Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spryca daje tylko złudzenie i nadzieję słabym.... Ja tam tego nie neguje bo to ich wybór i tyle..nadzieja nawet ta złudna tyz pomaga ludziom tchórzliwym i słabym jako tako funkcjonować i daje poczucie jakiegoś tam bezpieczeństwa . Ale na logikę to jak można sobie dać wstrzyknac coś co jest stworzone na kolanie na potrzebę chwili.... To nie jest prawdziwa szczepionka jak inne.. I tu nie można pisać że ktoś jest przeciw nauce bo przecież wszyscy przyjęliśmy szczepionki które działają i nas chronią od różnych chorób zakaźnych itp.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Spryca daje tylko złudzenie nadzieję słabym.... Ja tam tego nie neguje bo to ich wybór i tyle..nadzieja na nawet ta złudna tyz pomaga ludziom tchórzliwym i słabym jako tako funkcjonować.

Wola walki, przetrwania, działania no czegoś jednak trzeba się trzymać. To wszystko jest w każdym z nas. Nie ma ludzi tchórzliwych a wszystko zależy od głowy, na ile silny masz baniak i potrafisz działać w sytuacji teoretycznie bez wyjścia. Dobrze jest zdawać sobie sprawę ze swojej sytuacji, ale trzymać się nadziei. Zawsze wtedy możesz powiedzieć że zrobiłeś wszystko co było w Twojej mocy. 

Nigdy bym tak nie napisał, ponieważ ludzi walczących z nowotworami trzyma tylko nadzieja. Nic innego nie pozostaje. 

Opublikowano (edytowane)

A to lonucy nowotwora masz... Pewnie mózgu? 😁😁😁😁

No to wybacz nie wiedziałem 🤔😁😁😁😁😁😁

Mirro pisałem konkretnie o ludziach co wierza w coś co jest stworzone na kolanie na potrzebę chwili... Nie dorabiaj tu niczego więcej....

Bo tu są właśnie te osobniki i to do nich jest.. 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
jacus napisał:

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

nie rozumiem twojej logiki ty namawiasz wszystkich do szczepien a jak nikt nie czuje takiej potrzeby to wyzywasz go od szurów a sam sie nie zaszczepiłeś bo według ciebie masz przeciwciała i nie uważasz sięza szura ( chociaż po twoim stylu pisania na niego wygladasz) więc o co ci chodzi? 

od was zarazilem sie szurostwem-z kim przestajesz takim sie stajesz, kopernik byla kobieta,ziemia jest plaska, kosmici nas odwiedzaja, w szczepionkach sa czipy i dna getsa lub sorosa zalezy z jakiej firmy ni i abortowane plody w proszku.

Szur

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Wola walki, przetrwania, działania no czegoś jednak trzeba się trzymać. To wszystko jest w każdym z nas. Nie ma ludzi tchórzliwych a wszystko zależy od głowy, na ile silny masz baniak i potrafisz działać w sytuacji teoretycznie bez wyjścia. Dobrze jest zdawać sobie sprawę ze swojej sytuacji, ale trzymać się nadziei. Zawsze wtedy możesz powiedzieć że zrobiłeś wszystko co było w Twojej mocy. 

Nigdy bym tak nie napisał, ponieważ ludzi walczących z nowotworami trzyma tylko nadzieja. Nic innego nie pozostaje. 

Gdy moja mama walczyła z nowotworem, to lekarz nam jasno powiedział że połowa sukcesu to psychika, nie wolno się załamywać i poddawać. Reszta w rękach Boga a chemioterapia albo pomoże albo zaszkodzi.

Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Mirro pisałem konkretnie o ludziach co wierza w coś co jest stworzone na kolanie na potrzebę chwili... Nie dorabiaj tu niczego więcej....

Bo tu są właśnie te osobniki i to do nich jest.. 😋

Parę razy przyszło mi tworzyć plany na kolanie i na potrzeby chwili. Skala mniejsza ale stawka zawsze wysoka. No i ludzie brali w tym udział wierząc że przeżyją. Niczego nie dorabiam tylko staram wytłumaczyć błąd w podejściu. 

Opublikowano

Jeśli nawet to tylko potwierdzasz to co napisałem że ludzi paraliżuje strach i dają sobie strzykiwac jakieś "coś".... Zostali ogłupieni że to być może  im pomaga i są bezpieczni i teraz już sami widzą że to ściema. 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, galan99 napisał:

Tu masz Rysiek 100 % rację wszyscy co jadą zagranicę do pracy robią testy płatne i są negatywne .

Mam szwagra w Niemczech, pracuje u Baora 200 osób, w tym roku na wiosnę  wiadomo jakie były statystyki. I co wyszło że przyjechały nowe grupy ludzi zrobili testy  i wyszło że część ma pozytywny wynik, a że wszyscy mieli kontakt to kwarantanna🙉 ale co tam plony trzeba zebrać Helmut sprawę załatwił, wszyscy zrobili nowy test  i był taki jak trzeba aby ludzie mogli robić na polu👍

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

I co jedno i drugie nic nie dało?

Dało ,mama już 13 lat po operacjach i trzyma się dobrze🙂 Staraliśmy się tak jej czas zająć aby jak najmniej myślała o chorobie, Bóg dał szansę że jest nadal z nami.

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Jeśli nawet to tylko potwierdzasz to co napisałem że ludzi paraliżuje strach i dają sobie strzykiwac jakieś "coś".... Zostali ogłupieni że to być może  im pomaga i są bezpieczni i teraz już sami widzą że to ściema. 

Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo się mylisz , 

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego ma się mylić, skoro nie wiadomo nawet ile ta szczepionka działa, rok, pół roku? a ludzie zaszczepili się raz czy nawet dwa i o następnych nawet nie chcą już słyszeć, to po co było to szczepienie jak już nawet choćby to ileś tam działało to już pewnie nie działa, bo do d*py taka informacja była i jest nadal, a jest jaka jest bo wypuścili coś o czym nic nie wiedzą sami.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Parę razy przyszło mi tworzyć plany na kolanie i na potrzeby chwili. Skala mniejsza ale stawka zawsze wysoka. No i ludzie brali w tym udział wierząc że przeżyją. Niczego nie dorabiam tylko staram wytłumaczyć błąd w podejściu. 

Te plany mialy wplyw na zdrowie , ??

czy tylko Twoje i ewentaulanie ich finanse ?

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś 

Na co odpowiedział?

Długość działania to tylko domysły bo tak naprawdę nikt jeszcze nie wie ile to faktycznie działa. 

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

To że są bezpieczni, to chyba wmówili sobie sami. Nikt nie jest bezpieczny. Wszystko zaś to kwestia priorytetów. jeżeli dla rządzących priorytetem będzie utzrymanie jako takiego funkcjonowania systemu ochrony zdrowia, to szcepionka i wszystko jej towarzyszące są tylko narzędziami. 

3 minuty temu, V12 napisał:

Te plany mialy wplyw na zdrowie , ??

czy tylko Twoje i ewentaulanie ich finanse ?

Na zdrowie, życie i ewentualne spędzenie paru lat za kratami.

Opublikowano
3 minuty temu, deSilva napisał:

Powiedz że ty wiesz   :P

To nie ma znaczenia co ja wiem , to On kłamał pisząc że wie .

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Na co odpowiedział?

Długość działania to tylko domysły bo tak naprawdę nikt jeszcze nie wie ile to faktycznie działa. 

Domysły a twierdzenie to jest różnica . 

Spora grupa ludzi klepie co im się nawinie na język kompletnie bez zastanowienia , nie zdają sobie sprawy z tego że w ten sposób tworzą fake newsy .

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

Spora grupa ludzi klepie co im się nawinie na język kompletnie bez zastanowienia , nie zdają sobie sprawy z tego że w ten sposób tworzą fake newsy .

Ot to to. 

Przez takich durni co twierdzą że tylko niezaszczepieni roznoszą świrusa to jest czyste sku🤬.