Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Jarek a co Ty na to wszystko powiesz , jest ten świrus czy nie ma ? Szczypłeś się ? 

Bo ja już nie wiem po której stronie stanąć 🙆‍♂️

ja się zaszczepiłem ręka pobolała i tyle .                    jeżeli ktoś uważa żę to jest spisek te szczepionki to sie raczej myli jedynie co to pochodzenie samego wirusa czy został stworzony sztuszcznie w laboratorium i sie wymknął czy pochodzenie ma naturalne to pewnosci nie mam ale i się nad tym nie zastanawiam no bo po co .

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, peugeot napisał:

W realnym życiu często coś nie wychodzi , 

I tu racja , gorzej jak cos nie wyjdzie z tym płynem szeroko promowanym , co wtedy bedzie , ?? Przepraszam nie wiedzielismy ??

Mi to nie potrzebne dlatego powtórzę po raz n-ty , set-ny , tyś-ięczny DOBROWOLNOŚĆ , niech każdy wazy ryzyko i za nie sam odpowiada 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DANDYS napisał:

to dlaczego trzeba lekarzy zmuszać do szczepień?

no nie wiem , przecie sie na tym znają ,..

mechanika nie trzeba zmuszac do wymiany oleju i filtrów  w swoich sprzetach - bo sie na tym zna 

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

ja się zaszczepiłem ręka pobolała i tyle .                    jeżeli ktoś uważa żę to jest spisek te szczepionki to sie raczej myli jedynie co to pochodzenie samego wirusa czy został stworzony sztuszcznie w laboratorium i sie wymknął czy pochodzenie ma naturalne to pewnosci nie mam ale i się nad tym nie zastanawiam no bo po co .

To, że szczepionka działa, nie oznacza braku spisku. Firmy zarabiają na nich ogromne pieniądze, bo rządy kupują je masowo. Może rzeczywiście te dawki przypominające są zbędne. 

• Like 1
Opublikowano

Spośród ośmiu grup medyków - pielęgniarka/pielęgniarz, lekarz, fizjoterapeuta, dentysta, położna/położny, farmaceuta, diagnosta laboratoryjny, felczer - najwięcej zaszczepionych wszystkimi dawkami jest lekarzy - 92 proc. Wśród dentystów zaszczepionych jest - 87 proc., wśród diagnostów laboratoryjnych - 85 proc., wśród położnych - 82 proc., pielęgniarek i pielęgniarzy oraz farmaceutów - 81 proc. Najmniej w pełni zaszczepionych jest fizjoterapeutów - 71 proc. i felczerów - 78 proc.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, DANDYS napisał:

to dlaczego trzeba lekarzy zmuszać do szczepień? nie powiem. jaki szpital, ale ta pandemia im pasuje pielęgniarki nowymi autami się wożą i domy stawiają 🙂

Oni sami sobie tych pensji nie podeślij. Kto za tym stoi wiadomo😎 

Jarku to są dane oficjalne,  realia jednak mówią  co innego, w wiadomosciach przyznali się dziś  że wielu nie przyjęło kolejnej dawki i już się ich piętnuje.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

szury sa wszedzie -nie tylko na af i fb w szpitalach tez.

No fenomen że jeszcze żyją... bez cudownego płynu 

Opublikowano

także każdy na pandemii zarobił, po sprawdzajcie sobie ile firmy dostały z tarczy, wystarczy nip

GRZES1545 napisał:

20 minut temu, DANDYS napisał:

to dlaczego trzeba lekarzy zmuszać do szczepień? nie powiem. jaki szpital, ale ta pandemia im pasuje pielęgniarki nowymi autami się wożą i domy stawiają 🙂

Oni sami sobie tych pensji nie podeślij. Kto za tym stoi wiadomo😎 

Jarku to są dane oficjalne,  realia jednak mówią  co innego, w wiadomosciach przyznali się dziś  że wielu nie przyjęło kolejnej dawki i już się ich piętnuje.

właśnie mnie ciekawie ile wzięło 2 dawkę i 3

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

także każdy na pandemii zarobił,

Ja nic nie zarobiłem 🙌 , jedynie co "zarobie " to może to ze bede od szpryc musiał sie   oganiać xD

Opublikowano (edytowane)

@DANDYS Ja swoją lekarkę pytałem to nie chce mówić, powiedziała  tyle że  wszyscy co przyjęli Ciężko chorują mimo to. 

Ja to chciałbym aby ten eksperyment okazał się udanym i nikt z bliskich i których znam nie miał po latach żadnych problemów ze zdrowiem przez ten preparat. Patrząc po innych krajach gdzie wyszczepienie jest na wysokim poziomie to końca walki z pandemią nie widać😬  co świadczy  o tym że ludzi okłamano mówiąc że ,, jest to bezpieczne, przebadane i skuteczne." 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, peugeot napisał:

A Ty dalej swoje , choć wiesz że to   bzdury .

Jesli , nie tylko tutaj , ale ogolnie w środowisku medialnym takich jak ja nazywa  sie "szurem" tylko dlatego że nie płynę z nurtem , a co jest mi najzwyczajniej nie potrzebebne , a chce mi sie coś wmusić  bezwzgedu na konsekwencje , a nawe nikt nie potrafi mi powiedzieć co mi to da ,  czemu ma to słuzyc , jakie korzyści  z tego odniosę ??

To jak mam sie zachowywać i mówić ?/ Staram sie zrównac z przekazem który we mnie uderza... ale choc ja mam kulture osobistą i bez żadnych epitetów 

Edytowane przez V12
Opublikowano
8 godzin temu, V12 napisał:

W prywacie  , nie słyszałem w okolicy o takich problemach

Mówię o państwowej służbie zdrowia działającej pod hasłem "po pierwsze nie szkodzić".

4 godziny temu, many13 napisał:

257371717_1055258225044707_4877515189259864188_n.jpg

Słyszałeś o nie zaszczepionej dziewczynie na Śląsku, która miała problemy z sercem ? Zanim zrobiono test, sprawdzono wyniki i zabrano do szpitala , zmarła.

1 godzinę temu, many13 napisał:

Powinni jak za dawnych jeszcze czasów które pamiętam - na moich oczach pobrać igłą oczywiście sterylną wyciągniętą z opakowania lek z ampułki a następnie aplikować.

A to miałem tak, tylko sam sobie musiałem kupić igły i zastrzyki i to nie było na covid. Efekt po tych zastrzykach był taki że mnie du.a od nich bolała a poprawy żadnej.

54 minuty temu, jarecki napisał:

jedynie co to pochodzenie samego wirusa czy został stworzony sztuszcznie w laboratorium i sie wymknął czy pochodzenie ma naturalne to pewnosci nie mam ale i się nad tym nie zastanawiam no bo po co .

Jeżeli naturalne to od czego bo nietoperze to żyją ładnych parę lat na świecie. Druga sprawa ten wirus w ciągu dwóch lat dosyć szybko mutuje, tworząc coraz groźniejsze warianty, jeżeli wierzyć lekarzom. Nie wydaje mi się aby to było naturalne.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dsbh napisał:

Mówię o państwowej służbie zdrowia działającej pod hasłem "po pierwsze nie szkodzić".

No też  dlatego to podkreśliłem , mi szkoda zdrowa na fundusz , a na choroby jak to okresliłes " przeziębieniowe " nie byłem u znachora od nastolatka to bedzie z ponad 15 lat , nie jestem zwolennikiem antybiotyków a oni tylko to umieją ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
59 minut temu, Leszy napisał:

To, że szczepionka działa, nie oznacza braku spisku. Firmy zarabiają na nich ogromne pieniądze, bo rządy kupują je masowo. Może rzeczywiście te dawki przypominające są zbędne. 

Są osoby które ciężko przechodzą wirusa i są które lekko. To jest tylko moja teoria. Aby sprawdzić czy szczepionka faktycznie działa należało by znaleźć osobę nie zaszczepioną, która dosyć ciężko przechorowała wirusa, zaszczepić ją i po pewnym czasie znów ją zarazić. Tylko kto by się na to zgodził ?

6 minut temu, V12 napisał:

No też  dlatego to podkreśliłem , mi szkoda zdrowa na fundusz 

Ale z przeziębieniem nie będę szedł prywatnie skoro rodzinny dostaje kasę za mnie.

Opublikowano (edytowane)

@dsbh przecież to bez sensu. Jak już ktoś zachoruje, to ma przeciwciała. Nawet po latach jak ich liczba spada, to po ponownym zetknięciu z patogenem odpowiedź immunologiczna jest szybsza. Jedynie co można zbadać to dwie reprezentatywne grupy, o dużej ilości uczestników.  

Edytowane przez Leszy
  • Like 2
Opublikowano

To dlaczego osoby które przechorowały, zarażały się ponownie ? Jakiś biskup chyba po 3 miesiącach od poprzedniej choroby. Zresztą do eksperymentu można by użyć groźniejszej mutacji.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

@dsbh przecież to bez sensu. Jak już ktoś zachoruje, to ma przeciwciała. Nawet po latach jak ich liczba spada, to po ponownym zetknięciu z patogenem odpowiedź immunologiczna jest szybsza. 

W zależności od organizmu danego człowieka, bardziej na miesiące niż lata, u znajomej w pracy ma ciekawa sytuacja ,przechorowana, zaszczepiona 2 razy,zero przeciwciał

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, dsbh napisał:

Ale z przeziębieniem nie będę szedł prywatnie skoro rodzinny dostaje kasę za mnie.

No kumam , ale jak warunkiem ku temu w obecnym czasie jest przyjecie czegoś do czego nie mam totalnie zaufania i jest mi zbędne , to wolę wydac hajs to rzecz nabyta (która moge pracą zarobić )  , wole to niż nie znane powiklania i walke potem z nimi i swoim zdrowiem 

(osobista opinia )

Zresztą z tego co wiem to mogą zrobic test , nie ma w prawie do opieki med .  , nie wpisanej do prawego obowiazku szprycy 

Edytowane przez V12
Opublikowano
17 minut temu, V12 napisał:

Jesli , nie tylko tutaj , ale ogolnie w środowisku medialnym takich jak ja nazywa  sie "szurem" tylko dlatego że nie płynę z nurtem , a co jest mi najzwyczajniej nie potrzebebne , a chce mi sie coś wmusić  bezwzgedu na konsekwencje , a nawe nikt nie potrafi mi powiedzieć co mi to da ,  czemu ma to słuzyc , jakie korzyści  z tego odniosę ??

To jak mam sie zachowywać i mówić ?/ Staram sie zrównac z przekazem który we mnie uderza... ale choc ja mam kulture osobistą i bez żadnych epitetów 

Nazywa się ich szurami bo piszą  takie opowiastki jak Twoja , nie pisz takich rzeczy w które mam nadzieję sam nie wierzysz a nie będzie cię nikt poważny nazywał szurem .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, peugeot napisał:

i bo piszą  takie opowiastki jak Twoja ,

A która to opowiastka ??  Że z 0 dawek dalej żyję ?? To fakt ,.

, uwierz że sa tacy co twierdza że bez tego cudu to juz nie powieniem żyć  , poczytaj własnie tego "neta " i w realu tez sie tacy trafiają co glosza skrajne  teorie , bo wypaczenie jest po obu stronach , równie silne 

Że nie znam długo falowych stuktów ubocznych ??  To tez fakt 

Nie wklejam żadnych katastroficznych wizji , i innych dziwactw , ja tylko mówie DOBROWOLNOŚC

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Mnie teraz nie obchodzi co piszą inni , odniosłem się do Twojej wypowiedzi . Powielasz bzdury które sam uważasz za nieprawdę .

Edytowane przez peugeot
  • Haha 1