Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

a może zapytaj to dziecko, czy woli żyć czy nie?

Załóżmy taka sytuacje. Masz corke. Zostala  zgwałcona. Dodatkowo dowiaduje się że płód nie będzie żył po urodzeniu bo nie wykształcił się mózg. Co jej mówisz ? Musisz urodzić i mieć traumę do końca życia?

To jest dziwne że najwięcej o aborcji mają do powiedzenia mężczyźni i księża. Mamy dobre aktualnie prawo a chcecie przy nim majstrować. 

@staszek131415

Podziwiam Cię za wytrwałość. Trolujesz w każdym temacie od cen pszenicy po uprawę rzepaku. Powinienes dostać jakiś wyróżnienie.

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, robi57362 napisał:

co wam powiem to wam powiem ale Trzaskowski czy zostanie prezydentem czy nie to i tak wygrał sam nie wiem czym on tyle ludu przekonal do siebie

Niczym nie przekonał do siebie, tylko część narodu pokazała, i to ta co ma się za tą niby bardziej wykształconą, że zrobi PiSowi na złość i każdy byle nie Duda, a że Polska na tym ucierpi, no cóż, kogo to obchodzi.

Opublikowano

Schetyna jest załamany widać to po nim jest to poważna porażka całek koalicji leci właśnie wywiad już wspomniał że jak nie dotrą przez trzy lata do wyborców to przegrają wybory za 3 lata parlamentarne .

Ale za trzy lata sami się wygryzą .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Teraz budka z nitrasem i kopertą zabujczą będą składać protest o unieważnienie wyborów i powtórzenie głosowania

Gdy peło miało 2 % to nie dopuścili do wyborów teraz gdy tęczy nie popadał deszcz by była okazała to trzena powtórzyć i tak będą do skutku aż wygra peło.

Już  jakaś menda z peło powiedziała że  o wyborze prezydenta nie zdecydują głosy ludzi  tylko sąd🤦‍♂️ kolejne lata bedą takie same ,przepychanki miedzy sobą zamiast współpracy nad rozwojem kraju.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 3
Opublikowano

Dobrze się stało że padł wybór jaki padł.

Niestety Polacy nadal nie mają prezydenta, zresztą jak i parlamentu.

Jak nie wpływy niemieckie, to rosyjskie czy amerykańskie. Ale co gorsze zawsze izraelskie.

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Już  jakaś menda z peło powiedziała że  o wyborze prezydenta nie zdecydują głosy ludzi  tylko sąd🤦‍♂️ kolejne lata bedą takie same ,przepychanki miedzy sobą zamiast współpracy nad rozwojem kraju.

Następny co sieje propagande. To powiedział były szef PKW. A zaskoczę Cię jeszcze bardziej to sąd najwyższy decyduje o tym czy wybory odbyły się w prawidłowy sposób i czy są ważne. 

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tego nawet nie ukrywają że będą wszelkimi sposobami dążyć do unieważnienia wyborów, ja to się obawiam żeby ludzi nie wyprowadzili na ulicę jak było po ostatnich wyborach, bo doprowadzili do jeszcze większych podziałów narodu i to może się nie skończyć tylko protestami.

Opublikowano
34 minuty temu, Sean napisał:

Niczym nie przekonał do siebie, tylko część narodu pokazała, i to ta co ma się za tą niby bardziej wykształconą, że zrobi PiSowi na złość i każdy byle nie Duda, a że Polska na tym ucierpi, no cóż, kogo to obchodzi.

Każdy robi na złość i przeciw PiS. Mamy tylko jedną partię na scenie politycznej PIS.  Albo głosujesz na PiS albo nie leży Ci Ci dobro Polski na sercu. Albo jesteś wykształciuch albo robol po podstawówce. 

Ciągłe dzielenie spoleczenstwa. Bo jak ktoś będzie miał inne poglądy polityczne to za niedługo będziecie go zamykać we więzieniu. 

2 minuty temu, witejus napisał:

jak mniemam zwolennik Trzaski

Co to ma do rzeczy ? Może zwolennik Bolesława Chrobrego ? Jeżeli to nie sąd najwyższy będzie.zatwierdzal wybory to kto ?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, kibix napisał:

Następny co sieje propagande. To powiedział były szef PKW. A zaskoczę Cię jeszcze bardziej to sąd najwyższy decyduje o tym czy wybory odbyły się w prawidłowy sposób i czy są ważne. 

A co ma były  szef do tego, sam siejesz propagande. Z jego wypowiedzi szedł jasny odbiór jak będzie wygladać dalsza współpraca🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Nawet jeśli Duda wygra to na styk. Już nie powiedzą, że mogą wszystko bo ich suweren wybrał. Bo jak widać,  połowa suwerenu i to tylko z tych co zagłosowali. No i się potwierdza to co pisałem już nie raz. Gdyby był Hołownia to by Duda przegrał. Trudno trzeba żyć dalej hehe.

Na 100%. Dlatego zarówno Pis i PO na rękę była zmiana kandydata na swojego=swojskiego, bo znanego opinii publicznej, łatwiej im było manipulować ludem.

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A co ma były  szef do tego, sam siejesz propagande. Z jego wypowiedzi szedł jasny odbiór jak będzie wygladać dalsza współpraca🤦‍♂️

To inaczej zapytam. Kto stwierdza legalność i poprawność przeprowadzenia wyborów?

Opublikowano
11 minut temu, Sean napisał:

Tego nawet nie ukrywają że będą wszelkimi sposobami dążyć do unieważnienia wyborów, ja to się obawiam żeby ludzi nie wyprowadzili na ulicę jak było po ostatnich wyborach, bo doprowadzili do jeszcze większych podziałów narodu i to może się nie skończyć tylko protestami.

Tak się pewnie stanie, cóż się dziwić; winni temu głównie sami rządzący  ponieważ przez 5 lat operowali językiem nienawiści.

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasz222 napisał:

To z kolei sprawi, że spora część polskich rolników się zwinie. Od tych, co zajmują się opasami (ok 90% wołowiny na eksport), przez mleko, drób, trzodę, aż po produkcję zbóż. To że taki Rolnik1973 tego nie potrafi pojąć nie dziwi, bo jego "pracodawcą" jest GOPS, a wyrocznią proboszcz, ale chyba uczyli Was poza tym w szkole jak działa gospodarka państwa?

TU NIE MA CO DYSKUTOWAĆ bo polska ma nadprodukcje żywność i jest krajem samo wysarczalnym rolniczo ale tak do konca to też nie jest bo gdyby zakazać importu np . pasz białkowych to produkcja miesa  spadnie  , chcąc wyprodukować białko to trzeba by 1mln. ha . przeznaczyć pod uprawe straczkowych  ale to z kolei  obniży produkcje zbóż itd .

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

to dlaczego go nie było?

A nich Ci @hubertuss wytłumaczy, nie chce mi się.

Opublikowano
Przed chwilą, kibix napisał:

Każdy robi na złość i przeciw PiS. Mamy tylko jedną partię na scenie politycznej PIS.  Albo głosujesz na PiS albo nie leży Ci Ci dobro Polski na sercu. Albo jesteś wykształciuch albo robol po podstawówce. 

Ciągłe dzielenie spoleczenstwa. Bo jak ktoś będzie miał inne poglądy polityczne to za niedługo będziecie go zamykać we więzieniu. 

Ok, nie znam Cię, więc nie mam prawa osądzać że jesteś nie na poziomie, ludzie wybierają partię która dba o interesy Polski na scenie międzynarodowej, a przynajmniej stara się to robić, interesuje się życiem zwykłych prostych ludzi, a przynajmniej coś robi w tym kierunku, ludzie tą partię popierają w większości, to jak nazwać ludzi którzy głosują na przeciw.

Przed chwilą, Ywa napisał:

Tak się pewnie stanie, cóż się dziwić; winni temu głównie sami rządzący  ponieważ przez 5 lat operowali językiem nienawiści.

Tylko że ja ciągle słyszę że to politycy PO używają słowa walka z PiSem. Nawet wczorajsze wystąpienie Trzaskowskiego było tego dowodem.

Opublikowano
12 minut temu, Sean napisał:

Co drugi post tutaj dzieli Polskę na tych dobrych głosujących za PiS u tych złych całą resztę. PiS robi nagonki na sedziow, nauczycieli, lekarzy w telewizji publicznej. Ale oczywiście to PO/PSL/ konfederacja / lewica dzieli ludzi. To oni całą dobę nadają w telewizji publicznej szerza mowę nienawiści. 

1 minutę temu, jarecki napisał:

TU NIE MA CO DYSKUTOWAĆ bo polska ma nadprodukcje żywność i jest krajem samo wysarczalnym rolniczo ale tak do konca to też nie jest bo gdyby zakazać importu np . pasz białkowych to produkcja miesa  spadnie  , chcąc wyprodukować białko to trzeba by 1mln. ha . przeznaczyć pod uprawe straczkowych  ale to z kolei  obniży produkcje zbóż itd .

I kto zje ta górę mięsa ? Polska ma nadprodukcję żywności. W sumie nie tylko Polska ale EU. Te nowe zasady " zielony ład" mają ograniczyć produkcję w Europie. Jak każą ugotować 20% powierzchni w całej Europie to spadnie nie tylko produkcja zbóż ale i zwierząt.

Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Ok, nie znam Cię, więc nie mam prawa osądzać że jesteś nie na poziomie, ludzie wybierają partię która dba o interesy Polski na scenie międzynarodowej, a przynajmniej stara się to robić, interesuje się życiem zwykłych prostych ludzi, a przynajmniej coś robi w tym kierunku, ludzie tą partię popierają w większości, to jak nazwać ludzi którzy głosują na przeciw.

Tylko że ja ciągle słyszę że to politycy PO używają słowa walka z PiSem. Nawet wczorajsze wystąpienie Trzaskowskiego było tego dowodem.

Nie rozumiesz mnie. Chodzi mi o to że każdy ma swój poglad polityczny i jaki on by nie był należy go uszanować. 

Opublikowano
7 minut temu, kibix napisał:

To inaczej zapytam. Kto stwierdza legalność i poprawność przeprowadzenia wyborów?

To chyba wie każdy, tylko po co się wymadrzać tu na forum jak Ty🤔 wysłuchaj jeszcze raz tych wypowiedzi może  załapiesz o co mu chodziło.

Opublikowano
2 minuty temu, kibix napisał:

Co drugi post tutaj dzieli Polskę na tych dobrych głosujących za PiS u tych złych całą resztę. PiS robi nagonki na sedziow, nauczycieli, lekarzy w telewizji publicznej. Ale oczywiście to PO/PSL/ konfederacja / lewica dzieli ludzi. To oni całą dobę nadają w telewizji publicznej szerza mowę nienawiści. 

Lekarze, sędziowie, nauczyciele, to są elity, mają więcej niż przeciętny Polak i co, ciągle mało?

4 minuty temu, kibix napisał:

Nie rozumiesz mnie. Chodzi mi o to że każdy ma swój poglad polityczny i jaki on by nie był należy go uszanować. 

Ja to szanuję, ale jak ktoś przegra to trzeba też to uszanować że ktoś wygrał i siedzieć na d*pie a nie szukać dziury w całym.

Opublikowano

I trzeba szcuc na nich  w TVp bo to wrogowie władzy.... 😋

A pchać geja do SN i  komucha bo taki będzie służył 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v