Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

jak ja nie robie u kogoś to , te regulacje co moga wejść to mnie moga ... wiesz :)

ale zawsze może być gorzej .

Chciałeś raczej powiedzieć LEPIEJ! Jako że jesteśmy patriotami a nie sługusami bezkręgowymi😉

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

my przynajmniej mamy od początku uniwersalną prawdziwą świadomość

Taa , co najwyżej to może być wiara w tą świadomość .

Zbyt często używasz twierdzeń których nikt nie ma prawa podważać , to takie skrzywienie zawodowe . 

6 minut temu, witejus napisał:

Widzę że zmieniasz front,przecież na początku głoszono zewsząd że szczepionka zabezpiecza przed zarażeniem,chorobą,okazuje się że przed niczym nie zabezpiecza i nie chroni.To po co się szczepić?

Zabezpiecza , tylko niestety  nie w 100% , a w przyszłości gdy wirus zmutuje bardziej może być nieskuteczna . Wiadomo to odkąd istnieją szczepionki ,  może nie wszyscy o tym wiedzą ale od czego są lekarze którzy za leczenie odpowiadają .

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Ja to przeszyłem lepiej niż grypę dlatego warto się szczepić.

A jak ktoś za Twoją radą pójdzie i umrze, to co o sobie pomyślisz wówczas?

Opublikowano (edytowane)

Bliżej mi realisto-pesymisty , niż realisto-optymisty .

Od dwoch lat samo zło to i optymista sie może złamać

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:
19 minut temu, Strongman napisał:

Może to samo co Ty  po tym jak kogoś  zniechęcisz do szczepienia a później   ten ktoś umrze na covid-19 .

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Taa , co najwyżej to może być wiara w tą świadomość .

Zbyt często używasz twierdzeń których nikt nie ma prawa podważać , to takie skrzywienie zawodowe . 

Tylko, że ja powołuję się na osobowości, abyś miał świadomość, że prawda nie jest przeze mnie wydumane lecz przez m.in. twórcę mRNA, noblistów, lekarzy, prawników, polityków prawicowych i inne walczące o prawdę jednostki a Ty kogo masz za sobą....szumowiny, LEWICĘ!

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

a ty co myslisz jesli ktos idzie za twoja rada i umrze ?? tych jest wielokrotnie wiecej, wiec nie mysl za dlugo nad smiercia kazdego szura bo ci czasu braknie....................

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ywa napisał:

Po raz są od tego specjalisci lekarze oni są od tego czy to jest dobre czy złe.

A dla czego ma umrzeć, każdy robi jak mu się wydaje, znam kilku młodych ludzi po 20lat co wylądowali pod respiratorem a takich co by się by przekręcili od szczepionki to nie, nawet jak się zaszczepiłem to godzinę  po flaszkę z kumplem wypiłem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Przed chwilą, peugeot napisał:

Może to samo co Ty  po tym jak kogoś  zniechęcisz do szczepienia a później   ten ktoś umrze na covid-19 .

Wyobraź sobie, że przez 2 lata radzimy sobie w zdrowiu bez znachorów 💉

Opublikowano (edytowane)

Te Jacus 

Ile miechów juz mnie straszysz :)

Suzuke odstawilem na sen zimowy , dzieki temu glowne ryzyko smierci czeka do wiosny 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Po raz są od tego specjalisci lekarze oni są od tego czy to jest dobre czy złe.

A dla czego ma umrzeć, każdy robi jak mu się wydaje, znam kilku młodych ludzi po 20lat co wylądowali pod respiratorem a taki co się by przekręcili od szczepionki to nie nawet jak się zaszczepiłem to godzinę  po flaszkę z kumplem wypiłem.

Wiesz tylko tyle co Ci powiedzą od wytycznych i epatujących promocją jednej choroby.

4 minuty temu, jacus napisał:

a ty co myslisz jesli ktos idzie za twoja rada i umrze ?? tych jest wielokrotnie wiecej, wiec nie mysl za dlugo nad smiercia kazdego szura bo ci czasu braknie....................

przez promocję jednego świrusa oraz L-down zaniedbując inne poważniejsze schorzenia.

Opublikowano (edytowane)

Kolego ale , bój sie toczy o przymus . 

Każdy ma swoja dycyzje ,

Edytowane przez V12
Opublikowano

Każdy ma  znajomych pracujących z służbie. Różnica polega na świadomości i ambicji w danej pracy a nie bycie jedynie bezwzględnym służbistą wytycznych ino dla pieniądza.

Opublikowano
13 minut temu, V12 napisał:

Te Jacus 

Ile miechów juz mnie straszysz :)

Suzuke odstawilem na sen zimowy , dzieki temu glowne ryzyko smierci czeka do wiosny 

cienki bolek jestes -u nas jezdza codziennnie.

12 minut temu, Ywa napisał:

Wiesz tylko tyle co Ci powiedzą od wytycznych i epatujących promocją jednej choroby.

przez promocję jednego świrusa oraz L-down zaniedbując inne poważniejsze schorzenia.

dziecko drogie- mialem swirusa , wiekszosc moich znajomych i rodziny wiec wiem jak to realnie wyglada a nie bazuje na fantazjach z internetu jak ty..tak samo znam osobiscie dziesiatki szczepionych-tylko jedna dziewczyna ,moj rocznik miala problemy,4 dni w szpitalu,

jedyna droga-nie wazne czy dobra czy zla- na te problemy jest szczepienie, niewazne czy dziala czy nie jest papier, 

jest bumaga-nie ma problemu....tak funkcjonuje niestety swiat...

5 minut temu, V12 napisał:

Kolego ale , bój sie toczy o przymus . 

Każdy ma swoja dycyzje ,

przestrzegasz przepisow ruch drogowego ?? jezdzisz w strefie zamieszkania 20 czy 200 ??  ubierasz kask czy wolisz wiatr we wlosach, masz numer rejestracyjny czy uciekasz przed policja ???

Opublikowano

Własna choroba nie jest taka straszna bo to nasz wybór podobnie jej konsekwencje (telepanie się z butlą tlenu na wózku przez lata to też nasz wybór )ale już świadomość że przez nasz upór, głupotę ,brak odpowiedzialności za innych (na których nam zależy ) dochodzi do zakażenia z różnymi następstwami to już chyba inna sprawa .Dla przykładu nie szczepiąc się zwiększamy prawdopodobieństwo zakażenia i w wyniku tego zarażamy najbliższych i wychodzi z tego nieszczęście i już świadomość że może nasze szczepienie uchroniło by przed tym ( stajemy się dosłownie zabójcami i to z winą większą niż w przypadku wypadku drogowego ) to jest dylemat do przemyślenia i nie ma co gdybać że brak 100% skuteczności i gwarancji bo po fakcie tego się nie dowiemy podobnie jak po wypadku gdybanie a jakbym wcześniej wyjechał .Tak więc powodzenia w rozmyślaniach i podjęcia trafnej decyzji 

Opublikowano (edytowane)

Szpryca teraz 3 dawka ile się zdecyduje na ta szprycę ile % , minie 1 rok od szprycy  jak nie przyjmie 3 dawki to tak jak by nie był szprycowany wiec jak to wytłumaczysz ? .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Tak zapytam RU68 od kiedy to zaszczepieni nie zarażają i nie przenoszą wirusów? Macie klapki na oczach, jeśli ktoś wierzy w te brednie. I napiszę jeszcze raz, gdyby szczepionki były tak dobre to nikogo nie trzeba by było zmuszać i namawiać. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

cienki bolek jestes -u nas jezdza codziennnie.

Jak kto lubi , ja to robie dla przyjemnosci , a ze nie lubie zimna jak sk***ysyn to coż . 

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tak zapytam RU68 od kiedy to zaszczepieni nie zarażają i nie przenoszą wirusów? Macie klapki na oczach, jeśli ktoś wierzy w te brednie. I napiszę jeszcze raz, gdyby szczepionki były tak dobre to nikogo nie trzeba by było zmuszać i namawiać. 

Daj spokoj , hehe , w statach to widać idealnie 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, RU68 napisał:

Własna choroba nie jest taka straszna bo to nasz wybór podobnie jej konsekwencje (telepanie się z butlą tlenu na wózku przez lata to też nasz wybór )ale już świadomość że przez nasz upór, głupotę ,brak odpowiedzialności za innych (na których nam zależy ) dochodzi do zakażenia z różnymi następstwami to już chyba inna sprawa .Dla przykładu nie szczepiąc się zwiększamy prawdopodobieństwo zakażenia i w wyniku tego zarażamy najbliższych i wychodzi z tego nieszczęście i już świadomość że może nasze szczepienie uchroniło by przed tym ( stajemy się dosłownie zabójcami i to z winą większą niż w przypadku wypadku drogowego ) to jest dylemat do przemyślenia i nie ma co gdybać że brak 100% skuteczności i gwarancji bo po fakcie tego się nie dowiemy podobnie jak po wypadku gdybanie a jakbym wcześniej wyjechał .Tak więc powodzenia w rozmyślaniach i podjęcia trafnej decyzji 

Co za głupoty...🙉 Szczepienie nikogo nie chroni przed zarażeniem i zarazaniem innych. 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
jacus napisał:

ubierasz kask czy wolisz wiatr we wlosach, masz numer rejestracyjny

Jaca - "zakładasz" się mówi. No chyba że stroi kask w jednorożce to wtedy nie.. A numer rejestracyjny pewno mu się zagiął 🤪

galan99 napisał:

Szpryca teraz 3 dawka ile się zdecyduje na ta szprycę ile % , minie 1 rok od szprycy  jak nie przyjmie 3 dawki to tak jak by nie był szprycowany wiec jak to wytłumaczysz ? .

To nie jest prawda. Poziom przeciwciał leci ale pamięć pozwala uniknąć burzy...

Bogdan_ja napisał:

Co za głupoty...🙉 Szczepienie nikogo nie chroni przed zarażeniem i zarazaniem innych. 😋

Ale ze śmiercią już sprawa wygląda inaczej...

Opublikowano (edytowane)

Pewnie.... Zaszczepiony umiera na choroby współistniejące a nie zaszczepiony na covid.... 😋😁😁😁😁😁😁

10 minut temu, DTaras napisał:

Ale ze śmiercią już sprawa wygląda inaczej...

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
50 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jakbyś czytał i rozumiał tekst to byś tak nie reagował 9pisałem wyraźnie o zwiększaniu prawdopodobieństwa  ) ale ja za ciebie literek składać w wyrazy nie będę a poziom inteligencji anty jest szeroko znany i nie warto komentować 

Opublikowano (edytowane)

A mi zwieksza prawdopodobienstwo ze popierdoli uklad odporosciowy i stane sie chorowity .albo bede sie musial leczyc na ch*j wie co .

Rozumiesz rozważenie ryzyka ?? Nikt nie wie jakie reakcje wystapia , za młody jestem na testowanie co jak bedzie

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

A mi zwieksza prawdopodobienstwo ze popierdoli uklad odporosciowy i stane sie chorowity .

Rozumiesz rozważenie ryzyka ??

A rozumiesz stwierdzenie zmniejszenia prawdopodobieństwa zachorowania i zgonu popartego w procentach zachorowań i zgonów i nie tylko w tym chorym kraju ale ogólnie na świecie?