Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko szkoda , że dla mnie były przerażające ,

bo oznaczają rzeczywistośc  w jakiej ja i moje otoczenie nie chciało sie nigdy znaleźć 

Opublikowano

wojna już trwa, ale ekonomiczna. skutki już czuć, ale ona jeszcze dopiero zaboli i to fest. po pandemji obudzimy się z pustymi kieszeniami i brakiem perspektyw. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

. po pandemji obudzimy się z pustymi kieszeniami i brakiem perspektyw. 

to jeszcze trochę latek , zmiany idą powoli aby każdy je zaakceptował 

Opublikowano

nie. już jakaś magiczna ręka wyciąga nam pieniądze. 

wrócimy do lat biedy po transformacji. I z uśmiechem za miskę ryżu będziemy zasowac i będziemy szczęśliwi że w ogóle jest ta miska. A nigdzie nie wyjedziesz bo cowid i różne mutacje w różnych krajach to i granice szczelne muszą być. 

Opublikowano
V12 napisał:

Patrz , ja to widziałem na poczatku '20 , to co sie teraz  dzieje nie jest dla mnie zaskoczeniem  i w rzeczonym temacie jestem pesymistą  jak pojdzie przyszłosć  Osobista opinia u nas masy ludzi nie wyjdą , przymus jest robiony bardzo sprytnie i po trochu , generalnie to on juz jest jesli masz pecha (np. w robocie ) Nie na wiatr były słowa , że swiat nigdy juz nie bedzie jak przed '20 , ja pamietam jak bym to słyszał wczoraj

Jak by nie patrzeć to zawsze jakieś lata np 80te nigdy już nie wrócą... 😏

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

kuzynka za 5 funta bilet kupiła

ale używany już? 🤔

Opublikowano

w normalnych czasach to co 2 minuty w szczycie samoloty ladowaly-akurat z  naszej strony laduja, jeden znikal za gorka a drugi pojawial sie na horyzoncie.

tanie parkingi byly zawalone samochodami tych co nawet na kilka miesiecy latali za granice. 

Opublikowano

Najwięcej zakażeń mają: Izrael, Islandia, Irlandia, Seszele, Gibraltar, Wielka Brytania i część USA. Wiecie co jeszcze je łączy? SĄ TO KRAJE NAJBARDZIEJ WYSZCZEPIONE PRZECIW COVID. Kto zostanie obarczony winą za te wyniki? Och, na pewno nie rząd, media, czy producenci szczepionek. O nie! Zostaną za to obarczeni i w efekcie odczłowieczeni ci, którzy stanowią ten procent niezaszczepionych. Bo z jakiegoś powodu osoby zaszczepione, choć wmawia im się, że są chronieni, mają bać się nieszczepionych jako siewców zarazy.

• Like 3
Opublikowano

Jesteśmy od ponad półtora roku zarządzani przez rząd, przez Radę Ministrów, przez poszczególnych ministrów – zwłaszcza Ministra Zdrowia – nielegalnymi dekretami policyjnymi. Duża większość społeczeństwa niestety przyjęła to za coś normalnego, a tymczasem normalne to nie jest, ponieważ jeżeli raz pozwolimy rządowi na to, żeby łamał prawo, powołując się na sytuację nadzwyczajną, to rząd sam będzie sobie tworzył zawsze albo bardzo często korzystał z tej możliwości, takie sytuacje nadzwyczajne właśnie po to, żeby bezkarnie łamać prawo.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, many13 napisał:

Najwięcej zakażeń mają: Izrael, Islandia, Irlandia, Seszele, Gibraltar, Wielka Brytania i część USA. Wiecie co jeszcze je łączy? SĄ TO KRAJE NAJBARDZIEJ WYSZCZEPIONE PRZECIW COVID. Kto zostanie obarczony winą za te wyniki? Och, na pewno nie rząd, media, czy producenci szczepionek. O nie! Zostaną za to obarczeni i w efekcie odczłowieczeni ci, którzy stanowią ten procent niezaszczepionych. Bo z jakiegoś powodu osoby zaszczepione, choć wmawia im się, że są chronieni, mają bać się nieszczepionych jako siewców zarazy.

Żeby była pełna jasność przekazu to jeszcze napisz ile ofiar śmiertelnych na 100 tys. było w Izraelu a ile w Polsce przy 4 fali

Opublikowano

a ilu ,nawet  z tego forum ,twierdzi ze bylo chorych a nie byli na zadnych testach???  ciekawe jaka jest ciemna liczba zakazonych.

38 minut temu, Roman4321 napisał:

gdzie latały co 5 min samoloty?

gdy widze takie pytanie to az mi sie nie chce odpowiadac- ludzie na jakim wy swiecie zyjecie ? 

ze tez kurna zadnego nie zatrzymalem i nie zapytalem -bo zaden kartki za szyba nie mial 🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

a ilu ,nawet  z tego forum ,twierdzi ze bylo chorych a nie byli na zadnych testach???  ciekawe jaka jest ciemna liczba zakazonych.

jeśli śmiertelność była podawana na 0.5-1% to przy 700 zgonach wacha się od 70000 do 140000 zarażonych. 

Opublikowano
57 minut temu, many13 napisał:

Trafione w punkt🎯

• Like 3