Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

ogarek ma ewidentnie jakies problemy-chyba nie wszyscy w domu zdrowi.

sam wstawial zdjecie paszportow swojego bydla- jako ogarek- a teraz jakby zapomnial o tym -rozdwojenie jazni czy co ??

sam podaje gdzie mieszka ,ile ma pola a potem sie wypiera ze to nie jego doplaty podalem-taki bogacz a ledwo 2 razy tyle co ja ma ...

Ja... ponoć sprawdziłeś w wykazie jakiegoś Jarka.... 😁

No a co ja się wypieram ze wstawiłem paszporty? 

Czlowieczku cały czas majaczysz i sam już nie wiesz do kogo i tyle... 

Wstawiłem też inne zdięcia i co? 

Wstaw ty cokolwiek.... Poka tego rozdupcone go  zloma.... 

Pokaż cokolwiek jeśli masz co... 

Czlowieczku zawsze pisze prawdę i to samo i tyle.... Miałem 55ha na siebie.. Tera mam 44,15 ha do dopłat.... I synz synowa  ma 45 ha do dopłat a obrabia 55 ha.... A ja już tylko  35 ha bo po co mam za***rdalać jak mi nie brak... 

Kogo ty tam sprawdziłeś to nie wiem bo ja nie jestem żaden jarek... 😜

. Co tu za odkrycie dokonałeś jak ja nigdy tego nie ukrywałem i nie ukrywam...

Sprzedajesz pokowidowe zwidy ze niby coś odkryłeś i widzisz Seana itp.... Ogarnij się czlowieczku.... 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano

ogarek czyli jest tak jak pisze- masz 2 razy tyle co ja,z dokladnosci do hektara,

wszystkiego mam prawie 30 zaczynalem z 6 co roku cos dochodzi ,

czyli ty taki bogol a niedlugo mi sie do kieszeni zmiescisz-ja inwalida cie przebije 🤣

nie dziwota ze masz kompleksy.

jaka tam u was klasa bo ja procz 3 ha piaskow reszta II i III , troche IV ale na madach  to inna bajka niz na piasku- w przeliczeniowych pewnie bogolu juz cie przebilem  🤣

Opublikowano (edytowane)

Czleku ja mam własne a nie czyjeś jak ty.... Pamiętam jak kiedyś pisałeś że masz 4 ha.... Wiec twoje zwidy i opowiastki mnie nie interesują... 

Poka cokolwiek z tej bidy.... 😜

Ja nie startuje w programie dla małych... Z czym do ludzi jak ty nawet kosiarki porządnej jeszcze nie masz... 🤔

Opublikowano

znowu cos ci sie wydaje 4,32 to mial ojciec, ja ma 7 razy tyle a twoj syn ile razy bedzie mial wiecej niz ty ???

to cie wlasnie boli- ja mam co roku wiecej a ty coraz mniej........

nie mam takich kompleksow jak ty wiec ,nie musze nikomu nic udowadniac

zreszta jak juz sie uczepiles mnie jak rzep psiego ogona to sprawdz forum-wiele razy dodawalem siebie,swoje,pola ,rodzine ,maszyny ,dom na relacjach telewizyjnych  z tour de polonia i innych , zawsze stoje i kibicuje[procz poprzednie roku]  raz nawet zetorem stalem przy drodze i w tv bylem . 

w tym roku[jesli nic sie niezmieni] to bede machal specjalnie dla ciebie-napisze ci wczesniej kiedy i gdzie.

masz dyskowa z kondycjonerem pokosu  ??  

koncze bo rano bede nawoz sial -wiaderko przygotowane ,worek saletry na tragacu z drewnianym kolkiem czeka, dziura w drewnianym plocie zrobiona,gumiaki wypastowane, czapka uszatka sie grzeje na piecu, dziurawe rekawice naszykowane ,dratwa poskrecane,zeby sie nie rozlecial i w pole-znaczy na dwor ,

Opublikowano

ja do telewizji sie nie nadaje- ostatnio udzielilem wywiadu i mnie wycieli 🤣.

u nas taka bida ze nikt nie sprzedaje ziemi rolnej- mozna wziac w dzierzawe ,brac doplaty i nawet podatku nie placic zeby tylko krzakami nie zarosla.

dobrze ze dyskutowalem z ogarkiem, bo sobie przypomnialem ze ziec kuzynki dostal od rodzicow pole i przybylo za miedza nastepne do obrobienia, nawet i doplaty wezne.

to malopolska wiec nie hektary tylko 40 arow.

moglem wziac 4,hektary ale dosc ze dziadostwo to jeszcze drogo chcial, wzial mlody ambitny, pracuje wiec ma z czego dokladac🤣, kolo mnie ma pole-ja nie chcialem - na ktorym od 5 lat nawet grosza nie zarobil a pary tysiecy dolozyl.

u nas zaden prawdziwy rolnik nie kupuje ziemi- chyba ze wygra w totolotka..

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

znowu cos ci sie wydaje 4,32 to mial ojciec, ja ma 7 razy tyle a twoj syn ile razy bedzie mial wiecej niz ty ???

to cie wlasnie boli- ja mam co roku wiecej a ty coraz mniej........

nie mam takich kompleksow jak ty wiec ,nie musze nikomu nic udowadniac

zreszta jak juz sie uczepiles mnie jak rzep psiego ogona to sprawdz forum-wiele razy dodawalem siebie,swoje,pola ,rodzine ,maszyny ,dom na relacjach telewizyjnych  z tour de polonia i innych , zawsze stoje i kibicuje[procz poprzednie roku]  raz nawet zetorem stalem przy drodze i w tv bylem . 

w tym roku[jesli nic sie niezmieni] to bede machal specjalnie dla ciebie-napisze ci wczesniej kiedy i gdzie.

masz dyskowa z kondycjonerem pokosu  ??  

koncze bo rano bede nawoz sial -wiaderko przygotowane ,worek saletry na tragacu z drewnianym kolkiem czeka, dziura w drewnianym plocie zrobiona,gumiaki wypastowane, czapka uszatka sie grzeje na piecu, dziurawe rekawice naszykowane ,dratwa poskrecane,zeby sie nie rozlecial i w pole-znaczy na dwor ,

To że ktoś dał Ci  obkosic rzezuche której nawet nie zwozisz z pola to nie znaczy że to twoje... Doliczanie takich dzierżaw to śmiech na sali 

W sumie to wielkosc  ekonomiczna musi być potężna tych twoich wyczynów i podrygów skoro się zmieściłeś do RMG.... No fiu, fiu naprawdę niczego nie musisz udowadniac.. 😁😁😁😁😁😁

Jak już dostaniesz na te graty to poka 😁😁😁😁😁

Się nie wstydaj tu są jeszcze  gorzej zacofani od ciebie.... 😋

Twój ojciec to tak miał te 4 ha jak ty te niby 7 razy tyle.... Pewnie dał mu kto owieckom nakosic do podscialki.... 😁😁😁

• Haha 1
Opublikowano

nie watpie ze umiesz policzyc 4 razy 7, 

nie znasz zasad programu rmg- nie bede ci tlumaczyl bo sie zmieniaja znowu ale w skrocie mozesz miec w uzytkowaniu i 100 hektarow i sie zalapac. 

nigdy nie mialem owiec -z orawiokim ci sie znowu pokickalo. nie te strony, choc w czasach slusznie minionych pare owczarni bylo w okolicy.

pulap do 10 tysiecy -mi wyszlo 9,8 udalo sie bo akurat kukurydze mialem na ciotki- to w sumie tak jak moje. 

od rana sialem nawoz -10 hektarow z tego 90 ar moje i co to zmienia ?? wszystko od rodziny i sasiadow na gebe umowy-gdybys nie wiedzial tak samo wazne jak spisane....

smiech na sali to jest gdy przyczepa pod kombajn podjezdzasz ..

jakie te klasy masz i plony ?? z tego co inni pisza to u wasz szusza ktorys rok z rzedu i moze temu ci w glowie sie miesza.

w sumie to nic dziwnego ze oddajesz dzierzawy -jesli nic z tego nie masz, 

Opublikowano

Kura coraz, większe zwidy idą... Dzierzawy oddaje których nie mam... 🤔

No mieć w użytkowaniu a mieć własne to jednak różnica.... 😁😁😁😁

Placek załapał Boga za nogi bo dostanie parę złoty 😁🙉😁😁😁😁😁😁

Nakupi wreszcie sprzętów i się rozwinie chłop to wszystkie rzeżuchy wykosi i sprzeda do podscialki baranom i owieckom 🤗

Opublikowano

rzezucha ty wiesz jak wyglada ?? nawet taki baran jak ty sobie moze zasiac w doniczce.

to przetlumacz z suwalskiego na nasze -ile masz tych ha i czemu coraz mniej ?? ojcowizne wyprzedajesz zamiast wnukom zostawic ?? te pseudobielice i torfy to chyba duzo nie daja plonu ??

ile masz kukurydzy, soi ,rzepaku czy pszenicy z ha???

baranku ja kupuje sprzety ktore juz  mam -zamieniam na nowe-jak daja to trzeba brac ,jak bija to uciekac-widze ze nie znasz tego powiedzenia i nieraz w glowe dostales..

ty raczej jelen jestes🤣 w przenosni i doslownie .

5 pogrzeb -trzy dawki przezyla, wirusa przezyla a zapalenie pluc ja dobilo..pole dzierzawie wiec wypadalo isc.

Opublikowano (edytowane)

Ja pierdziu 😁😁😁😁

Kupujesz a za co? 🤔

Ja wyprzedaje?... Synowi oddaje... Wim że tego nie pojmiesz bo jak jak ni mosz... 

Co ja będę ganial za rzeżucha jak ty... Po co mi? 

Musisz mieć panie plony skoro się dla małych  załapałeś  .... 😁😁😁😁😁

Pewnie na tej podściółce dla owiecek  co jej nawet z pola nie zwozisz ci tak nabilo tej wielkości ekonomicznej 🤔

Limit jaki tam na rok obrotu?.... Tyle co ja na miesiąc za saMe mleko mam ? 🤔

Poka te sprzęty a ja ci pokarze swoje.... Co tam rozdupcyles rotacyjno i opryskiwacz się rozwalił z 600 zł 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

rzezucha ty wiesz jak wyglada ?? nawet taki baran jak ty sobie moze zasiac w doniczce.

to przetlumacz z suwalskiego na nasze -ile masz tych ha i czemu coraz mniej ?? ojcowizne wyprzedajesz zamiast wnukom zostawic ?? te pseudobielice i torfy to chyba duzo nie daja plonu ??

ile masz kukurydzy, soi ,rzepaku czy pszenicy z ha???

baranku ja kupuje sprzety ktore juz  mam -zamieniam na nowe-jak daja to trzeba brac ,jak bija to uciekac-widze ze nie znasz tego powiedzenia i nieraz w glowe dostales..

ty raczej jelen jestes🤣 w przenosni i doslownie .

5 pogrzeb -trzy dawki przezyla, wirusa przezyla a zapalenie pluc ja dobilo..pole dzierzawie wiec wypadalo isc.

Strasznego wirusa przeżyła !!!, a na zapalenie płuc zeszła 🤔 

Opublikowano

my takiego wieku nie dozyjemy..tysiace ludzi rocznie na nie umiera rocznie-to najlpesza smierc dla obloznie chorych, szybko i w miare bezbolesnie sie umiera.

ogarek to kiedy ty te krowy doisz jesli caly czas warujesz tutaj  ??? masz robota ? i jego trzeba przypilnowac. ila ja sie tego nadoilem i w koncu powiedzialem dosc.

przeciez doskonale pamietam gdy opisywales ze synowi musiales dac pol gospodarki bo inaczje zadna go nie chcial- do ojca sie wrodzil  w koncu 🤣.

gdybys byl bardziej rozgarniety to bys wiedzial co to esu i jak sie liczy...

ty umiesz sam wniosek o doplaty wypelnic ??? jakis program pomocy unijnej napisac ??? umiesz dojarke przewodowa uruchomic czy dalej do baniek doisz recznie?

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

A daj spokoj ten temat to juz dawno  sie zrobił tematem rozrywkowym . 🤣 żadnego info z tematem zwiazanego  juz dawno tu niema 

Dla mnie tu  i w realu jest zakonczony , 

tera inne problemy i to już rzeczywiscie co by nie bylo to mnie i każdego dotknie w jakis sposób .

Edytowane przez V12
Opublikowano
19 minut temu, Ursus932 napisał:

Bo po wirusie te płuca są już mocno nadwyrężone. Mój kolega ma np. problemy z sercem i jest absolutnie pewny że to konsekwencja tego skurw..twa. To ile dożyjemy zależy od wielu czynników teraz najważniejszym jest wojna. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Bo po wirusie te płuca są już mocno nadwyrężone. Mój kolega ma np. problemy z sercem i jest absolutnie pewny że to konsekwencja tego skurw..twa. To ile dożyjemy zależy od wielu czynników teraz najważniejszym jest wojna. 

Hubercie złoty , dobrze wiesz starszych osób umierało wcześniej na zapalenie płuc albo grypę/przeziębienie ,a kiedy nastał srovid to się zmieniło  

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Tylko mój kolega ma 37lat, przeszedł wirus dość źle. Zapalenie płuc to też nie tak hop siup złapać, trzeba się do tego przyłożyć. 

@hubertbno nie mówię że wszyscy , zresztą nie było Ciebie długo na forum ale kolega Tomek vs @6465 przeszedł bardzo ciężko rok temu chyba , nie było sporo czasu tutaj 

Ale ta śmiertelność troszkę naciągali , wpisując ludziom z góry covid jako przyczynę śmierci , znam dwa takie przypadki wśród znajomych 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ale ta śmiertelność troszkę naciągali , wpisując ludziom z góry covid jako przyczynę śmierci , znam dwa takie przypadki wśród znajomych

To wina tego że jeśli test wyszedł pozytywny a chory zszedł na serce itp. wpisywano covid. Też znam takie przypadki.