Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska to ciekawy kraj suplementy diety przebadane w piwnicy  lub nie przebadane żrą garściami a do szczepionek jakieś obawy - ciekawe czy anty będą przyjmować nowe nieprzebadane lekarstwa czy zdecydują się zdychać powoli -a mogę o tym coś powiedzieć bo miałem kiedyś przebite żebrami płuca oczy wychodzą na wierzch organizm chce tlenu a  płuca nie dają rady i nasuwają się myśli niech mnie ktoś dobije by zakończyć agonię 

Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

Polska to ciekawy kraj suplementy diety przebadane w piwnicy  lub nie przebadane żrą garściami a do szczepionek jakieś obawy - ciekawe czy anty będą przyjmować nowe nieprzebadane lekarstwa czy zdecydują się zdychać powoli -a mogę o tym coś powiedzieć bo miałem kiedyś przebite żebrami płuca oczy wychodzą na wierzch organizm chce tlenu a  płuca nie dają rady i nasuwają się myśli niech mnie ktoś dobije by zakończyć agonię 

Zgoda,czy ktoś tu mówi że tej choroby nie ma?  Rozchodzi się o to że te szczepionki to nie wiadomo co i jakoś nie udowadniają swojej skuteczności i czy są moralnie dobre. Czy ja mówię czy ktoś inny tutaj że ludzi z covidem nie cierpią? Czemu powtarzacie to jak mantre,i dopowiadacie sobie te kłamstwa wymyślone przez siebie? A co do suplementów to nigdy nie brałem i nie biorę ani nie zamierzam.

Opublikowano
13 minut temu, MonteChristo napisał:

Ja zdecyduje się zdychać

Spoko wodza 😁 złego diabli nie biorą. 🤪

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

W Afryce, za mało tam zaszczepionych to muszą czymś nastraszyć😎

Myślałem, że tylko ja tak pomyślałem 👀 A jest "podobno" bardziej zaraźliwy jak dotychczas wszystkie razem wzięte 😉

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Do tego obecne szczepionki nie działają na tę mutację, właśnie w radiu mówili 🤔 

Ciekawi mnie kiedy ogłoszą że jednak szczepionka działa 😎

Ta przyszła będzie działać,i nowa kasa będzie płynąć. Stare szczepionki już na siebie zarobiły. Interes musi się kręcić

Edytowane przez akooo
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Ta trzecia już Ci wystarczy bo już widać pierwsze efekty. 

Pogadamy jak zawita do Twych bram.. 

Dobra. Ide trolować gdzie indziej... 

Opublikowano
35 minut temu, MonteChristo napisał:

Ja zdecyduje się zdychać

łatwo powiedzieć zdychać trochę gorzej i dłużej  zapewniam że nie jeden mając możliwość popełnienia samobójstwa w trakcie duszenia zrobił by to -ale kto nie przeżył nie wie co to jest

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Ja zdecyduje się zdychać

w pelni cie popieram-to jedyna pozyteczna  rzecz ktora mozez zrobic dla swiata.

szury atakuja- chyba sraja ze strachu 😛 i tak maskuja swoj lek..

Opublikowano (edytowane)

Jaca :)

Cos ostatnio słabo bronisz :)

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 godziny temu, Rogas71 napisał:

I gdyby nie był szczepiony chorował by tak samo

Nie da się stwierdzić ilu zaszczepionych choruje a zakładam że 90 procent i łażą roznosząc wirusa

Na pewno nie był w lokalnym szpitalu oddział covidowy 20 łóżek obłożenie wiosną praktycznie 100% przez 3 miechy, obecnie nie ma nawet oddziału jak na razie bo nie potrzeba[brak hospitalizacji]. Pytanie jak wszyscy byli by zaszczepieni to kogo mieliby zarażać 

53 minuty temu, terminator1000 napisał:

Tylko że wirus pochodzi z RPA gdzie jest najwięcej zaszczepionych w Afryce (zbieg okoliczności?). 

Pierwsze pytanie z brzegu ile % społeczeństwa RPA jest zaszczepione[całe 24% ,przecież to państwo obecnie jest na krawędzi upadku],polecam filmy dokumentalne jak tam obecnie wygląda

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Pogadamy jak zawita do Twych bram.. 

Do mnie nie zawita.😁

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Dobra. Ide trolować gdzie indziej... 

Bo tylko tyle Ci zostało. 🤭

37 minut temu, jacus napisał:

w pelni cie popieram-to jedyna pozyteczna  rzecz ktora mozez zrobic dla swiata.

szury atakuja- chyba sraja ze strachu 😛 i tak maskuja swoj lek..

No wybacz ale kowidioci lecą się szczepić i bez maski to z bunkra się nie ruszają. 

Opublikowano

Zanim pojawiła się odmiana wirusa DELTA już wieszczyli że następna odmiana będzie NU pisałem już o tyk kilka miesięcy temu nie którzy mnie wyśmieli .

Skąd wiedzieli że coś takiego może być . 

Bo to jest zaplanowane te odmiany i wdrażane teraz zaczyna się NU za 3 tyg będą już nagłaśniać następną odmianę o nazwie Lambada .

Mutacja Nu "prawdopodobnie najgorszym wykrytym wariantem COVID-19". Dlaczego?

Nowy wariant koronawirusa z Afryki postawił naukowców w stan pogotowia. Wykryto go w Botswanie, potem pojawił się w RPA i w Hongkongu. Wiadomo, że dotarł już do Europy — pierwszy przypadek wykryto w Belgii. Na razie nosi nazwę B.1.1529, najpewniej jednak zostanie "wariantem Nu". Choć wykryto go 11 listopada, "The Guardian" już mówi o nim jako o "prawdopodobnie najgorszym zidentyfikowanym dotychczas wariancie COVID-19". Dlaczego? Czekają nas kolejne fale pandemii? Oto co już wiadomo o wariancie Nu.

https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,nowy-wariant-koronawirusa--mutacja-nu--dlaczego-budzi-niepokoj-,artykul,38215458.html

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Do mnie nie zawita.😁

no i bardzo dobrze. 👍

Opublikowano
terminator1000 napisał:

41 minut temu, GRZES1545 napisał:

W Afryce, za mało tam zaszczepionych to muszą czymś nastraszyć😎

Tylko że wirus pochodzi z RPA gdzie jest najwięcej zaszczepionych w Afryce (zbieg okoliczności?). 

Nie, nie pochodzi z RPA...

Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

te szczepionki to nie wiadomo co i jakoś nie udowadniają swojej skuteczności i czy są moralnie dobre. 

Co do dowodów skuteczności to trzeba nie rozumieć matematyki i rachunku prawdopodobieństwa żeby nie rozumieć albo nie bo nie .Jeżeli 50% jest zaszczepionych to te same proporcje powinny być w zachorowaniach i zgonach a są dysproporcje i to znaczące .

• Like 1