Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

To o Cimoszewiczu mówił że jest kanalią. Balcerowicza traktował nad wyraz dobrze. Nie nawiedził PO. 

na tamte czasy to i tak było łagodnie w porównaniu z obecnymi jak griluje się ludzi z PO

cimoszewicz to zawsze wzbudzał we mnie odrazę

Opublikowano

ja lubelak . No ale to to przecież żeś dawno ustalił . 😛

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

denver/generał  .............................................................................................................................................................................................................

a kto cie namierzy jak Ty ciągle zmieniasz proxy 😂

Co to  proxy  ??

11 minut temu, jacus napisał:

to nie grozba tylko ostrzezenie..........

podobno  

2 godziny temu, soltys48 napisał:

ja z gęby d*py nie robię

Opublikowano
32 minuty temu, hubertb napisał:

Ja nie mam żadnej skomplikowanej decyzji, z grona kandydatów zagłosuję na tego który jest według mnie najlepszy. Nie będę postępował jak rozkapryszone dziecko i mówił że to mnie nie dotyczy albo JA CHCĘ INNEGO. 

a no właśnie jeśli widzę sondaże i pamiętam względną zgodność wyników poprzednich wyborów z sondażami i na ten przykład obecne wybory gdzie Duda ma miażdżącą przewagę nad resztą z której to reszty lepszego od Niego nie widzę a tylko co najwyżej tak samo mi nie odpowiadających no to wbrew sobie bym głosował za Dudą jak i za kimkolwiek z reszty. Nie ma opcji "żaden z wymienionych" no to brak... bojkot wyborów jest właśnie takim skreśleniem tej opcji.
Prezydent w Polsce to funkcja bardziej reprezentacyjna niż władza ... chociaż nie. to już odrębny temat i przy innej okazji...
Głosując przeciwko jednemu z tych co do których w zasadzie też bym przeciwko bardziej niż za kimkolwiek z reszty głosował jaki mam logiczny wybór?
a no d.py sobie nie zawracać tym cyrkiem bo nic lub niewiele te wybory w układzie sił politycznych nie zmieniają a do tego nikogo nie widzę kto by mi w pełni odpowiadał i miał by moje zdecydowane poparcie.

moja postawa jest powszechna w sporej części społeczeństwa
odraza do naszej klasy politycznej jako całości.

Opublikowano

Być może . Ale jednak i bogaci tam  trafiają . Na więcej liczą ?

Opublikowano

Ja tam jednego bogatego ekonomistę pamiętam, co najpierw mówił o rozdawnictwie a potem się dziwił że nie na każde dziecko ... 

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Chcą być FAME XD

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-a-wybory-prezydenckie-koreanczycy-poszli-normalnie-glosowac-ile-bylo-zakazen-sa-wyniki-6506537956165761a 

O proszę !

Opublikowano

Balcerowiczowi wtedy marzyła się gospodarka rynkowa. Tylko jak zobaczyli co to znaczy w naszych warunkach, to przestraszyli się i mamy to co mamy.

Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

Liczą na socjal. 

Bo ludzie biedni pchają się do władzy po państwowe wypłaty. 

tylko tu ich biedę trzeba inaczej postrzegać. Ich bieda leży w ich własnym postrzeganiu samych siebie i ocenie własnych możliwości.
Uznają że nie mają szans być dobrzy w niczym innym po za zarządzaniem innymi lepszymi od nich.
Utarło się hasło - "idę do polityki aby coś wywalczyć/załatwić..."
tylko z kim chcesz walczyć i w czyim interesie? bo ja twierdzę że z tymi którzy sami są w stanie zadbać i o siebie i innych których uznają za potrzebnych i tacy do władzy się nie pchają a tacy właśnie tam być powinni.

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

Bogaci wchodząc do polityki chcą parasola ochronnego, albo liczą że nic im się nie stanie bo są częścią systemu, chyba że chodzi o dostęp do informacji. Jeśli moga działać w spokojnych warunkach, dadzą sobie radę.

Opublikowano

Idą do władzy dla pieniędzy lub jeśli je mają to po to żeby ich hołdowano maja tzw. parcie na szkło. Najlepszy przykład to władek kamysz, jako lekarz pewnie zarabiał by dużo więc po co mu ta polityka

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

Utarło się hasło - "idę do polityki aby coś wywalczyć/załatwić..."

To akurat u mnie wzbudza same negatywne odczucia. Od razu widać że trzeba będzie kombinować, mataczyć, korumpować, podkładać świnię albo dawać dupska.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v