Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szury calego swiata laczcie sie-juz to gdzies slyszalem...

europa jest bankrutem-to akurat kazdy w miare rozgarniety wie-wiec jak mozna ja okrasc ?? ja te "sorosy" czy inne fundusze inwestycyjne moga trupa jeszcze dobic.

Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Jacuś choć raz wysłuchaj i wytęż łepetynę, ponieważ już zrzeszają się naukowcy, prawnicy i sędziowie.

ale to nic nie da. żywy przykład że cowid mózg potrafi uszkodzić w stopniu znacznym. lub co gorsze, on zawsze taki był 🥺

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ywa napisał:

ponieważ już zrzeszają się 

chciałbym , ale jestem realistą , a moze pesymistą :(  że to cos da 

Ot skurwiały swiat , :( , oby tylko przymusu nie wykrakać :( ja sie cały czas obawiam :S

Edytowane przez V12
Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

ale to nic nie da. żywy przykład że cowid mózg potrafi uszkodzić w stopniu znacznym. lub co gorsze, on zawsze taki był 🥺

u ciebie covid nie mialby co robic- zanim by mozg znalazl to by sie juz zdezaktywowal..

strasza sadami, komisjami, wyrokami-moze na stosach beda palic albo krzyzowac ??

ciemnogord kontratakuje, okazuje sie ze sredniowiecze u niektorych sie nie skonczylo.

Opublikowano (edytowane)

Nowy lek na covid

Molnupiravir jest obecnie w trakcie procesu zatwierdzania przez organy regulacyjne w USA, Unii Europejskiej i w innych krajach. Jak wskazują lekarze, tabletka, która redukuje objawy i przyspiesza powrót do zdrowia, może być szczególnie istotna w przypadku ludzi nie reagujących dobrze na szczepienia. Może też okazać się przełomowa, zmniejszając obciążenie szpitali, co pomoże ograniczyć pandemię w biedniejszych krajach ze słabymi systemami opieki zdrowotnej. Wzmocniłoby to również dwutorowe podejście do pandemii - leczenie za pomocą leków oraz zapobieganie, głównie poprzez szczepienia.

Specjalnie pogrubione, dla osób które uważają szczepionkę na covid za zbawienie. 

Nie jestem przeciwnikiem szczepień. Szczepionki na gruźlice czy odrę są potrzebne. Choć i tutaj są przypadki Nopów.  

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, leszek1000 napisał:

Specjalnie pogrubione, dla osób które uważają szczepionkę na covid za zbawienie. 

Ło Panie zaraz , Ci bedą "znafcy "  moooorały prawić , łoooooo ha ha 

:D

Edytowane przez V12
Opublikowano

Żadna nowość , na ten lek   też ktoś może źle zareagować . Uczulenia też nie należą do rzadkości , nawet na światło słoneczne  czy pożywienie .

To  że szczepionka ma  skutki uboczne nie dyskwalifikuje jej  i może ona być " zbawieniem " . 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, peugeot napisał:

skutki uboczne

aha ?/  , czyli jestem zdrowy ale to nic że mogę sie zaczać borykać ze swoim zdrowiem . co moze mi sprawiac ból , dyskomfort zabierać  czas i pieniądze a nawet zrobic inwalidę  ?? 

I z czego to ma mnie zdrowego 30 latka wybawić , ??? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
17 minut temu, V12 napisał:

aha ?/  , czyli jestem zdrowy ale to nic że mogę sie zaczać borykać ze swoim zdrowiem . co moze mi sprawiac ból , dyskomfort zabierać  czas i pieniądze a nawet zrobic inwalidę  ?? 

I z czego to ma mnie zdrowego 30 latka wybawić , ??? 

To koronny argument antyszczepionkowców totalnych . Jak takich ludzi przekonać do szczepień - to prawie nie wykonalne . Szkoda tylko dzieci  które mogą chorować przez głupotę rodziców .

Opublikowano

ja tak tylko się zastanawiałem na dzisiejszym pogrzebie.

czy gdyby była po szczepieniach, żyła by?    ale czy jest odpowiedź??

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

to prawie nie wykonalne . 

W tym przypadku , do mojej osoby masz racje ,

Tak jak wiele razy rozmawialismy , do tej pory nie znalazłem powodu , a i własnie czytałem artykuł o ochronie przed transmisją , tak ze nie czuje sie egoista 

Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

Jak takich ludzi przekonać do szczepień - to prawie nie wykonalne . Szkoda tylko dzieci  które mogą chorować przez głupotę rodziców .

Tak samo nie wykonalne aby zaszczepieni odpier**lili się od niezaszczepionych bo chyba wolny wybór i decyzja co kto chce zrobić i jedyną głupotą jest nagonka bo poczytaj sobie ile w sąsiednich krajach choruje zaszczepionych właśnie. Bo Polska to tylko taki specyficzny kraj co choruja tylko niezaszczepieni xD

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, peugeot napisał:

Szkoda tylko dzieci  które mogą chorować przez głupotę rodziców .

Jedna uwaga , nie mam nic do sprawdzonych technologi , stosowanych i testowanych  od lat  na choroby o charkterystycznych objawach 

Edytowane przez V12
Opublikowano
25 minut temu, Roki212 napisał:

Tak samo nie wykonalne aby zaszczepieni odpier**lili się od niezaszczepionych bo chyba wolny wybór i decyzja co kto chce zrobić i jedyną głupotą jest nagonka bo poczytaj sobie ile w sąsiednich krajach choruje zaszczepionych właśnie. Bo Polska to tylko taki specyficzny kraj co choruja tylko niezaszczepieni xD

Nie kłam , w Polsce chorują też zaszczepieni  . Tylko nie pisz że tak mówią lekarze , bo to kolejne kłamstwo .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roki212 napisał:

nie słyszy to tylko niezaszczepieni 

No ja w realu wogole tego nie słyszę , 

Edytowane przez V12
Opublikowano

A ja przestałem zwracać uwagę jakis czas temu na te statystyki co podają odnośnie Polski bo podają tylko co im wygodne temu może mam mniej dokładne info... Bardziej miarodajne jest to co dzieje się za granicą tam gdzie jest najwyzszy poziom wyszczepień i że właśnie tam jest bardzo wysoka liczba chorych w tym ciężko przechodzących tego covida więc kto tam choruje jak przykładowo 80% społeczeństaw zaszczepionych... mo ale zaraz dowiemy się że zapewne ta garstka 20% co pozostała :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, peugeot napisał:

Żadna nowość , na ten lek   też ktoś może źle zareagować . Uczulenia też nie należą do rzadkości , nawet na światło słoneczne  czy pożywienie .

To  że szczepionka ma  skutki uboczne nie dyskwalifikuje jej  i może ona być " zbawieniem " . 

Wydajesz się być  bystry a nie widzisz że to żadne zbawienie,  już 4 dawkę chcą wciskać bo nie działają poprzednie, a Ty dalej brniesz w to cudo😎

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, peugeot napisał:

Nie kłam , w Polsce chorują też zaszczepieni  . Tylko nie pisz że tak mówią lekarze , bo to kolejne kłamstwo .

Nie wierzę że  to napisałeś 🙉

4 minuty temu, Roki212 napisał:

No dokładnie taka skutecznośc a już 4 dawka, doczekamy wiosny o 5 będą mówić :) 

A jeszcze niedawno jak o tym pisaliśmy to jazda była że teorie spiskowe🙋‍♂️

• Like 1