Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ojoj , to ile mi zostało ?? :)

Edytowane przez V12
Opublikowano
11 godzin temu, V12 napisał:

To jak mam go leczyć ?? :S

Tu wskazane jest leczenie bezobjawowe. 😁

48 minut temu, Ywa napisał:

Owce brzydzą się nauki więc niech się 💉

Ywa nazywajmy rzeczy po imieniu. 

To są barany a nie owce. 

Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

a barany niech sie nie szczepia i umieraja.. w sumie to dobry uczynek robia dla swiata i ludzkosci.

Wszyscy kiedyś umrzemy "to jest biologia" Myślisz ze jak przyjme ten preparat to bede żył ze słońcem?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DTaras napisał:

v12 covid a Sars od covida to dwa rozmaite etapy...

Ja nie pisałem , o syfie bezobjawowym 

Też napisałem wasze źródła czasem podają że etap objawowy to około 20 % ogólu  , w sumie to róznie podaja jak tam wiaterek  wieje :) .

I to bym powiedział że objaw ale taki prawdziwy , charakterystyczny dla danej jednoski chorobowej 

nie katar , gardlo , lekka goraczka i osłabienie  , sraczka , no wybacz nie trafia to do mnie bo dziesiatki razy w przeszłosci miałem tego typu objawy i z ich powodu nikt nikogo nie więził w domach . 

A wracjac do przeszłosci , to kiedy tzw . przeziebiłes infekcje , to tez mozna bylo isc do innego etapu , a potem nawet do etapu podziemnego ...

A im mniej latek na karku to pewnie ten % jeszcze sie zmniejsza , a im wiecej latek , analogicznie zwieksza

Edytowane przez V12
Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

a barany niech sie nie szczepia i umieraja.. w sumie to dobry uczynek robia dla swiata i ludzkosci.

To przestałeś być szurem i teraz baranie mam do Ciebie mówić? 

Nie obrażam. Uściślam tylko... 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

Potrafisz czytać/znajdować coś więcej czy horyzonty nie pozwalają?

Mnie akurat to morze zabierze😇

Opublikowano

Ktoś tu kiedyś dawał przykład Singapuru, który niby zastosował pełną dobrowolność szczepień i nie wprowadził obostrzeń, ale wprowadził takie coś : ,,Maciej Zakrocki nawiązał do regulacji, które wprowadzono w Singapurze. Tam osoby niezaszczepione, które zachorują na COVID-19, zapłacą za leczenie. Wskazywał, że to odwaga robienia rzeczy niepopularnych. - Człowiek, który się nie szczepi, uważa, że on nie zachoruje. A szczepienia się boi, bo jest przekonany, że wiąże się z działaniami niepożądanymi. W ciągu ostatnich lat mamy odwrót od dobra publicznego na rzecz indywidualizmu i to chyba jest objaw tego zjawiska - stwierdził lekarz.''

Opublikowano
5 godzin temu, peugeot napisał:

To co proponuje ten lekarz  jest gorsze niż " teleporada "  , pacjent sam decyduje czym się leczyć a lekarz bierze za to odpowiedzialność - idiotyzm . 

Słuchałeś całej wypowiedzi czy tylko wybiórczo? To lecz się przez telefon skoro Tobie to odpowiada.

Opublikowano (edytowane)

Serio, gdzie on tam kogośzmusza do tego? A zmuszanie potencjalne ludzi do przyjmowania preparatu już twoim zdaniem jest ok? 

Zastanowiłeś się dlaczego poruszył ten dr. Taki temat?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ws71 napisał:

bo jest przekonany, że wiąże się z działaniami niepożądanymi. W ciągu ostatnich lat mamy odwrót od dobra publicznego na rzecz indywidualizmu i to chyba jest objaw tego zjawiska - stwierdził lekarz.''

Każda reakcja ma swój powód ! . Należy sie zastanowić czy te zachowania są spowodowane indywidualizmem , czy też obserwacja realnego świata , swojego otoczenia , doświadczeń i reakcji realnych ludzi  oraz wyciagnieciem odpowiednich logicznych wniosków 

Coż nic bez przyczyny , na moim przykładzie , mam w d*pie indywidualizm , prosta sprawa nie szkodzę sobie na własne życzenie 

ale ostatnie lata mi pokazały że spora grupa ludzi twierdzi że zdarzenia na ziemi dzieja sie za doknięciem  czarodziejskiej różczki :) wiec nic dziwnego że łatwo sie ich prowadzi 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

ale wcześniej niech oddadzą składki  z wypłaty

Te składki pobierane od indywidualnie człowieka to starczają na same łóżko a gdzie leczenie, operacje[ dawno temu w jednym z bydgoskich szpitali doba kosztowała 1000 zł + procedury] widzę marzy się amerykański system tylko tam to 20-30 % od wypłaty i to tylko podstawowa opieka, na operacje i leczenie szpitalne dodatkowe ubezpieczenie także powodzenia

Opublikowano
51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Serio, gdzie on tam kogośzmusza do tego? A zmuszanie potencjalne ludzi do przyjmowania preparatu już twoim zdaniem jest ok? 

Zastanowiłeś się dlaczego poruszył ten dr. Taki temat?

Ten pomysł do tego prowadzi  ( 3 , 2 min . ) 

Będąc obywatelami danego państwa jesteśmy " zmuszani " do wielu zachowań  . Jeśli będzie  potrzeba obowiązkowych szczepień  i zostanie wprowadzona zgodnie z obowiązującym prawem to można będzie egzekwować jego przestrzeganie .

Świat nie jest idealny i pewnych rzeczy nie potrafimy pogodzić . Konstytucja RP mówi jasno że   prawo jednostki nie jest nad prawem społeczeństwa . 

Opublikowano (edytowane)

No i wtedy powienien być  fundusz ze jesli zostane wrakiem to mam mieć opiekę , oraz moja rodzina byt finasowy . MINIMUM taki jaki ja zapewniałem 

( skoro nie moge pracować bo doznałem uszczerbku ) 

Zgadza sie jesteśmy zmuszani , ale nie ma to wpływu w wiekszosci na nasz organizm , a co dalej na problemy zdrowtne w nieznanej perspektywie 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Czy nie ma wpływu to okaże się za kilka lat, jak możesz coś takiego pisać jak producenci nie chcą brać odpowiedzialności za długoletnie skutki działania preparatu🤦‍♂️ czyżbyś wiedział więcej o szprycy niż  Pfizer czy moderną...?

Ten pomysł nie prowadzi do niczego, lekarz jak i pacjent ma wybór, a przynajmniej powinien mieć.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, V12 napisał:

No i wtedy powienien być  fundusz ze jesli zostane wrakiem to mam mieć opiekę , oraz moja rodzina byt finasowy . MINIMUM taki jaki ja zapewniałem

Wcale nie musi , ale dobrze by było .

29 minut temu, V12 napisał:

Zgadza sie jesteśmy zmuszani , ale nie ma to wpływu w wiekszosci na nasz organizm , a co dalej na problemy zdrowtne w nieznanej perspektywie 

Jest  parę obowiązków które mogą skutkować śmiercią i są powszechnie akceptowane .

Edytowane przez peugeot