Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy ci ludzie prowadzą szemrane fundacje. Ale Dominika Kulczyk przekazała na walkę z wirusem 20 milionów. Lewandowscy milion Euro. Owsiak wspomaga służbę zdrowia rok po roku. Ile dał Rydzyk?

Dominika Kulczyk ( nie znam szczegółów ale tak mi intuicja podpowiada) jest dobrą stroną mocy w przeciwieństwie do tatusia.

Coś w stylu wyrachowany miliarder ojczulek który nic nie miał a nakradł aby mieć i szczodra córeczka która wszystko dostała, więc rozda ani nic nie mieć i wyzbyć się poczucia odpowiedzialności za poczynania ojczulka.

No i jaki związek mamy wydedukować w zestawieniu informacji twojej nie wiedzy o szemranych interesach prezesów fundacji z informacją że kulczykowa i lewy coś tam przekazali.

A swoją drogą dla lewego 1 bańka euro, a dla niej 20 baniek PLN, to tak jak dla ciebie  10 tys. max.

Rydzyk daje w swoim kręgu. Za pewne budują jakieś kościoły, domy pielgrzyma itp. Może edukacja sakralna przez niego jest też wspierana.

Każdy daje w kręgu swojej przewodniej działalności. Owsiaj nie kupuje kuwet dla kotów, lewy nie wpiera rosyjskiej ligi tenisa, kulczykowa nie pomaga bankrutującym byłym miliarderom.

Wszyscy są skupieni na kręgach którymi się otaczają.

Rydzyka płaszczyzna to kościół,

Lewego to zwykli ludzie (kibice i ich rodziny) zagrożone koronawirusem

owsiak to służby zdrowia.

Skoro czepiasz się że teraz rydzyk nie dał na walkę z koronawirusem, to się zapytam dzlaczego lewy i kulczykowa nie za sponsorują nowej dzwonnicy przy parafii, w wypizdowie dolnym na podkarpaciu?

Bo po pierwsze nie ma tam ich wielbicieli, a po drugie nie będzie rozgłosu.

Zresztą akurat w wypizdowie dolnym to za pewnie i rydzyk by nie zaryzykował sponsorować dzwonnicę. xDDD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

w ilu procentach nie polskie?

nie wiem ale przetwórstwo warzyw ,owoców,mięsa,produkcja pasz ,maszyn ,śor i wiele innych już nie są polskie

• Like 1
Opublikowano
Partyzant85 napisał:

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Decydując się na pracę na etacie czy na gospodarstwie oczekujemy godziwej płacy a w tej chwili rolnik jest okradany w imię czego?

Ale kto cię okrada?  O tym, że masz dopłatę do litra paliwa, dopłatę do hektara, do każdej pary rogów w oborze i składkę na kwartał ( przy mniej niż 50 hektarach) mniejszą niż mały zus+ubezpiecznie to już nie napiszesz?

Idz na etat lub załóż własną działalność - tylko tam ci nikt nie dopłaci do godziny twojej pracy, do litra wyjeżdzonego paliwa.

Dekarzom i cieślom nikt nie płaci "deszczowego" jeśli przez 3 miesiące pada deszcz przez co nie mogą wykonywać swojej pracy, a po suszowe to prawie każdy łapy wyciąga a najbardziej ci co najwięcej nakosili - no bo w końcu dają.

Nie zapominaj tylko o tym, że ten przykładowy dekarz i cieśla sam ustala stawki za które pracuje (w niektórych profesjach horendalnie wysokie), natomiast "chłop" chcąc zbyć wyprodukowany przez siebie towar, zmuszony jest godzić się na stawki (zaniżane oczywiście) narzucone przez odbiorców. Już tak nie broń tych wszystkich "prywaciarzy", bo we łbach się im popie.doliło od pieniądza i już nie wiedzą ile by za co żądać !

Opublikowano
10 minut temu, Partyzant85 napisał:

@PRIMO - ale co to ma do rzeczy czym się zajmuję?

Dużo ma do rzeczy. 

Jak się nie zajmujesz rolnictwem to nie powinieneś udzielać. 

Opublikowano
2 minuty temu, mraukot napisał:

Nie zapominaj tylko o tym, że ten przykładowy dekarz i cieśla sam ustala stawki za które pracuje (w niektórych profesjach horendalnie wysokie), natomiast "chłop" chcąc zbyć wyprodukowany przez siebie towar, zmuszony jest godzić się na stawki (zaniżane oczywiście) narzucone przez odbiorców. Już tak nie broń tych wszystkich "prywaciarzy", bo we łbach się im popie.doliło od pieniądza i już nie wiedzą ile by za co żądać !

Jaka stoi przeszkoda przed rolnikiem uniemożliwiająca mu ustalenie stawki za którą zechce pracować, której to przeszkody nie ma przed dekarzem???

Ja myślałem że stawki ustala rynek, popyt i podaż a nie jakiś dekarz zapewne bez szkoły xD

Opublikowano
50 minut temu, GRZES1545 napisał:

A czy kolega policzył kiedyś  ile rolnicy zostawiają kasy w biurach arimr, ile wzrosły srodki do produkcji od momentu wejścia do UE, maszyny ile kosztują  teraz a ile przed 2004r , ile etatów w ODR i ARIMR jest bo niby pomagają rolnikom nie za darmo bo płacę za wszystko , policzyłeś to że takie bajki piszesz ???

policzyłem ,przed wejsciem do unni był skup interwencyjny przenicy po 99 euro co daje 450 zł . dzis przenica 700 zł a wiec 250 zł drożej przy 5 tonach = 1250 zł + 1000 zł dopłat =2250 zł na ha .rożnicy miedzy  2005 r 2019 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mraukot napisał:

Ale powtarzam po raz kolejny. Żaden organ państwowy nikogo nie zmusza do pracy w rolnictwie. Skoro ktoś nie jest zadowolony z możliwości zarobku jaką oferuję dana branża to zawsze można zmienić branżę na taką która daje lepsze możliwości.

@PRIMO - zajmuję się rolnictwem ale nie jest to moje główne zródło dochodu.

Opublikowano

Tą przeszkodą jest inny rolnik.dopóki nie będą mieć wspólnego zdania to ch*j z tego

Opublikowano

po prostu ja niechce żeby   ktokolwiek był mi wdzieczny za moją prace        !  tak dużo wymagam !!!!!!!!!!!!🤣  jestem rolnikiem i tak zarabiam , inny jest kierowcą , lekarzem itd .

Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Ale powtarzam po raz kolejny. Żaden organ państwowy nikogo nie zmusza do pracy w rolnictwie. Skoro ktoś nie jest zadowolony z możliwości zarobku jaką oferuję dana branża to zawsze można zmienić branżę na taką która daje lepsze możliwości.

@PRIMO - zajmuję się rolnictwem ale nie jest to moje główne zródło dochodu.

Ty myślisz że tak łatwo zrezygnować z rolnictwa w które pompowało się kupe kasy wylało się litry potu i nieraz krwi żeby zmienić branżę?

Opublikowano

No ale kto wam karze sprzedać byka po 6.00,

Możesz wystawić po 12.00 i czekać na kupca tak jak ten dekarz robi za 50 godz, a czy znajdzie się chętny go wziąc to jego zmartwienie.

Tak samo i rolnik nie musi tanio sprzedać.

5 wirusy w lubelskim z ostatniego raportu

Dobrze że po przeciwnej stronie.

Opublikowano

Rysiek puknij się w ten pusty łeb. 

Żywiec w dół a ty pleciesz jak potłuczony 

Opublikowano
20 minut temu, damianzbr napisał:

Dominika Kulczyk ( nie znam szczegółów ale tak mi intuicja podpowiada) jest dobrą stroną mocy w przeciwieństwie do tatusia.

Coś w stylu wyrachowany miliarder ojczulek który nic nie miał a nakradł aby mieć i szczodra córeczka która wszystko dostała, więc rozda ani nic nie mieć i wyzbyć się poczucia odpowiedzialności za poczynania ojczulka.

No i jaki związek mamy wydedukować w zestawieniu informacji twojej nie wiedzy o szemranych interesach prezesów fundacji z informacją że kulczykowa i lewy coś tam przekazali.

A swoją drogą dla lewego 1 bańka euro, a dla niej 20 baniek PLN, to tak jak dla ciebie  10 tys. max.

Rydzyk daje w swoim kręgu. Za pewne budują jakieś kościoły, domy pielgrzyma itp. Może edukacja sakralna przez niego jest też wspierana.

Każdy daje w kręgu swojej przewodniej działalności. Owsiaj nie kupuje kuwet dla kotów, lewy nie wpiera rosyjskiej ligi tenisa, kulczykowa nie pomaga bankrutującym byłym miliarderom.

Wszyscy są skupieni na kręgach którymi się otaczają.

Rydzyka płaszczyzna to kościół,

Lewego to zwykli ludzie (kibice i ich rodziny) zagrożone koronawirusem

owsiak to służby zdrowia.

Skoro czepiasz się że teraz rydzyk nie dał na walkę z koronawirusem, to się zapytam dzlaczego lewy i kulczykowa nie za sponsorują nowej dzwonnicy przy parafii, w wypizdowie dolnym na podkarpaciu?

Bo po pierwsze nie ma tam ich wielbicieli, a po drugie nie będzie rozgłosu.

Zresztą akurat w wypizdowie dolnym to za pewnie i rydzyk by nie zaryzykował sponsorować dzwonnicę. xDDD

Napisałem to w kontekście Rydzyka, który niby daje na jakieś tam coś tam. Czyli sobie. W przeciwieństwie do osób, które wymieniłem, które dają lub zbierają konkretne sumy. I nie przekazują ich sobie tylko innym. Nie ważne kim byli lub są ich rodzice ile to dla nich bańka dają choć nie musza i nikt by się ich nie upomniał.

Po co lewy i kulczykowa ma sponsorować jakieś dzwonnice jak tego u nas jak w Moskwie rakiet? Miłość bliźniego to pomaganie ludziom a nie murom. Sęk w tym, że u nas przeważnie ludzie manifestujący wiarę patriotyzm manifestują tez miłość do siebie jak rydzyk. Zaś ludzie nie obnoszący się z kościołem i patriotyzmem pomagają innym.

• Like 1
Opublikowano
PRIMO napisał:

Rysiek puknij się w ten pusty łeb. 

Żywiec w dół a ty pleciesz jak potłuczony 

Niczego nie produkuje, żyje pewnie z GOPS u, to plecie bzdury żeby tylko coś pleść.

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Ty myślisz że tak łatwo zrezygnować z rolnictwa w które pompowało się kupe kasy wylało się litry potu i nieraz krwi żeby zmienić branżę?

Jeśli nie ma się nad głową ram czasowych narzuconych przez np Młodego Rolnika lub inny PROW to bardzo łatwo.

A skąd miałeś kupę kasy, którą wpompowałeś w rolnictwo skoro każdy cię okrada??

Opublikowano

Teraz złem ogólno Polskim jest koronawirus i każda pomóc finansowa powinna iść w kierunku zwalczenia albo złagodzenia tego ścierwa a nie budowa jakiegoś dzwona czy kupno zestawu piłek do szkoły

Dobra ja wybywam do kuchni, bo mnie schabowe z indyka wołają 🦃🍗🥩