Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Pisałem tu kiedyś że  nie wierzę że  raptem zaczęli troszczyć się  wszyscy o nasze zdrowie. Potem to tylko kłamstwa jedno po drugim, ludzi będą  mieli na smyczy skoro przymus szczepień i paszporty które trzeba przedłużać kolejną dawkę chcą  wprowadzić. A jeszcze niedawno mówili  głośno że dobrowolne wszystko...

Lewactwo wszystko kupuje, każde kłamstwo bez mrugnięcia czyli bez zastanowienia od początku, bo nagle w mediach moda się zrobiła na trupy, jakby wcześniej ich nie było/ a było więcej nawet. Społeczeństwo 50% u mnie w rejonie jest  tchórzliwe/wygodne jak nic! Jednakże wciąż wolnych ludzi jest 50%

Możemy być dumni, że jesteśmy po właściwej stronie barykady od początku. A dopiero teraz wychodzi  na jaw co to za wężowe dziadostwo finansowe, które niszczy świat psychologicznie i ekonomicznie/fizycznie.

Opublikowano

Nowe obostrzenia. Dla kogo obowiązek szczepień

Obowiązkowe szczepienia zostaną wprowadzone od 1 marca 2022 r. Obowiązkowe szczepienia przeciwko COVID-19 będą obejmować trzy grupy zawodowe: medyków, nauczycieli i służby mundurowe.

Tak k**wa człowieka zniewala kilku pojebów kim oni k**wa są .

• Like 1
Opublikowano

Spokojnie u mnie są lekarze, którzy rzucą w pip powołanie, nie będą hańbić fartucha dziadostwem.

Opublikowano (edytowane)

Też na to liczę że lekarze odejdą z pracy  i nauczyciele i mundurowe .

Wprowadzony zostanie również obowiązek testów dla współdomowników osób chorujących na COVID-19 bez względu na posiadany certyfikat covidowy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Spokojnie u mnie są lekarze, którzy rzucą w pip powołanie, nie będą hańbić fartucha dziadostwem.

Iwa , 

Jak pracujsz w edu . to masz problem. 

Choc do marca troche czasu jest moze koszmar sie nie zisci 

Opublikowano
20 minut temu, Bercik92 napisał:
26 minut temu, V12 napisał:

A jak to mozliwe ze mineła wśród tylu niezaczepionych ??? wedle niektorych logiki to powinna iśc ciagle w gore 

Euroopa jest najlepiejj wyszczepiona i są rekordy zakażeń w przeciwienstwie do afryki gdzie ludzie żyją tak jak żyli 

akurat na afryke bym się nie powoływał , jeżęli już to jedynie izrael możę być przykladem 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

bez względu na posiadany certyfikat covidowy .

A to akurat dobrze B|:DxD

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, V12 napisał:

A to akurat dobrze 

Akurat w tym temacie nic nie jest dobrze. Niech dadzą ludziom normalnie żyć i się  leczyć jeśli jest potrzeba. Nic więcej nie trzeba.

Galan skoro przymus zaczyna się od medykow, nauczycieli itd. To świadczy o tym że jest dużo  osób  które nie przyjęły  tego syfu. A co mówią  media? W realu pewnie 1/4 tego co mówią to prawda aby ludziom zrobić wodę z muzgu.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał:

możę być przykladem 

ourworldindata

To strona da wam staty jakich tylko chcecie .

4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Akurat w tym temacie nic nie jest dobrze.

Nie jest , ale dla mnie  tragedii nie ma , nic sie nie zmienia dnia dzisiejszego w moim zyciu , choc wiem że wielu to utrudni ale moze tez zaczna troche inaczej patrzec na to wszystko 

ale niekomfortowe jest to jak zaczepieni moga mnie czyms porazić wiec dobrze niech ich testują 

Edytowane przez V12
Opublikowano

W Anglii już od 7 miesięcy pracodawcy dają testery do testowania za darmo pracownik popiera z apteki i robi sobie test ,

Pracodawca będzie mógł żądać testów na COVID-19 od pracowników , A w Polsce dopiero będzie jazda .

Pracodawca będzie mógł oczekiwać od pracownika wyniku testu na COVID-19 - taki zapis ma się znaleźć w ustawie, która w ciągu tygodnia zostanie skierowana do odpowiednich prac. O tym rozwiązaniu poinformował wiceminister zdrowia Waldemar Kraska. Będą to testy antygenowe, które mają być darmowe dla pracowników.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

przymus zaczyna się od medykow, 

Tyyy no jak mozna przymuszac medyka , przecie on w tym siedzi i wie co jest 5 

Groteska .

A wyjebane , teraz swieta sylwester trzeba troche od reagowac i sił naładowac 

Edytowane przez V12
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

W Anglii już od 7 miesięcy pracodawcy dają testery do testowania za darmo pracownik popiera z apteki i robi sobie test ,

Pracodawca będzie mógł żądać testów na COVID-19 od pracowników , A w Polsce dopiero będzie jazda .

Pracodawca będzie mógł oczekiwać od pracownika wyniku testu na COVID-19 - taki zapis ma się znaleźć w ustawie, która w ciągu tygodnia zostanie skierowana do odpowiednich prac. O tym rozwiązaniu poinformował wiceminister zdrowia Waldemar Kraska. Będą to testy antygenowe, które mają być darmowe dla pracowników.

🤣 ale skubią ludzi na tych testach równo.

A są tacy co sami od siebie sobie robi- to już kompletny brak ambicji do wiedzy jakiejkolwiek.

Opublikowano

Chrześniak pracuje w wawie w międzynarodowej firmie i testy dostają za darmo. Przy  najmniejszym katarze muszą się kontrować. Czemu uważacie że to coś złego?

Opublikowano (edytowane)

@galan99

Bo dzis wyjdziesz z siebie i co to da ?? Ja jestem spokojny przewidziałem to na poczatku '20 , problemy niestety przyjda i jak to mówią kazdy problem ma jakies rozwiązanie 

Każdy niech  bedzie za siebie i swoje podejście , nie ma rozwiazań bez wyjscia ,

Na poczatku powiedzieli że swiat nigdy nie bedzie juz taki jak był (slowa nie na wiatr rzucone )  pogódz sie z tym że pewne rzeczy nigdy nie beda takie jak kiedyś , juz jest za poźno na odwrót , czas był na poczatku 

trzeba wypracowac dla siebie odpowiednią strategie i jakos sie żyje , moi ziomkowie jak im nie pasował ten cyrk w pracy to zmienili na inna i jeszcze sobie chwala jest zawsze wyjscie nie wszyscy oszaleli choc improwizowac muszą kazego dnia 

Inni wolą mieć mniej i zyc spokojnie bez tego bajzlu , nikt nie powiedział że bedziemy zyc w spokoju pech chciał ze  własnie teraz :(

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

popatrzyłem , i nie znalazłem współczynnika zakażeń na 100 tys . mieszkańców poza tym za ostatnie 24 godziny a według danych rzadowych na wschodzie kraju 4 fala miała minąć kilka dni temu  , oczywiscie piszemy o 4 fali 

A ja sprawdzam codziennie te dane i od kilkunastu dni na wschodzie coraz mniej zakażeń a zaszczepionych nie przybyło w tych rejonach. 

Edytowane przez terminator1000
Opublikowano

Dobra stronka , wszystkie dane jak na dłoni , wnioski ciekawe xD

Opublikowano
28 minut temu, galan99 napisał:

Przecie w Anglii już to jest od 7 miesięcy i pracodawca płaci za testy i w Polsce też pracodawca zapłaci .

Tak pracodawca albo budżet  ma ponosić koszty milionów testów bo niezaszczepieni mają fantazję że nie bo nie nosz kur......  niech płacą za swoje hobby i fantazje  

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, RU68 napisał:

bo niezaszczepieni mają fantazję

A kto mi zapłaci jak mi sie zdrowie zacznie sypac po n-tej daweczce xD

Całe zycie nie  faszerowałem sie takimi rzeczami a tu nagle na zyczenie hahahahah

Edytowane przez V12
Opublikowano

@V12 Mowisz ze pech bo akurat teraz to przyszlo ciesz się ze żyjesz teraz a nie np podczas 2 wojny światowej . Dobrze ze żyjemy w Polsce a nie w Kanadzie czy Australii. Jakoś damy sobie rade.