Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak będziecie napierdalać na szczep....kę wszyscy, w całym internecie, to nie będzie w Polsce obowiązkowych szczepień, a jak będziecie tylko pierdo...ić: "Nie chce mi się, wszystko jest szkodliwe, nic nie zmienimy" to wam dzieci pozabijają tą szczep....ką i jeszcze przywiozą wam antenę 5G przed blok, która będzie was notorycznie dobijać.

Edytowane przez many13
  • Like 2
Opublikowano

na koniec nas ufoludki porwia i na ziemi zostana same swiry.....

9 godzin temu, PRZMAS19821982 napisał:

Z drugiej strony jak się nie ma argumentów,to się czepia pisowni...

myslalem, ze ktos kto nie zna matematyki,statystyki,logiki to chociasz po polskiemu umie a tu zonk..

Opublikowano

Na podstawie strony co ktoś tu wrzucił to znowu jest gorzej z tymi co się zaszprycowani. 

Ale nie tylko u nas wychodzą takie wianki. 

Ogólnie rzecz biorąc, od 13 listopada 2021 do 31 grudnia w Szkocji odnotowano łącznie 518 potwierdzonych zgonów Covid-19. Nieszczepiona populacja odpowiadała za zaledwie 94 z tych zgonów, podczas gdy zaszczepiona populacja odpowiadała za 424.

Może jak by u nas leczyli a nie tylko kasę zarabiali to by było lepiej. 

Ministerstwo Zdrowia w raporcie z 15 stycznia dotyczącym sytuacji epidemiologicznej wykazało w powiecie kłodzkim 43 zgony związane z covidem. Lokalny portal postanowił to sprawdzić i odkrył, że na covid w powiecie zmarła tylko JEDNA osoba.

Zobaczcie co się dzieje w Australii pomimo tak wysokiego zaszprycowani i różnych obostrzeń. A oni boją się wpuścić Djokovicia. Chyba tylko dlatego żeby się nie zaraził od nich. 

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano

Zaszczepieni też mogą zarazić. Djokovic to bardziej gra polityczna szkoda tylko że polityka bierze górę nad sportem i czysta rywalizacja. 

A kto ma w Szkocji umierać na koronę jak tak prawie wszyscy zaszczepieni

Opublikowano
22 minuty temu, terminator1000 napisał:

Zobaczcie co się dzieje w Australii pomimo tak wysokiego zaszprycowani i różnych obostrzeń. A oni boją się wpuścić Djokovicia. Chyba tylko dlatego żeby się nie zaraził od nich. 

Turniej Australian Open  od teraz zmienia nazwę na Australian Closed

• Haha 2
Opublikowano

inisterstwo Zdrowia w raporcie z 15 stycznia dotyczącym sytuacji epidemiologicznej wykazało w powiecie kłodzkim 43 zgony związane z covidem. Lokalny portal postanowił to sprawdzić i odkrył, że na covid w powiecie zmarła tylko JEDNA osoba.

na poprzedniej stronie jest wklejona tabelka a na niej powiat klodzki - tylko 10 I umarly 4 osoby, wiec kto klamie ? albo manipuluje bardziej bo pewnie policzyli osobe z samym swirusem bez innych chorob.

jesli wszyscy sa zaszczepienie, a on nie to przeciez nie jest rowna rywalizacja-szczepionki powoduja choroby i smierc wiec on na wstepie ma przewage ..

co do szkocji -tu jest wyjasnienie- choc watpie zeby wasze zdolnosci intelektualne pozwolily zrozumiec kontest

https://konkret24.tvn24.pl/swiat,109/w-szkocji-na-covid-19-umieraja-glownie-zaszczepieni-to-sa-niepelne-dane,1083952.html

• Haha 1
Opublikowano

ywa- warto do karwi jechac ??? w tym roku kusi mnie .dla odmiany.pomorze zachodnie,  da sie z tamtad dojechac komunikacja w swiat ?? pks gdynia kursuje ?? to chyba twoje strony.

Opublikowano

Stało się! Pomiędzy 4-10 stycznia zakażonych w pełni zaszczepionych było więcej niż niezaszczepionych. 

Z tabeli MZ:

Zakażeni: 86 870. 

W tym:

- w pełni zaszczepieni: 45 928 - 52,9%

- niezaszczepieni: 40 942 - 47,1%

Teraz zrozumiała staje się ucieczka z tonącej Rady Medycznej.

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Są gdzieś dane ile osób było  zakażonych w Polsce od początku pandemi? Co dzień tyle tysięcy ludzi przez prawie 2 lata to trochę pewnie nazbierało się🤔

A już mam...ponad 4mln jakoś mało🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

kurna u was tez funkcjonujepowiedzenie "glupi grzes" 🤣

dane codziennie sa podawane dziesiatki razy  wystarczy poszukac, lub sluchac uwaznie, albo czytac paski-- 

chyba temu ze tego nie robicie osmieszacie sie na calej linii..

cos uslyszycie-nie zrozumiecie ,dopowiecie ,przekrecicie i potem dziwicie sie zkto swas nazywa glupkami-chocbym nie chcial to musze stwierdzc fakt...............................

jesli zaszczepionych jest 3/4 a wsrod chorych 1/2 to ktos tu slaby jest z matematyki ......

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał:

ywa- warto do karwi jechac ??? w tym roku kusi mnie .dla odmiany.pomorze zachodnie,  da sie z tamtad dojechac komunikacja w swiat ?? pks gdynia kursuje ?? to chyba twoje strony.

Dla mnie Karwia jest nudna i nie polecam; płot postawili odgradzający plażą.

PKS po co, lepiej autem?

Polecam Dębki moje ulubione, masz tam do zwiedzenia czarnobiałą willę naszego premiera.

A  Szumowski może Ci udostępni pole namiotowe.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

kurna u was tez funkcjonujepowiedzenie "glupi grzes" 🤣

dane codziennie sa podawane dziesiatki razy  wystarczy poszukac, lub sluchac uwaznie, albo czytac paski-- 

chyba temu ze tego nie robicie osmieszacie sie na calej linii..

cos uslyszycie-nie zrozumiecie ,dopowiecie ,przekrecicie i potem dziwicie sie zkto swas nazywa glupkami-chocbym nie chcial to musze stwierdzc fakt...............................

jesli zaszczepionych jest 3/4 a wsrod chorych 1/2 to ktos tu slaby jest z matematyki ......

Chyba 51% szczepkow jest? Mało mnie to interesuje to nawet sprawdzać mi się nie chce 

• Like 1
Opublikowano

chyba 21 milionow na 31  doroslych t- jakby nie liczyl 2/3 a w srod chorych 1/2 wiec macie jakies wnioski i przemyslenia ???

ywa-mnie II grypy za darmo nie dali, po godzinie jazdy samochodem mam dosc, w ciagniuk to na recznym gazie jezdzea i tak po paru godzinach ledwo moge wysiac . 

jezdze tylko autokarem lub pociagiem. akurat tam kolega robi wyjazd ,w terminie ktory mi pasuje, kiedys jezdzil do wladyslawowa ale teraz tylko ustronie morskie,troche sie znudzilo.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ywa-mnie II grypy za darmo nie dali, po godzinie jazdy samochodem mam dosc, w ciagniuk to na recznym gazie jezdzea i tak po paru godzinach ledwo moge wysiac . 

ktoś Cie w końcu podpierdzieli jak będziesz tak się chwalił.