Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertuss napisał:

Proponuję więc by szury i foliarze 

Nie osmieszaj sie używaniem tych zabawnych stwierdzen . w normalnej dyskusji to nie przystoi .

taki ze mnie szur ze do tej pory nie znalazlem powodu (i pewnie takich jak ja w PL to z kilka mln ). dlaczego mial bym isc cos w siebie pakowac . bo w tv ciagle leci ? .

ps nigdy nie moczylem rak w alko i podawalem je normalnie , maske nosze tam gdzie musze , i tez żyje a o szprycy ani mi sie sni 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, peugeot napisał:

Ywa napisałaś typowo foliarski tekst a teraz usprawiedliwiasz  się tym że ludzie nie chcą z wami dyskutować . Aby jakieś przypuszczenie było uznane za prawdopodobne musi być dobrze uzasadnione , musi przejść  pozytywnie niezależną weryfikację i musi się sprawdzać 

Nie obrażaj się, to jest zwykły termin naukowy. Umirają/chorują zarówno nie- jak i  za💉. Głównym czynnikiem/problemem jest umiejętność leczenia albo dostępu do placówki medycznej. Ludzie biedniejsi/zastraszeni najczęściej wpadają w sidła strachu. Kiedyś nawet wkleiłam linka do pracy naukowej, która traktowała o zależnościach liczby zgonów/hospitalizacji od poziomu społecznego oraz dostępu do lekarza. Niestety, uważam, że politycy dokładnie o tym wiedzą, że ograniczanie dostępu oraz psychologiczna propaganda działa. Uważam, że politycy są dość oczytani i bardzo świadomi:

Selektywne rozmnażanie było już sugerowane przez Platona, który sądził, że reprodukcja człowieka powinna być kontrolowana przez władze. Proponował, aby selekcja była dokonywana w drodze pozorowanej loterii, kontrolowanej przez rząd, aby ludzkie uczucia nie były ranione przez świadomość zasad selekcji. W swoim dziele Państwo, Platon napisał m.in.: [...] w Państwie należy zastosować dyscyplinę i jurysprudencję nakazującą zajmować się tylko zdrowymi na ciele i umyśle obywatelami. Tym natomiast, którzy nie są zdrowi, należy pozwolić umrzeć [...]. Innym przykładem programów eugenicznych w starożytności było praktykowane przez Spartan pozostawianie słabych dzieci na obrzeżach miast, gdzie miały umrzeć[5].

Jednak dopiero zasada zdefiniowana przez Galtona wiązała się bezpośrednio z pracami i nauczaniem Darwina, który sam był pod wielkim wpływem Thomasa Malthusa. Według Darwina mechanizmy naturalnej selekcji są udaremniane przez ludzką cywilizację. Jednym z celów cywilizacji jest pomoc osobnikom upośledzonym, co sprzeciwia się naturalnej selekcji odpowiedzialnej za wymieranie słabszych. Według zwolenników eugeniki, zanik efektywności selekcji może prowadzić do wzrostu liczby osobników, którzy w normalnych warunkach zostaliby wyeliminowani przez naturalne procesy selekcyjne. Proponują oni zatem promowanie działań, które miałyby równoważyć skutki zaniku mechanizmów naturalnej selekcji we współczesnej cywilizacji. Ta podstawowa zasada inspirowała liczne filozofie, teorie naukowe i pseudonaukowe oraz praktykę społeczną.

Polityka eugeniki negatywnej w przeszłości była bardzo zróżnicowana – od segregacji rasowej (USA), przez przymusową sterylizację (Szwecja), po eksterminację (Niemcy). Polityka eugeniki pozytywnej polegała często na przyznawaniu nagród czy dodatków za dodatkowe dziecko tym rodzicom, którzy spełniali kryteria eugeniki, aczkolwiek nawet tak niewinne praktyki, jak doradztwo małżeńskie, miało pewne odniesienia do ideologii eugeniki[6].

Amerykańskie podręczniki akademickie w okresie od lat 20. do 40. XX w. zawierały niejednokrotnie rozdziały chwalące postęp techniczny, który pozwoli zastosować zasady eugeniki w życiu społecznym.https://pl.wikipedia.org/wiki/Eugenika

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Nie osmieszaj sie używaniem tych zabawnych stwierdzen . w normalnej dyskusji to nie przystoi .

taki ze mnie szur ze do tej pory nie znalazlem powodu . dlaczego mial bym isc cos w siebie pakowac . bo w tv ciagle leci ? .

ps nigdy nie moczylem rak w alko i podawalem je normalnie , maske nosze tam gdzie musze , i tez żyje a o szprycy ani mi sie sni 

Ale to ja się ośmieszam. Jeden szur pisze, że negatywne skutki będą znane za 10 lat. Drugi szur pisze,, że badania trawiły krótko.  Więc w końcu jak jest? To wy szury i foliarze się ośmieszacie takimi głupotami zaprzeczając sami sobie.

Nie wierzycie w naukę. A gdyby nie ona to siedzieli byście sobie w jakichś norach i bali się zaćmienia słońca czy grzmotu. Ot cała prawda. Sami się w swojej głupocie nakręcacie i umacniacie zmyślając jakieś bzdury, że to niby opracowania. Jeden zmyśli napisze drugi przeczyta i uwierzy. I nawet nie będzie się zastanawiał, że jeden szur drugiemu zaprzecza.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, peugeot napisał:

Co takiego mówiłeś czego inni nie przypuszczali ? 

Mnie pytasz ??? ano to ze ktoryms z kolegow (nie pamietam z kim)  dyskutowalem ze pojawienie sie kolejnych imion to kwestia czasu , on twierdzil odmiennie 

Hubertuss 

Masz zdanie jakie masz , mi to nie przeszkadza , od samego poczatku społeczeństwa na swiecie sie podzieliły nie zmienimy tego , pozostaje sie dotrzeć aby było jak najmniej zgrzytów 

Odnioslem sie do modych w mediach wyzwisk których uzywasz ( mnie to akurat tylko bawi ) , dla osob ktore najczeciej nie widza powodu , aby korzystac z cudownych wynalazków .

20 minut temu, hubertuss napisał:

To wy szury i foliarze się ośmieszacie takimi głupotami zaprzeczając sami sobie.

A co do zaprzeczeń , od dwóch lat ładna książke bym napisał że zbiorem tego co słysze w mediach , a nawet z  ostatnich dni , w tamtym roku lokdałn działał a w tym roku już by nie działał :D itp , itd...

Edytowane przez V12
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Ale to ja się ośmieszam. Jeden szur pisze, że negatywne skutki będą znane za 10 lat. Drugi szur pisze,, że badania trawiły krótko.  Więc w końcu jak jest? To wy szury i foliarze się ośmieszacie takimi głupotami zaprzeczając sami sobie.

Nie wierzycie w naukę. A gdyby nie ona to siedzieli byście sobie w jakichś norach i bali się zaćmienia słońca czy grzmotu. Ot cała prawda. Sami się w swojej głupocie nakręcacie i umacniacie zmyślając jakieś bzdury, że to niby opracowania. Jeden zmyśli napisze drugi przeczyta i uwierzy. I nawet nie będzie się zastanawiał, że jeden szur drugiemu zaprzecza.

Nowe krzesła w tramwajach w Warszawie będą badane przez rok .

A szpryca jest w fazie badań jeszcze przez 2 lata a jest podawana już LUDZIOM CZYLI ZROBIĄ BADANIA NA LUDZIACH I DOPIERO BĘDZIE MOŻNA COŚ POWIEDZIEĆ ZA KILKA LAT .

Opublikowano (edytowane)

Jeśli ta ustawa i tak przejdzie bez mojego udziału, to w takim razie obywatele - jako pracodawcy dla posłów - mają prawo sprawdzać, czy posłowie zostali zaszczepieni czy nie - ironizował w rozmowie z PAP polityk.

Posłowie PiS wyrazili nadzieję, że projekt będzie procedowany na posiedzeniu Sejmu 1-2 grudnia.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-program-szczepien-przeciw-covid/news-kukiz-na-pewno-nie-zaglosuje-za-sprawdzaniem-zaszczepienia-p,nId,5657378#crp_state=1

Jarosław Sachajko, poseł Kukiz'15 przyznał, że się nie zaszczepił. – Czy po prostu sobie spaceruje po Sejmie bez szczepienia, bez testu? – pyta Bartosz Arłukowicz. Michał Szczerba pisze zaś o „foliarzach od Kukiza”.https://www.wprost.pl/polityka/10550863/posel-sachajko-z-kukiz15-przyznal-ze-sie-nie-zaszczepil-foliarze.html

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, pafnucy napisał:

Trza mieć jaja żeby sie nie bać nieznanego

A no trzeba mieć i to konkretne aby nie bać się tego znanego już covida, a mieć jak kolega wcześniej wspomniał rozum i wyjebane na tą nieznaną i nie wiadomo czy działającą ich szczepionkę... no ale widać skuteczność... dawka za dawka i dawka dawkę pogania 🤦

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jakich badań? Skąd wiadomo, że po 10 latach skoro nie minęło jeszcze tyle czasu od wprowadzenia szczepionki? Pokazałeś właśnie w jakim zakłamaniu żyją szury i foliarze. twoje badania są tak wiarygodne jak te dotyczące zgonów i niepełnosprawności którymi interesuje się @Ywa

Może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale technologia która cie szprycuja jest znana od dawna. Wg definicji te prepataty nie mogą być nazywane szczepionkami. 

Dr Robert Malone przedstawiony w filmie jako wynalazca technologii szczepionek mRNA powiedział, że miesiące temu wysłał do U.S. Food and Drug Administration dokumenty dowodzące, że białko kolca stanowi zagrożenie dla zdrowia. 

W dokumencie stwierdzono, że ostatnie badania sugerują, że białko kolca produkowane w odpowiedzi na szczepienie może spowodować uszkodzenie różnych tkanek i organów.

W USA chcą aby dokumenty z firmy Pfa... były utajnione na 50lat.

Opublikowano (edytowane)

Z początku Pan Malone  trochę niechętnie wypowiadał się przed opinią, ponieważ obawiał się być może obwiniania, lecz przełamał się i jest bardzo aktywny na forum i w komisji lekarsko-naukowej anty💉

Wczorajszy artykuł o napiętnowanej lekarce, która leczyła z sukcesami zakazanym lekiem był właśnie od niego, może znajdę nawet jeszcze jego komentarz  zaraz...  arcydzieło elokwencji:

"More on hunting of physicians. Here's the thing. Corporations want the future of medicine to be checklist driven. Follow the protocol. But humans are genetically and behaviourally diverse, not inbred mice. Lots of variables. This is the art of medicine."

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
13 minut temu, terminator1000 napisał:

Może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale technologia która cie szprycuja jest znana od dawna. Wg definicji te prepataty nie mogą być nazywane szczepionkami. 

Dr Robert Malone przedstawiony w filmie jako wynalazca technologii szczepionek mRNA powiedział, że miesiące temu wysłał do U.S. Food and Drug Administration dokumenty dowodzące, że białko kolca stanowi zagrożenie dla zdrowia. 

W dokumencie stwierdzono, że ostatnie badania sugerują, że białko kolca produkowane w odpowiedzi na szczepienie może spowodować uszkodzenie różnych tkanek i organów.

Czyli jednak musicie se ustalić czy to jest znana technologia czy nie znana i jeszcze nic nie wiadomo. Bo jedni z was piszą tak a drudzy wam zaprzeczają. Takie to są te wasze argumenty. Każdy z was ma inne, które się wykluczają.

Opublikowano
28 minut temu, Roki212 napisał:

A no trzeba mieć i to konkretne aby nie bać się tego znanego już covida, a mieć jak kolega wcześniej wspomniał rozum i wyjebane na tą nieznaną i nie wiadomo czy działającą ich szczepionkę... no ale widać skuteczność... dawka za dawka i dawka dawkę pogania 🤦

Udawaj dalej i sie chowaj za innymi

Opublikowano
14 minut temu, terminator1000 napisał:

Jak ja o tym usłyszałam i inni, to szok-bez komentarza. Bodajże sąd orzekł/ zgodził się idąc po jak najmniejszej linii oporu, aby wszystkim zadośćuczynić. Dokładnie nie pamiętam ilości, ale te dokumenty mają być ujawniane stopniowo po ileś tam stron co rocznie, a że jest ich tak dużo, to potrwa to właśnie 50 lat.

Opublikowano

Pewnie że może spowodować zagrożenie dla zdrowia. Tak jak cała seria innych szczepionek, którymi szczepi się dzieci. Ale nikt wam drogie szury nie powiedział jaki to jest odsetek. I oczywiście zdarzają się powikłania po szczepionce tej jak i innych.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Czyli jednak musicie se ustalić czy to jest znana technologia czy nie znana i jeszcze nic nie wiadomo. Bo jedni z was piszą tak a drudzy wam zaprzeczają. Takie to są te wasze argumenty. Każdy z was ma inne, które się wykluczają.

Ta technologia była już tu przedstawiana wcześniej, oryginalnie dedykowana tylko i wyłącznie dla osób, które miały małą szansę przeżywalności w określonym  schorzeniu. I została przejęta od tego twórcy Pana Malona, który sprzeciwia się i ostrzega przed💉 -w etyczny  sposób uważam

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

nie powiedział jaki to jest odsetek. 

Każdy cwany jak go nie dotyczy , moja droga jest prosta wole czekać na losowy cow ktory w wiekszosci dotyka bezobjawow niz na wlasne zyczenie pchać sie w ryzyko testow 

Ryzyko ciezkiego cow    w uj mniejsze niz to ze na dwoch kołach mnie puszka zetnie , zreszta to co widze w realnym otoczeniu mi wystarczy'

Edytowane przez V12
Opublikowano

Ywa. Jest nowy wariant. Nic o nim nie wiadomo poza pewnymi właściwościami i mniej więcej jak powstał. Trochę się to kłóci z Twoją teorią o groźnych, przełomowych mutacjach u zaszczepionych

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

Ywa. Jest nowy wariant. Nic o nim nie wiadomo poza pewnymi właściwościami i mniej więcej jak powstał. Trochę się to kłóci z Twoją teorią o groźnych, przełomowych mutacjach u zaszczepionych

O witam DTaras 

A byles optymista ze samiec De.lta to moze byc ostatni ??

Edytowane przez V12
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

To nie moja teoria. Mutacje to sprawa indywidualna osobnicza.

A jeśli lekarze stwierdzają grypę u zaszczepionych znaczyć to może jak ostrzegano wcześniej  wzmocnienie innych wirusów, kombinację a nie koniecznie mutację, teorią jestg podobno wzmocnienie zależne od przeciwciał.