Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak. Najwięcej o życiu wiedzą emeryci którzy do niczego nie doszli a chcą dostawać, ogłupieni przez Rydzyka i TVPis,  wychowani za komuny z sentymentem ją wspominający. Ponadto  lenie,, roszczeniowe nieuki i sfrustrowane niziny społeczne. 75% poparcia w grupie z wykształceniem podstawowym i zawodowym a jest to najliczniejsza grupa  🤪 Oczywiście tylko oni mają rację są prawdziwymi patriotami, wstają z kolan itd. Od razu widać do kogo trafia i kogo przekonuje  prymitywny  intelektualnie przekaz partii.

twoje wściekłe pomruki już niczego nie zmienią i weź na wstrzymanie od jadu i bluzgów

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

…...tak sie pocieszył yntylygyntny wyborca PIS  po wiejskiej podstawówce ukończinej z trudem za jajka i słaonine.

Zabrakło argumntów jak trzeba mieć beret zryty by opowiadać że rolnicy głosowali na PiS ?

Zawsze możesz ztego kraju wyjechać nikt siłą tu nie trzyma

7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

I nigdy mieć nie będą. Podziały są zbyt "rozrośnięte" i żaden kandydat z żadnej partii, z żadnej strony nie będzie odpowiadał większości społeczeństwa. Bo albo nie będzie odpowiadał zwolennikom PiS albo reszcie ludzi, którzy są zwolennikami innych opcji. Niestety wszelakie programy socjalne i inne jeszcze bardziej te podziały pogłębiły. Jestem absolutnym przeciwnikiem 500+ i ubolewam nad tym, że też niestety część moich podatków idzie na czyjeś dzieci zamiast na przykład na poważne inwestycje gospodarcze w kraju (tak jak pisałem wcześniej jedynym socjalnym programem z jakiego korzystam chcąc nie chcąc jest zerowy PIT). Obniżanie wieku emerytalnego w obecnej sytuacji demograficznej jest złym posunięciem a przyrost naturalny będzie się systematycznie zmniejszał i jest to zjawisko nieubłagane. Jeśli dożyję w ogóle do wieku powyżej 60 lat to wiem, że na emeryturę nie mam co liczyć. PiS zamiast zajmować się "reformą" sądownictwa powinien lepiej zająć się reformą systemu emerytalnego a jeśli już tak usilnie chce utrzymać  500+ to niech choć ustanowi jakieś progi dochodowe a nie rzucać każdemu kto wniosek złoży.

A może byś tak sobie sam odłożył na emeryturę?

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Yntylygent przytaknął yntylygyntowi. Ty nawet tego nie potrafiłeś sobie załatwić. Zawsze doły społeczne i robolstwo będzie dezawuować wykształcenie zaradnośći sukces. Oj chciałbyś żyć za Lenina kiedy proletariat mógł się wykazać.

Te hordy głosują na PIS bo nie chce się albo nie umie sobie dać rady i liczy  aż ktoś da. Znowu sentyment do komuny i lewactwa wychodzi - niech zaczną lepiej płacić? A może niech zaczną wydajniej i lepiej pracować.

Ułożyło ci pseudo inteligencie? Ciekawe skąd wiesz jakie mam wykształcenie 😉pośród moich znajomych i rodziny ludzi wykształceni też głosują na Dude

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Bardzo chętnie i już to stopniowo robię tylko i tak składki do ZUS muszą iść

Opublikowano
26 minut temu, kibix napisał:

Zostań takim kapitalista i plac każdemu po 10 tys. miesiecznie. Na co czekasz ? Problem rozwiazany.

A po co? Skoro sam pracuje u siebie i żyje normalnie, ja nimam trzech żołądkow jak większość kapitalistów 

25 minut temu, dysydent napisał:

dodam -bodaj sobie samemu zapłać 
sztuka żądać od innych rzeczy których się samemu nie potrafi.

stara nuda bo zdaje się że wygrał Duda

Nie bój mam tyle ile potrzebuje

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Właśnie po to są  nieuki , lenie i gamonie,. Jak chcą więcej to niech pracują nad sobą a nie czekac że ktoś da. Proletariat należy trzymać krótko i gonić do roboty bo jak dziad odżyje …...

I to jest prawdziwy obraz liberałów.   :P

Tylko że tego Proletariatu jest zdecydowana większość i jest na tyle już mądry by nie dał sobie założyć homonto cwaniaczkom co myślą że urodzili się po to, by być panami, panów to my już mieliśmy i wiemy jak to się z nimi kończy,trzeba później walczyć o niepodległość. Może już starczy tych rozbiorów Polski co!

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Jedno jest pewne- zwolenników PiS nie "nawrócisz" na inne opcje a większość przeciwników PiS nie "nawróci" się na niego. Stało się jak się stało, trzeba żyć dalej i zobaczymy co się będzie działo. 

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Jedno jest pewne- zwolenników PiS nie "nawrócisz" na inne opcje a większość przeciwników PiS nie "nawróci" się na niego. Stało się jak się stało, trzeba żyć dalej i zobaczymy co się będzie działo. 

Zwolennicy PiS, mają wizję dobra dla Polski, a przeciwnicy są jak chorągiewka na wietrze, zmieniają się jak wiatr zawieje, bo jak nazwać kogoś kto popiera partię, tak naprawdę bez jakiegokolwiek programu, po za tym, że za wszelką cenę chce wrócić do władzy.  :P

Opublikowano (edytowane)

Tak zastanawiam się o co chodzi tym przeciwnikom PiS .

Nie chcą 500 + , 13 emerytury i 14 , żadnych dodatków od Państwa , chcą podniesienia wieku emerytalnego .

Żeby ludzie zarabiali na godzinę 8 zł jak było dawniej a nawet mniej .

Co jest do cholery z tymi ludźmi nie tak wszystko na nic jak w zachodnich krajach to jest to czemu ma nie być u nas ? .Zachód kwiczy że za mało taniej siły roboczej z Polski do pracy na polu bo w Polsce ludzie coś dostali tak jak inni maja w normalnym kraju .

Jak Niemcy krytykowali 500 + mniej ludi do pracy .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Nie mogą znieść jak sąsiad żyje jako tako, że w ogóle żyje    :P  taka już polska mentalność.

Opublikowano

Bo to jest tak kto pracuje to na Dudę głosuje

A kto daje prace to Duda wróg bo nie daje wyzyskiwać człowieka by robił za chleb, tylko by coś zostało i temu przeciwny bo musi większą pensję zapłacić a nie sobie co rok nowe ałdi.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Zwolennicy PiS, mają wizję dobra dla Polski,

Nie odczuwam tego ich dobra na własnej skórze...

Chcesz niskiego wieku emerytalnego? Ty go osiągniesz ale Twoje dzieci na pewno nie. Przyrost naturalny jest taki, że tylko podnoszenie wieku emerytalnego lub składki emerytalne na indywidualne konta dla każdego może cokolwiek jeszcze uratować. 500+ nie dostaję i nigdy nie dostanę bo nie mam dzieci i miał nie będę a płacić na czyjeś dzieci muszę choć nie chcę. 

Ty Rysiu akurat najwięcej pracujesz, oczywiście bez obrazy dla Twej osoby😁

Opublikowano

Może chodzi np. o zwykłą sprawiedliwość, jeden pracuje to mu zabiorą i dadzą nierobom. Dziś każdy Grek płaci dodatkowo 8% podatku dochodowego na pokrycie kosztów dawnych socjali. Gospodarka socjalistyczna już była. Żeby nie było PO to to samo, zamiast 500+ rozdawali w formie np. boisk po wioskach.

POPIS to jedno i to samo. Szczegóły ich rożniące to tematy zastępczę typu lgbt czy abarocja

Wszyscy dają tylko kto za to płaci? Który polityk sprzedał swój dom i dał kase na socjale?

Rząd nie ma włąsnych pieniędzy, ma tylko nasze.

DZIEŃ WOLNOŚCI PODATKOWEJ W POLSCE W 2020 ROKU TO 8 CZERWCA. Przeciętnie każdy Polak i Polka płaci 43% podatków z zarobionych pieniędzy.

• Like 2
Opublikowano

Zaraz, zaraz - a ta wizja to jaka? Bo na razie jak yeti. A stawka godzinowa? W 14 roku określona jedynie minimalną i wynosiła koło dychy w tej chwili 17 i też jest powiązana z minimalną - tylko te stówy jakieś nic nie warte..

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo to jest tak kto pracuje to na Dudę głosuje

A kto daje prace to Duda wróg bo nie daje wyzyskiwać człowieka by robił za chleb, tylko by coś zostało i temu przeciwny bo musi większą pensję zapłacić a nie sobie co rok nowe ałdi.

Zatrudnij np. 100 ludzi i ogarniaj firmę tylko po to by zarobić tyle samo co proacownik. Wiadomo, kto daje pracę musi mieć wiecej by się opłacało otworzyć biznes a nie tylko iść do kogoś na gotowe.

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Nie odczuwam tego ich dobra na własnej skórze...

Chcesz niskiego wieku emerytalnego? Ty go osiągniesz ale Twoje dzieci na pewno nie. Przyrost naturalny jest taki, że tylko podnoszenie wieku emerytalnego lub składki emerytalne na indywidualne konta dla każdego może cokolwiek jeszcze uratować. 500+ nie dostaję i nigdy nie dostanę bo nie mam dzieci i miał nie będę a płacić na czyjeś dzieci muszę choć nie chcę. 

Podnoszenie wieku emerytalnego ludziom w większości pracującym fizycznie, doprowadzić może że emerytury nigdy nie doczekają, natomiast tym za biurkiem wsio ryba gdzie pierdzi całe życie w stołek, w domu czy w biurze.

Opublikowano

Jak bardzo trzeba nienawidzić PiS, żeby poprzeć kogoś takiego jak Trzaskowski...  Było 11 kandydatów, a o mały włos prezydentem nie został człowiek bez programu, wyciągnięty z kapelusza po kompromitacji Kidawy... Miałem nie iść na drugą turę, ale ostatecznie zagłosowałem, mimo że żaden kandydat nie był wart mojego głosu. "Prezydent Trzaskowski" to byłoby totalne przegięcie i skandal.

• Like 3
Opublikowano

Emerytura w obecnej formie to zły pomysł. Sprawdzała się w czasach Bismarcka kiedy grom ludzi tej emerytury nie dożywał, obecnie, przy obecnej demografii prędzej czy później szlag ją trafi. Potrzeba gruntownych zmian.

4 minuty temu, Sean napisał:

Podnoszenie wieku emerytalnego ludziom w większości pracującym fizycznie, doprowadzić może że emerytury nigdy nie doczekają, natomiast tym za biurkiem wsio ryba gdzie pierdzi całe życie w stołek, w domu czy w biurze.

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Yes yes yes

Screenshot_20200713-115252.jpg

Brawo dla Rossoszy - sądzę, że chodzi o tą w bialskopodlaskim - to niedaleko a mam tam sPOro kumpli jeszcze z kopalnianej pracy.

Opublikowano
46 minut temu, witejus napisał:

twoje wściekłe pomruki już niczego nie zmienią i weź na wstrzymanie od jadu i bluzgów

Jad i bluzgi przeszkadzają PISowcowi? Od kiedy taka zmiana?

42 minuty temu, staszek131415 napisał:

Zabrakło argumntów jak trzeba mieć beret zryty by opowiadać że rolnicy głosowali na PiS ?

Zawsze możesz ztego kraju wyjechać nikt siłą tu nie trzyma

Rolnicy głosowali w większości za PIS i to jest fakt. Wyjechać z kraju? Tak samo podczas rewolucji  październikowej ciemny zdziczały lud przeganiał normalnych ludzi, tak samo komuna chciała pozbyć się zydów. Sentyment do tych rozwiązań pozostał, oj pozostał

39 minut temu, Ursus932 napisał:

Ułożyło ci pseudo inteligencie? Ciekawe skąd wiesz jakie mam wykształcenie 😉pośród moich znajomych i rodziny ludzi wykształceni też głosują na Dude

Twoje wykształcenie widać po wPISach , dowcipie,i poziomie argumentacji.

30 minut temu, Sean napisał:

I to jest prawdziwy obraz liberałów.   :P

Tylko że tego Proletariatu jest zdecydowana większość i jest na tyle już mądry by nie dał sobie założyć homonto cwaniaczkom co myślą że urodzili się po to, by być panami, panów to my już mieliśmy i wiemy jak to się z nimi kończy,trzeba później walczyć o niepodległość. Może już starczy tych rozbiorów Polski co!

I dlatego demokracja jest ustrojem w którym rzadzą głupki

Komunoooo  wróóóóć!!!! I niech ktoś powie ze PIS to nie jest lewackie postkomunistyczne myślenie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v