Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zapisywać się na testowanie w dalszych badaniach .

Pfizer_Logo_Color_RGB_smaller.png

Opis badania

W tym badaniu oceniany jest lek badany (eksperymentalny) w porównaniu do placebo (które nie zawiera substancji czynnej), aby ustalić, czy jest on bezpieczny i skuteczny w potencjalnym zapobieganiu i/lub leczeniu COVID-19. 

Sponsorowane przez Pfizer.

Kto może wziąć udział? 

Badanie to może być właściwą opcją, jeśli spełniasz wszystkie poniższe wymogi:

• Ukończone 18 lat 
  • Osoba mieszkająca z tobą pod jednym dachem miała ostatnio pozytywny wynik testu na COVID-19

Obowiązują też inne wymogi udziału w badaniu. Lekarz badania wyjaśni je.

Udział w badaniu naukowym obejmuje przyjmowanie badanego leku lub placebo (które nie zawiera substancji czynnej) jak również wizyty w gabinecie lekarza prowadzącego badanie. Do udziału nie jest potrzebne ubezpieczenie.

Dodatkowe informacje

Udział w badaniu potrwa ok. 6 miesięcy. Wizyty będą osobiste albo zdalne (telemedycyna - przez telefon lub komputer). Poprosimy o śledzenie wszelkich zmian stanu zdrowia w dzienniczku elektronicznym (e-dzienniczku).

https://www.clinlife.com/plpl/lpg/6b98c1?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=101501_pl (pl) covid19&utm_content=2021-11-09 • 015&utm_term=interest&fbclid=IwAR3H0xBScNOL0svvhvHMwAaUUaLKD2xIBbti1ep5yBunYP4j2tigSby

Opublikowano
6 godzin temu, grzesiekxy napisał:

Ciekawe co powiesz jak Ci dzieciaka w szkole zaszczepią ?Zobaczysz gdzie są Twoje prawa.

W jaki sposób mogą to zrobić wbrew woli opiekunów prawnych przy obecnych regulacjach prawnych

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „BI DATA.pl grypa Grypa 2017. dziemy na rekord zachorowań Danuta Pawłowska lutega 2017 09:22 W pierwszym tygodniu lutego lekarze w całej Polsce zdiagnozowali prawie 300 tys. przypadków grypy lub chorób grypopodobnych. Ten rok jest rekordowy: w 2016 r. w podobnym okresie chorowało o połowę mniej Polaków. 300 tyś. /7 dni ok. 43 tys./dobę dobę Najwięcej zachorowań przypada między październikiem a marcem, wtedy grypę łapie nawet 4 mln osób;”

Eksperci: rekordowa liczba zakażeń grypą w sezonie 2017/2018

W minionym sezonie grypowym 2017/2018 odnotowano rekordową liczbę prawie 4,4 mln zachorowań i podejrzeń zachorowań na grypę - poinformowali we wtorek (10 kwietnia) eksperci podczas konferencji "Flu Meeting 2018" w Warszawie.

Zastępca dyrektora ds. naukowych Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie prof. Joanna Chorostowska-Wynimko powiedziała, że w 2018 r. grypa pojawiła się w dopiero w połowie lutego, czyli o 2-3 tygodnie później niż zwykle. Specjalistka przypomniała jednak, że szczyt zachorowań na grypę przypada u nas zwykle na luty i marzec.

Według danych Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego-Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie, od 1 września 2017 r. do końca marca 2018 r. odnotowano w naszym kraju około 4,4 mln zachorowań i podejrzeń zachorowań na grypę. To prawie o 15 proc. więcej niż poprzednim sezonie grypowym, kiedy w tym samym okresie zarejestrowano 3,8 mln takich przypadków.

Eksperci Ogólnopolskiego Programu Zwalczania Grypy podkreślili, że liczba tych zakażeń stale rośnie. W sezonie 2013/2014 było ich około 2 mln, w okresie 2014/2015 - około 2,8 mln, a w sezonie 2016/2017 - ponad 3 mln.

https://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Szczepienia/Eksperci-rekordowa-liczba-zakazen-grypa-w-sezonie-2017-2018,182987,1018.html?fbclid=IwAR3qnYDqhVu0WpKt-ZXdvMdUP1p16FLbJwgrwrEJLGN4aPhQO67FRVzdF1c

Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

W jaki sposób mogą to zrobić wbrew woli opiekunów prawnych przy obecnych regulacjach prawnych

Co raz częściej w tv, mówi się o przymusie do szczepienia w innych  krajach. Dziś w wiadomościach była  wzmianka że  na wyspach za odmowę przyjęcia preparatu może  grozić 4 lata odsiadki. Jeszcze inne państwo wprowadziło pełny  lokdawn dla nie zaszczepionych aż do chwili gdy przyjmą, podobnie było w Rumuni ale tam odpuścili.

Opublikowano

Ja się szczepilem - nie wiem czy to był błąd czy nie, ale w tych wszystkich działaniach rządu rozbraja mnie jedno - oni się nie przejmują tym co jest skuteczne. Nie ma znaczenia czy lokdown by pomógł czy nie. Nie ma znaczenia czy zaszczepienie wzzyskich (wymóg), by realnie pomógł czy nie. Liczy się tylko to, żeby przez jakas decyzję słupki nie spadły. I to jest w naszym położeniu najbardziej tragiczne.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

U Was wczoraj też tak śnieżyło przez cały dzień; na ulicach brak pługów, jakiś wypadek, nawet 30km/h,  wieczorem łopatowałam podwórko a dziś -6 rano.

----------------------------

Następny przypadek- mężczyzna 2x po💉 i wysoka gorączka. To nie jest normalne, żeby dorośli ludzie gorączkowali? Nam niezaszczepionym takie anomalie nie zdarzają się.

-------------------------------

W nocy ktoś małego kota podrzucił a dziś rano pod drzwiami miałczał; moje 4 koty podwórkowe nie tolerują go i co teraz? Na razie w domu... 

-----------------------------------------

U nas mało kto w sklepach nosi maski; jakiś czas temu z babką z warzywniaka na przeciwko marketu rozmawiałam, to powiedziała, że zdarzało się teraz na początku listopada suka podjeżdża a z niej 6 funkcjonariuszy policji  pfizera robi nalot; w innym sklepie  wszyscy zakładają jedynie gdy sspolicja -pfizer wchodzi. I nic dalej wszyscy normalnie bez szmat funkcjonują.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Co raz częściej w tv, mówi się o przymusie do szczepienia w innych  krajach. Dziś w wiadomościach była  wzmianka że  na wyspach za odmowę przyjęcia preparatu może  grozić 4 lata odsiadki. Jeszcze inne państwo wprowadziło pełny  lokdawn dla nie zaszczepionych aż do chwili gdy przyjmą, podobnie było w Rumuni ale tam odpuścili.

Spokojnie w Polsce nie wprowadzą  za rok Polska zaczyna przygotowania do wyborów przez 2 lata będą pierw prezydencji miast i do Sejmu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
daron64 napisał:

Ja się szczepilem - nie wiem czy to był błąd czy nie, ale w tych wszystkich działaniach rządu rozbraja mnie jedno - oni się nie przejmują tym co jest skuteczne. Nie ma znaczenia czy lokdown by pomógł czy nie. Nie ma znaczenia czy zaszczepienie wzzyskich (wymóg), by realnie pomógł czy nie. Liczy się tylko to, żeby przez jakas decyzję słupki nie spadły. I to jest w naszym położeniu najbardziej tragiczne.

Guzik prawda wszystkie rząd y na świecie do tego dążą

Opublikowano (edytowane)

Dożą do wybicia ludzi musi być mniej o 3 miliardy czy komuś się to podoba czy nie ale taki jest plan i będzie zrealizowany szprycami teraz 3 dawka a na wiosnę 4 dawka i tak dalej aż za***ią szpryce wiec powodzenia w przyjmowaniu szprycy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Mam tam rodzinę konkretnie w Londynie , tam jest taki burdel że nikt tam niczego nie egzekwuje , wszyscy to zlewają przynajmniej tak było w listopadzie

• Like 1
Opublikowano

Wychodzi na to że propaganda w polskich mediach ma się dobrze. 🤬

Opublikowano

Wiem jak jest w Anglii  mam tam brata wiec nikt mi nie wciśnie kitu co się dzieje w Anglii .

U nas straszą .

O ich braku skuteczności nawet nie ma co rozwijać tematu bo to wiadome.

3,2,1 start hejcik od klienteli czekającej na następną falę, n-ty wariant i kolejne daweczki szczypaweczki za którą kompletnie nikt nie bierze odpowiedzialności 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak rząd powie że ludzie mają zjeść własne gó..a to się nie zarażą to ludzie ślepo uwierzą i będą jedli nawet nie swoje bo to rząd powiedział a co rząd powiedział to jest święte .

Najlepiej od razu 30 mil .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Jak rząd powie że ludzie mają zjeść własne gó..a to się nie zarażą to ludzie ślepo uwierzą i będą jedli nawet nie swoje bo to rząd powiedział a co rząd powiedział to jest święte .

Najlepiej od razu 30 mil .

Zastanów się czasami zanim coś napiszesz. 

Opublikowano (edytowane)

Czemu ich nie testują bo go nie ma ale szprycę muszą przyjąć 1,2,3,4,5,6,7......................................................................................... 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Szcz pieni trzema dawkami boją się SZCZ pionych dwoma dawkami, ci boją się niezaszcz pionych. Niezaszcz pieni nie boją się nikogo, więc kurdę kto tu jest pierdolnięty? ...tu medycyna jest bezradna...”

Prezydent Siemianowic Śląskich: Obudźcie się, wyłączcie telewizory. To jest ten moment

W Szpitalu w Siemianowicach Śląskich pięciu pacjentów w ciężkim stanie na OIOM-ie, z czego czterech zaszczepionych i jeden niezaszczepiony. Obudźcie się szanowni państwo, zobaczcie co się dzieje. To jest ten moment, kiedy powinniśmy wyłączyć telewizory, a włączyć myślenie i zacząć logicznie myśleć – zaapelował Rafał Piech, prezydent Siemianowic Śląskich. 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

Zastanów się czasami zanim coś napiszesz. 

A co 🤨 prawdę napisał. 

Ludzie wierzą teraz bardziej w to co media nam serwują a nie pmyślą że ich robią poprostu w h🤬.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ywa napisał:

policji  pfizera  sspolicja -pfizer 

Ciekawe do kogo pójdziesz, jak Ci coś ukradną itd, bo rozumiem że honor Ci nie pozwoli iść do ss.

Edytowane przez daron64