Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam jest duże ubezpieczenie, w dodatku dużo gorzej o odszkodowanie. Generalnie tam nie ma OC tak jak my to rozumiemy. Zupełnie inaczej jest niż u nas, co nie znaczy lepiej. U germańców ubezpieczenie jest dopiero śmieszne. 

Opublikowano

tak mi sie przypomniala-przy lekkiej pomocy kurwizji,kampania prezydencka 2005-piekne haslo zerzniete z tego plakatu, zycze tylko czaskoskiemu zeby nie musial testami dna udawadniac ojcostwa swoich dzieci😂😂😛

image.jpeg.aedc1e65555e45c5b09fcbd1ecd7076d.jpeg

Opublikowano

Każdy młody człowiek co ma 18 lat powinien sam zarobić na pierwszy swój samochód i utrzymanie , wiedząc ile to kosztuje w tedy jest poszanowanie własności .

A tu Tatuś z Mamusią kupią opłacą zatankują a synek rozbija samochód bo był szpan nic go to nie kosztowało .

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał:

Poczytaj ile kosztują prawa sportowe.

Odpowiedz mi  na część tego pytania.

A co mnie obchodzi ile kosztują? Jak za drogo to nie kupuj. Proste.

Dlaczego platforma nie rozwiązała problemu finansowania tvp? Bo w przeciwieństwie do pisu mają trochę rozumu. Każde majstrowanie przy finansach tvp przez polityków prowadzi do nawalanki. To ogólnie nie jest prosta sprawa, bo "tvp ma misję"(śmiechu warte). Abonament jest chory, bo jest za posiadanie telewizora, a nie za oglądanie tvp. Finansowanie z budżetu zawsze pociąga za sobą skrzywienie w kierunku władzy, bo to ona decyduje o ilości pln przeznaczanej na tvp. Najbardziej sprawiedliwe jest : chcę oglądać-muszę zapłacić.

Opublikowano
47 minut temu, jacek1296 napisał:

A co mnie obchodzi ile kosztują? Jak za drogo to nie kupuj. Proste.

Dlaczego platforma nie rozwiązała problemu finansowania tvp? Bo w przeciwieństwie do pisu mają trochę rozumu. Każde majstrowanie przy finansach tvp przez polityków prowadzi do nawalanki. To ogólnie nie jest prosta sprawa, bo "tvp ma misję"(śmiechu warte). Abonament jest chory, bo jest za posiadanie telewizora, a nie za oglądanie tvp. Finansowanie z budżetu zawsze pociąga za sobą skrzywienie w kierunku władzy, bo to ona decyduje o ilości pln przeznaczanej na tvp. Najbardziej sprawiedliwe jest : chcę oglądać-muszę zapłacić.

nie rozwiązała ,bo była u władzy i media w całości były w ich rękach.Gdyby w platformie spodziewali się,że przesrają wybory to pewnie tydzień przed wyborami sprzedali by tvp  niemcom albo ruskim.Im to i tak obojętne. Tak jak planowali sprzedać LOT.

• Like 3
Opublikowano

Nikt inny jak sam Donaldinio wzywał do nieposłuszeństwa obywatelskiego i nie płacenia abonamentu. Jedną z obietnic było zniesienie jego zdaniem wówczas archaicznego utrzymania mediów publicznych. Jak długo? - ano tak długo, jak nie wygrał wyborów :))) Jak wygrał i zrobił TVP  tubę propagandy obietnice poszły w kąt :))) A na tych co uwierzyli w wcześniejsze obietnice wysłał zgraję komorników :)))

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, galan99 napisał:

Sondaż: Trzaskowski traci poparcie. Duda wygra w I turze?

Najnowszy sondaż CBOS opublikowany przez Polsat News wskazuje, że po pierwszych dobrych wynikach, Rafał Trzaskowski zaczyna słabnąć. Co więcej, Andrzej Duda nadal utrzymuje tak wysoką przewagę nad rywalami, że bardzo niewiele brakuje mu do wygrania wyborów już w pierwszej turze .

W porównaniu z ostatnimi badaniami, wyjątkowo słaby wynik zanotował drugi w zestawieniu kandydat Koalicji Obywatelskiej. Na Rafała Trzaskowskiego chęć głosowania wyraziło zaledwie 16,2 proc. badanych deklarujących udział w wyborach prezydenckich. Trzecie miejsce na podium zajął Szymon Hołownia, którego wskazało 10,7 proc. respondentów.

Damy radę  💪💪💪💪💪💪💪

Opublikowano
9 godzin temu, galan99 napisał:

Każdy młody człowiek co ma 18 lat powinien sam zarobić na pierwszy swój samochód i utrzymanie , wiedząc ile to kosztuje w tedy jest poszanowanie własności .

A tu Tatuś z Mamusią kupią opłacą zatankują a synek rozbija samochód bo był szpan nic go to nie kosztowało .

I tak i nie.  Po pierwsze to trzeba aby to kupione coś swoim stanem technicznym nie wpędziło pociechy do grobu. Po drugie, jeśli się uczy to niech się uczy. Po trzecie, priorytety, a raczej traktowanie pojazdu jako narzędzia. Po czwarte jak mam słuchać daj na benzynę, to lepiej niech leje z dystrybutora na podwórku ON. :lol:

I teraz najważniejsze. Ten wiek to trochę test co zostało z dotychczasowych nauk rodzicieli. W zasadzie dobrze jest wprowadzić zasadę że wszystko co stoi na podwórku jest własnościa rodziny, czyli w razie potrzeby każdy bierze co mu potrzeba, ale kiedy mówię że ma być coś zrobione to tak ma być. 

Opublikowano (edytowane)

Ale już się wycofują z bonu 1 tys na wczasy dla każdego pracującego. Przed chwilą Bielan się produkował u Piaseckiego, że 1 tys dla każdego pracującego na wczasy to nawet nie była propozycja rządu. Chociaż zdaje się vice premier Emilewicz ją ogłaszała.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

To obrońca narodu Polskiego nie tak jak Platfusy sprzedawczyki Niemieckie .

@racyl Ja Polak prawdziwy  z dziada pradziada i tego się nie wstydzę .

a skąd Ty możesz wiedzieć czy  jakiś żyd z babką czy brababką nie spał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v