Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Bercik92 napisał:

Ktoś tu wstawiał. Ile szpital wypłacał zwykłej wypłaty a ile dodatku kowidowego. Ale było to +kilka tys zł 

Dodatek covidowy a płacenie za procedurę w przypadku pacjenta covidowego to sa dwie różne sprawy nie mające ze sobą związku

• Haha 2
Opublikowano

dziecko drogie to sa ogolnie dostepne dane,ktore juz nieraz podawano- to sa statystyki nfz ktore nawet ty bys mogl sprawdzic.

na podstawie tych danych sa placone pieniadze szpitalom- pielegniarka oddzialowa pol dnia wklepuje dane do komputera zamiast pomagac pacjentom, na nocnej zmianie to tylko stukot klawiatury w dyzorce slychac- z wlasnego doswiadczenia.

wzieli sie za tego ratownika  z lubartowa- kolejna dyscyplinarka, potrafil filmowac umierajacych ludzi filmowac i wstawiac w internet.

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/ratownik-medyczny-wyrzucony-z-pracy-szpital-w-szoku-po-tym-co-zrobił/ar-AAT6dGO

• Like 1
Opublikowano

jak myslisz czy twoj szwagier gdyby nie mial swirusa to dluzej by pozyl ???

jesli tam nikogo nie bylo to po co maseczka ?? to chyba byl szpital na narodowym-nie wiadomo po co i dla kogo zrobiony- na pokaz dla ciemnego ludu pis-owsego zeby sie wykazac ze wladza cos robi-a ze nie to co trzeba to juz pikus,

miliony zmarnowane w prowizorke-to jest polska wlasnie.

tysiace lozek dziennie w polsce stoja puste-lozka nie lecza tylko personel i kontakty-czytaj pieniadze.

tydzien w szpitalu-sala 4 osobowa, 5 dni sam, 1 dzien z jednym do poludnia , drugi dzien wieczorem kogos przywiezli, a tak to lozka lepsze niz na amerykanskich filmach, aparatura ,sala tylko dla mnie

Opublikowano (edytowane)

Miał ostatnie stadium zero szans, stan agonalny... Zrobili test wpisali covid... Ot ściema i statystyka... Po co ten test i co on miał wykazać jak już umierał to nie wiem.... ale taka procedura narzucona aby tacy jak ty czytali statystyki i robili  w gacie ze strachu 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

ze statystyki pokazuja inaczej to juz nie wasz problem...

dziala tylko ze w ograniczonym czasie i na okreslona grupe ludzi-zupelnie tak jak szczepionki od lat stosowane na grype..

nikogo nie dziwilo ze na grype trzeba bylo sie rokrocznie szczepic i mimo szczepienia mozna bylo zachorowac ..

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

to juz nie wasz problem...

Pełna zgoda , mam na to total wy...pier..d... cos takiego istnieje kto ma ochotę/ potrzebę droga wolna , ja sam na siebie nie bede ryzyka brał , aby sie potem borykać 

ale jesli bedzie przymus to  wesoło nie bedzie !

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

na pokaz dla ciemnego ludu pis-owsego zeby sie wykazac ze wladza cos robi

Nie dla ludu.dla opozycji,ciągle szczekają jak wściekłe psy że rząd nic nie robi.

Opublikowano (edytowane)

Za ich pomysły i tak wszyscy zapłacimy , znaczy sie sami wyciągną z naszych kieszeni czy nam sie podoba czy nie, a to już fajne nie jest .

Nie zapominaj ze poprzednie władze też miały grubo za skórą co przyczyniało sie do ich przegranych w kolejnych wyborach 😋

Nawet świnia jak się dorwie do koryta to będzie żarła i kwiczała, a jak później inna ją odgoni to już kwik na całego 😄

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

watpie ze zaplacimy- tyle setek miliardow dlugu dodatkowego?? do konca kadencji pewnie bilion peknie-jak to ktos splaci ??? gierka splacilismy niedawno,prezesa nigdy nie splacimy..........

19 minut temu, witejus napisał:

Nie dla ludu.dla opozycji,ciągle szczekają jak wściekłe psy że rząd nic nie robi.

za duzo kurwizji ogladasz -nie wiem czy wiesz ale premierem  jest morawiecki a nie tusk i to od lat.......

Opublikowano (edytowane)

A co źle jest teraz ???  posiadanie papierka , czy kodu na ekranie nie przerywa transmisji 

Ilu zmusi ta segregacja ??/ , marny procencik Ktos zaryzykuje zdrowie aby w resteuracji zjeść czy iśc do galerii , smiech xD ,

takie osoby maja już zabetonowane zdanie na ten temat jak ja i wielu na tym forum , obserwacja rzeczywstości i statystki cały czas ten beton umacniają 

Wznieci to tylko nie potrzebny  kurz i podziały , ucierpią przedsiembiorcy , bo obroty spadna , napiecia i spory w miejscach pracy mocna wzrosna , a nawet odejscia i zmiany pracy - braki kadrowe 

ot taki bedzie efekt , do takich rzeczy sie nie zmusza !

Edytowane przez V12
Opublikowano

Oby nie było jak w Austaralii czy ogólnie na "światłym" zachodzie,myślę że w Polsce tak nie będzie na szczęscie,Polacy mają w sobie ten gen wolności,nawet komuna u nas nie była taka zamordystyczna jak gdzie indziej.

Opublikowano

masz pare lat z mlodosci pamietasz dziennik telewizyjny-widzisz jakies podobienstwo,jesli nie formy to tresci.. nie mdli cie to ciagle wychwalanie pis-u i obrzydzanie opozycji..

teraz zamiast walesy jest tusk- nudzi ci sie, to poogladaj na yt stare wydania dziennika, kiedys szly w tvp historia ale za duze skojarzenia budzily..

kiedys swietowano urodziny wodza -dziisaj smierc brata i matki...........

Opublikowano

I tak krok w dobrą stronę od rządzących, Mamy krótszą kwarantannę do 7 dni. Wiele osób z PiS nie godzi się z sanitaryzmem podobnie jak i elektorat PiS.

Opublikowano

Jasna cholera, fotografia z USA sprzed kilku lat. Czy to nie ta sama osoba, która dziennie występuje dla nas w telewizji? Ooo ICCHAAK MORDECHAJ !?? -Niedzielski !?

272566847_389505282937006_755116736966760685_n.jpg

Opublikowano

nie wczorajsze przerwanie programu zeby dac relacje z gali nieistniejacej gazety, przyznajacej nieistotna nagrode, niezyjacemu bratu prezesa.. nie biles braw na kolanach przed odbiornikiem?? nie moze byc, grzeszysz bracie,ciiezko grzeszysz , oj prezes cie bedzie musial wyspowiadac.

jesli porownujesz jednorazowe wystapienie z cyrkiem ktory odbywa sie od lat kilka razy w miesiacu to sam sobie wystawiasz kiepskie swiadectwo...

masz cos takiego jak zdrowy chlopski rozum??? stan przed lustrem[zauwazyles ze sporo dziennikarzy tvp przestalo sie golic ?] i odpowiedz temu ktorego tam zobaczysz czy to normalne ze panstwowa telewizja za nasze pieniadze robi relacje z pywatnej mszy za osobe ktora nigdy zadnej funkcji nie pelnila i niczym sie nie zasluzyla.. 

pamietaj tez o tym ze gdy prezes odejdzie od wladzy-zaden z tych slugosow wiecej tam nie bedzie, nikt  juz sie 10 nie bedzie modlil 2 razy dziennie z tych z pierwszych stron gazet... nie mierdzi cie hipokryzja ????