Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

ja miałem na mysli ogół , jak ktoś robi na swoim , albo własnie rolas , emeryt , rencista 

Część z  tych, też się zaszczepi albo nie i kto umrze albo nie nie ma tu większego znaczenia. Statystyki można poprawiać a exel w tabelkach przyjmie wszystko. Jak umrze relatywnie mało to się powie że to dzięki akcji rządu i szczepieniom a jak dużo no to że nie szczepieni pomimo działań rządu. Zawsze skazani na sukces.:lol:

Przed chwilą, Rogas71 napisał:

A jak zmuszą samozatrudnionych 😜

Dzieci, szkoła możliwości jest sporo.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Możesz łgać bo nie ma takiego prawa , które zmusiło by Cię w tej materii do mówienia prawdy, albo odpowiadania w ogóle.:lol:

To właśnie robią propagatory szprycy... I to jest dno. 

Opublikowano
peugeot napisał:

Kiedyś było tak że suma wszystkich kar nałożonych na rodzica  za brak szczepienia  dziecka kończyła się na 50 tyś zł . 

Ty nie potuwnuj szczepienia sprawdzonymi szczepionkami z eksperymentem medycznym

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, V12 napisał:

sa ludzie , co wola życ z naturą , jechac na jezioro , iśc do lasu , maja jakies hobby na swoim podwórku itd

Pamiętaj że w tym kraju był już zakaz wstępu do lasu i to nie z powodu zagrożenia pożarowego.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

możliwości jest sporo.

Pełna racja , i to mnie martwi 

Dobra Pany na razie to jest sobota , trzeba dobrze zjeść i na mikołaja dobrze tez % 

także miłego 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

był już zakaz wstępu do lasu 

Akurat wtedy miałem full pracy  :D :D i czasu nie było 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Nikt nie wprowadzi zednego przymusu bo państwo by zbankrutowało płacąc odszkodowania.... 

No widzisz i tu odkryłeś chytry plan rządzących. Chcą ten obowiązek przewalić na pracodawców.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

zbankrutowało płacąc odszkodowania.... 

taaaa , weź tera udowodnij że np stałes sie bardziej podatny na rózne infekcje , itd 

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

taaaa , weź tera udowodnij że np stałes sie bardziej podatny na rózne infekcje , itd 

Trza zamówić ekspertyzę w formie teleporady.:lol:

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, peugeot napisał:

Kiedyś było tak że suma wszystkich kar nałożonych na rodzica  za brak szczepienia  dziecka kończyła się na 50 tyś zł . 

Kuzyn ma 4 z 5 dzieci   nie szczepione; jego żona poszła z pierwszym, to dostała taki opierdziel;  kolejne dzieci są zdrowe.

Poza tym każdy powinien sam podejmować decyzję; szczepionki skojarzeniowe mają złą renomę- co zostało udowodnione, a osoby pracujące z dziećmi autystycznymi obserwują to. Każdy jest indywidualny, a lekarz podczas oględzin robi zazwyczaj zwykły wywiad. 

Urzędnicze podejście to tragedia. Koniec, kropka!!!!!!!

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ja tam nie mam małych dzieci a ni pracodawcy i mogą mi skoczyć... 😋 A i szczam na ich lasy bo mam swój.... 😁

Człowiek w pełni szczęśliwy i niezależny.:lol:

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Chcą ten obowiązek przewalić na pracodawców.:lol:

Ale pracodawca z góry dostanie  polecenie  czy ma wolną ręke ??

Dla przykładu zatrudnia 20 osób , dostaje nakaz z góry , czy od niego  zalezy czy im cos będe nakazywał ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Jeżeli masz firmę i produkcję na zmiany, to jakoś te zmiany musisz poukładać. Wiadomo że kiedy wlepią kwarantannę całej zmianie, to leżysz. Podzieli zmiany na szczepionych i nie leżysz, pomieszasz szczepionych z nie też leżysz. :lol:

No i właściel np restauracji ma pytać gości czy są szcepieni czy nie. A na jakiej podstawie?

Opublikowano
20 minut temu, V12 napisał:

Ale pracodawca z góry dostanie  polecenie  czy ma wolną ręke ??

Dla przykładu zatrudnia 20 osób , dostaje nakaz z góry , czy od niego  zalezy czy im cos będe nakazywał ?? 

W pierwszej kolejności nie zatrudniłabym zaszczepionych😂

--------------------------------------------------- 

U nas w sklepach prywatnych, np. z 20 pracowników nie nosi masek, tylko dla pokazu jak ss wparuje; w jednym markecie też tam dziewczyny nie nosiły- jakieś 2 tyg. temu jeszcze, teraz nie wiem. W innych, w których jest taki wymóg pewnie od dyrekcji, to z kolei klienci wchodzą bez masek, na luzie jest obsługa.

Opublikowano
mirro napisał:

Jeżeli masz firmę i produkcję na zmiany, to jakoś te zmiany musisz poukładać. Wiadomo że kiedy wlepią kwarantannę całej zmianie, to leżysz. Podzieli zmiany na szczepionych i nie leżysz, pomieszasz szczepionych z nie też leżysz. 

No i właściel np restauracji ma pytać gości czy są szcepieni czy nie. A na jakiej podstawie?

Kwarantanna dotyczy tylko nie zaszczepiony więc w czym problem

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Las tak i owszem, ale market nigdy:lol:

I takie przykłady , buduja we mnie wielką  nie ufnośc dla tej całej sytuacji , a jest ich wiele wiele wiecej 

wolę ryzyko losowej ... choroby , niz samemu iść po ich wynalazki  co maja mnie przywrócić do "normalności " 

Edytowane przez V12
Opublikowano
38 minut temu, Ywa napisał:

Kuzyn ma 4 z 5 dzieci   nie szczepione; jego żona poszła z pierwszym, to dostała taki opierdziel;  kolejne dzieci są zdrowe.

Poza tym każdy powinien sam podejmować decyzję; szczepionki skojarzeniowe mają złą renomę- co zostało udowodnione, a osoby pracujące z dziećmi autystycznymi obserwują to. Każdy jest indywidualny, a lekarz podczas oględzin robi zazwyczaj zwykły wywiad. 

Urzędnicze podejście to tragedia. Koniec, kropka!!!!!!!

Coś tu w Twoim opisie nie pasuje,przynajmniej do ok 4 lat wstecz i dotyczy to obecnych 10-latków i niższych roczników, wezwanie na szczepienie olewasz,następne jak olejesz z automatu idzie do sanepidu, wysyłają wezwanie z jednoczesnym ostrzeżeniem że następne to już będzie koszt 1000zł i tak do skutku

Opublikowano (edytowane)

wezwania w kosz lądują; te wszystkie kochane dzieciaczki nie mają jeszcze 10;  jak będzie trzeba to się zapłaci

Na żywo;  jednak zapraszam do obejrzenia od początku; " nie pozwolimy, aby nasze dzieci stały się bezmyślnymi trybikami korporacji"; 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Chciałam jeszcze dodać  komentarz do tego filmu; aż mi się nie chce wierzyć, że panuje taki terror w szkołach- jak tak słucham wypowiedzi nauczycieli. Wychodzi na to, że moja szkoła należy do tych wolnościowych i mogę być dumna z tej dyrekcji; nie ma i nie było żadnej kwarantanny u nikogo- żadne słuchy o tym ani oficjalne info do mnie nie doszły, szkoła funkcjonuje na 100%/