Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pielgrzymki były zanim Polska usłyszała o Rydzyku. Nie wymyślaj bajek.

13 minut temu, damianzbr napisał:

Nie kłam, owsik nikomu nie pomaga swoimi pieniędzmi.

Umówmy się zebraliśmy na WOŚP 100 mln. zł. Fundacja przekazała na szpitale 90 mln. z czego 5 wzięła sobie na swoje funkcjonowanie. Owsik jako prezes zainkasował 5 mln. Ile z tych jego 5 mln które mu poniekąd daliśmy przekazał na cele charytatywne??

To są sumy umowne, ale powiedz czy słyszałeś że cokolwiek ze swojej kieszeni przekazał??

Więc nie kłam proszę.

Nawet jeśli zbiera to przekazuje na pomoc. Gdyby Rydzyk zbierał bo tez nie wypracował tego tylko dostał i nawet połowę oddawał nie 5 % to bym słowa nie napisał czy powiedział.

9 minut temu, Roman4321 napisał:

założył radio, gazete, telewizje, szkołe, fundacje troche tego jest, zaktywizował ludzi starszych o których reszta zapomniała

Aktywizuje do wypełniania przekazów.

Opublikowano

I co to jest więcej warte niż aktywizacja ludzi do realnej pomocy.... Komu oni pomagają? a no sobie tak  naprawdę bo ich oglupil i wyłudza pieniędze a, oni, myślą że to dobry cel. 

6 minut temu, Roman4321 napisał:

do czego do spotkań, do pielgrzymek, do klubów lokalnych do interesowania się lokalna polityką, do wspólnej modlitwy, do sensu w samotności

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Pielgrzymki były zanim Polska usłyszała o Rydzyku. Nie wymyślaj bajek.

Nawet jeśli zbiera to przekazuje na pomoc. Gdyby Rydzyk zbierał bo tez nie wypracował tego tylko dostał i nawet połowę oddawał nie 5 % to bym słowa nie napisał czy powiedział.

Aktywizuje do wypełniania przekazów.

Dla mnie oni wszyscy są siebie warci.

Ja nie daję na żadne takie akcje pośredników typu rydzyk czy owsiak. Jak miał bym dać wsiadł bym w samochód i pojechał dał bezpośrednio potrzebującemu a nie pośrednikowi który zawsze ale to zawsze mniej lub więcej przytuli do siebie.

Opublikowano

to trzeba wsiadać jechać i dać bo tak to gdybanie co by było gdyby

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Przytuli mniej lub wszystko. Owsiak przytuli mniej Rydzyk przytuli wszystko dla siebie.

ale masz fantazje

Opublikowano

Porównanie ryzyka z Owsiakiem jest nie na miejscu bo rydzyk nikomu nie pomaga i bierze wszystko i nie wiadomo gdzie i ile tego idzie bo przed nikim tego nigdy nie rozliczył.... Jest to zwykle naciąganie ludzi naiwnych w obliczu śmierci... 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Przytuli mniej lub wszystko. Owsiak przytuli mniej Rydzyk przytuli wszystko dla siebie.

Więc ta różnica jest tak bardzo znacząca że postanowiłeś owsiaka uznać za wybawiciela a rydzyka za oszusta?

System wartości to ty masz, nie ma co..

Opublikowano
11 minut temu, damianzbr napisał:

Jak miał bym dać wsiadł bym w samochód i pojechał dał bezpośrednio potrzebującemu a nie pośrednikowi który zawsze ale to zawsze mniej lub więcej przytuli do siebie.

To się umówcie w kilku. bo jak potrzebujący będzie chciał jakieś specjalistyczne urządzenie medyczne to możesz nie podołać sam.:lol:

Opublikowano

A co jest nie tak skoro jeden wyłudza od biednych nie wiadomo na co  a drugi pomaga realnie przekazując te pieniądze na sprzęt itp. ? 

Opublikowano

ok . jak chcecie pomagać w walce z koronowirusem tak w ogóle , to nie powódz czy trzesienie ziemi że potrzeba wszystkiego , zrobimy zbiórke na maseczki dla szpitala ? jak bedą dostepne na rynku to rzad kupi.

Opublikowano (edytowane)

cele WOŚP:

https://ekrs.ms.gov.pl/web/wyszukiwarka-krs/strona-glowna/

ktoś ma pełne sprawozdanie finansowe, komu kiedy i ile WOŚP dało:

- APARATAMI LUB URZADZENIAMI
RATUJACYMI ZYCIE INNYCH PLACÓWEK I INSTYTUCJI NIZ OKRESLONE W PKT 1

innych niż w pkt 1.Czyli wszystkie dowolne placówki, może być chociażby prywatna firma zaprzyjaźnionego mietka zajmująca się wypożyczaniem sprzętu medycznego.

ile kasy poszło na:

- ORGANIZOWANIE SPOTKAN SŁUZACYCH WYMIANIE DOSWIADCZEN
OSÓB I JEDNOSTEK PROWADZACYCH DZIAŁALNOSC W ZAKRESIE ZBIEZNYM Z
CELAMI FUNDACJI

i gdzie te spotkania organizowano, może jakieś fajne wyspy?? Nie wiem tylko pytam.

czy zapłacono TVN i ile za przygotowanie:

UPOWSZECHNIANIE W INTERNECIE, W SRODKACH MASOWEGO
PRZEKAZU, W FORMIE AUDYCJI RADIOWYCH LUB TELEWIZYJNYCH, FILMÓW
TELEWIZYJNYCH, ARTYKUŁÓW PRASOWYCH ORAZ REPORTAZY WYWIADÓW W
PRASIE I TELEWIZJI, I ZA POMOCA WYDAWNICTW WIEDZY W ZAKRESIE OBJETYM
CELEM FUNDACJI

ja wiem że tam nie jest łatwo zrobić wałek zgodny ze statutem, bo za pewne ziobro i CBŚ trzymają na tym łapę, ale że nie jest łatwo nie oznacza że nie jest to możliwe.

Dajcie wydruk ile kasy zebrali a ile i na co wydali skoro tak usilnie twierdzicie że WOŚP jest bezinteresowne jak Matka Teresa z Kalkuty.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
24 minuty temu, Roman4321 napisał:

to trzeba wsiadać jechać i dać bo tak to gdybanie co by było gdyby

ale masz fantazje

To nie fantazja lecz fakty. 

18 minut temu, damianzbr napisał:

Więc ta różnica jest tak bardzo znacząca że postanowiłeś owsiaka uznać za wybawiciela a rydzyka za oszusta?

System wartości to ty masz, nie ma co..

To jest twoja interpretacja nie koniecznie zgodna z prawdą.

Opublikowano (edytowane)

Sprawozdania są składane do MSWiA.... Skoro robi walki to dlaczego jeszcze nie siedzi... 🤣🤣🤣Jusz tam zero delegował do a służby najlepszych i co? Zero?... 😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

dlatego że cele tej fundacji pozwalają im na chociażby zorganizowanie fety dla dużej liczby osób na saszelach która rzekomo ma na celu:

PROWADZENIE SZKOLEN W ZAKRESIE RATOWNICTWA MEDYCZNEGO I
UDZIELANIA PIERWSZEJ POMOCY PRZEDMEDYCZNEJ OFIAROM WYPADKÓW, ZE
SZCZEGÓLNYM UWZGLEDNIENIEM OFIAR WYPADKÓW KOMUNIKACYJNYCH I
INNYCH NAGŁYCH ZDARZEN NOSZACYCH ZNAMIONA KATAKLIZMU

Co nie chciał byś sobie doić krowek, wypłatę na za mleko wpłacać na konto, a na wakacje jeździć za kasę fundacji pod przykrywką organizacji szkolenia z zakresu ratownictwa w przypadku tsunami które jak w mordę strzelił jest ,,NAGŁYCH ZDARZEN NOSZACYCH ZNAMIONA KATAKLIZMU,,

Można do tego wynająć jacht, albo nawet kupić własny aby móc w terenie prowadzić szkolenie. I co mi zrobisz ziobro, kupiliśmy sobie jacht na WOŚP do szkoleń na szaszelach, co nam zrobisz??

Ja zdaję sobie sprawę że oni nie kupili żadnego jachtu bo taki fakt nie umknąłby opinii publicznej i jakby się wydało to w TVP zakrakali by ich za to, ale nie wierzę że są czyści jak łza i nic sobie do swojej prywatnej kieszeni nie przytulili oczywiście w majestacie prawa...

Opublikowano

Wiem  ze straszniesz szukasz wałków i nawet wiesz ze je robi składając sprawozdania ....a tego co niczego nie rozlicza i kradnie w oczach usprawiedliwisz bo takie masz wartości.... Ale to już nie mój problem 😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

To jest po prostu demagogia i działa chyba na widza tvp i wyborce pisu tylko. Fakt Owsiak pobiera z fundacji pieniądze za to, że ją prowadzi. Są to pieniądze z datków. Ale fundacja jak by nie było pomaga. Natomiast Rydzyk nie pomaga nikomu. Taka jest różnica. Owsiak pobiera w skali tego co zbierze jakiś znikomy procent. Choć suma wyrażona w zł może być nie mała. A Rydzyk pobiera całość dla siebie.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Nie no on przecież tak nie robi to inni tak robią... 😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, ogarek napisał:

Wiem  ze straszniesz szukasz wałków i nawet wiesz ze je robi składając sprawozdania ....a tego co niczego nie rozlicza i kradnie w oczach usprawiedliwisz bo takie masz wartości.... Ale to już nie mój problem 😂😂😂😂

chłopie nikogo nie usprawiedliwiam. W przeciwieństwie do was..

Pisałem że są siebie warci, a jeśli cię to uszczęśliwi dodam że rydzyka stawiam na podium w plebiscycie na najbardziej zakłamanego i wprawionego wyłudzacza kasy od debili.

Lecz to nikogo nie usprawiedliwia i takie zachowania powinny być piętnowane bez znaczenia czy robi to rydzyk, owsik, ksiądz, czy wójt. Skoro już ustaliliśmy że rydzyk wszystko kamufluje bo chce ukryć swoje domniemane wałki to dlaczego owsik nie pójdzie o krok do przodu i nie udostępni wyciągów bankowych swojej fundacji?

Może je przejrżeć prokurator, ale jeśi kupienie jachtu przez tą fundację będzie w majestacie prawa prokurator nic nie może, ma związane ręce a tym bardziej nie może tej informacji przekazać opinii publicznej.

Skoro owsik jest czysty niech to udowodni i udostępni wyciągi.

@jacus Wałki wałkami ale ja c mogę udostępnić wyciągi bo nie swojej kasy tam nie trzymam i nie dostaję, a swoją sobie wydaję na co chcę.

Opublikowano

Na temat gangstera z Torunia to się nawet nie wypowiada bo brak słów. Owsiak robi dużo dobrej roboty ale przy tym przytula dużo kasy dla siebie i swoich bliskich. cały sprzęt który kupuje WOSP jjest kupowany nie od producentów sprzętu tylko od spółki w której zarządzie zasiada żoną owsiaka

Opublikowano

Przytula jak każda fundacja i tyle a to że ma najnizsze koszty i przytula kilka procent to jest tylko plus i tyle... To jest jawne i do sprawdzenia...