Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mówimy o badaniach, ale o ogólnej liczbie zgonów w kraju. Dosyć porażające różnice.

Zaś co do sceptyków to choroba istnieje. Za dużo przypadków "ciężkiej grypy" mieliśmy w okolicy aby to był zwykły przypadek. I mimo, że grypa to też groźna choroba, to nie pamiętam aby  wcześniej tyle ludzi w wieku 60-70 lat powaliła. To nie byli ludzie na łożu śmierci którzy i tak by umarli. 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Nie mówimy o badaniach, ale o ogólnej liczbie zgonów w kraju. Dosyć porażające różnice.

Zaś co do sceptyków to choroba istnieje. Za dużo przypadków "ciężkiej grypy" mieliśmy w okolicy aby to był zwykły przypadek. I mimo, że grypa to też groźna choroba, to nie pamiętam aby  wcześniej tyle ludzi w wieku 60-70 lat powaliła. To nie byli ludzie na łożu śmierci którzy i tak by umarli. 

Niestety rządy za wskaźnik potrzebny do danych statystycznych przyjmują  testy oraz ilość ich wykonania;

nie wiem jaki Izrael ma schemat/możliwości leczenia oraz dostępne leki; Jarecki mądrze Ci też odpowiedział;

u nas jak wiadomo utrudniony był dostęp do lekarza kosztem najlepiej teleporad a lekarzy otwartych na leczenie wzywano przed izby lekarskie(przykłady były tu wcześniej podane);

tak zgon zaliczył  znajomy

Opublikowano

Nadliczbowe zgony w Polsce to już w ogóle kosmos. Za to powinny być trybunały stanu albo jakieś międzynarodowe Oczywiście tego nie będzie, bo kto w Polsce widział jakiegoś skazanego polityka. 

17 minut temu, terminator1000 napisał:

Szkocja - w ciągu ostatnich czterech miesięcy populacja podwójnie/potrójnie zaszczepionych odpowiadała za 6 na każde 10 przypadków Covid-19, 7 na każde 10 hospitalizacji z powodu Covid-19 i 9 na każde 10 zgonów z powodu Covid-19

Źródło 

https://dailyexpose.uk/2021/12/09/distracted-by-christmas-party-data-shows-9-in-10-covid-deaths-vaccinated/

Te źródło które podałeś powołuje się na inne źródło, ale co ciekawe w tym drugim źródle czyli  https://publichealthscotland.scot żadnych takich informacji nie ma. 

Opublikowano
14 minut temu, terminator1000 napisał:

Szkocja - w ciągu ostatnich czterech miesięcy populacja podwójnie/potrójnie zaszczepionych odpowiadała za 6 na każde 10 przypadków Covid-19, 7 na każde 10 hospitalizacji z powodu Covid-19 i 9 na każde 10 zgonów z powodu Covid-19

Źródło 

https://dailyexpose.uk/2021/12/09/distracted-by-christmas-party-data-shows-9-in-10-covid-deaths-vaccinated/

Kompletnie nie śledzę statystyk. Ale rozumiem, że Ty śledzisz i nie opierasz się tylko na jednym portalu?

Tu odnośnie innego ich artykulu

https://fakehunter.pap.pl/en/raport/29620e1e-ec6c-4d1c-bfa3-99ea3c88e3b4

A tu z innego artykułu

This is not just a story about dailyexpose, a low-quality, rabble-rousing Wordpress site with a few hundred daily readers.

Żeby nie było. Nie neguje tego artykułu. Sam nie zawsze i nie wszystkie zrodla sprawdzam (dlatego też niewiele linków tu wklejam). Ciekaw jestem po prostu, czy Wy - antyszczepinkowcy- sprawdzacie, czy po prostu wklejacie to, co pasuje do waszego stanowiska?

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał:

Możesz to przełożyć z wawelskiego na polski . Jak to szury nie negują a chorzy negują istnienie wirusa 🤔 

Ile to będziesz jeszcze powtarzać że przeszedłeś na wiosnę ? Już chłopie wszyscy to wiedzą ! 🤦‍♂️ Sensacja zrobiłeś z tego jak Ruskie z wystrzelenia Łajki na orbite 😊

Opublikowano

a ty ogarku kiedy znowu konto zmienisz ?? gdy konar  nie zaplonie ?? czyli juz dawno powinnes.

ursusiku- pamietasz takiego co ciagnik kupowal ?? ile to razy powtarzal ze juz ,juz kupuje i tak przez 2 lata ,az w koncu kupil pewnie i wy tez kiedys zachorujecie

Opublikowano

do dzisiaj nie mozesz przezyc ze musiales pol majatku dac zeby syn mogl sie z corka kalek ozenic- do grobu mu tego nie wybaczysz,🤣🤣

po nastepnym kryzysie psychicznym zrob sobie nowe konto "kaleka umyslowy" zeby kazdy wiedzial  z kim ma do czynienia,

jak to mowia jesli ktos nie ma w nogach to musi  miec w glowie.

Opublikowano (edytowane)

Wmawjaj tam sobie co chcesz... naWet to że się znasz na zetorach...dales ostatnio popis "wiedzy" 😁😁😁😁😁🤕

😁😁😁😁😁🤕

Mam to dałem bo mam komu... ty nie dasz bo nie masz co... a dwa to ni masz syna... U nas na takich mówią "pociotki" 😁😁😁😁😁😁 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

piszesz ze jestes ciota? wolno ci,twoj wybor, znajdz sobie jakiegos fajnego faceta i jemu daj reszte czarnoziemow..

kto mial racje w tym temacie ? gdyby chlopak rozebral znowu silnik i wymienil ten walek ?? to co wtedy bys mu zwrocil pieniadze za czesci i naprawe razem z innymi "chafowcami" . kto mu napisal ze manometr moze byc zepsuty ty czy ja ???????

Opublikowano
jarecki napisał:

w izraelu od początku  było miej ofiar smiertelnych , napewno mają powszechny dostęp do medycyny na najwyzszym poziomie 

Dokładnie a u nas każdy zgon podpinają pod Covid bo idą za tym pieniądze statystyki są sztucznie zawyżone

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

piszesz ze jestes ciota? wolno ci,twoj wybor, znajdz sobie jakiegos fajnego faceta i jemu daj reszte czarnoziemow..

kto mial racje w tym temacie ? gdyby chlopak rozebral znowu silnik i wymienil ten walek ?? to co wtedy bys mu zwrocil pieniadze za czesci i naprawe razem z innymi "chafowcami" . kto mu napisal ze manometr moze byc zepsuty ty czy ja ???????

I jeszcze to tu wystawiłeś , chyba żeby więcej ludzi zobaczyło te kompromitacje 🤦‍♂️😝

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jarecki napisał:

jak ktoś był zarażony wirusem cowid to trudno wpisać inny powód smierci tym bardziej żę sekcja nie jest robiona .

To wytłumacz mi Panie, dlaczego robi się jednemu pacjentowi testy  3-4 razy aż  wyjdzie wynik pozytywny? Taki przykaz jest i tyle, jak powiedziałem dokturce że  z takimi objawami to kiedyś była  grypą, to ta mi powiedziała  że,,ale teraz mamy covid"

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Odpowiedz jest prosta u nas dużo osób nie zaszczepionych to umierają nie zaszczepieni jak większość zaszczepia wtedy będą umierać zaszczepieni 😜. https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,covid-19-u-osob-zaszczepionych--te-czynniki-zwiekszaja-ryzyko-przelomowej-infekcji,artykul,70441720.html

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rogas71 napisał:

Odpowiedz jest prosta u nas dużo osób nie zaszczepionych to umierają nie zaszczepieni jak większość zaszczepia wtedy będą umierać zaszczepieni

Logiczne że tak będzie

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

To wytłumacz mi Panie, dlaczego robi się jednemu pacjentowi testy  3-4 razy aż  wyjdzie wynik pozytywny? Taki przykaz jest i tyle, jak powiedziałem dokturce że  z takimi objawami to kiedyś była  grypą, to ta mi powiedziała  że,,ale teraz mamy covid"

U znajomych podobnie, okazało się że dziecko chore, a że rodzice nie szczepieni to nagonka na nich a testy nagatywne, robili im co 2 dni testy i nie chciało wyjść ze to covid, dopiero jak się okazało że dziatkowie u których byli niedawno byli prawdopodobnie chorzy (bo szprycowanego się nie testuje) ale dziadek trafił do szpitala, wtedy została im tylko kwarantanna. 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
 Spośród zaraportowanych dziś 562 zgonów aż 399 dotyczy osób niezaszczepionych, a 8 zaszczepionych nie w pełni.  Ponad 72 proc. zmarłych nie było chronionych szczepieniem.  Blisko 77 proc. z osób w pełni zaszczepionych (119), które zmarły, miało choroby współistniejące.

i gdzie jest te 7%?

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bercik92 napisał:

i gdzie jest te 7%?

Jesli obliczysz od poczatku roku , to tak bedzie ,

to taki trik reklamowy'

Edytowane przez V12