Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

sad rabinistyczny 😂,tam sami wybitni naukowcy siedza ,ich poziom wiedzy siega czasow mojzesza, wiec sa utorytetem we wspolczesnym swiecie

A od kiedy sędzia ma być ekspertem ???? I nie mów mi o autorytetach we współczesnym świecie...

Opublikowano (edytowane)

Haha , autorytety dzisiejszych czasow co zmieniaja zdanie jak wiatr wieje...  

Edytowane przez V12
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

41 minut temu, pafnucy napisał:

sugerujesz że to zaszczepieni winni rozprzestrzenianiu się wirusa?

co proponujesz? kołek osikowy , czy stos takim jak ja?

Tu nikt nie jest winny, jest wirus do którego trzeba się przyzwyczaić jak do grypy, dziś szwagra ze szpitala odebrałem, co drugi chory  na oddziale zaszczepiony i leżą albo w domu albo w szpitalu. Jeden dziadzio mówił że  wszyscy w domu zaszczepieni i ledwo zipią, on w szpitalu bo jeszcze cukrzycę ma. Lekarze wporzadku tam, twierdzą że   respiratora używać tylko w ostateczności, tlen w pierwszej kolejności podawać i leki. Najgorzej jak ktoś  ma inne choroby i słaby organizm wtedy jest ciężko. 

lA ile jest tych codrugich? Bo szpitali na razie nie przybywa co coś oznacza. Wiesz. Dobrze, że mogą zipać i są w domu. Aż się zapiszę znów na szpital to się zobaczy ma własne oczy bo koleżków co tam są wcale nie jest jak piszesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiekxy napisał:

A od kiedy sędzia ma być ekspertem ???? I nie mów mi o autorytetach we współczesnym świecie...

to na jakiej podstawie wydali wyrok-sedzia powinien miec zdrowy rozsadek i opinie ekspertow i wtedy moze wydac sprawiedliwy wyrok.

jesli kto uwaza za eksperta chorego psychicznie zwolennika teori spiskowych -to sam ma cos z glowa..

w polsce zaszczepiono ze 20 milionow obywateli wedlug wyliczen tego swira powinnno umrzec  gdzies 6 milionow polakow- zetorki zyjesz jeszcze ????

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jacus napisał:

zwolennika teori spiskowych -

Ja by ktos Ci mowił w 2019 , o  tym co sie dzieje od dwoch lat to ,to samo bys spiewal , czyli w kołko to samo szury , foliarze , spiskowcy  itp a te szury żyja i maja sie dobrze to samo napisze w maju po 5 fali . 

I ch*j to moj ostatni post do maja 2022 w tym temacie , sprawadzajcie sobie logowania na forum lub w innych tematach w ktorych cos napisze ...  czy dalej żyje :) oczywiscie bez szprycy 

Edytowane przez V12
Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

to na jakiej podstawie wydali wyrok-sedzia powinien miec zdrowy rozsadek i opinie ekspertow i wtedy moze wydac sprawiedliwy wyrok.

Powinien. W tym zjebanym kraju ludzie zajmują stołki mimo że nigdy ale to nigdy nie powinni się na nich znaleźć. 

Opublikowano
33 minuty temu, V12 napisał:

Ja by ktos Ci mowił w 2019 , o  tym co sie dzieje od dwoch lat to ,to samo bys spiewal , czyli w kołko to samo szury , foliarze , spiskowcy  itp a te szury żyja i maja sie dobrze to samo napisze w maju po 5 fali . 

I ch*j to moj ostatni post do maja 2022 w tym temacie , sprawadzajcie sobie logowania na forum lub w innych tematach w ktorych cos napisze   czy dalej żyje :) 

jesli ktos sklada takie deklalacje to rzeczywiscie nie powinien martwic sie o zdrowie fizyczne a bardziej o psychiczne..........

Opublikowano (edytowane)

Niestety  dawno powiniem porzucić ta dyskusje jak zrobilo to wielu  , dziś oświeciło mnie że ten czas lepiej poświecic na coś pożytecznego , niż klepania w kółko  tego samego , 

Także Jacuś sukcesów w nawracaniu "szurów" :D  , ostro ich tam punktuj bede mial co czytać przy piwku .

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

lA ile jest tych codrugich? Bo szpitali na razie nie przybywa co coś oznacza. Wiesz. Dobrze, że mogą zipać i są w domu. Aż się zapiszę znów na szpital to się zobaczy ma własne oczy bo koleżków co tam są wcale nie jest jak piszesz.

Bredzisz jakbyś coś pił chłopaku 🤨 

1 godzinę temu, jacus napisał:

jesli kto uwaza za eksperta chorego psychicznie zwolennika teori spiskowych -to sam ma cos z glowa..

w polsce zaszczepiono ze 20 milionow obywateli wedlug wyliczen tego swira powinnno umrzec  gdzies 6 milionow polakow- zetorki zyjesz jeszcze ????

A drugie 20mln niezaszczepionych już po wakacjach pisałeś że będą ziemię gryźć, jak tam sytuacja?

1 godzinę temu, peugeot napisał:

Wolę zaufać naukowcom którzy zmieniają zdanie na podstawie najnowszych badań niż tym którzy twierdzą że nigdy się nie mylą . 

A których naukowców słuchasz? Którzy to tacy uczciwi i troszczą się o nasze zdrowie?

Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

A których naukowców słuchasz? Którzy to tacy uczciwi i troszczą się o nasze zdrowie?

Staram się słuchać wszystkich . Ale  najmniej ufam  tym  którzy twierdzą że tylko oni znają rozwiązanie wszystkich problemów .

Opublikowano (edytowane)

Wedle waszych statystyk to zarażonych to pewnie z 60mln by się już nazbierało od początku plandemi👍 Także Jacus licz dobrze co podają  w TV żebyś się nie przeliczył.

Peugeot i słusznie, każdy ma swój rozum i powinien go używać.

Niestety czytając twoje komentarze wynika coś całkiem odwrotnego niż piszesz, chociaż ostatnio widziałem że zmieniasz podejście🤔

Również staram się słuchać wszystkich.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Prawda w oczy kole, a ona  jest na ulicach i w naszym otoczeniu bliskich i znajomych a nie tv/radio.

Jeszcze niedawno byłam na przyjęciu w kościele w Rotterdami a teraz ludzie walczą ze złem:

11 godzin temu, peugeot napisał:

Sorry , ale tego gościa nie da się słuchać , dlatego szybko dałem sobie spokój  . Mówi o oczywistych jak się wydaje kwestiach ale jego interpretacja przeczy całej  współczesnej medycynie .

Niestety jego analizy z m.in. GUS i wnioski pokrywają się z wnioskami innych działaczy na rzecz prawdy, więc klapki na oczy to w stosunku do tv/radio radzę użyć.

11 godzin temu, jacus napisał:

ten link do badan to raczej srednio sie odnosi do swirusa- to wyniki badan od 2005 r o szkodliwosci noszenia masek..

1183 badania-z tego tylko 100 iles byly negatywne a do czegokolwiek nadawalo sie 64 i na ich podstawie stwierdzono szkodliwosc dlugotrwalego noszenia masek-czego chyba nikt nie kwestionuje.

gdybys przeczytala to co podalem to bys znalazla stwierdzenie ze na wolnych przestrzeniach noszenie masek jest niepotrzebne-tylko u szura swiat jest prosty czarno-bialy u normalnego,myslacego czlowieka ma cala palete szarosci-wszystko ma swoje plusy i minusy..

motasz się od rzeczy 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
38 minut temu, Ywa napisał:

Niestety jego analizy z m.in. GUS i wnioski pokrywają się z wnioskami innych działaczy na rzecz prawdy, więc klapki na oczy to w stosunku do tv/radio radzę użyć.

W to akurat nie wątpię . 

Klapki są mi niepotrzebne  dlatego że nie  oglądam tv .

Wysłuchaj jaszcze raz tego co  on mówi  i powiedz czy podważanie sensu szczepień jest zgodne z tym co mówi współczesna medycyna . Moim zdaniem takiej jednomyślności o jakiej piszesz   wśród Was nie ma .  Niewielu antyszczepionkowców covidowych  jest przeciwna szczepieniom , mają tylko szczególną niechęć do tej jednej . 

Opublikowano
grzesiekxy napisał:

To zależy tylko i wyłącznie od tego kto te badania sponsoruje

No niestety takie dziś są realia podobnie wnioski na modernizację płacisz profesjonalnej firmie i wszystko przechodzi a drugim odmawiają bo że maszyna za duża

Opublikowano

Dokładnie wiem o czym mówi, jak również jego poprzednicy, tylko trzeba umieć słuchać ze zrozumieniem Peugeot a nie bezpodstawnie obrażać szufladkowaniem do anty💉, ponieważ ten przekaz powielasz właśnie od głównego nurtu, czyli  tv. Jedynie kompetencje dają możliwość wypowiadania się na tematy medyczne i analityczne; dlatego należy się szacunek tym osobom.

Dziwne dlaczego nie razi Cię perfidny sponsoring typu kupienie komuś tytułu profesorskiego, po to aby mógł prezentować się w tv? Dlaczego nie razi Cię medialna cenzura znamienitych naukowców?

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, 3grosze napisał:

Osoby zaszczepione nie chorują na Covid. Jeżeli już zachorowały to dlatego, że miały fałszywy paszport.

A gdzie opowiadają takie rewelacje  ? Przecież jeśli byli zaszczepieni to nie muszą  fałszować certyfikatu szczepienia .

Ywa , powiedział wyraźnie że konsekwencje szczepienia są złe i, lepsze jego zdaniem jest chorowanie . To nie jest zgodne ze współczesną wiedzą medyczną . Było by to poddaniem się bez walki  ,  walka o życie jest jednym z najsilniejszych instynktów .

Żeby była jasność , nie mówi że jego wywody dotyczą tylko sars-cow-2 .

Edytowane przez peugeot
  • Like 1
Opublikowano

u szura logika jest z deka zaburzona......

2 godziny temu, Ywa napisał:

Prawda w oczy kole, a ona  jest na ulicach i w naszym otoczeniu bliskich i znajomych a nie tv/radio.

Jeszcze niedawno byłam na przyjęciu w kościele w Rotterdami a teraz ludzie

motasz się od rzeczy 

a niby o czym byl ten link -jesli nie o szkodliwosci noszenia maseczek ??? sam staram sie nie nosic bo to jest szkodliwe-nikt rozsadny tego nie neguje,jak i tego ze noszenie na otwartym terenie z zachowaniem dystansu jest bez sensu. 

kazdy normalny czlowiek rozumie ze noszenie ich jest konieczne zeby ograniczyc roznoszenie wirusa.

kazdy zdrowy na umysle czlowiek gdy ma katar czy kaszel to zaslania nos i usta chusteczka zeby nie wydalac wirusow na innych , 

z maseczkami jest inaczej ?? 

50 minut temu, Ywa napisał:

Dokładnie wiem o czym mówi, jak również jego poprzednicy, tylko trzeba umieć słuchać ze zrozumieniem Peugeot a nie bezpodstawnie obrażać szufladkowaniem do anty💉, ponieważ ten przekaz powielasz właśnie od głównego nurtu, czyli  tv. Jedynie kompetencje dają możliwość wypowiadania się na tematy medyczne i analityczne; dlatego należy się szacunek tym osobom.

Dziwne dlaczego nie razi Cię perfidny sponsoring typu kupienie komuś tytułu profesorskiego, po to aby mógł prezentować się w tv? Dlaczego nie razi Cię medialna cenzura znamienitych naukowców?

kto i komu kupil ten tytul ??? jakies nazwiska, wiesz w ogole jak odbywa sie  w polsce nadanie tytulu profesora-nie chodzi o tego w szkole czy uczelni ?