Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Denwer napisał:

Czego dalej piszesz miałeś konto usunąć 

no to dawaj przyklad klamstwa ??? ja twoje w kazdym poscie pokazuje 

juz freud stwierdzil na poczatku XX w ze najbardziej homofobiczne sa osoby ktore nie sa pewne wlasnej orientacji seksualnej.... prorok czy co ?? nie znal racyla a diagnoza pewna.

Kliknij i zobacz więcej!

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

@jacus kmiotku usuwaj konto klamczuszku 

Oby  usunął ,bo takiego buraka podwawelskiego tu nie potrzeba 

Opublikowano

widzisz dziecko takie buraki rzadza i beda rzadzic takimi cebulakami jak ty i twoi klamliwi koledzy🤣 obiad zjadlem,kawe wypilem i dalej czekam jak pokaza mi te moje klamsta tak jak ja im pokazuje😂

doczekam sie czy nie ??? podobno honor to drugie imie prawaka a tu sie okazuje ze pierwsze to klamstwo ewentualnie niewiedza lub zwykla glupota......

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Twój idol ryżu topił polską kasę w czarny  ląd  jak mu doktor Jan radził 

https://www.pb.pl/etiopia-wyda-u-nas-50-mln-usd-789224

Czy aby zrozumiałeś o co chodzi z kredytem udzielanym przez OECD? Pewne podobieństwo widać w programie pomocy wojskowej realizowanej przez USA w stosunku do Izraela. W ramach FMS amerykanie określają pulę środków na to do wykorzystania a Izrael określa co chce dostać. W USA odejmują tylko wartości kolejnych zamówień pilnując aby nie przekroczyli Żydzi limitu.

Opublikowano

Konieczne oglądnij cały wstrząsający filmik na you tube o prywatyzacji dokonywanej przez polityków Platformy Obywatelskiej i SLD=POKO, 8 minut które zabiło Andrzeja Leppera.Wpisz wyszukiwarkę youtube ------- 8 minut które zabiło Andrzeja Leppera------------ I już nigdy przenigdy nie zagłosujesz na Rafała Trzaskowskiego i Platformę Obywatelską=POKO=całą Totalna opozycję=Lewicę= PSL!!!!!!!! Lepper mówi o politykach Platformy Obywatelskiej i SLD POKO posługując się danymi NIK . Jest o Tusku, Olechowskim, Schetynie, Cimoszewiczu, Lewandowskim i wielu innych Rząd Platformy Obywatelskiej – PSLU dokonywał gigantycznej wyprzedaży majątku narodowego na ogromną skalę kilkudziesięciu miliardów złotych (DANE GUS). Na przykład między 2009 r. a 2011 r. rząd PO-PSL wyprzedał majątku narodowego na ponad 40 miliardów zł, a w jednym tylko 2010 r. rząd PO-PSL rozsprzedał majątek narodowy za 22 miliardy złotych(DANE GUS). Za rządów PIS jest proces odwrotny nie ma prywatyzacji jest natomiast repolonizacja polskiej gospodarki. W 2014 roku pod osłoną nocy z 17 na 18 grudnia posiedzenie sejmu numer 83, głosowanie numer 167. (Rafał Trzaskowski w tym czasie rząd PO-PSL) PO+PSL+SLD POD OSŁONA NOCY próbują zmienić Konstytucje w jednostkowej sprawie, by móc sprywatyzować Skarb Państwa jakim są Lasy Państwowe. Z informacji Wikileaks czytamy, ze rząd PO-PSL obiecał zyskami z prywatyzacji Lasów Państwowych spłacić roszczenia Żydowskie. Głosując w całości przeciwko Prawo i Sprawiedliwość zablokowało tą haniebna próbę prywatyzacji Lasów Polskich dokonywanej przez polityków PO-PSL-SLD przeważając 4 głosami. Prawo i Sprawiedliwości skutecznie zablokowało tą prywatyzację Lasów Polskich ponieważ akurat w tej sprawie politycy PO-PSL-SLD musieli mieć większość aż 2/3 głosów. Rząd Prawa i Sprawiedliwość całkowicie zatrzymał wyprzedaż i prywatyzację majątku narodowego i rozpoczął Repolonizację gospodarki polskiej na wzór gospodarki Japońskiej i Południowo Koreańskiej. Mimo że rząd PO PSL uzyskiwał miliardy z wyprzedaży majątku narodowego -deficyt budżetowy za rządów PO PSL był ponad dwa razy wyższy niż za rządów Prawa i Sprawiedliwości - rok roczne dochody budżetowe rządu PO-PSL przy wyższym obciążeniu podatkowym wynoszącym przeciętnie 47% były niższe o 100 miliardów złotych niż pod koniec rządów Prawa i Sprawiedliwości gdy rok roczne gdy dochody budżetowe za PIS były wyższe o 100 mld zł przy niższym obciążeniu podatkowym Polaków wynoszącym 44%. - za rządów PO-PSL nie było pieniędzy na takie programy społeczne jak 500+ 300+ czy 13 emerytura. NIGDY WIECEJ PO+SLD+PSL. Wywiad udzielony w 2009 roku przez głównego ekonomistę Platformy Obywatelskiej – Andrzeja Rzońcę Andrzej Rzońca Główny Ekonomista Platformy Obywatelskiej mówi w wywiadzie - mówi jak odpowiadać na kryzys: „Zawsze można sprzedać udziały Państwa na giełdzie i uzyskać za to rozsądną cenę i mam tu na myśli także tak zwane spółki strategiczne takie jak PKN ORLEN i PGNiG” Rząd PO-PSL Prywatyzował i wyprzedawał majątek narodowy między innymi np. prywatyzacja kolejki na Kasprowy Wierch, PKP ENERGETYKI (haniebna próba prywatyzacji Lasów Polskich) i inne.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

bkiedy żyjesz w strachu przed tym

bojcie sie prawaki-najwiekszy glupek z was powrocil- "ziemkiewicz" sie podratowal psychicznie i znowu nas zasczycil 

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 minuty temu, Alamo napisał:

Rząd Prawa i Sprawiedliwość całkowicie zatrzymał wyprzedaż i prywatyzację majątku narodowego i rozpoczął Repolonizację gospodarki polskiej na wzór gospodarki Japońskiej i Południowo Koreańskiej.

A to się zajebiaszczo wzorują, kiedy firmy repolonizowane albo upadają, albo nic nie produkują a działalność zaczynają od sponsoringu klubów sportowych zamiast produkcji.  Kiedy zrozumiesz o co cammon w Korei Południowej to daj znać, może przestaniemy kupować od nich podwozia na gąsienicach, bo nasi nawet pospawać ich nie umieją, taka to repolonizacja.

12 minut temu, Alamo napisał:

Z informacji Wikileaks czytamy, ze rząd PO-PSL obiecał zyskami z prywatyzacji Lasów Państwowych spłacić roszczenia Żydowskie.

Za to rząd PiS parę lat później postanowił spłacić te i inne roszczenia żydowskie, przy pomocy zakupów uzbrojenia, zaś gwarantem ma być USMC zaparkowana w dużych ilościach na terenie RP.:lol:

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, piotreku1 napisał:

Jeśli tak to wyglądało to jest podstawa , ze strony ludzi którzy dostali to badziewie, do zgłoszenia w prokuraturze w związku z narażeniem zdrowia i życia. 

I jeśli to prawda, to paru gości już powinno sie martwić czy PAD wygra wybory i będzie ich w stanie ułaskawić.

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Ulman, ja tam dałem szansę WOT i niech tak zostanie. Formacja pracuje na swój wizerunek i do chwili kiedy z działań stricte pomocowych nie przejdzie do działań policyjnych, to jest szansa że będzie co raz lepiej. jeżeli coś jest nie tak, to należy mieć pretensje do ich przełożonych, dowódców. Podstawa to dobrze i zrozumiale postawione zadanie. Doświadczenie zdobywają w boju, czyli jest nadzieja że wypracują sobie także procedury na wypadek powtórki. ja tam chylę czoła przed zaangażowaniem tych ludzi i daleki jestem od nazywania ich tak czy inaczej. Tak jak z Powstaniem Warszawskim- Chwała bohaterom którzy zginęli a hańba tym co ich tam posłali.

Chwała bohaterom? Wierzyli że robią słusznie ale było to bez sensu tylko nie mieli możliwości tego zweryfikować.  Smutne to i straszne zarazem ale ich śmierć nic nie dała oprócz okazji do swiętowania jednej z największych porażek II WŚ . Przy obecnej ogłupiałej władzy nigdy nie wyciągniemy z tego sensownych wniosków.

7 godzin temu, jacus napisał:

a teraz konkretne pytanie -jakie prezydent polski ze swoimi prerogatywami ma wplyw na ksztalt nauczania w szkolach ???

jak moze sam wprowadzic jakakolwiek ustawe ??? kiedy ostatnio adrian-nieliczac obecnej kampanii-  mial inicjatywe ustawodawcza ?? ile propozycji ustaw zlozyl ??

marecku-juz pisalem ze jestes pis-owski durniem wiec nie staraj sie tego znowu udowadniac- pokaz czarno na bialym kiedy donek pozyczyl pieniadze grecji ???

masz linka idioto i nie klam wiecej.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Tusk-pozyczyl-24-mld-zl-na-ratowanie-strefy-euro-Sprawdzamy-7824936.html

ktos z was pis-uarow jest czlowiekim honoru ????

wiec jesli sie taki znajdzie-w co watpie- jesli ktorys z was przylapie mnie na klamstwie lub manipulacji to ja likwiduje konto-jesli ja was przylapie to odchodzicie stad- zmiana nick-u oczywiscie nie wchodzi w gre.

wchodzicie w to??? czy bez klamstw nie mozecie zyc ????

ktory sie zaklada ??? 

i do wieczora strona by byla wyczysczona z dojnej zmiany 🤣

Opowiadanie że Trzaskowski czy Biedroń wprowadzi LGBT coś tam jest idiotyzmem bo prezydent guzik u nas może. PIS zbudował mit o wielkim Adrianie i ciemny lud wierzy że prezydent ma moc sprawczą więc wydaje im się że będzie łarmegiedon jak kogoś innego wybiorą.

5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Oby  usunął ,bo takiego buraka podwawelskiego tu nie potrzeba 

Ty decydujesz kogo potrzeba a kogo nie? A może tak jak kiedyś - imperialistom  i wrogom narodu mówimy stanowcze NIE!!!

5 godzin temu, jacus napisał:

bkiedy żyjesz w strachu przed tym

bojcie sie prawaki-najwiekszy glupek z was powrocil- "ziemkiewicz" sie podratowal psychicznie i znowu nas zasczycil 

Tu powinien być facet z kotem a nie psem

Opublikowano

co najlepsze lub najgorsze on naprawde tak mysli 😛, to nie jest zly ani glupi chlopak tylko byl miekkim ..jem zrobiony-jak to u nas mowia.. za pare lat bedzie mowil ze on chcial dobrze tylko prezes mu kazal i tylko wykonywal rozkazy.

Opublikowano

PIS nosi znamiona struktury mafijnej. Przekupione związki zawodowe, podległe media, swoi prawnicy, sędziowie , prokuratorzy, opłacany KK z naczelnym mafiozą Tadeuszem. Do tego haracze od przedsiębiorców, obsadzanie stanowisk w spółkach swoimi ludźmi. A ciemny obywatl wierzy ze to dla jego dobra. Tffffuuuuuu , śmierdziele!

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Tffffuuuuuu , śmierdziele!

jak ty przeżyjesz ewentualną wygraną dudy? zaplujesz się na śmierć :)

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

fejka puściłeś bo o huju adrian nie mówił

nie wiem co niektórym sie wydaje że jak przestaliby płacić 500, 300 czy to rozdaliby to w inny sposób

otóż niczego z podatków by nie cofnęli i trzeba to sobie uświadomić, prędziej uchodźca by dostał wiecej kasy niż polak teraz

Opublikowano (edytowane)

w jakie inwestycje ? w uchodźców ? kluby gejowskie ?

przecież takie inwestycje jak cpk i przekop też są złe 😁

z tarczy jedni dostawali a drudzy nie i już był jazgot

zawsze będą drzeć gęby że jeden dostaje a drugi nie

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

w jakie inwestycje ? w uchodźców ? kluby gejowskie ?

przecież takie inwestycje jak cpk i przekop też są złe 😁

z tarczy jedni dostawali a drudzy nie i już był jazgot

zawsze będą drzeć gęby że jeden dostaje a drugi nie

Czyli w Polsce jedyne inwestycje, twoim zdaniem, można by poczynić albo a uchodźców, albo w gejów, albo w misie na miarę naszych możliwości? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v