Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

pierwsze 30 sekund sa jak najbardziej prawdziwe- reszta to juz dla "oswieconych"   galan w klasyfikacji icd jaki numerek ma to oswiecenie , jaka choroba powoduje ze jestes w tej grupie co rozumie zagrozenie, od iwy nie moge sie dowiedziec moze ty spojrzysz w ostatni wypis i podasz...

nie uwierzycie ze wczoraj spotkalem normalnego szura- sam nie moglem uwierzyc ze sa tacy 🤣.

taka sytuacja -do podmiejskiego wsiada mlody szur

zostaly 2 miejsca siedzace-na jednym inny mlody szur na drugim normalny mlody chlopak

i teraz zagadka -na ktorym miejscu usiadl ten szur ??????????? przy tym w maseczce czy bez ???

No jak się skończyło ,gdzie usiadł ? , 

Bo mi się wydaje że zajął miejsce stojące ☺️

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

ja wlasnie was pytam bo to byl szur- ty jakbys zrobil ?? ten z maseczka czy bez ??  

inni tez moga odpowiedziec...

szalik mial to moglby sie zaslonic czy zasunac kurtke,

jednym z powiklan po swirusie jest kaszel, nieraz jak mnie napadnie to z niczego pare minut, zawsze staram sie odejsc czy odwrocic ale gdy nie ma gdzie to kaszle-w maseczce -na szura 🤣

I Ty twierdzisz że jesteś normalny😆 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Pablo1970 napisał:

Zapomniałem  że   mamy  na  forum  ekspertów  co  jest   skuteczne   a co  nie  😂

Pokaż mi pusty dzbanie wyniki badań że zwykłe szmarty zapobiegają rozprzestrzenianiu się srowida. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Pablo1970 napisał:

Bardzo   dobrze  zrobili  jak  debil  nie   chce  się    dostosować  to    niech  siedzi    w   domu   to   nie  wielkie  poświęcenie   założyć    maskę   niestety  do   bezmózgowców   żaden    argument   ani   nakaz  nie   dociera   .

Załóż se kondona na gębę lepiej zabezpiecza, inteligencie🤦‍♂️

@PRIMO

Co Ci pokaże, jak w tv beret zryty to nic nie pomoże.🤯

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

jesli napisalem ze to normalny szur to chyba jasne co zrobil 🤣.

jechales kiedys autobusem miejskim ???  niedawno chcialem wysadzic takiego gowniarza co z dziadkiem 80 lat klocil sie o miejsce siedzace.do dziadka byl mocny w gebie-gdy mu zaproponowalem ze pomoge mu wysiadz zeby w innym znalazl sobie siedzenie to jakos ucichl,nawet gdy dziadek wysiadl to nie zajal tego miejsca 😂

27 minut temu, V12 napisał:

Przecież juz odpowiedziałem powyżej , mam ciekawsze rzeczy do rozmyslania niz selekcja ze wzgledu na odzież , 

ale kiedys przyjdzie chwila ze bedziesz musial wychylic sie ze swojej nory ..co wtedy zrobisz ???

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, jacus napisał:

chwila ze bedziesz musial

Setki razy wspominalem że mam wywalone , na ten ubiór i mi to obojetne , pracować w tym nie musze , 

Wiesz co to znaczy słowo OBOJĘTNE , że mnie to ziebi ni parzy , nie powielam jakis bzdur o niedotlenieniu , czy grzybicy pluc i innych dyrdymałów , bo  zdarzało sie pracowac w zapyleniu to stosowałem , ale to był jasny cel zatrzymanie części pyłu ,

Stosuje to do ochrony przed mandatem i ludzmi ktorym tv mocno weszło' xDB| ,ale moge mieć zachcianke że nie zakładam i co ?? no trudno zapłacę jeśli pech mnie sięgnie 

, weź taka myśl ile % społeczeństwa by to nosiło gdyby nie regulacje prawne ?? 

A teraz miłego nawracania...  xD:D

Edytowane przez V12
Opublikowano
daron64 napisał:

Za to, jak wy się tu do siebie odnosicie, już dawno moderacja powinna ten temat zamknac

Nie jesteś trochę przewrażliwiony czasem?

PRIMO napisał:

6 minut temu, Pablo1970 napisał:

Zapomniałem  że   mamy  na  forum  ekspertów  co  jest   skuteczne   a co  nie  😂

Pokaż mi pusty dzbanie wyniki badań że zwykłe szmarty zapobiegają rozprzestrzenianiu się srowida. 

Japońce robili. Chińczycy także. To są sprawy jeszcze sprzed pandemii i dotyczyły roznoszenia się chorób wraz z aerozolami ze smogu oraz wpływu samego smogu.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Japońce robili. Chińczycy także. To są sprawy jeszcze sprzed pandemii i dotyczyły roznoszenia się chorób wraz z aerozolami ze smogu oraz wpływu samego smogu.

Kuźwa następny co nie potrafi pokazać jaka jest różnica między smogiem a świrusem. 🤦‍♂️

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

Nie jesteś trochę przewrażliwiony czasem?

Czy ja wiem, dla Ciebie normalne jest wyzywanie się np  od pustych dzbanów? (Sory primo, że akurat z Twojego tekstu skorzystałem, ale tyczy się to ogólnie obu stron). Zwlaszcza w temacie, gdzie większość wiedzy ma tyle, co sobie w internecie obejrzało/przeczytało i bardziej by trzeba było pisać o opinii, a nie wiedzy?

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo1970 napisał:

Cofnąć się z 12 lat wstecz ci sami lekarze zakazywali zakrywania nosa i ust by nie wdychać  POWROTEM a szczególnie w zimie skroplone powietrze zamarza i trafia do płuc i wtedy będą infekcje płuc o to teraz chodzi zapewne .

Wysyp infekcji płuc będzie za kilka miesięcy i lat jak ludzie będą tak w szmatach chodzić genialny plan .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99

Zadna maska nie szkodzi , pod warunkiem że jest czysta 

Można dyskutowac o celowości w wyłapywaniu rzeczonego , 

Ale szkodliwość ?? Znam osoby co od poczatku , panicznie w pracy ja noszą , nie maja żadnych problemów z płucami a zaraz 2 lata 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Dlatego na powietrzu maseczkę zdejmujemy a interwał wymiany skracamy do minut zamiast wydłużać do miesięcy. Ja używam tych z Biedronki i jak łażę między ludźmi schodzi mi schodzi mi że dwie na dzień.

Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

@galan99

Zadna maska nie szkodzi , pod warunkiem że jest czysta 

Że jest czysta ale ludzie nie chodzą w czystych wiesz o tym dobrze .

każdego dnia trzeba 2 szt maseczek a na miesiąc ile to będzie mniej więcej 60 szt a to kosztuje .

Opublikowano

czlowiek tak zdolny jak ty to nawet powinien cofnac sie do przodu 🤣

czy dlugie noszenie maseczek szkodzi- oczywiscie ,nikt rozsadny nie twierdzi inaczej,ja tez sciagam gdy moge.

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

I Ty twierdzisz że jesteś normalny😆 

ja ,normalny ??? nie zapominaj ze jestem nieszczepionym szurem 🤣, w stosunku do ciebie a to nikt nie ma watpliwosci do ktorej grupy nalezysz

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Za to, jak wy się tu do siebie odnosicie, już dawno moderacja powinna ten temat zamknac

wiec moze lepiej tak ?? z dwojga zlego lepiej sie obrazac niz bic..........

https://tvn24.pl/wroclaw/zgorzelec-zdemolowana-apteka-pobity-aptekarz-bo-poprosil-klienta-o-zalozenia-maseczki-5524235

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, DTaras napisał:

Dlatego na powietrzu maseczkę zdejmujemy a interwał wymiany skracamy do minut zamiast wydłużać do miesięcy. Ja używam tych z Biedronki i jak łażę między ludźmi schodzi mi schodzi mi że dwie na dzień.

Niedawno jeszcze był przymus noszenia wszędzie, 🤦‍♂️ to tak jak zamykanie lasu bo pandemia, ale co tam przecież tak każą to owieczki się słuchają i inni jeszcze temu przyklaskują. Robią z ludzi...Nie powiem kogo. Brak słów na takie coś.

Jacus to do jakiej grupy kwalifikujesz siebie?

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galan99 napisał:

Że jest czysta ale ludzie nie chodzą w czystych wiesz o tym dobrze .

A co CIe ludzie to oni sobie  szkodzą , trza byc krok przed nimi 

za mniej niż 15 zyla , da sie ogarnać ze 100 szt , a ja bym powiedział że nawet wiecej 

Sa jeszcze szyte co można mieć kilka naście sztuk i je prać , i miec codzień pulę czystych 

wielki płacz do tego kwietnia nie wytrzymaja , ida gorsze problemy z tego tytułu a tu o taką pierdołę xD

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Bezmózgowce to nawet nie raczą pomyśleć czy te maski są skuteczne czy też nie ale w tivi tak mówią to musi być prawda. 🤦‍♂️

Tylko debile wierzą w skuteczność tych szmat na ryjach. 

A to całe karanie za brak szmaty to tylko pretekst żeby wydoić kasę od ludzi żeby łatać dziurawy budżet. 

tak samo jak mandaty dla kierowców ?

Opublikowano (edytowane)

Czy 2021 jest lepiej? Twierdza Zamość ludzi biją za co że chcą być wolni wiec nic się nie zmieniło .

40 lat temu, w noc ogłoszenia stanu wojennego służby spacyfikowały chłopski okupacyjny strajk w Zamościu

119188_b.jpg?r=1639348687

13 GRUDNIA, 40 LAT TEMU

Edytowane przez galan99
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

17 minut temu, DTaras napisał:

Niedawno jeszcze był przymus noszenia wszędzie, 🤦‍♂️ to tak jak zamykanie lasu bo pandemia, ale co tam przecież tak każą to owieczki się słuchają i inni jeszcze temu przyklaskują. Robią z ludzi...Nie powiem kogo. Brak słów na takie coś.

Jacus to do jakiej grupy kwalifikujesz siebie?

Był to czas przeszły. Stosowałeś się? Mi to nie wychodziło....

Opublikowano
20 godzin temu, mani51 napisał:

Te kwarantanny dla dzieci w szkołach to są tylko po żeby bardziej ludziom dokuczyć i zmusić do szczepień. Młody od dzisiaj na kwarantannie bo któraś opiekunka miała srowida. Tylko jaki to ma sens jak rodzice już nie są na kwarantannie? Przecież dzieci już dawno przewlekły by to do domu a my dalej do miejsc pracy zanim będziemy mieli objawy. I teraz załóżmy, że dziecko na kwarantannie zachoruje na byle co to przecież do lekarza mi z nim iść nie wolno, dobrze myślę? To co mi zostaje? Teleporada, samodzielne leczenie czy od razu karetka i szpital z oddziałem covidowym?

Wysoka temperatura od razu kwalifikuje na kwarantannę i testy a jak chory nieszczepiony to wiadomo że ma "kowida" a nie grypę i wtedy pacjencie lecz się sam. Jeżeli rodzice są nie zaszczepieni wtedy trafiają na kwarantannę ale jeżeli jedno jest a drugie nie, to ten zaszczepiony może chodzić gdzie mu pasuje a druga osoba siedzi na kwarantannie. To jest parodia, tak można to podsumować.

W styczniu lekarze będą strajkować w "trosce" o dobro pacjentów, czy coś utargowali ostatnio i na razie im wystarczy ?

Opublikowano
49 minut temu, DTaras napisał:

Był to czas przeszły. Stosowałeś się? Mi to nie wychodziło....

Mnie też,  ale w miejscach publicznych zakładałem tylko dlatego aby nie ciągać się po sądach za mandaty. Czas przeszły ale nie odległy.