawdziwe Soki Naturalne nie  potrzebują cukru ale robi sie tez soki z koncentratu i wtedy dolewają wody  i musza dodac cukru ciekawe czy to bedzie w ogole sprawdzane

Opublikowano

Sok z zagęszczonego soku nie powinien potrzebować dosłodzenia. Koncentrat to w sumie sam cukier z zabarwieniem. W sumie każdy sok, nawet w wyciśnięty w domu to głównie cukier. Tylko, że nie sacharoza. Na etykietach powinno pisać, "nie zawiera sacharozy" bo cukier musi zawierać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v