Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, mirro napisał:

Ty nie masz tolerancji na alkohol, tylko wiesz kiedy przestać pić.

Też , bo tolerancja u każdego osiagnie w pewnym momencie max🤪 50 za duzo iii 🥵

ale chcialem powiedziec ze juz 15 lat wstecz wyższe to stało sie modą , i na ogolnikowych kierunkach przecietny czlek bez wielkiej wiedzy , jak dobrze spiol poslady to uzyskal tytul . i wiekszkosć nie pracuje w wyuczonej profesji .

Kiedys to byl przesiew egzaminy wstepne itp.

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Bo żeby , do perfekcji isc w profesje ktora to najlepiej żeby zysk przynosila , to samemu trzeba przeć do celu i doskonalic , 

Edytowane przez V12
Opublikowano
RU68 napisał:

Nic dodać nic ująć jak najbardziej celne wnioski

Większość z wyższym wykształceniem to idioci więc wcale mnie ten sondaż nie dziwi 😜

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Roki212 napisał:

Ale w dobrą stronę nie idzie :/

Zgadza się, przypomnijmy sobie początki tego cyrku. Zaszczepią większość starszych, potem wezmą się bez skrupułów za dzieci które miały  być bezpieczne. 

Same paszporty covidowe i ich przedłużanie przyjeciem 💉 każdemu powinno rozjaśnić umysł.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Majac gospodarswo , to czasami jestes 

Mechanikem , elekrykiem , spawaczem , hydraulikiem , wetem , meteorologiem , botanikiem , deratyzatorem , ekonmista , ksiegowym , kierowca , konstrukorem , murarzem , dekarzem  kurcze juz mi sie nie chce wymieniać

Heh a nawet jasnowidzem 🤪

Edytowane przez V12
Opublikowano
mirro napisał:

Najpierw trza lewactwo zagonić do lasu a potem las zamknąć. (żart)

Oj, nie podpowiadaj.. Powszechnie wiadomo, że raptusy nie czytają tego co w nawiasach. Zresztą w jednym lesie na wschodzie to płot już nawet Anglicy budują...

Opublikowano (edytowane)

Cos tu nie pasi . lewo to wolnosc wyboru a tu ktos mi dyktat zabiegow med ?? A co jego wlasnoscia jestem ?

Kuffa jakiej groteski dożylem 🤣 

Warunk, dop jako obowiazek buuhaha🤪

Edytowane przez V12
Opublikowano

Ywa napisał:

Thanh Hoa zawiesił stosowanie partii szczepionki Pfizer Covid-19 po tym, jak ponad 120 uczniów zostało hospitalizowanych po ich zaszczepieniu.https://e.vnexpress.net/news/news/120-children-hospitalized-province-suspends-pfizer-vaccine-batch-4397748.html

Zawieszona partia zostanie umieszczona w magazynie i może być później wykorzystana przez inne grupy, takie jak dorośli, dodał Truong.

Vu Van Chinh, dyrektor Szpitala Okręgowego w Ha Trung, powiedział, że skutki uboczne po szczepieniu są normalne, ale częściej występują u dzieci niż u dorosłych.

„Ci, którzy mają reakcje lub słabną, muszą zostać oddzieleni, aby nie zaszła reakcja łańcuchowa” – powiedział Chinh.

CDC Thanh Hoa rozdystrybuowało około 117 000 dawek szczepionki przeciw Covid-19 do 27 okręgów i miast. Podano ponad 56 700 dawek.

W ciągu ostatniego tygodnia troje dzieci zmarło po zaszczepieniu szczepionką Pfizer Covid-19 w Bac Giang, Hanoi i Binh Phuoc. Przyczyna śmierci została określona jako „nadmierna reakcja na szczepionkę”.

W zeszłym tygodniu czterech pracowników fabryki obuwia Kim Viet w Thanh Hoa zmarło po szczepieniu Vero Cell Covid-19, również z powodu „nadmiernej reakcji”.

https://rumble.com/vq7swz-your-body-is-a-temple-and-you-control-what-goes-in-it.html

Vero cell to chińska szczepionka z wirusa natomiast Wietnam... Blisko są np. Indie taka to strefa. Tam zdrowy Europejczyk może skończyć na sraczkę. Mają w każdym razie multum własnych problemów. Aczkolwiek dobrze, że to piszesz.

Opublikowano
jarecki napisał:

V12 a np . według zrudeł i badań to mecz piłkarski LM  między atletiko madryt a liwerpul  przyczyniło się do szybszego rozprzszetrzenienia się wirua w angli .              a po za tym mertytorycznie odpisujesz .

Sam mecz to utas. PUBiki zrobiły swoje.

jarecki napisał:

a gdzie otwarte , u mie wszedzie szlabany na leśnych drogach .

Byś chciał wszędzie ATV jeździć i rozwalać mrowiska... Z buta! Urwał!

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

PUBiki zrobiły swoje.

Kurka tez tym pomyslem , oni lubuja wodnisy beer 

Opublikowano (edytowane)

w swoim życiu tylko raz nachlałem sie piwem , ale to była wyjątkowa sytuacja no i tempo picia w 40 minut 8 piw , ogólnie zawsze w barach wybierałem szarlotkę , a piwa całego to nie wypiję nigdy , odrzuca mie gorzki smak jedynie typu radler 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Ja piwko lubie , ale kraftówke (o ile tak to mozna nazwac )warunkiem goryczka . co za tym chmiel ktorego w koncernówkach prawie nie ma (ja go nie czuje)

Edytowane przez V12
Opublikowano

Czy oni chcą za***ać Europę zrobić  miejsce dla Afryki .

Omikron to łagodny przebieg? W Europie może być inaczej niż w RPA .

Zakażenie Omikronem wydaje się mieć łagodniejszy przebieg, jednak na ten moment wiemy tylko o zakażeniach mieszkańców Afryki, młodych ludzi. A to oznacza, że nie posiadamy wiedzy na temat tego, w jaki sposób przebiegać będzie infekcja u pacjentów z grupy ryzyka, ale też wśród Europejczyków. Więcej na ten temat dla PAP mówi prof. Małgorzata Polz-Dacewicz z UM w Lublinie.

"Wstępne badania wskazują na stosunkowo łagodny przebieg choroby, ale dane te dotyczą populacji Afryki, w dodatku osób młodych. Nie wiadomo, jak wirus będzie się zachowywał w innych populacjach, zwłaszcza u osób starszych, czy też z chorobami współistniejącymi" – powiedziała wirusolog.

Opublikowano (edytowane)

Galan 

Nie nerwuj tak to nic nie daje 🤪

10 minut temu, jarecki napisał:

, odrzuca mie gorzki smak jedynie typu radler 

O i to pokazuje róznorodnosc:)

Ja tylko goryczki szukam i to takiej fest  , swoja droga wiekszosc  woli slodki posmak , wiec branża koncernowa dopasowala sie do konsumentow ,

gorzkich piw musze szukac w niszy kraftu bo te ogolno dostepne to dla mnie malo chmielu i goryczki 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, DTaras napisał:
4 godziny temu, jarecki napisał:

V12 a np . według zrudeł i badań to mecz piłkarski LM  między atletiko madryt a liwerpul  przyczyniło się do szybszego rozprzszetrzenienia się wirua w angli .              a po za tym mertytorycznie odpisujesz .

Sam mecz to utas. PUBiki zrobiły swoje.

sam mecz to wiekszy wysiłek dla płuc wieksze , dalsze wydalanie wirusa ale i wieksze przyjmowanie [ poprzez śpiewy , okrzyki ] przez co sterzenie wirusa w powietrzu jest dużo wieksze , ciężko powiedzieć czy kibice w angli tak się lubią że będa zasiadać razem ze sobą , znając życie to raczej nie .   a propos meczu to ostatnio policjant angielski który ochraniał mecz laicester-legia  stwierdził że kibice z polski są najgorsi - najbrutalniejsi dokładnie stwierdził 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jarecki napisał:

tak się lubią że będa zasiadać razem ze sobą , znając życie to raczej nie .   

Ale po co razem , puby w uk to fakt oni to lubią , mecz to tez okazja do bibki w domu na troche osób 

nawet u nas co z tego że pijalnie były  pozamykane jak ekipy , w grubych iloscach robiły sobie bibki w domach ( autopsja) .Małe pomieszczenie dobra transmisja , logika podpowiada że lepsza niz w wielkim stadionie 

Kina i inne rozrywki zamkniete to ludzie szukali rozrywek gromadzac sie prywatnie ,szczegolnie w miastach 

Edytowane przez V12
Opublikowano
V12 napisał:

Ja piwko lubie , ale kraftówke (o ile tak to mozna nazwac )warunkiem goryczka . co za tym chmiel ktorego w koncernówkach prawie nie ma (ja go nie czuje)

Jakby to wujas mówił: chmielu w butelce piwa jest mniej niż wart jest kapsel... Gorycz to chmiel zapach także. Od gatunku chmielu zależy dokładny repertuar. Kiedyś z chmielu robili koncentrat czyli całe szyszki z lipuliną były w delikatny sposób zmieniane w granulat. Teraz gotują z tego koncentrat. Był czas, gdzieś 15 lat temu, że Perła była perłą na rynku. Teraz to już jeden ciul.

Ta. Bo oni w tej Anglii tylko po przyjacielsku się napier....ją. Między sobą. Nasi jak zobaczą mundur to stają się ukierunkowanie, po równo brutalni...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał:

. Teraz to już jeden ciul.

bo rynek to wymusił , tak mniemam , znam wiele osób to przepada za piwem głownie ma to na celu dostarczenie c2h5oh i ładuje koncerniaki byle volt 

te same osoby po spróbowaniu piwa IPA nie chcą tego pic , jo jesli chce dostarczyc ciut wieksze ilosci c2h5oh uzywam bardziej stęzonych trunków , miedzy innymi co chwile iscie "pod murek" jest irytujace w przypadku  lytrów bira 

No i tez cena... koncernówki robi robote

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, Rogas71 napisał:

To mięsa nie jadasz bo zwierząt Ci szkoda a drzewa wycinasz jak Ci nie wstyd 😜

Staszku czy to źle? Nie smakuje mi mięso; za to  uwielbiam je mieć. Drzewa? A ile się na sadzę i zawsze mówią, że przesadzam.