Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten Pan Paweł Bednarz ( z całym szacunkiem) to jednak tłuczek parowy. Dobrze że choć podał przedział czasowy.

Przecież wtedy Niemcy obawiali się ataku Polski. Jak więc inaczej przedstawiać potencjalnego przeciwnika jeśli nie, żołnierza, bandytę, bądź zwierzę? Trzeba było wzbudzić strach w narodzie, pójść w zbrojenia a potem stwierdzić że faktycznie to już pozostało tylko przeciwnika najechać.

Niniejszym przepraszam Pana Bednarza, ponieważ błędnie założyłem że mem jest jego autorstwa. 

Za to debili z "prażonej cebuli" przepraszać nie zamierzam.

Opublikowano

Idzie wieczór więc zaraz powinien nastapić atak Romana. W związku z tym mam pytanie - kiedy było to o czym pisał Romanek (poniżej cytat)

20 godzin temu, Roman176 napisał:

jak miałeś po 6 paliwo i polifoska po 2500  to bardziej ci się opłacało

Opublikowano

newsweek-to amerykanska gazeta ,podobnie jak tvn, gw i  axel-spinger 🤣.

14 godzin temu, Ulman napisał:

Pamietacie w którym roku była polifoska po 2500 i saletra po 1600? Roman mnie natchnął i muszę policzyć jak było wtedy źle

byl taki czas -ktory byl to rok -o tej porze nie bede sprawdzal, ale za rok byla po 130 i wtedy police zbankrutowaly i przejely je azoty tarnow.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Idzie wieczór więc zaraz powinien nastapić atak Romana. W związku z tym mam pytanie - kiedy było to o czym pisał Romanek (poniżej cytat)

czyli już nie pamiętasz co klepałeś ...  hi hi 

Opublikowano

11 godzin temu, mirro napisał:

A to już lizanie dupska level master.😂

https://wiadomosci.wp.pl/jaroslaw-kaczynski-w-toruniu-prezes-pis-dziekuje-tadeuszowi-rydzykowi-trzeba-sie-w-pas-klaniac-ojcu-dyrektorowi-6550812981898048a

" Czyli w imieniu milionów Polaków, którzy są wdzięczni za to, że jest w Polsce taka ciągle rozszerzana, rozbudowywana instytucja, niezwykła, łącząca to wszystko, co wiąże się z nauką Chrystusa z działaniem w realnym życiu społecznym, które naprawdę buduje od fundamentów aż po same szczyty - tłumaczył Jarosław Kaczyński".

Noooooo ja osobiście , czyli "in my opinion" to Chrystusa jednak z dziełem Rydzyka bym nie mieszał

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, mirro napisał:

Niniejszym przepraszam Pana Bednarza, ponieważ błędnie założyłem że mem jest jego autorstwa. 

Za to debili z "prażonej cebuli" przepraszać nie zamierzam.

czy cytującego przepraszać za to że nie rozumie co cytuje?

no wlaśnie Chrystus na zbity pysk powywalał ze świątyni tych którzy sobie z niej kram zrobili

teraz jest nawet gorzej bo i jeszcze o władzę "ziemską" a nie zwykłą buchalterię chodzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

czyli już nie pamiętasz co klepałeś ...  hi hi 

Jak przytaczasz takie fakty to  najlepiej z konkretnym rocznikiem w którym to było i cenami zbóż  by policzyć jak było zle

Hasełka o paliwie po 6 pln są dla głupków i nic nie mówią ale najwyraźniej ci wystarczają 

Opublikowano

zdarzyly sie nieliczne stacje na ktorych byly ceny 6 zl -specjalnie dal niemcow ,bo tam bylo drozej-... dzieki swiatlej polityce zjednoczonej kurwicy niedawno byly chwile ze paliwo w niemczech bylo tansze niz w polsce- tak trzymac.😜

od wczoraj na poludniu ostro pada wiec poziom wisly za pare dni sie podniesie wiec problem sie zwiekszy😂 scieki i smieci z pis-owskiej malopolski poplyna lawica jak zawsze😢.........niedawno sprzatali zbiornik na skawie pod wadowicami- hektary smieci plywaly po ulewach.

przy cenach paliwa trzeba brac pod uwage cene barylki i cene dolara i wtedy porownywac- zaloze sie o flaszke ze NIGDY za rzadow po-psl przy takich samych parametrach nie bylo DROZSZE niz za dojnej prawicy-

mareczek przyjmujesz zaklad ???????????????

ulman-mlody czlowieku ile lat miales w 2008 roku-pamietasz piekny czas po rzadach pis-samoobrona- lpr, wielki kryzys swiatowy i pandemie grypy-moze temu nie pamietasz ze to wtedy bylo.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

wielki kryzys swiatowy

Raczej tego pamiętać nie może bo to było w 1929 roku  co najwyżej może posiadać informacje z historii. 

Pamiętasz co posłanka KO mówiła co Tusk planował co roku kataklizmy gospodarcze czy jak to było ??

EgGM9nlWoAAYB46?format=jpg&name=large

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Pewnie chodziło o przewidywał. Głupio napisane bo oprócz lapsusa to Donald Tusk mógł jedynie uczulić stosownego ministra, że nigdy tak nie było aby coś się nie zesrało. Jak nie w tym roku to w następnym podwójnie. To jednak w sprzężeniu zwrotnym z ministerstw tak, że nie on sam. Tworzenie rezerw tylko wygląda na zachowawcze postępowanie.

Opublikowano

juz pierwsze szczury zaczely uciekac z pieknego okretu mareczka- niedlugo zostana tylko ci z drugiego albo trzeciego szeregu orkiestry.

pamietacie taki rzad zeby co pare miesiecy zmieniali sie ministrowie ??

co z tym zakladem -jeszcze ci z centrali nie przyslali danych kiedy paliwo przy takich samych parametrach bylo tansze ???? pogon lenii.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_finansowy_(2007–2009)   popatrz wielki eunuch odszedl ze stanowiska i od razu kryzys 

masz jakiegos mema na te 300 miliardow dlugu ???

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Jednak, przygotowani mają zawsze lżej.

A  najlepiej  ci  którzy  planują  te  Kryzysy

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

nie którzy pewno pamietają że co kilka miesiecy zmieniał sie premier .

Teraz minister finansów  zmienia sie też szybko. 

Opublikowano (edytowane)

Bo Morawiecki odczuwa braki kadrowe i szuka równego sobie Bo to Premier jest dla nich wszystkich guru finansowym i szybko odkrywa za każdym kolejnym jakich łapciaków ma do dyspozycji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Denwer napisał:

A  najlepiej  ci  którzy  planują  te  Kryzysy

jeśli Ty wierzysz że kryzysy ktoś planuje to wyrazy politowania
a Ziemia jest kulista czy płaska? :P

kurczę, sądziłem że połączy mi posty ale @mirro ma refleks

no tak też można roszady rozumieć na stanowisku ministra finansów
zależy od punktu widzenia.
Jedno na co na pewno możemy liczyć to że Premier sam prawdy - czym się kieruje/?- na pewno nie powie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A jaki jest dziś przekaz w temacie wyciekającego gówna? Co nam dziś powiesz? 

człowieku jest pora obiadowa ,nic poza gównem cię nie interesuje? zboku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v