Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, peugeot napisał:

Nie wiem jakie tam  jest prawo , ale bardziej interesuje mnie nasze i taki napis - " w tym  miejscu chodzimy  bez masek "  traktował bym jako przyzwolenie do łamania zasad .  Taki napis dla mnie jest mało precyzyjny  , może ktoś świadomie  tak napisał aby w razie  kłopotów udać niewinnego .  To są uniki które robią z  potencjalnego klienta  - głupca  .

Chyba lepiej nie chodzić wcale do restauracji skoro tak to ma wyglądać 🤔🙆‍♂️

Screenshot_20210924-080125_Google.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz...

pogubiłeś się?

Sędzia blokuje mandat szczepienia pracownika medycznego w stanie Nowy Jork

Sędzia federalny tymczasowo zablokował stanowi Nowy Jork wymuszenie szczepienia pracowników medycznych po tym, jak grupa pracowników służby zdrowia pozwała, twierdząc, że ich prawa konstytucyjne zostały naruszonehttps://abcnews.go.com/Health/wireStory/judge-blocks-medical-worker-vaccine-mandate-ny-state-80014754

Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

Chyba lepiej nie chodzić wcale do restauracji skoro tak to ma wyglądać 🤔🙆‍♂️

Screenshot_20210924-080125_Google.jpg

Nie wiem czy wiesz ale w restauracji gdy usiądziesz przy stoliku  nie obowiązuje nakaz noszenia maseczki ochronnej .  

Opublikowano

Ja mam Ci tłumaczyć takie rzeczy ?  Przecież to oczywiste że można się zarazić , ale siedzą tam przeważnie osoby które poza restauracją też się spotykają lub mieszkają razem .

Otwarto restaurację nie z powodu tego że tam nie można się zarazić , tylko na żądanie społeczeństwa , które mam nadzieję świadome konsekwencji godzi się na nie .

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, witejus napisał:

Przy stoliku wirus nie zaraża?wolne ma na kawę?

O właśnie do białej ksiegi absurdów , tak samo równi i równiejsi w różnych instytucjach obsluga bez , a klijet z . 

Co to jest ja mam ich chronić a oni moga swobodnie oddychać i mnie narażać.

Wydaje sie sie każdy ma taka sama budowe organizmu i zagrożenie takie samo a tu prosze mielismy i mamy kasty 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

Ja mam Ci tłumaczyć takie rzeczy ?

Prosto i logicznie,wytłumacz jak to jest że na ostatnich platformianych parteitagach cała hala klakierów Tuska siedziała bez masek ,w czasie meczu na narodowym 50 tys ludzi bez masek ale już w kościołach trzeba w maskach ,w sklepie w maskach,w urzędach w maskach.Masz jakiś sensowne wytłumaczenie tego?wątpię.

Opublikowano

Nie w tym rzecz @Ywa. Pracownik ma pewne, niezbywalne prawa. Gdy dochodzi do analizy zleceń w sporze pracowniczym pracodawca może się nagle przekonać że nie miał prawa zawierać umowy o wykonanie zadania a jest zobowiązany zawrzeć umowę o pracę. Nawet gdy zatrudnia jednoosobową działalność gospodarczą. Udowodnienie intencji ucieczki od zobowiązań zamyka biznes. Połączenie tego z konkretną osobą zwyczajnie ją obciąża. Trudny temat ale do wykonania dlatego PH dla przykładu są brani na wspólników procederu...

btw: nie musisz być złośliwa

witejus napisał:

Prosto i logicznie,wytłumacz jak to jest że na ostatnich platformianych parteitagach cała hala klakierów Tuska siedziała bez masek ,w czasie meczu na narodowym 50 tys ludzi bez masek ale już w kościołach trzeba w maskach ,w sklepie w maskach,w urzędach w maskach.Masz jakiś sensowne wytłumaczenie tego?wątpię.

To jest pytanie do autora ustawy. Dlaczego, idiota, chce wszystko uszczegóławiać? Niewiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

To się nazywa indoktrynacja.https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdrowotna/Niepokojacy-raport-o-polskiej-kardiologii-Zmarlo-o-17-proc-pacjentow-wiecej,225280,14.html

ponad 67 tys. tzw. nadmiarowych zgonów w 2020 r. (w porównaniu z rokiem 2019) aż 16 tys. spowodowanych było chorobami sercowo-naczyniowymi.

wbij sobie do glowy ze szczepienia wlasnie po to sa ,zeby nie bylo takich sytuacji jak w tamtym roku-ludzie po to sie szczepia zeby mogli isc swobodnie do lekarza,na badania, zeby operator infolini nie zadawal niepotrzebnych pytan zamiast wysylac karetke- tak trudno to zrozumiec szurowskim umyslem ???

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał:

Masz jakiś sensowne wytłumaczenie tego?wątpię.

Z tego co wiem wewnątrz stadionu , siedząc na ławce  nie obowiązuje nakaz noszenia maski ale są inne obostrzenia . Najlepiej zapoznaj się z tym samodzielnie .

W życiu bywa różnie  , nie wszyscy  przestrzegają tych zasad .Zjazdy partii politycznych nie są tu wyjątkiem ani z jednej strony ani z drugiej .

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

wbij sobie do glowy ze szczepienia wlasnie po to sa ,zeby nie bylo takich sytuacji jak w tamtym roku-ludzie po to sie szczepia zeby mogli isc swobodnie do lekarza,na badania, zeby operator infolini nie zadawal niepotrzebnych pytan zamiast wysylac karetke- tak trudno to zrozumiec szurowskim umyslem ???

brak słów 

powiedz to tym wszystkim rodzinom, którym wpisano rzetelnie covid, bez sekcji....debile

Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał:

Nie w tym rzecz @Ywa. Pracownik ma pewne, niezbywalne prawa. Gdy dochodzi do analizy zleceń w sporze pracowniczym pracodawca może się nagle przekonać że nie miał prawa zawierać umowy o wykonanie zadania a jest zobowiązany zawrzeć umowę o pracę. Nawet gdy zatrudnia jednoosobową działalność gospodarczą. Udowodnienie intencji ucieczki od zobowiązań zamyka biznes. Połączenie tego z konkretną osobą zwyczajnie ją obciąża. Trudny temat ale do wykonania dlatego PH dla przykładu są brani na wspólników procederu...

btw: nie musisz być złośliwa

To jest pytanie do autora ustawy. Dlaczego, idiota, chce wszystko uszczegóławiać? Niewiem.

muszę

Powiedz dlaczego wobec tego p. Biden zapraszał podczas wyborów/otworzył granice powodując lawinowy napływ ludności z południowych krajów umożliwiając handel/przemyt ludzi szczególnie samotnych dzieci. Przecież jest pandemia. Stworzył zagrożenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz nabiera wody w usta mimo, że urzędnicy alarmują nieustannie. A wysyłając tam jedynie p.  Kamele raczył wymienić przedstawiciela/ czyli wysłać na emeryturę, żeby jej z błotem nie zmieszał.

Zatem Dlaczego, idiota, chce wszystko uszczegóławiać?

9 minut temu, peugeot napisał:

Wiesz kiedy wykonuje się sekcje zwłok ? 

Niemieccy lekarze apelują podczas pandemii "uczmy się od zmarłych"! Robią szczegółową  sekcję zgonów covidowych.

Opublikowano (edytowane)

W okolicy 34 latek, "podobno" zmarł na covid. Mnie ciekawi, czy faktycznie to covid był głównym sprawcą. Może miałem wadę serca już innego narządu. Nikt nie zrobił sekcji 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
8 minut temu, leszek1000 napisał:

W okolicy 34 latek, "podobno" zmarł na covid. Mnie ciekawi, czy faktycznie to covid był głównym sprawcą. Może miałem wadę serca już innego narządu. Nikt nie zrobił sekcji 

Po co będą robić sekcje zwłok 🤨 żeby się wydało że fiknął na inną przypadłość a tak to machneli covida i statystyki będą po ich myśli. 

Opublikowano

drugie imie polskiej medycyny to biurokracja- o karcie zgonu slyszeliscie ?? o tym ze przed przyjeciem do szpitala kazdy podpisuje kilka kartek, ze nawet przed przyjazdem karetki trzeba podac kilka informacji i dane kontaktowe wiec trzeba zapytac rodziny ona na pewno wiec na co zmarl-wyniki testow na covid dostaje upowazniona osoba na sms-a po kilku godzinach od wykonania. 

jesli ktos mial 34 lata i zmarl nagle to sekcja zwlok jest na pewno robiona, chyba ze mial pelna karte leczenia a rodzina byla przeciw.

42 minuty temu, Ywa napisał:

brak słów 

powiedz to tym wszystkim rodzinom, którym wpisano rzetelnie covid, bez sekcji....debile

ty sie przejmujesz tymi co zmarli-im wsio rawno co im wpisali w papiery, robilas podobno cos w tym biznesie- kto zrobi 76 tys sekcji zwlok ??? masz jeszcze choc troche zdrowego rozsadku ??? czy juz kompletnie odlecialas w szurowski kosmos na folii ??????????

zacznij sie zajmowac tymi ktorzy umra lub beda cierpiec przez takich jak ty i tobie podobni. przez szurow moze dojsc niedlugo do kolejnego zamkniecia sluzby zdrowia

Opublikowano

Logicznie myślisz? Możne wybrać reprezentatywną liczbę, aby wyciągnąć wnioski.

Idę na maliny, bo szkoda nerwów.

Opublikowano

@primo Na UJ sekcja zwłok skoro przyjęli pozytywa z przypadłościami i leczyli po całości? Nawet jak nie wiedzieli o wadach ukrytych to rurę mu wsadzili w imię COVIDa - na grzyba zatem sekcja? Do respiratora podłącza się w trakcie diagnostyki.

Ywa napisał:

Logicznie myślisz? Możne wybrać reprezentatywną liczbę, aby wyciągnąć wnioski.

Idę na maliny, bo szkoda nerwów.

No to wybierz tylko co ma do rzeczy Biden?

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Z tego co wiem wewnątrz stadionu , siedząc na ławce  nie obowiązuje nakaz noszenia maski ale są inne obostrzenia . Najlepiej zapoznaj się z tym samodzielnie .

To to ja wiem ,tylko dlaczego w tych samych warunkach raz jest obowiązek a drugi raz nie ma obowiązku i dlaczego sami rządzący którzy wydali te zakazy i nakazy ich nie przestrzegają.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Przy stoliku wirus nie zaraża?wolne ma na kawę?

Każdy musi mieć wolne w pracy. A myślisz dlaczego latem było mało pozytywnych testów ? Bo świrus też ma prawo do urlopu...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Niemieccy lekarze apelują podczas pandemii "uczmy się od zmarłych"! Robią szczegółową  sekcję zgonów covidowych.

Masz pewność że robią każdemu  zmarłemu  na covid -19 sekcję zwłok ? Bo z tego co napisałaś to tylko sugestia . 

Opublikowano
2 godziny temu, peugeot napisał:

Nie wiem czy wiesz ale w restauracji gdy usiądziesz przy stoliku  nie obowiązuje nakaz noszenia maseczki ochronnej .  

Wiem ale widziałem różne sytuacje które trochę śmieszą 🙂 A i lepiej żartować jak chorować 😉

28 minut temu, Bercik92 napisał:

Każdy musi mieć wolne w pracy. A myślisz dlaczego latem było mało pozytywnych testów ? Bo świrus też ma prawo do urlopu...

Bo u testów kilkakrotnie mniej robili😎