Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widzocznie bylo tak glupie i klamliwe ze usuneli

zupelnie jak to

14 godzin temu, terminator1000 napisał:

Od czerwca w Europie z powodu problemów z sercem, zmarło aż 75 sportowców. Biorąc pod uwagę statystyki z poprzednich lat, jest to liczba, której nigdy wcześniej nie odnotowano.

W przeszłości na choroby serca, umierało rocznie co najwyżej 6 czynnych sportowców. I nigdy od 1889 roku, gdy zaczęto gromadzić takie dane, liczba ta nie była wyższa, aż do teraz.

Obecnie, w ciągu zaledwie 4 miesięcy, mamy do czynienia z aż 75 przypadkami śmiertelnymi.

Biorąc pod uwagę fakt, że wiele klubów i lig zawodowych, wymusza szczepienia na COVID-19, pod groźbą odsunięcia od zespołów oraz kar finansowych, sportowcy nie mając wyjścia, przyjmują zalecane dawki.

https://diariodevallarta.com/en/mas-de-75-deportistas-repentinamente-fallecidos-en-5-meses/

jakby jakiś covidiota próbowal tłumaczyć, że "to się zdarza", to zapytajcie jak często słyszał, żeby na jednym meczu padło na serce aż 3 piłkarzy? Wink

https://brandnewtube.com/watch/three-vaccinated-footballers-collapse-in-england-in-the-same-match_jHnmx6HQk7RXljV.html

dwoch kibicow zaslablo a pilkarz zostal skopany i upadl 

Opublikowano
Ywa napisał:

8 godzin temu, niesmiertelny88 napisał: To że jak to.... obserwuję się coś i jest się znawcą danego tematu. To ja już generał bo lubię defilady i takie tam warty krwp oglądać Infantylny post i wnioskowanie. Napiszę jak dziecku: Emeryt, który czyta sobie na co dzień prasę a potem komentuje satyrycznie, że prawie spadł z krzesła (co jest wymowne), może być znawcą tematu?    Podpowiem Ci- jest zwykłym czytelnikiem. Dziennikarze na co dzień powołują się na publikacje zagraniczne, a czy opatrzą to celowym wpływowy komentarzem, zależy. 1

Myślałem że poważna pupa z cb. ludzie umierają A Ty jakiś... Nie wiem jak to nazwać. ludzie umierają,rozumiesz to pani.

Opublikowano

Gdzie ta powaga kiedy decydenci śmieją się z śmierci prosto w twarz; Tobie rozumiem, że nie do śmiechu i słusznie.

36 minut temu, galan99 napisał:

Prawdę zawsze u suwają .

Tak jak w Brukseli ludzi wodą traktują i pałami bo się przeciwstawiają restrykcjom .

Tak, prawdą są ludzie; nie urzędnicy.

Opublikowano

Powiem dość brutalnie jak swego czasu powiedział Cimoszewicz "trzeba się było ubezpieczyć" TRZEBA SIĘ BYŁO ZASZCZEPIĆ .Zaszczepionym ofiarom współczuję jednak niezaszczepieni zasługują jedynie na podsumowanie jak powyżej .Nie jeden z polityków i nie tylko tak myśli- tylko taka wypowiedź  wywołała by masę krytyki .Podobnie z migrantami ci pierwsi zasługują na jakieś współczucie natomiast bo może ich oszukano jednak pozostali wpakowali się w bagno na własne życzenie 

Opublikowano

Nie znam osoby w okolicach, która zmarła na c19;

znałam człowieka, który zmarł ponieważ zablokowany został system/ z relacji syna i nie dostała się oraz inną osobę, która wylądowała pod respiratorem, ponieważ funkcjonowała teleporada-źle dobrane leki a karetka przyjechała tylko kiedy stan był poniżej krytyki-przeżyła. 

Bez komentarza.

Wszyscy w rodzinie kilkadziesiąt osób niezaszczepieni funkcjonujemy jak przedtem bez większych problemów zdrowotnych a nasi lekarze są profesjonalistami.

Opublikowano (edytowane)

Nie mieszaj w to wiary i raju bo to akurat nie ma z tym nic wspólnego .Wręcz przeciwnie jak można wierzyć w Boga a nie wierzyć w skuteczność szczepień -w przypadku Boga jest tylko wiara w przypadku szczepień mamy jakieś procenty i liczby

4 minuty temu, Ywa napisał:

Nie znam osoby w okolicach, która zmarła na c19;

znałam człowieka, który zmarł ponieważ zablokowany został system/ z relacji syna i nie dostała się oraz inną osobę, która wylądowała pod respiratorem, ponieważ funkcjonowała teleporada-źle dobrane leki a karetka przyjechała tylko kiedy stan był poniżej krytyki-przeżyła. 

Bez komentarza.

Wszyscy w rodzinie kilkadziesiąt osób niezaszczepieni funkcjonujemy jak przedtem bez większych problemów zdrowotnych a nasi lekarze są profesjonalistami.

A ja mam przykład gdzie zachorowała wnuczka (trzymane w tajemnicy) zmarł teść jej dziadek - mój chrzestny) jego  zięć i ich sąsiedzi czyżby zbieg okoliczności ?

Edytowane przez RU68
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem w takim wypadku Twoją agresywną postawę. Jak przebiegała interwencja i leczenie, bo to jest najważniejsze RU68?

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Jaka agresywna postawa ?Po prostu piszę co myślę każdy jest kowalem swego losu i jako dorosły człowiek musi wiedzieć jakie są konsekwencje decyzji . Mam syna dorosły jeszcze student  i nie chce się szczepić  uważam że moim obowiązkiem jest przekazać mu właśnie to czym jest konsekwencja swoich decyzji 

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

A ja mam przykład gdzie zachorowała wnuczka (trzymane w tajemnicy) zmarł teść jej dziadek - mój chrzestny) jego  zięć i ich sąsiedzi czyżby zbieg okoliczności ?

Z mojej rodziny dwie osoby zmarły przez ten j**any covid a ja cudem uciekłem z pod łopaty. Teraz wszyscy z rodziny i większość znajomych jesteśmy po 2 szczepieniach i nie znam nikogo komu by te szczepienie zaszkodziło.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, niesmiertelny88 napisał:

Myślałem że poważna pupa z cb. ludzie umierają A Ty jakiś... Nie wiem jak to nazwać. ludzie umierają,rozumiesz to pani.

jestes tu nowy wiec ci wytlumacze...

szury ogolnie dziela sie na glupich i chorych psychicznie-po przeczytaniu paru stron sam bedziesz wiedzial kto jest kto.

ja zachorowalem zanim moj rocznik mial kolej szczepienia- pare dni roznicy,sam nie wiem co bym zrobil gdybym nie byl ozdrowiencem....wiekszosc znajomych i rodziny zaszczepieni-bez wiekszych powiklan, dzieci mlodsze nie szczepione- to bez sensu,najstarsza zaszczepila sie z mezem ,tesciowe tez .

Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał:

Z mojej rodziny dwie osoby zmarły przez ten j**any covid a ja cudem uciekłem z pod łopaty. Teraz wszyscy z rodziny i większość znajomych jesteśmy po 2 szczepieniach i nie znam nikogo komu by te szczepienie zaszkodziło.

Po szczepieniu też się umiera na ten j**any covid.Mnie tylko ciekawi ile dawek człowiek jest w stanie wytrzymać?

https://gript-ie.translate.goog/100-of-covid-deaths-in-last-week-reported-were-amongst-vaccinated-people/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=nui

• Like 2
Opublikowano
42 minuty temu, RU68 napisał:

A powiedz jakie miałeś zapatrywanie na szczepienie przed chorobą i śmiercią 

Ja zachorowałem w marcu moja mama też wtedy zmarła. Szczepienia dopiero się zaczynały mama już była zapisana na szczepienie mi jeszcze się nie należało. Zawsze byliśmy za szczepieniem ja jestem ozdrowiencem po 2 dawkach i czekam na 3.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dalej nie dowiedziałam się w jaki sposób i czy w ogóle była podjęta rzetelnie interwencja medyczna wobec śp. osób. A może te osoby siedziały jak trusie w domach czekając na zmiłowanie?

Pan ordynator R. Czosnowski dyplomatycznie ważąc słowa wypowiedział się: Niekoniecznie dobre dla nas jest to co inni robią, patrząc na muchy😉

że wszystkie muchy jedzą gówno... – nie znaczy że jest dobre.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

Musiałbyś z moim tatą pogadać, czapka by Ci spadła.