Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ywa napisał:

9 minut temu, Rogas71 napisał:

Ywa a gdzie tolerancja o której tak ciągle mówisz 😜 masz zachowanie typowe dla lewaków

Mylisz pojęcia; ta tolerancja to współczucie dla jednostki; przekaz idzie z góry bardzo wyraźny jak spojrzysz sobie na zdjęcie Pana prezydenta Czech;

jak będzie trzeba to pieluchy będzie się zmieniać w masce z obawy przed wiremią zaszczepionego.

Ywa. Proszę Cię... Toć wielokrotny kontakt z mikrobem usprawnia układ immunologiczny. Jeśli jest choroba a później zaszczepienie to ochrona się poprawia. Te Twoje (moje z resztą też) dzieci z gilami. Na tej zasadzie działają te pier...ne dawki w szczepieniach jak np. żółtaczka typu B czy ostatnio Covid19. Osobiście załadował bym sobie na trzecią dawkę Modernę albo tam niech będzie dżejdżeja. Chłopak źle nie zrobił na obecnym etapie bo jest ogromne prawdopodobieństwo iż kontakt z wirem miał. A tolerancja stoi obok współczucia. Lepiej tego nie mieszać zwłaszcza od strony osób odstających od ogółu. Ja jestem jebnięty i owszem ale współczucie odradzam. Tolerancja momentami jest wskazana.

Opublikowano (edytowane)

O tej porze w tamtym roku ze znajomkami dyskutowałem czy dojdzie do tego że beda to mieszać , a tu proszę jest wiele osób  co sami chcą takie praktyki a większości tych co biora to tez nie przeszkadza lub nawet sie tym nie interesuja 

Jest ryzyko jest zabawa :D :D xD

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 godziny temu, Ywa napisał:

😭wczoraj mój najmłodszy brat- baran (zodiakalny) wysłał nam zdjęcie karty 💉; nasze rodzeństwo jesteśmy strasznie zawiedzeni; latem Go odwiedliśmy a on nam taką przykrą niespodziankę zrobił na święta. Jest lekkoduchem i dla pozornej wygody zrobi wszystko mając gdzieś ważne rzeczy; nie chcę Go znać!

Siostra mu napisała tak: "j**nięty jesteś!!! Nie rozumiem jak można nie mieć wyboru? Po co żeby w ciągu paru lat paść albo od razu. To chyba życie ważniejsze. A jak teraz zostaniesz inwalidą i tak nie będziesz mógł pracować. To jak ..?

Siostry jak przyjadą zza granicy to mu nie darują! A inny brat napisał: "On będzie mutować🥳"

Trudno o lepszy przykład "tolerancji". Brak słów.

Opublikowano

Sprawdźcie sobie co się dzieje w Korei Południowej, zaszprycowanych o wiele więcej niż u nas a najwięcej chorych od początku. 

Może słabo szukam ale narazie nie znalazłem informacji żeby omikron kogoś nieszprycowanego zaatakował. 

Opublikowano
12 minut temu, terminator1000 napisał:

a najwięcej chorych od początku. 

Daj spokój xDB| odpisza Ci ze to ta garstka nieeeeee...😝

Opublikowano
26 minut temu, jacek1296 napisał:

Trudno o lepszy przykład "tolerancji". Brak słów.

nie ma tolerancji dla głupiego egoizmu kosztem większego ryzyka zarażenia rodziców

ImageImageImageImage

Opublikowano (edytowane)

taaa dyskusja o tolerancji a wiekszosc nawet nie wie ze to osobista każdego sprawa , oraz inaczej sie odnosi do bliskich osób z rodzin lub  znajomych , a inna dla randomowych (przypadkowych )  osób których nie znamy

dla przykładu rodzic dzieciaka zaczyna palić powiedzmy w wieku 18 lat ,  jeden powie twoje zycie twoje pieniadze i zdrowie , drugi  bedzie ganił swoje dziecko do końca swoich dni przy byle jakiej okazji . Ten sam rodzic który gani swoje dziecko ma głeboko w d*pie , że w jego rówiesnicy palą sa to dla niego obcy ludzie niech robią ze swoim zyciem co chcą

Edytowane przez V12
Opublikowano

Czy Twoim zdaniem ywa jest tolerancyjna w stosunku do swojego brata czy nie? Jeśli tak, to nie mam pytań. Bo dla mnie to czysta hipokryzja, domagać się tolerancji dla nie zaszczepionych, ale samemu 'jechać' po własnym bracie , bo się zaszczepił. Tyle. I wszelkie wpisy ywy o wolności wyboru, braku przymusu można wsadzić w....Koniec.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem nikt "bez mocy prawnej "  nikomu nie może nic nakazywać , a tym bardziej jesli chodzi o kwestie med. 

ale tez każdy może wprowadzic w swojej nazwijmy to "prywacie " swoje obyczajowe czy poglądowe tolerancje (np nie podoba mi sie że palisz , w moim domu fajek palić lub przy mojej obecności  sie nie bedzie , chcesz zapalic wyjdz poza posesje )  , czy jesli unikam palaczy i OSOBIŚCIE jestem przeciwny temu , czy ograniczam tym wolność palenia innym ????? Obcych mam w d*pie , ale komuś bliskiemu zwórcę uwagę że może źle robi , ale tym samym nie moge mu nakazać żeby zaprzestał 

Kumasz ?? 

Dziwne że to tego , sie uczepili pewnie Ci co przytakują przymusowi , polecam zrobić jakis manifest może dzieki temu szybciej nas przymuszą xD i wrócicie do normalnosci 😝

Edytowane przez V12
Opublikowano
39 minut temu, jacek1296 napisał:

Możesz jaśniej?

Jak nie rozumiesz przeczytaj ponownie a nie po łebkach jak Ci pasuje.

Jacusie tak mają

...

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

, A Ty co, wielbiciel rządu do grobowej dechy?

Jestem, jakby to delikatnie ująć, daleki od bycia zwolennikiem poczynań rządu w bardzo wielu kwestiach. W tym jeśli chodzi o kwestie związane z pandemia.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, daron64 napisał:

o kwestie związane z pandemia.

A w którym kierunku ??  , pozamykac i przymusić  :)

Powiem Ci Panie  Kolego ze ja też , ale w kierunku zadnego lokDałnu i przymusu 

Edytowane przez V12
Opublikowano

wrocilem po kwarantannie-okazalo sie ze nie tylko uzytkownicy sa szurami ale i moderator[ten co ze wstydu ukrywa funkcje] .

ciekawe czy znajdzie sie odwazny ktory sie przyzna ze mnie zakapowal ??? szury to tchorze wiec watpliwe...........

5 godzin temu, DTaras napisał:

A to nie człowiek? Nie chcesz znać brata? A gdzie otwartość i szacunek? W tym Waszym piekiełku zgotowałyście (liście) chłopakowi taką samą obstrukcję jak dzieje się w całej Polsce.

pamietajcie ze ona jest chora...rozsadne myslenie rzadko wystepuje w jej swiecie.

20 minut temu, Ywa napisał:

Jak nie rozumiesz przeczytaj ponownie a nie po łebkach jak Ci pasuje.

Jacusie tak mają

...

znalazla sie taka co wszystko rozumie a ze na opak to juz drobny szczegol.

Opublikowano

@V12

Powiem Ci, że nie wiem jaki powiniem być słuszny kierunek. Nie jestem internetowym specjalista(jak większość w tym temacie), co to przesiedział w internetach parę godzin i został ekspertem od spraw szczepionek i sposobów walki z pandemia.

Widzę za to, że brak im (dla osób odpowiadających za strategię postepowania) konsekwencji w działaniu. Pisałem to już wcześniej.  

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

wrocilem po kwarantannie-okazalo sie ze nie tylko uzytkownicy sa szurami ale i moderator[ten co ze wstydu ukrywa funkcje] .

Nawet modek nie zdzierżył twojej głupoty i bluzgów🤬

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

wrocilem po kwarantannie

Po co 🤨 ?

Chyba po to żeby wyzywać innych użytkowników i pokazać swoją głupotę bo inaczej tego nie można nazwać. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, daron64 napisał:

Widzę za to, że brak im (dla osób odpowiadających za strategię postepowania) konsekwencji w działaniu. Pisałem to już wcześniej.  

O tak słuszna uwaga , stąd też u mnie i u milionów osób kompletny brak zaufania ( do służ. med to już wczesniej nie miałem ) ,

ze mnie tez nie specjalista raczej gawedziarz ( a że zima czasu wiecej )  i obserwator , realnego swiata 

a w  internecie obserwuje  statystyki i wskaźniki a czasem tez wykluczajace sie nawzajem tezy 

Edytowane przez V12
Opublikowano

@V12

Sam się zaszczepiłem i uważam, że to słuszna decyzja, ale w pełni rozumiem wątpliwości innych, sam zresztą też je mam. 

Tylko rozbraja mnie, jak część ludzi tu próbuje porównywać szczepienia do holokaustu, albo z jednej strony piszą wzniosłe teksty o wolności wyboru, by chwilę potem pisać, że nie chcą znać własnej rodziny, bo z tej wolności wyboru skorzystała nie tak jak dana osoba by chciała. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, daron64 napisał:

@V12

Sam się zaszczepiłem i uważam, że to słuszna decyzja, ale w pełni rozumiem wątpliwości innych, sam zresztą też je mam. 

Ja to szanuje ,

ale wzgledu na moje watpliwosci  ,przekonania i zerowe zaufanie  , chce mieć wybór dla siebie , bo  to ja ponosze konsekwencje , podjetych dzialan med . na mojej osobie 

Edytowane przez V12
Opublikowano

ile tysiecy szurow w polsce umarlo gdy bylem na urlopie ?? moze ktos podliczy ??

nazywanie glupka glupkiem przy przedstawieniu na to niezbitych  dowodow to stwierdzenie faktu a nie obrazanie. jesli ktos uwaza ze 1 jest wieksze niz 3 to jak go nazwac ??

jesli opisujac smierc dwoch studentow ktos pisze-"kolezanka z klasy" to kim jest ?? po pierwsze- klamca -bo studiowali na innych kierunkach a po drugie -jak kogos takiego nazwac ??? z klasy ???

wasza niewiedza albo urojenia nie moga pozostac bez reakcji...

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/warszawa-grozil-i-nachodzil-ministra-zdrowia-jest-akt-oskarzenia/gh0lr7l,79cfc278

• Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

ile tysiecy szurow w polsce umarlo gdy bylem na urlopie ?? moze ktos podliczy ??

nazywanie glupka glupkiem przy przedstawieniu na to niezbitych  dowodow to stwierdzenie faktu a nie obrazanie. jesli ktos uwaza ze 1 jest wieksze niz 3 to jak go nazwac ??

jesli opisujac smierc dwoch studentow ktos pisze-"kolezanka z klasy" to kim jest ?? po pierwsze- klamca -bo studiowali na innych kierunkach a po drugie -jak kogos takiego nazwac ??? z klasy ???

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/warszawa-grozil-i-nachodzil-ministra-zdrowia-jest-akt-oskarzenia/gh0lr7l,79cfc278

Niedawno wyczytałem że na 560 zgonów 400 osób było nie zaszczepionych

Opublikowano
jacus napisał:

Można powiedzieć: "nie zgadzam się z Tobą" i wystarczy.. Chyba, że to agresywna bestia to nic się nie mówi tylko od razu wali w pysk.