Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Eeeee to Ty znafca jakości sadzeniaka

W 2015 zrezygnowałem z uprawy tego dziadostwa dawniej bywało po 5-6 ha  jadalnego 

Opublikowano

pomyliłem tematy i poniższy wpis pościłem w temacie o fasoli.

ojojoj. i co? kawy i czekolady nie będzie? herbaty tyż?
cyt - ""Powinniśmy wrócić do sprawdzonych zasad, że podstawowe produkty codziennego żywienia powinny pochodzić z terenów, w których mieszkamy" - zaznaczył Ardanowski."
znaczy co? "kawa turek"? :o
cytat pochodzi z artykułu gdzie znajduję zestawienie trafnych spostrzeżeń ministra i absurdalnych wniosków
jeśli by np Arabowie "naftowi" się do cytatu zastosowali to kto kupi naszą pszenicę?
https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/minister-rolnictwa-krytykuje-sieci-handlowe/rnv6zgj

jedno jest pewne - minister jest nieustającym źródłem tematów kontrowersyjnych i ja tam już wolę takiego od bezpostaciowego urzędaska.

trochę zmodyfikuję w tej fasoli i bedzie

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

nie podniecaj się ,tak było (PO,PSL)ostatnio,jest (PiS ),będzie(ktokolwiek będzie rządził)

Więc tak jak od zawsze twierdzę  - PIS to taki sam syf jak cała reszta.

Opublikowano

Matko następny minister wszechczsow odchodzi... no co się dzieje  się.... Toć to szok.. 🤣🤣🤣🤣🤣

Nie dogadał się że słońcem narodu i wszelkich istot ziemskich i nie tylko... 😋

😭😭😭😭😭

Opublikowano
9 godzin temu, jarecki napisał:

do tej pory technologia pozwalała na przechowywanie danych  w postaci odcisków lini papilarnych poszło do przodu technologicznie i baza DNA  jest i bedzie w niej coraz wiecej osób i przed tym nie uciekniemy , chetnie oddajemy wymaz np . do przeczepu np . szpiku kostnego gdzie dane te znajdują sie w rejestrze miedzynarodowym .

Spokojnie maje DNA równie przekazałam. Przesadzone jest także straszenie szczepionkami. Warto jednak i należy popatrzeć na/wsłuchać się w oddolne inicjatywy/ głosy zwyczajnych osób; wypośrodkować. Jest sezon na coronavirusa więc trzeba korzystać, prawda? Wypchnąć jednych aby dać szansę innym zaistnieć. O taki pozytywny akcent.

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

nie wyłączając Konfederacji

Przynajmniej przy okrągłym stole ich nie było i nie są zakamuflowana lewica dotująca leni i nierobów.

Opublikowano
24 minuty temu, pafnucy napisał:

nie sądzisz że czas pożegnać prezesa? 

Czas ale nie na nikogo w PiS co by  okiełznał wszystkie frakcje. 

Jak ardana wywalą to będzie początek końca polskiego rolnictwa ☹️☹️☹️

Opublikowano

koniec to od dawna postępuje. nie to że wina pis, ale może taki czas nastał.

Opublikowano (edytowane)

Lo kurna elita  rolnictwa upada... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
16 minut temu, Denwer napisał:

Czas ale nie na nikogo w PiS co by  okiełznał wszystkie frakcje. 

Jak ardana wywalą to będzie początek końca polskiego rolnictwa ☹️☹️☹️

No co ty...... przyjdzie kolejny najlepszy w dziejach RP minister , jak za każdym razem

Opublikowano

Celowe działanie. PiS chce odwrócić uwagę od swoich krętactw i machlojek. Chcą teraz jeszcze opanować WARSZAWĘ.Po tej bandzie pisowskiej wszystkiego się można spodziewać. Nie mogą przezyc że Warszawa nie jest ich, że Warszawiacy na dali się przekupić 500+ czy 13 emeryturą.

https://www.wiesci24.pl/2020/09/06/afera-pis-utworzyl-strone-z-licznikiem-sciekow-na-dwa-dni-przed-awaria-czajki-czyzby-jednak-sabotaz/?fbclid=IwAR0OVtwGxf03ZNGc0_m4W_S4Rhf5pqaks6kMOFWofUYzSZQhB0WNOn2sotY

scieki-1-1068x715 (1).jpg

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/minister-rolnictwa-krytykuje-sieci-handlowe/rnv6zgj

jedno jest pewne - minister jest nieustającym źródłem tematów kontrowersyjnych i ja tam już wolę takiego od bezpostaciowego urzędaska.

Po pierwszym przeczytaniu linkowanego artykułu nie do końca zajarzyłem o co Panu Ministrowi chodzi i do kogo On rozmawia. Po drugim rżałem ze śmiechu. Po trzecim zacząłem się zastanawiać czy ten facet ma wszystkie klepki na miejscu.

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Po prostu psychoza i mania prześladowcza , jak to w PISie

No widać kto ją ma

9 godzin temu, Ulman napisał:

Podsłuchiwali, kupują głosy za pińcet więc  wcale by mnie to nie zdziwiło.

Opublikowano

A 500+ to nie jest powód dla którego lud popiera lewacki PIS? To nie oni zorganizowali podsłuchy by potem na tym najwięcej skorzystać?  Możesz się oszukiwać że to Bronek podsłuchał Donka bo coś tam Schetyna itd ale czy ktoś  normalny w to uwierzy? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v