Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minister zdrowia ujawnia nowy bilans pandemii. Jest wyraźny spadek liczby zakażeń .

Ta informacja może napawać lekkim optymizmem. Minister zdrowia Adam Niedzielski ujawnił nowe dane pandemiczne. Wskazują one na spadek liczby zachorowań na COVID-19 w porównaniu z danymi sprzed tygodnia.

Koronawirus. Najnowsze dane

– Mamy 9 609 nowych, potwierdzonych przypadków koronawirusa – poinformował w WP minister zdrowia Adam Niedzielski. Jak dodał, minionej doby zmarło 29 pacjentów. Oficjalne dane ministerstwo przekaże o godz. 10.30.

Równo tydzień temu 13 grudnia zakażeń było niemal 2 tys. więcej – dokładnie 11 379 zakażeniach. Wówczas również odnotowano 29 zgonów osób z COVID-19.

Czwarta fala pandemii. "Apogeum mamy za sobą

Już w niedzielę minister Niedzielski na Twitterze informował, że jeśli chodzi o czwartą falę pandemii to wydaje się, iż najgorsze jest za nami.

https://natemat.pl/389277,koronawirus-bilans-niedzielski-ujawnia-dane-20-12-21

Opublikowano

Ktoś  wcześniej pytał Ktoś zasiłek  kowidowy dla rolnika. Wygląda to tak... jeśli ma się  test pozytywny a jest się  zdrowym otrzymujemy kwarantannę i tedy należy  się zasiłek 1400zł za kwarantannę. 

Jeśli natomiast rolnik jest chory ma pozytywny wynik testu kierowany jest na izolację i wtedy otrzymujemy 15zł za każdy  dzień izolacji😎

Opublikowano

noco? no całkiem logiczne to. jak to w krus...😜

takich idiotyzm w krus jest całkiem sporo. mnie to dziwi że jakoś mało kto o tym wspomina.

10 minut temu, galan99 napisał:

Nie swoje tylko by nie było ferii zimowych dla ludzi a potem Wielkanocy i będzie po Covidzie jak zeszłego roku .

no to , aby do maja?

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, cinek1808 napisał:

Po nowym roku będzie 5 fala. Święta sylwestra zrobią swoje. 

Polemizowałbym , sezon infekcyjny rusza w przełomie lutego-marca a konczy z poczatkiem maja 

Poprzedniego roku , były duże protesty  oraz swieta ,nic sie nie zwykłego nie stało w postaci nagłego piku fali 

styczen to czas wyciszenia analogia jak w tamtym roku 

Edytowane przez V12
Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

noco? no całkiem logiczne to. jak to w krus...😜

takich idiotyzm w krus jest całkiem sporo. mnie to dziwi że jakoś mało kto o tym wspomina.

no to , aby do maja?

Szkoda nerwów na to wszystko co związane z covidem, lepiej do lasu pojechać rozerwać się przy🪵🪵🪚🪚

Opublikowano

miałem i ja pojechać jakieś drzewo ciachnąć, ale wiatr mi się nie spodobał...

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Jak tam żyjeta? 😛

aaa,. co to za życie, jak nowych zdjęć nie dajesz....

Opublikowano
46 minut temu, galan99 napisał:

Minister zdrowia ujawnia nowy bilans pandemii. Jest wyraźny spadek liczby zakażeń .

Ta informacja może napawać lekkim optymizmem. Minister zdrowia Adam Niedzielski ujawnił nowe dane pandemiczne. Wskazują one na spadek liczby zachorowań na COVID-19 w porównaniu z danymi sprzed tygodnia.

Koronawirus. Najnowsze dane

– Mamy 9 609 nowych, potwierdzonych przypadków koronawirusa – poinformował w WP minister zdrowia Adam Niedzielski. Jak dodał, minionej doby zmarło 29 pacjentów. Oficjalne dane ministerstwo przekaże o godz. 10.30.

Równo tydzień temu 13 grudnia zakażeń było niemal 2 tys. więcej – dokładnie 11 379 zakażeniach. Wówczas również odnotowano 29 zgonów osób z COVID-19.

Czwarta fala pandemii. "Apogeum mamy za sobą

Już w niedzielę minister Niedzielski na Twitterze informował, że jeśli chodzi o czwartą falę pandemii to wydaje się, iż najgorsze jest za nami.

https://natemat.pl/389277,koronawirus-bilans-niedzielski-ujawnia-dane-20-12-21

A w Izraelu 5 fala.

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-premier-izraela-szczepcie-swoje-dzieci-bo-nadciaga-omikron,nId,5717803

Opublikowano
41 minut temu, radekz200 napisał:

Jak tam żyjeta? 😛

A świetnie, jak na  kowidowy urlop :D

Dziś rodzice  (domownicy) dostali wyniki  swoich badań i  jak się okazuje też maja kowidka mimo że teraz mieli przyjąć już 3 dawkę  szczepionki

Opublikowano

Cel jest jeden by ludzi oduczyć  spotkań w realu .

By nie było świat takich jak Boże Narodzenie przecie Unia już przegłosowała .

W ten sposób wprowadza się zakazy Covid w tym pomaga zaplanowane działania .

Bill Gates przewiduje. Tak będą wkrótce wyglądały wirtualne spotkania .

Bill Gates opublikował na swoim blogu Gatesnotes coroczny wpis, w którym nawiązał do postępu w sposobie komunikacji, jaki w ostatnich dwóch latach wykonała ludzkość. Miliarder uważa, że za trzy lata większość wirtualnych spotkań będzie odbywać się w metawersum. 

https://businessinsider.com.pl/biznes/bill-gates-przewiduje-w-ciagu-trzech-lat-wiekszosc-spotkan-w-metawersum/hq6vw5e?utm_source=facebook_extra&utm_medium=social&utm_campaign=allonet_social_24h&utm_term=autor_5&fbclid=IwAR2WtmyPkJw6KY04x0

UNIA ZAKAZAŁA .

KE umieściła Boże Narodzenie na liście słów, których należy unikać. Fala krytyki .

Malika i Juliusz zamiast Maria i Jan

Przewodnik zaleca dalej używanie terminu "imię" zamiast "imię nadane na chrzcie" i zaznacza, by nie używać "imion typowych dla religii", takich jak "Maria i Jan", które należy zastąpić np. imionami "Malika i Juliusz". Aby uwzględnić bezpaństwowców i imigrantów, KE radzi nie używać terminu "obywatel". Jest to również kwestia "ostrożności wobec negatywnych konotacji niektórych terminów" – wyjaśnia przewodnik.

https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8305310,ke-boze-narodzenie-homoseksualizm-bruksela-poradnik-jezykowy.html

Następnym planem będzie jeden rząd dla wszystkich krajów Unii w Brukseli i jedna Armia i jeden wódz .

nowy ład to zagwarantuje szybko nic nie dzieje się bez przyczyny ile już wprowadzono bez protestów .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Cel jest jeden by ludzi oduczyć  spotkań w realu .

By nie było świat takich jak Boże Narodzenie przecie Unia już przegłosowała .

dużo osób na święta zapraszasz?

Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Ktoś  wcześniej pytał Ktoś zasiłek  kowidowy dla rolnika. Wygląda to tak... jeśli ma się  test pozytywny a jest się  zdrowym otrzymujemy kwarantannę i tedy należy  się zasiłek 1400zł za kwarantannę. 

Jeśli natomiast rolnik jest chory ma pozytywny wynik testu kierowany jest na izolację i wtedy otrzymujemy 15zł za każdy  dzień izolacji😎

Jak ktoś ma pozytywa to ma izolację, nie ważne czy chory czy zdrowy. Kwarantannę mają osoby skierowane na test i osoby niezaszczepione mające kontakt z zarażonym. Osoby zaszczepione mające kontakt a zarażonym mają nadzór epidemiczny. To stan na miesiąc temu, z autopsji.

Opublikowano

Następna szpryca powstała i powstaje w Polsce jest zapewne przebadana  i bezpieczna i skuteczna .

Piąta szczepionka dopuszczona w UE. Antygen powstaje w Polsce .

Komisja Europejska zgodnie z zaleceniem EMA zatwierdziła kolejną, piątą już szczepionkę przeciwko COVID-19 do użytku na terenie Unii Europejskiej. Antygen do tego stworzonego przez amerykański Novavax preparatu produkowany będzie przez polską spółkę Mabion.

https://businessinsider.com.pl/technologie/piata-szczepionka-dopuszczona-w-ue-novavax-oficjalnie-zatwierdzony/2xe2d4w

Opublikowano

Amantadyna jest lekiem przeciwwirusowym. Cytokinowe zapewnie płuc to autoagresja. Amantadynę można podać ale okienko jest mizerne. Jest jakaś szansa praktycznie tylko u tych co i tak by wyszli z zakażenia. W tym jest problem.

Kallina86 napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

gdybys czytal dokladnie to bys wiedziala ze sa prowadzone takie badania-sam dodawalem linki, wyniki maja byc na wiosne .

Nie czytam dokładnie ani tego tematu na forum, ani żadnego innego. Nawet gdybym widziała, że sam dodałeś jakiś link, to raczej bym w niego nie weszła.

jak to sobie wyobrazasz ze tych co nie musza byc w szpitalu beda osobiscie leczyc lekarze ???

Tak, że lekarz pierwszego kontaktu wie jakie bierzesz leki, jakie masz problemy zdrowotne, jakie choroby przeszedłeś. Wie, jaką dawkę amantadyny w danym przypadku można zastosować i na co zwrócić uwagę. I to chyba zdecydowanie lepsze, niż kupowanie e-recepty nad którą nikt nie ma kontroli.

osobiscie leczyc lekarze ???

Nie bardzo rozumiem. A lekarze mogą leczyć nieosobiście? 

widzialas jak wyglada karetka covid-owa czy taki oddzial, moze  w kazdym osrodku zdrowia sie taki zrobi ??

Nie, nie widziałam. Nie jestem w tym temacie tak doświadczona jak Ty. Ja nie chorowałam. A Ty, z tego co mi w tym temacie mignęło, chyba tak. 

Zaskakujący jest fakt, że łatwiej stworzyć i przetestować nową szczepionkę, niż sprawdzić działanie już istniejącego i znanego leku bezproblemowo dostępnego na rynku.

Ja nie neguje działania szczepionek czy czegokolwiek. Po prostu, jak większość, mam wątpliwości dotyczące sposobu działania ludzi.

Chociażby to, jak wyglądają punkty testowania. Klitka 3x3, ludzie którzy z jakiegoś względu tam są. Czyli podejrzenie, że mogą być chorzy. I czekają tam 40 minut. Mogą na podwórku. Na mrozie i śniegu. 

Mobilny punkt. 3 karetki, jedna obok drugiej i jeden człowiek w jednej. Dwie pozostałe puste. Osoba, która ma poddać się testowi, musi dojść minimum 50 metrów. I czekać oczywiście na podwórku aż pan otworzy okienko i pobierze wymaz. 

• Thanks 1