Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Honor zostawmy z boku bo to polityka. Ja bym opisał to tak. Złapał kozak tatarzyna a tatarzyn za łeb trzyma. I pis i opozycja chcą się nawzajem kiwać. Marszałek sejmu czy tam pkw nie opublikowała uchwały o nie przeprowadzonych wyborach 10 maja. Czym marszałek odłożyła sobie termin ogłoszenia nowych wyborów na nie wiadomo kiedy. Opozycja się boi, że pis zechce ich ograć. Np nie dając czasu Trzaskowskiemu na zebranie podpisów. Do tego teraz mają obawy, że sąd najwyższy pod przywództwem Manowskiej może unieważnić wybory gdyby Duda przegrał. Dlatego zmiana taktyki. Tym bardziej, że jak się wypowiadają konstytucjonaliści były by przesłanki do unieważnienia wyborów 28 czerwca.

Oczywiście desperacja pisu wynika z tego, ze Duda traci w sondażach a opozycja w postaci najbardziej Trzaskowskiego zyskuje.

Pis się dał ograć. Trzeba było zrobić normalne wybory 10. Dali się wciągnąć w farsę pocztową i poszło. Dla opozycji oczywiście pomógł Gowin za co chwała mu. Teraz jest druga połowa meczu. gdzie pis też może przegrać.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

popatrz wnuku tak wygladaly kiedys pielgrzymki 😛  zatrzymali ich i pielgrzymka sie skonczyla, nasi za hitlera do kalwarii zebrzydowskiej chodzili , za stalina i bieruta tez ,ciekawe czy za prezesa pojda ??

Łowicka pielgrzymka do Częstochowy w Budziszewicach. Pielgrzymi na drodze

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-2020-ile-kosztowaly-wybory-ktorych-nie-bylo-ujawniono-faktury/glzc9fh

ojczyzne dojna racz nam dac panie.....

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/co-lukasz-szumowski-mial-wspolnego-z-narodowym-centrum-badan-i-rozwoju/4574v3y

pani gryzaca juz zmienila poglady -wrocila do tvn odkad ja wywalili ze sztabu adriana. znaczy wrocila do starych 😛

Opublikowano
51 minut temu, hubertuss napisał:

. Czym marszałek odłożyła sobie termin ogłoszenia nowych wyborów na nie wiadomo kiedy. Opozycja się boi, że pis zechce ich ograć. Np nie dając czasu Trzaskowskiemu na zebranie podpisów. Do tego teraz mają obawy, że sąd najwyższy pod przywództwem Manowskiej może unieważnić wybory gdyby Duda przegrał. 

Trzaskowski będzie miał mało czasu ? A to dobrze po uja wymienili kandydata przecież poprzedniczka miała być taka dobra ,przypiepszył się na ostatnią chwile to teraz niech po nocach nawet zbierają

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A to dobrze po uja wymienili kandydata

To tak jak Maciarewicz miał nigdy nie zostać Ministrem Obrony Narodowej, :lol:

Opublikowano

Ale co tu wyciągać jakiegos dziadka Antka , jak realny problem i zagrożenie dla Polski to Trzaskowski

Opublikowano

Noooo za to Antonii to było realne zagrożenie dla reszty armii, tym bardziej że za nim łazili aptekarze oraz inne cudaki.

No i jeszcze Berczyński co to załatwił Caracale.

Opublikowano

ursusiku o malym silniczku nie ogladaj tyle kurwizji bo tam nie ma oleju i ci sie ustrojstwo zatrze i bedzie wielkie bum jak nie przymierzajc z parowek lub puszek.

antka wypuscili z kaftana ??? dawno nie wystepowal. gdzie sa wyniki badan z anglii ?? juz w kwietniu mialy byc a tu maj sie konczy.

wczoraj pokazal sie mul- na klawiature cisnie sie pytanie gdzie jest odszkodowanie od merkel ??? zaraz po wyborach parlamentarnych mialy miliardy ojro wpasc a cos cicho w tym temacie ..

Opublikowano
10 godzin temu, piotreku1 napisał:

PiS robi to samo co PZPR  , policję przekształcili w milicję i zomo co pałuje ludzi

już k**wa zapomniałeś co POlicja robiła w listopadzie na Marszu Niepodległości ,jak tajniak kopał leżącego pod murem a po chwili jeszcze dwóch okładało go pałami i było to za rządów twojego ryżego idola.Nie wspominając o strzelaniu  gumowymi kulami do górników

• Like 2
Opublikowano

Nie ma to jak sytuacja kiedy coś wyjaśni ekspert.love29.gif

https://wiadomosci.wp.pl/maseczki-byly-bez-sensu-najwazniejszy-ekspert-zabral-glos-w-senacie-6514658560530049a

"Dodał także, że niski poziom zakażeń w Polsce i krajach ościennych pozostaje niewyjaśnioną zagadką. Nie da się tego przypisać osiągnięciom rządu ani wysiłkom służby zdrowia. - W Europie Zachodniej tych przypadków jest dziesięć razy więcej. Jaka jest tego przyczyna, dlaczego u nas jest mniej chorych, bardzo bym chciał to wiedzieć. Nie wiemy tego. Tak jest i to nasze szczęście - oświadczył prof. Horban."

scared.gifNormalnie taka wola Nieba.

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Trzaskowski będzie miał mało czasu ? A to dobrze po uja wymienili kandydata przecież poprzedniczka miała być taka dobra ,przypiepszył się na ostatnią chwile to teraz niech po nocach nawet zbierają

To miała być najlepsza prawdziwa prezydent  sam słońce Peru ja namaścił  do wygranej z Prezydentem Andrzejem Dudą. Jednak Polacy nie chcieli namaszczone przez słońce Peru  prawdziwej prezydent. Więc dali suflera  sufler narazie jest na fali  ale już niedługo.  Kampania się zacznie i sufler powtórzy wynik  POprzedniczki. 

Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Dodaj że drogi klamot

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

ursusiku o malym silniczku nie ogladaj tyle kurwizji bo tam nie ma oleju i ci sie ustrojstwo zatrze i bedzie wielkie bum jak nie przymierzajc z parowek lub puszek.

Rzadko oglądam tvp ,ostatnio z moim dniem pracy zgrywa się polsta i wydarzenia ,Ale widzę tobie pantypisiorku do głowy kładzie TVN i Onet , Tak więc wyglądaj dziadek na wnuki a nie zajmujesz się polityką 😎

Opublikowano

nastepny -po marecku-co nie oglada kurwizji a caly dzien jej tekstami jedzie😛, ja ogladam od sniadania do kolacji i wcale tego sie nie wstydze .

mam nadzieje ze pojdziesz sladami swojego prezesa ,tacy ludzie naprawde nie powinni sie rozmnazac.🤣

Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

nastepny -po marecku-co nie oglada kurwizji a caly dzien jej tekstami jedzie😛, ja ogladam od sniadania do kolacji i wcale tego sie nie wstydze .

powoli nieuku TVN >>>TVP    różnica kocówki rozumiesz ???  tak jak 360 360p  to nie to samo 

Opublikowano

znowu pijesz ??

gdyby to tylko byla roznica koncowki -to bylby pryszcz,...........lata mialem i 3p i zwykla 60 wiec roznice znam dobrze i jakos wielkie nie sa, nieliczac silnika to zadne

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

znowu pijesz ??

nie

5 minut temu, jacus napisał:

gdyby to tylko byla roznica koncowki -to bylby pryszcz,...........lata mialem i 3p i zwykla 60 wiec roznice znam dobrze i jakos wielkie nie sa, nieliczac silnika to zadne

nigdy nie miałem ani jednego ani drugiego ale 60 zawsze twierdzili ze cięższa to lepszy uciąg  a ty co możesz powiedzieć  

Opublikowano (edytowane)

Prezydent Chin zwrócił się do wojska i nakazał większą mobilizację. Powiedział, że trwająca obecnie epidemia wywołała negatywny skutek nie tylko na gospodarkę, ale także bezpieczeństwo Chin. Podkreślił, że wojsko musi być gotowe do wojny.

A Wrocław czemu się mobilizuje?

----------------------

Rozmawiając ze znajomą jest w kropce, ponieważ w związku ze spadkiem cen nieruchomości banki boją się udzielić kredytu, wstrzymują się.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, mirro napisał:

Ja pierdzielę. Cała ta ekipa to jakiś poroniony efekt eksperymentu z zakresu fizyki kwantowej. 

Szumowski co tak dobrze walczył z epidemią może pogrążyć Dudę. Coraz większego złodziejstwa jakie się ujawni anie da się ukryć pod hasłem to nie ja. A jest jeszcze Jaki i jego budki do treningu służby więziennej za duże pieniądze i cała masa innych co w myśl słów Szydło im się po prostu należy i biorą jak swoje.

11 godzin temu, Ursus932 napisał:

Nie wiadomo ile tego czasu będzie. Bo inicjatywę przejęła opozycja. Nawet nie wiadomo kiedy wybory będą. Po wymieniło kandydata bo fajtłapy z pis u im na to pozwoliły. Nie wiesz o tym, że tak się gra jak przeciwnik pozwala.

10 godzin temu, mirro napisał:

Noooo za to Antonii to było realne zagrożenie dla reszty armii, tym bardziej że za nim łazili aptekarze oraz inne cudaki.

Dla armii ale i dla Polski. Wciąż pozostają nie jasne jego związki z ludźmi związanymi i robiącymi interesy z Rosją.

10 godzin temu, Ursus932 napisał:

Dodaj że drogi klamot

Drogi nie drogi. Od USA kupujemy tak samo jak nie jeszcze drożej. Wiele sprzętu jak np f 35 jest lub będzie znacznie przepłaconego na tle innych krajów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v